Jump to content

likferd

Medlemmer
 • Content Count

  5487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

likferd last won the day on November 23 2018

likferd had the most liked content!

Community Reputation

1627 :)

About likferd

 • Birthday 10/19/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9360 profile views
 1. Tror koreanerene har forregnet seg om de vil selge et millitærmaterielt samarbeid med Israel. En politisk umulighet.
 2. Det inkluderer også ifølge kilden simulatorer og pilottrening. På samme måten som norske piloter ble trent opp på plattformen i USA, blir nok de trent i Frankrike. Dette er nok vel så viktig som hvilket fly man ender opp med vil jeg tro.
 3. Dette er nok bare tull og lost in translation. Problemet ligger jo ikke i å programmere noe til å kjenne igjen mennesker, men å få den til å skille venn og fiende, kriger og sivil. Og den teknologien sitter i hvert fall ikke Tyrkia å ruger på. Kan godt være den ble sendt til å angripe et mål "autonomt" etter å ha blitt gitt målet av operatøren, men dette gjør jo allerede nesten alle former for moderne missiler og smarte bomber fra før.
 4. Kjøpte nylig AMD pc, og etter hva jeg fant ut, er hovedforskjellen når det gjelder ytelse at du må kjøpe B eller X serien for å få PCIe 4. Ellers kan billige hovedkort ha problemer med å levere stabil strøm til spesielt 16 kjernere, men har aldri hørt om et AM4 hovedkort som ikke leverer nok strøm til 6 eller 8 kjernere. Prisforskjellen er såpass liten at jeg ikke ser noen spesiell vits i å kjøpe et A-serie hovedkort fremfor et B-serie dog. X-serien er ment for spesielt interesserte, entusiaster og folk med behov for det beste.
 5. For det første starter ingen rettsak uten at man er sikret om at begge parter har mottatt varsel. Det gjelder også forliksrådet. Tror du de sendte varsel på snapchat eller noe? For det andre er dette en høyst typisk forliksrådsak. Det er en klage på et produkt man har kjøpt der selger ikke vil rette feilen, og summen det er snakk om er langt under forliksrådets grense på 200 000 kroner for å avsi dom ensidig. Skulle eierene tatt det til tingretten hadde advokatutgiftene vært høyere enn erstatningssummen.
 6. Da må du kontakte Enova, som deler ut subsidiene. De delte akkurat ut 2,3mrd kroner til Hywind Tampen vindparken, så pengene sitter løst.
 7. Vindforholdene ja, det blåser da mye på holmenkollen, det vet alle som følger skihopp. Smekk opp 50 vindmøller så produserer man mye.
 8. Hvorfor ikke plassere 50 vindmøller på holmenkollåsen i stedet?
 9. Det som er problemet er jo at du trenger tilgjengelig nøkkelpersonnel. Et skip kan ikke seile uten kaptein eller maskinister samme hvor mange gaster du har tilgjengelig. Fem mannskap er da derfor langt ifra tilstrekkelig for fire skip, som Martin Nygård sier. Fem mannskap vil si at du har kanskje 30-50% tilgjengelighet på skipene, gitt at ingen av nøkkelpersonnel er syke eller på annen måte indisponerte. Forsvaret sier nok "vi har ikke mer penger til mer drift heller", men det er jo nettopp derfor situasjoner som dette oppstår. Skipet seilte med "skeleton crew" fordi de ikke hadde mannskap tilgjengelig, og mannskapet var attpåtil dårlig trent på grunn av mangel på driftsbudsjett. Det store spørsmålet mitt er i grunn, om *langtidsplanen* til forsvarsministeren er å øke antall mannskap fra "en vits" til "grovt underbemannet", hvorfor i svarte kjøpte de fem fregatter til å begynne med, når de åpenbart bare har tenkt å ha nok mannskap til to eller tre skip?
 10. Jeg abonnerer på Game Pass, selv om xbox butikken er møkk elendig på PC både på det tekniske og når det gjelder brukervennlighet. Det sier det seg selv at når du kanskje må ut med et halvt år game pass for fullpris på et nytt spill, så skal du spille det spillet mye før det er verdt å kjøpe det. Mange spiller heller ikke jevnt, men aktiverer kanskje gamepass i ferier og andre perioder man har tid, og man får prøvd mange spill.
 11. Bromannskapet ble også ifølge rapporten hasteklarert, noe som førte til at de hadde mindre erfaring enn normalt. Det er tydelig at sjøforsvaret manglet mannskap til dette skipet, men tok en haug snarveier ja.
 12. Det er det som irriterer meg mest personlig, at forsvaret ikke er villig til å innrømme egne feil, og det får ingen konsekvenser for de som er øverst ansvarlig for trening og sertifiserting av mannskap. Med ingen konsekvenser, kommer ingen endring. Fregattmannskapene i dag er nok akkurat like dårlig rustet til å håndtere en slik ulykke som de var i 2018. Det ser man også med luftforsvaret og nestenulykken i nordnorge nylig. Ikke at flyving ikke alltid innebærer risiko, det forstår man jo. Men at de kjører på med samme cowboy opplegget som de gjorde før Kebnekaise ulykken, med liten vilje til å endre rutiner for å minimerer risikoen, viser bare at det er samme folka som kjører på akkurat som før, helt uten konsekvenser. Amerikanerene hadde forøvrig to lignende ulykker som Helge Ingstad i stillehavet som begge involverte kollisjoner med handelsskip. Det førte til at admiralen ansvarlig for hele flåten måtte ta hatten sin og gå, etter ramsalt kritikk av manglende trening, overarbeidete mannskap og mye annen rutinesvikt.
 13. Det er graverende, men i bunn og grunn ikke en årsak til at ting gikk som det gikk tror jeg. Avansert software kunne nok hjulpet til å kalkulere hvor mye ballast de måtte flyttet, men grunnproblemet er at de ikke engang prøvde å flytte slagsiden på skipet slik skaden kom over vann, på grunn av fullstendig mangel på trening, kompetanse og erfaring i ulykkehåndtering. Sagt på en annen måte, en erfaren kaptein med et trent mannskap hadde fint greid å balansert slagsiden med hjelp av papirdokumentasjonen de hadde. Det er jo tross alt slik det "alltid" har blitt gjort, og mest sannsynlig fortsatt blir gjort på verdensbasis.
 14. Indie-utvikleren har da heller ikke gjort krav på varmerket FØR Activision prøvde å sikre seg retten på varmerket selv. Da måtte han ta opp kampen, for om Activision klarte å registrere det, kan de hindre ham i å markedsføre sitt eget spill under det navnet. Og de hadde ikke hatt noen skrupler mot det heller. Gitt at han i fremtiden lagde youtube kanaler, facebook sider, twitch streams osv under Warzone navnet, hva tror du advokatene til Activision hadde gjort, om de fikk registrert varmerket? Merk også at Activision ikke bare prøver å registrere varemerket Call of Duty: Warzone som spelet faktisk heter, men ordet "Warzone", som er tittelen på indie spillet.
 15. Haha, så Activision krever rettighetene til navnet, med den begrunnelse at der er mange spill med samme navn fra før? Herre min hatt.
×
×
 • Create New...