Jump to content

magb

Medlemmer
 • Content Count

  2294
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

610 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tja.. Mye teknologi selskaper med ekstremt mange brukere som endelig har begynnt å tjene godt med penger, det trekker opp Nasdaq veldig disse årene. Grafen starter jo også rett etter finanskrisen, hjelper ikke så mye, men ser litt mer normalt ut hvis man tar med årene før 2010 også.
 2. Skjønner ikke at 17kWh extra batteri skal gjøre den så veldig dyr akuratt, den blir jo heller ikke dyrere på langtur, da Hydrogen ikke koster noe mer enn det koster å hurtiglade. Du får en bil du kan kjøre på ren strøm i hverdagen, og en bil du kan dra på langtur med uten problemer.
 3. Flere som tenker at en hybrid løsning kan være optimalt for mange? la oss si minst 20kWh batteri, og kanskje 40 mil rekkevidde på hydrogen.
 4. Ah!.. Det kan nok stemme ja 😛
 5. Ett spørsmål: Hvis jeg sjekker Nordpool sin gjennomsnittspris for Desember så ligger denne på 38 øre/KWt, min strømavtale er spotpris + 5,5 øre, hvorfor er min strømpris på faktura for desember 54 øre/kWt? Hvem går disse 10 ørene til?
 6. En bybane liknende den i Bergen kunne vel fint fraktet folk fra Fredikstad sentrum og opp til en togstasjon.?
 7. Noen som vet hvordan hydrogenbiler hadde brent i en slik garasjebrann? Tåler flaskene slike temperaturer?
 8. Da er vi stuck med bensin og diesel da? Med mindre vesentlig bedre batterier utvikles, kan du glemme å få hele verden over på batteri elektrisk. Nå skal jeg ikke utelukke at batterier blir bedre, men lurt å jobbe med alternativer også.
 9. Kan ha alt på investeringskonto ja, ASK er vel bregrenset til aksjer og fond i EU?
 10. Kan noen av disse kjøpes på aksjesparekonto? Prøvde å velge region Europa, men da forsvant alle.
 11. Mer eller mindre ingen forskjell, det hender 1 fas ladestasjon/ladekabel er en tusenlapp rimeligere, men ikke alltid. Her har de endel stasjoner du kan se prisen på: https://www.elbilgrossisten.no/collections/ladestasjoner
 12. Hvis du har TN nett (400v) er det best å velge en 3 fas ladestasjon, da kan du få opp til 11kw på 16a. Blir du medlem i elbilforeningen får du Eesee stasjon til en grei pris, finnes noen rimelige fra blandt annet Ratio også. Eesee stasjonen er fremtidsrettet med tanke på oppkopling mot feks Tibber, som lader bilen når strømmen er billig osv. Har du IT nett blir det lading på 1 fas, og da enten 16a 3,6kw eller hvis elektrikker og sikringskapet tillater det 32a 7,2kw.
 13. Jeg har kjørt elbil i mange år, og kommer aldri til å velge hydrogenbil. Alikevel tror jeg dere tar feil når man avviser hydrogen slik som dere gjør. Dette er noen av grunnene til at jeg tror dette. - Landistanse busser og vogntog trenger latterlige mange kilo batteri for å komme langt nok, og latterlig høy ladeeffekt hvis de skal hurtiglade. Effektariff anyone? - Hurtiglading er veldig innefektivt på vinteren, ladehastigheten er ofte håpløst lav. Dårlig kombinasjon med høyt forbruk om vinteren. - 50kw hurtilading holder ikke, ladestopp på 45 min er ikke for alle. 150kw hurtligladere er dyre, og norge trenger tusenvis, og hva med resten av europa? Og igjen effektariff? - Pris på hurtiglading er ofte i nærheten av bensin/diesel pris, hvordan blir dette fremover? dyrere eller billigere? - Ganske mange har tilhenger eller campingvogn, da holder ikke rekkevidden til elbiler slik det er i dag. Holder sikkert for endel, men ikke alle. Edit: alle har glemt at hydrogenbiler/busser/lastebiler vil kunne ha ett middels stort ladbart batteri i tilegg.
 14. Finnes det indeksfond man kan kjøpe med aksjepsarekonto som speiler sp500?
 15. "Folk har så lite penger at det er vanskelig å spare til bolig og pensjon, så la oss gjøre det enda vanskeligere" - Politiker med millionlønn.
×
×
 • Create New...