Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1Dr.E skrev (2 minutter siden):

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ria-putin-har-undertegnet-ny-lov.i3fCacKR1?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos1&utm_medium=df-86-d3e50cd6

 

Hva gjør Russland dersom opp mot 100.000 finner ut at fengsel er bedre enn døden, og de faktisk får tak i disse og skal fengsle dem?

Bygge noen hundre fengsler?

De kan vel åpne de gamle gulagene igjen, funka jo bra sist

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1Dr.E skrev (38 minutter siden):

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ria-putin-har-undertegnet-ny-lov.i3fCacKR1?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos1&utm_medium=df-86-d3e50cd6

 

Hva gjør Russland dersom opp mot 100.000 finner ut at fengsel er bedre enn døden, og de faktisk får tak i disse og skal fengsle dem?

Bygge noen hundre fengsler?

Hvis russerne - og da mener jeg den alminnelige russiske kvinne og mann - finner seg i dette så må vi alvorlig vurdere om ca. 100 års terror først under kommunismen, og deretter under putinismen, har gjort de til noen lydige nikkedukker som gjør de dårlig egnet til å fungere i et samfunn. Ethvert samfunn trenger bråkmakere som stiller enkle og åpenbare spørsmål. Og det som er mest innlysende i dag, er hvorfor skal Russland innføre den første mobilisering de har hatt på 78 år, Russland har ikke benyttet dette virkemiddelet siden 2. verdenskrig. 

Og det for å ta to - tre fylker i Ukraina?

Når jeg begynte å rote i Russland på 90 - tallet var der mange politiske diskusjoner. En av de var hvorfor russerne fant seg i dette pisset. Og hadde innfunnet seg med dette pisset i årtier? Svaret var noe i retning av at den russiske befolkning er oppdratt til dette, og at de som protesterte og var opposisjonelle fikk spesialbehandling, og i svært mange tilfeller bare ble tatt av dage. En mann - og han var russer - hevdet endog at dette hadde endret den genetiske komposisjonen av til russiske befolkningen, der "trøbbelmakergenene" var i ferd med å bli utryddet.

Og når jeg tenker meg litt om så var jo dette Stalins strategi så lenge han fungerte. Det ble gitt ordre om å henrette ca. 20.000 polske soldater og intellektuelle i Katyn skogen fordi Stalin ikke ville ha selvtenkende trøbbelmakere når han skulle invadere Polen. Og det er den samme playbooken Putin nå kjører. Han ser at russere med store ressurser og høy hjernekapasitet bare forlater landet, og de som er igjen blir håndtert på en aldeles grotesk måte.

De har avslørt seg, de vil ikke ha selvtenkende og uavhengige mennesker.

De få hundre som har turt å protestere på denne mobiliseringen har først blitt kastet i fengsel, og deretter direkte overført til en militær avdeling der de etter all sannsynlighet får to dagers trening før de blir sendt ut som cannon fodder. Så Putin har i praksis innført dødsstraff for å å delta i fredelige demonstrasjoner. 

Atomvåpen or not, dette faenskapet må tas så ettertrykkelig at tyskernes oppgjør med nazismen vil fremstå som en søndagsskole.  

Endret av Windfarmer
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (1 time siden):

Det ble nevnt tidligere i tråden at russisk doktrine ikke tillater atomvåpen ved framrykking. Det er jo naturlig ettersom russiske soldater er på vei mot det området som eventuelt vil bombes. Russlands hensikt er jo at disse områdene skal annekteres og bosettes av russere. Atomvåpen gjør det umulig, så det er direkte kontraproduktivt. Russland har jo også uttalt at eventuell bruk av atomvåpen ikke vil skje i Ukraina, men mot Berlin eller London. En taktikk Putin har hatt suksess med i hjemlandet er å systematisk bruke frykt og terror for å nå sine mål. Dette har blitt Putins primære tenkemåte og han tror instinktivt det vil fungere ettersom han har erfart at det fungerer i hjemlige trakter. Putin tar grundig feil - denne tankegangen blir hans undergang.

Jeg har ikke sett noe sted at Putin har truet med atomvåpen mot Berlin eller London. Det jeg derimot har sett, er at en rekke TV personligheter har fremsatt slike trusler. Og siden de opptrer på TV, har de en eller annen "godkjennelse" fra Kreml.

Putin har strengt tatt ikke truet med å benytte atomvåpen mot noen. Han har bare nevnt - ofte i en bisetning - at Russland har atomvåpen, og det i kombinasjon om at hvis eller datt skjer, så vet ingen hva han kan finne på.

Dette er ikke spesielt komplisert. Den eneste grunnen til at denne krigen ikke for lengst er over er at Russland har atomvåpen. Og Putin har nå spilt ut sitt nest siste kort, det siste er faktisk å benytte de, og da har han ingen kort tilbake. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (6 timer siden):

Jeg bare lurer på når opprørspolitiet snur på femøringen og støtter protestene i Russland. Putin kan ende som Ceausescou raskere enn vi aner det.

Nepe. Russerne støtter unisont opp om Putler. Det finnes i realiteten veldig lite motstand mot Putler.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

Dette er et tveegget sverd. På en side bør russiske borgere selvsagt ha samme rett til å søke asyl som alle andre. De flykter fra å motvillig bli sendt i kjøttkverna som har tatt livet av og skadet minst mange titalls tusen russiske soldater til nå. Hjerneflukt og det å tappe Russland for unge, stridsdyktige og arbeidsføre menn er positivt. Det svekker deres mobiliseringsevne og økonomien. Strategien med å nekte de å flykte risikerer å få russere til å føle at de blir diskriminert av vesten, som jo er Putins linje. Om vi den ene dagen omtaler Putins Russland som et skrekkregime, er det snodig å neste dag låse døra for de som prøver å flykte fra det.

De fleste flykter også til tidligere sentralasiatiske sovjetrepublikker, Georgia, Armenia, Mongolia, Tyrkia og Emiratene - ikke til Europa. Over en halv million russere skal ha flyktet bare mellom da invasjonen startet og frem til mobiliseringen. 

Så er det samtidig slik at når Russland tappes for disse menneskene så forsvinner også de som kan stå opp mot Putin-regimet. Forstår veldig godt spesielt ukrainere som mener opposisjonelle russere burde bli i landet og ta kampen mot regimet heller enn å flykte. Jeg er dog skeptisk til å innføre det som et allment prinsipp at "vi tar ikke mot deg som flyktning fordi du skal bli igjen og slåss mot regimet!". Vi kan også slite med å få helt full kontroll på hvem som kommer. Dette er en veldig vanskelig problemstilling synes jeg.

Her kan du se hva en av de som stikker fra Russland sier:

FdaBlt2XoAA7ggQ?format=jpg&name=large

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg tror at du er litt unyansert. Mange i Russland - og jeg er beskjeden nok til å ikke antyde en prosentandel - ser at dette går i helt feil retning, men så koker det hele ned til noe som nå begynner å ligne på et etnisk trekk ved russerne der de er konforme, ja rett ut feige.

I Norge kan en få avslag på barnehageplass fordi at en av tantene ikke likte at du slo opp med henne for tre år siden. Men der går en grense selv i Norge.

I Russland, og under det gamle regimet i øst Europa, kunne en ha en datter eller sønn som hadde scoret absolutt høyest i de disipliner neste studie skulle kvalifisere for. Men der datteren fikk beskjed om du kom dessverre ikke inn. Og hvis datteren spurte "hvorfor," ble svaret ofte; Er du vanskelig?

Årsaken til at datteren ikke kom inn var at faren i en helt annen sammenheng hadde opptrådt "vanskelig." Og der faren gjennom datterens karrierestopp fikk beskjed om at nå må du slutte å være vanskelig.

I et samfunn der staten kontrollerer det meste, er det ikke enkelt å være vanskelig. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
The Very End skrev (1 time siden):

Takk, jeg liker det ikke. Jeg vil at verden skal bli kjedelig igjen. 

Og her du grunnleggende sett to valg.

Du kan enten la noen andre bestemme og definere hva som blir en "kjedelig verden."

Eller du kan gjøre noe med det.

Det jeg skriver i det følgende må du ikke oppfatte som en kritikk mot deg personlig. Tvert i mot, jeg benytter deg som et glimrende eksempel på den russiske mentaliteten.

Hvis du ber om at verden skal bli kjedelig igjen, er det i så fall et ønske om at "noen" skal styre verden slik at den blir slik du oppfatter som kjedelig.

Det er nettopp det som skiller de liberale demokratier fra autokratiene - i Russlands tilfelle despotiene - der The Very End kan mene akkurat hva han vil, og be om at verden skal bli kjedelig igjen, og der jeg kan parere med at dette faneskapet må vi ta et oppgjør med.

Vi kan være uenige uten at noen av oss mister verken barnehageplassen, eller der din 19 år gamle sønn mister studieplassen fordi du er vanskelig.

Endret av Windfarmer
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...