Gå til innhold

Kan jeg drikke vann fra en avfukter? Er det destillert?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Jeg bruker avfukter for å tørke tøy i et hjemmelaget tørkeskap. Det funker som bare f. Anbefales. Bruker veldig lite strøm og støyer ikke. Tøyet blir tørt på en time, nesten uansett hvor mye jeg henger inn der.

Maskinen produserer mye vann som ser helt krystallklart ut og lukter ikke noe. I mikroskopet ser jeg ingen partikler eller fiber.

Rent teoretisk: er dette destillert vann som kan drikkes? 

Det blir helt supert i brusmaskinen, trolig fordi det ikke inneholder luft fra før. Smaken er ikke god, men det tror jeg er fordi det ikke inneholder litt salter eller mineraler som det vi er vant til å drikke. Det skal en utrolig liten mengde salt til for å heve smaken til vanlig springvann. Ca en kvart teskje salt på 5 liter og vispe godt med sausevisp.

Men er det trygt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du burde stole på smakssansen din og stå over til du har noe konkret av gode måleresultater før du drikker noe mer av dette.

Har selv utstyr for å lage destillert vann og det er overhodet ikke noe som helst usmak av det, så smaken kommer ikke av mineralmangel. For å dekke inn mineraltapet på destillert vann bruker jeg vivatap. Dette suger ganske effektivt ut f.eks klor.

Mulig du kan bruke dette til å filtrere vannet ditt også, men dette er bare høyttenking.

Ellers har du jo pulver som er designet til å binde seg til urenheter og synke til bunnen.

https://businessconnectworld.com/product/pg-purifier-of-water/

 

Endret av vidor
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
MailMan13 skrev (42 minutter siden):

Er nok i teorien destillert vann, pluss det som måtte gro på kondensatoren i luftavfukteren...

Der kan det være muggsporer? Muligens andre uhumskheter?

Et lite oppkok?

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (Akkurat nå):

Vannet er i utgangspunktet rent. Men det er ikke sikkert at beholder og evaporator er rene. Man drikker jo ikke regnvann fra en sølepytt med stillestående vann.

Vel, trådsstarter spør om vannet i seg selv er drikkende. Det er det jo. Regner med h* n samler det opp i en forholdvis ren beholder. Litt bakterier gjør ingen ting uansett. Vann skal inneholde bakterier. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Kris85 skrev (17 minutter siden):

Vel, trådsstarter spør om vannet i seg selv er drikkende. Det er det jo. Regner med h* n samler det opp i en forholdvis ren beholder. Litt bakterier gjør ingen ting uansett. Vann skal inneholde bakterier. 

Jeg kan sende det til analyse. ☠️

Vasking og renhold er under kontroll.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Prøv å ha i en pose Vivatap (uåpnet hvit småpose) i et glass av avfukter-vannet og rør rundt litt og la stå i 24 timer og så tar du et glass ubehandlet avfukter-vann du smakstester dette opp mot. Her har du en billig måte å både tilsette mineraler og potensielt suge ut uønsket materie hvis du merker stor forskjell. 

Lenke til kommentar

Utfordringen med avfuktervann er hvordan det blei til, nemlig som kondensering fra luft over ei kald overflate.
Uproblematisk i seg selv men og det er et stort men, lufta som vannet kom fra er nødvendigvis ikke ren og alle partikler fra lufta vil sette seg i vannet.
Vann er fantastisk til å trekke til seg partikler og det gjør det særdeles bra når du blåser partiklene over det i form av riller på et kjøleelement.
Har hatt avfukter gående i kjelleren min siden 2013 for å holde fuktnivået på et akseptabelt nivå og problemet jeg har er groing.
Det gror i oppfangerbrettet under kjøleelementet og det gror i slangen fra avfukteren og til sluken og lar jeg det stå et par år blir det helt tett.
Da jeg hadde satt opp den første avfukteren jeg kjøpte lurte også jeg på det samme som TS men etter måneder med bruk lurte jeg ikke mere for det såg ikke delikat ut inni maskina etterhvert.

Endret av perpyro
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Periodisk renhold av løsningen kreves nok om dette skal være noe drikkekilde. Før i tiden samlet folk regnvann f.eks på takene sine når de ikke hadde innlagt vann eller noe brønn, så det har vært gjort mye rart over tid. Man får jo med masse forurensning og en og annen avføring fra fugler også. Denne avfukter-løsningen er vel relativt bra gitt at man får det til på en god måte.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke villet drukket det vannet. Det finnes en rekke virus som er vanskelige å oppfatte med mikroskop, med mindre det er et særdeles godt et. Når man måler etter disse, så måler man etter indikatorarter, som e-coli. Sistnevnte kan ha forsvunnet uten at de andre har forsvunnet. 

En liten risiko er det nok uansett, med mindre man har full kontroll. Jeg tviler på at hjemmet ditt holdes like sterilt som et laboratorie?

PS: Destillert vann er det ikke. Og det skal man absolutt ikke drikke uansett da det er dødelig. 

Endret av anon_83104
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...