Jump to content

asicman

Medlemmer
 • Content Count

  1339
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

275 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10874 profile views
 1. Jeg badet faktisk i Newport Beach denne påsken. Helt herlig og veldig lite folk. De fleste som bruker våtdrakt surfer og er lenge i vannet. Det er bare herlig og forfriskende med det kalde vannet etter min mening. Orange County er bra hvis man liker strand og vann. Huntington er Beach er optimalt for surfing. Vil anbefale båttur ut til Catalina (øy hvor det er fint å snorkle) og hvalsafari hvis det er sesong. Man kan shoppe på South Coast Plaza/Block of Orange hvis man liker å traske rundt i masse butikker. Disneyland og Knott's (for litt mindre barn) er i nærheten. Er man glad i fornøyelsesparker kan man kjøre et stykke nordover til Universal Studios og enda lenger Six Flags Magic Mountain som har mye store rides.
 2. "noen" er eierene av kraftselskapene, dvs stat og kommune. Det hele er ikke noe annet enn en ekstraskatt.
 3. Så en notis om denne ulykken på Twitter, googlet som tok meg til VG hvor det står Er denne handlingen beskrevet andre steder?
 4. Hvordan er det forskjellig fra https://patents.google.com/patent/US6258005B1/en 😉 Spøk til alvor. Kan man få kjøpt sykler med Kindernay og remdrift? De første Rohloff patentene er nok i ferd med å gå ut snart så vi ser nok fler som kommer til å lage tilsvarende selv om Rohloff har vist at de lager kvalitet.
 5. Jeg har syklet på Rohloff i snart 15 år (sommer og vinter) og kan ikke tenke meg noe annet, spesielt med carbon belt i stedet for kjede. Rohloff har 14 gear, 526% (ingen overlapp) range, veier mellom 1,7 til 1,8kg. Alltid artig med nye norske selskaper og nye produkter, men akkurat hva har de funnet opp i forhold til et Rohloff gear? Mer teknisk info her: https://www.rohloff.de/en/service/handbook/speedhub/technical-data
 6. I California fikk man hvis jeg ikke husker feil ca $2k-$5k i rabatt hvis man kjøpte Tesla. Hvor mye man fikk varierte med inntekt. Så det er land/stater som har gitt faktiske subsidier og ikke bare reduksjon av allerede høye avgifter.
 7. Hvis det ikke er avgifter eller svært lave avgifter i et land, evt MVA som man kan få tilbake ved utførsel samt at elbilen er faktisk subsidiert ved førstegangs kjøp og at man ikke må betale avgift ved innføring til Norge så kan elbilen bli billigere enn tilsvarende med null avgifter i Norge. Men tyskerene vil kanskje forsøke å hindre at folk kjøper bilene med subsidiering og eksporterer dem. Kanskje det er smutthull som videresalg via en lokal bruktkøper e.l..
 8. Se heller på avkastningen. Du sier verdien er på 3mill. Du får inn 12*12k i husleie som gir en årlig avkastning på verdien på 4,8%.
 9. Nå sier fakturautsteder at jeg må be banken om å slette eFaktura avtalen, men Sbanken sier jeg må be fakturautstedere om å slette den. Begge sier at de ikke kan slette den. Så nå må jeg slette regninger manuelt hver måned pga. en system design feil. Her kan det bli mye problemer når fakturautsteder gjør feilregistreringer fordi det ikke er entydig hvem som er mottager eller når spammere/svindlere begynner å sende ut eFaktura til bankunder uten videre.
 10. Veldig enig her. dn.no er den eneste norske nettavisen jeg kan forsvare å betale for.
 11. Jeg bor i Oslo, men vurderer flytting pga alle de økte offentlige utgiftene + eiendomsskatt ++ (f.eks. Bærum har ikke eiendomsskatt enn så lenge). Karbonfangst, ny vannforsyning, bomringen, økende sosiale kostnader, osv. gjør det dyrere å bo i Oslo. Noen andre som har synspunkter på dette?
 12. Har den eSIM og Bluetooth? Enkelte ganger kunne jeg tenkt meg en klokke i stedet for telefon til samtaler.
 13. Jeg har et eldre bluetooth headset som bare kan ha en aktiv kilde (jeg bruker sannsynligvis ikke korrekt terminologi her). Finnes det en bluetooth switch hvor hver port kan parres med hver sin kilde og mikse lydnivåene mellom disse, evt. at den automatisk velger porten hvor det er et lydsignal?
 14. Takk for linken. Da jeg snakket med banken fikk jeg inntrykk at det var epost adressen som ble brukt som identifikator. Men at det er en kombinasjon av navn, adresse o.l. gjør ikke systemet bedre siden ingen av disse er nødvendigvis unike men unntak av fødselsnummer/organisasjonsnummer. Men etter hva har forstått så er det heldigvis ikke påkrevd å oppgi fødelsnummer til alle leverandører av varer/tjenester som du vil kunne motta faktura fra. Videre så flyttes kostandene over på de som sender ut faktura og jeg kan se for meg at det kan bli masse frustrasjoner fra kunder som ikke får eFaktura eller får feil eFaktura. Jeg har allerede en sak om en eFaktura jeg får som et resultat at jeg har tidligere vært medeier i en sekundærbolig. Jeg har også en annen sak hvor jeg ikke får eFaktura inn i Sbanken uten at jeg så langt ikke har funnet ut hvorfor. Leverandøren har akkurat oppdatert deres bestilling/faktureringssystem slik at man har en epost adresse for hovedkontakt og en annen for fakturering. Jeg har her lagt inn adressen jeg har som eFaktura epost i Sbanken som fakturakontakt. Som du sier så kan det være flere Jan Hansen i en stor boligblokk på en adresse. Videre så kan adressen være ulik den som er nettbanken. F.eks. om jeg bestiller en vare/tjeneste til hytta eller annen bolig jeg måtte ha. Folk bytter epost adresser og andre som meg selv har mange. Andre har mer enn en telefon. Jeg ser for meg at dette vil resultere i mye frustrasjon og mange sinte brukere som får ekstra gebyr for papirfaktura eller forsinket betaling. I følge denne reddit posten så regnes eFaktura i nettbank som å være betryggende sendt slik at du kan risikere at det første du får er brev i postkassen fra namsmannen etter at du har bestilt en vare/tjeneste. Alt fordi de som har designet dette har gjort feil antagelser at data en leverandør av varer/tjenester har om en kontoinnehaver kan identifisere denne i nettbanken.
 15. Fordi det er en veldig effektiv måte å detektere phishing og håndtere spam. Hvis jeg plutselig får en epost som tilsynelatende er fra banken men er sendt til f.eks. epost addressen jeg registerte meg med hos linkedin eller jeg får masse spam fra epost adressen jeg brukte for å bestille noe datautstyr i Norge (begge har faktisk skjedd). Så vet jeg at disse enten har blitt hacket eller de har delt epost adressen med andre. Jeg kan også enkelt kaste all epost til adresser hvor det kommer mye spam som f.eks. linkedin adressen jeg brukte før de ble hacket. For min del er dette ikke komplisert og fordyrende, men det er selvsagt vanskeligere å implementere «Alltid eFaktura» uten denne antagelsen om at en epost adresse identifiserer en person og denne har bare én epost adresse.
×
×
 • Create New...