Gå til innhold

Mandag blir det dobbel prisrekord på strøm


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Lab Roy skrev (1 time siden):

Det blir spennende å se hvor stor den norske strømeksporten blir denne mandagen.

Den blir høy. 

Med slike priser gjelder det å selge unna så mye strøm som overhodet mulig. Vi nordmenn bruker ikke opp egen strøm, og siden Europa betaler det samme som oss (felles strøm-børs, NordPool) vil vi jo selge så mange kWh som overhodet mulig!

(Nei, prisen kommer ikke av strømmangel i Norge, men derimot av energimangel i Europa)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (8 timer siden):

Aner ikke om treningssentre er åpne, men det kan lønne seg å betale for å trene, for å dusje..

En drop-in treningstime koster fort 160,- og oppover. Er du heldig og har et billig treningssenter i området, så koster det deg gjerne 200,- i måneden, og du binder deg ofte for 12 måneder. Dvs at det koster deg 2 400,- i året. Mange senter er godt dyrere, og er fort det man har i nærheten.

En dusj koster deg fort 3 kr,- per dusj  ved 1 kr per kWh, gitt at man bruker sparedusj som sparer deg for 50 % av vannforbruket til en "tørst" dusj. Pris baserer seg på et vannforbruk på 8 eller 16 liter minuttet ved 35 grader C på vannet og 10 minutter dusjing, etter NVE sitt regnestykke. Det vil si 90 kroner per 30 dager.

Om strømprisen går opp til 4 kr per kWh for det tidspunktet man dusjer, så vil altså kostnaden gå opp til 360,- per måned. Dog, dette forutsetter at 4,- kr per kWh er snittprisen gjennom et helt år, og at man alltid er hjemme og dusjer. Det skal altså godt gjøres at et treningsabonnement kun for å dusje, vil være lønnsomt.

En annen ting er at dette forutsetter at man tilpasser seg til å dra ut og dusje når man ønsker en dusj, så dette spiser av fritiden din. Selv når senteret bare er 5 minutter unna, fordi man vil bruke endel mere tid totalt pga et ekstra klesbytte, og tid man knoter med inngang, finne låsbart skap etc.

En familie med barn vil som oftest ikke klare et slikt opplegg, men er det bare voksne husstandsmedlemmer, så kan det likevel gå. Men i praksis kan man glemmer dette som tiltak. Det er kun om du uansett legger inn trening i rutinen, at dusj på senter (som oftest) før jobb kan være alternativt, for da tar man på treningstøy når man drar ut, og bytter til dagligantrekket/jobbantrekket.

"Enova har regnet med at et gavmildt dusjhode gjerne bruker om lag 16 liter vann i minuttet. Antar vi at man bruker 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Tar vi utgangspunkt i at vannet i vannledningen før oppvarming holder ti grader, og vi tenker at vanntemperaturen bør være minst 35 grader for en varm og deilig dusj, må det varmes opp med 25 grader. Hvis du liker en 35 graders behagelig, varm dusj og kilowattprisen ligger på rundt en krone, koster en dusj omtrent 6 kroner. Det kan høres ganske lite ut, men er man fire personer som dusjer like mye, er det en kostnad på 24 kroner hver dag i rene strømutgifter."

https://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/okonomi/sa-mye-koster-en-dusj/

Lenke til kommentar

Årsaken til de høye strømprisene er at velgerene har gitt for mange stemmer til globalister som vil ha kabler til utlandet, Acer og mer klimahysteri. Samtidig er ikke situasjonen noe bedre i utlandet der politikerene holder på å ødelegge energiforsyningene.

De høyeste strømprisene kommer vanligvis i januar, så det blir spennende å se hva de høyeste prisrekordene i vinter blir.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...