Gå til innhold

PolarD

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av PolarD

  1. Bruker å ha så mye varmepumpen koster, dvs rett over 100K.
  2. Har en følelse av at kongen begynner å bli litt som Biden. Noen andre legger ordene i hans munn. Han fikk feks ikke kondolere etter at Hamas massakrerte og voldtok barn og ungdommer i Israel.
  3. Har en Sharan 2015. Har programmet bort AdBlue og EGR. Snart ryker innholdet i partikkelfiltrene og de programmeres også bort. Bor i Sverige og her er de ikke like harde med utslippskravene etter at de begynte å blande inn ethanol.
  4. Har en gammel Subaru Legacy 2010. Den holder varmen bra, i alle fall hvis man skjermer radiatoren med noe. For et par år siden kjørte jeg og og en av ungene i -42°C. Det var fortsatt behagelig temperatur i bilen, jeg senkte varmen så vi kunne ha varmere klær på i tilfelle en ulykke. Var mye rein i området. Bilen blir også fort varm. Vi har en nyere VW Sharan med 2.0 TDI, den blitt aldri varm når det er skikkelig kaldt hvis man ikke har på dieselvarmeren.
  5. Man får den i mange forskjellige størrelser. Jeg har en som er ca 10 år gammel, hele brenneren med gassboks og støtteben for plass i kokekaret som er ca 7 dl. Koker en halv liter vann på 2-3 minutter på sommeren, det tar lenger tid når det er kaldere eller mye vind.
  6. Alle meningsmålinger viser fortsatt et ganske klart nei-flertall. Jeg er gammel nok til å ha stemt nei en gang. For meg handler det om lokaldemokrati, råderett over egne ressurser, nærhet til makten og sist men ikke minst, privatøkonomi.
  7. Bruker som oftest Jetboil som jeg har en panne til i tillegg til den vanlige "kasserollen", men jeg har også en MSR Whisperlite
  8. PolarD

    Jakt forum.

    Facebookgruppene er tvilsomme, da er kammeret langt bedre. Idioter og folk som har lært seg om våpen vha fps-spill dominerer disse gruppene på Facebook
  9. Har noen løpesokker som er veldig slitesterke, meg de er ganske fargerike eller har logoer. Burde være mulig å få slike sokker som er mer nøytrale.
  10. Dressmann har også bukser som nesten ser ut som dressbukser men som er nesten like komfortable som joggebukser. Bruker bare joggebukser hjemme, tror litt på at uteliggerlooken får en til å underprestere på jobb 😁 Men, har man dressbukser som passer så skal de være komfortable. Bruker ikke dressbukser på jobb siden jeg bare jobber mot industrien og det skal veldig lite til for å være mer velkledd enn kunden.
  11. Trives ganske bra på jobb, men akkurat nå er vi så få ansatte at det går ut over kvaliteten. Det blir mindre tid til morsomme prosjekt da for mye av tiden går til å springe rundt for å få kundene halvfornøyde. Mye brannslokking og det blir jeg litt stressa av. Var jeg økonomisk uavhengig hadde tida gått til jakt, fiske, friluftsliv og trening. Binde fluer, bygge fluestenger, skyte, lade skudd osv. Det vil si det jeg gjorde før jeg fikk familie.
  12. PolarD

    Kombivåpen

    Kombi kan være et bra alternativ, den jeg jakta med i flere år hadde en 1,5-6x32 kikkert, funka rimelig bra for hagle og man plukket ryper på en bra bit over 100 meter med rifleløpet. Da jeg var 16 hadde jeg en Brno 304 i 5,6x52R-12/70. Der var riflepipa elendig, spredning på 5-6 cm på 100 meter, så den bytta jeg bort. En bra kombi med en 1-6 kikkert hadde jeg ikke sagt nei til.
  13. Det var vel egentlig noen polske matematikere som knekte koden, i alle fall i den første Enigmaen?
  14. Siste filmen jeg så var Tombstone fra 1993. 9/10.
  15. Men, hunder får ikke springe fritt. Har du en statistikk på hvor mye vilt en løshund tar? Noen få avisartikler er jo ikke et kjempebra grunnlag?
  16. PolarD

    Kombivåpen

    Har jakta litt med en 20/76 - 22 Hornet. Det var noe italiensk, muligens Zoli. Den er lett og smidig og setter de to første skuddene tett, det tredje skuddet går noen cm over. Men, 22 Hornet kan kanske være litt problematisk å finne ammunisjon til hvis man ikke lader selv. 223 et betydelig enklere, men jeg vet ikke hvordan det er å finne kombier i den kombinasjonen.
  17. Katter er en stor fare for det lokale fuglelivet, men også for hareunger og andre smådyr. Burde derfor være forbudt å ha løse.
  18. Når det kommer til kaloriforbruk, vo2max osv så kan man ikke stole på pulsklokker. For meg funka det å springe en langtur i uka, som oftest ble det to. Hvis man ikke trykker i seg masse kalorier så går kroppen mer over til å ta energien fra fettet.
  19. USA hadde vel Blackwater i Irak og Kuwait.
  20. Kan ikke eiere av feks kunstverk som vandaliseras gå til sivilt søksmål mot de som utfører ugjerningen? Hvis det et av feks Munchs malerier blir ødelagt vil jo vedkommende være gjeldsslave resten av livet.
  21. Har jobba en del hjemmefra under pandemien, men også senere. Vi har småbarn. Synes det er mer forstyrrende enn kontorlandskap selv om jeg har hodetelefoner med ANC. Dessuten så synes jeg det er mer kreativt med fysiske møter i forhold til digitale, selv om det også fungerer. Det finnes en del forskning på det og det synes å stemme for de fleste. Selv om jeg kan gjøre en del av jobben hjemmefra så foretrekker jeg kontoret.
  22. Fikk det på garantien etter at jeg kjøpte bilen. Feilen forsvant ikke, men jeg oppdaget ikke det før garantitiden på tre måneder hadde gått ut. Det merkelige er måten feilen oppstår på, det er jo helt atypisk for denne typen feil. Oppstår aldri ved småkjøring, det er fruen som bruker bilen og hun kjører ganske forsiktig.
  23. Har tenkt tanken om å fjerne filteret. Har allerede programmet bort AdBlue og EGR pluss at jeg fikk 44 ekstra HK.
×
×
  • Opprett ny...