Gå til innhold

Flere hus tatt i jordskred i Gjerdrum


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
KarvaBlad skrev (2 minutter siden):

Nede i 15 savnede nå.

Ender vi på under 15 omkomne så er det ett mirakel.

Sitat

15 personer fortsatt savnet

Det er nå 15 personer som fortsatt ikke er gjort rede for etter skredet i Gjerdrum. Det opplyser politiet til NRK. Blant dem som nå er gjort rede for er en familie på fire som var bortreist, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

 

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (1 time siden):

Enige har vi vært hele tiden. Jeg mener bare at folk som er idioter og trosser advarsler gang på gang fortjener faren dem kan utsettes for potensielt. Selvfølgelig fortjener ikke andre folk å lide. 

Du mener folk fortjener å dø fordi de desperat prøver å redde mulig uerstattelige eiendeler? Jævla klovn

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (56 minutter siden):

Uansett nødssituasjon drit i eiendelene dine, de kan alltid erstattes. Mange som dør pga. for sein evakuering av fly, fordi folk skal ha med håndbagasjen.

Som alltid, det spørs. Jeg har ennå til gode å ha noe i håndbagasjen jeg hadde giddet å ta noen særlig risiko for men jeg hadde kanskje vurdert annerledes om jeg hadde en bitcoin-wallet med $$$ på laptopen eller verdens tredje dyreste konjakk-flaske der. Og om det er ras det gjelder er det forskjell på om gulv og vegger beveger seg eller om raskanten fortsatt er 50 meter unna. I det siste tilfellet  hadde jeg tatt meg tid til å ta på utetøy, finne mobil og lommebok og så kostet på meg 15 sekunders tenkepause mens jeg prøvde å komme på om jeg *egentlig* har noe i huset jeg ikke vil tåle å miste.

Lenke til kommentar
Kahuna skrev (7 minutter siden):

Som alltid, det spørs. Jeg har ennå til gode å ha noe i håndbagasjen jeg hadde giddet å ta noen særlig risiko for men jeg hadde kanskje vurdert annerledes om jeg hadde en bitcoin-wallet med $$$ på laptopen eller verdens tredje dyreste konjakk-flaske der. 

Problemet er ikkje at det tek lang tid for deg, problemet er at du stjeler tida til andre som har mindre tidsmargin enn deg, som til dømes dei som står bak deg i flyet og ikkje kjem seg ut før du har samla sakene dine og starta å bevege deg. Tilsvarande ved evakuering etter ras, sjølv om du kanskje har tid til å pakke sakene dine så kan det være andre som ikkje har tid til å vente på deg. Det finnes mange eksempel på folk som har dødd i husbrann fordi dei enten har brukt for lang tid på å evakuere, eller fordi dei sprang inn igjen fordi dei trudde dei hadde meir tid. Slik er det også med ras, huset ditt kan stå solid i timesvis, eller det kan forsvinne i krateret på to sekund, det er det umogleg for deg å vite. Derfor evakuerer ein umiddelbart, det er ikkje verdt å døy eller bli alvorleg skada fordi du brukte dyrebar evakueringstid på å tenke gjennom om du har pakka alt. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Skredet pågår fortsatt ifølge geologene, og området er definert som utrygt. Politiet og redningsetatene må ha full oversikt på alle som befinner seg i området.

Så nei, man kan absolutt ikke la folk gjøre som de vil i katastrofesituasjoner - man må beskytte dem og bruke den kunnskapen ekspertene besitter, ikke la hvermannsen ta sin egne kunnskapsløse vurderinger.

Om det er folk som går og ser etter eiendeler/eiendommen så er det feks fælt og feil..

Men om en bestefar eller pappa vet at familien er i området så forstår jeg at de går i det røde området.

Mobilmeldinger og telefonkontakt har kommet fra de savnede.

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (3 timer siden):

Ja, det har jeg ikke tenkt over. Det har du rett i. 

Nei, vi er ikke der. Ikke i Akershus og ikke i Norge. Aldri i verden...

Det er store sjanser for at det er desperate slektninger som ser etter familien. Det er også en mulighet at noen sjekker eiendom. Det er sef uheldig..

aldri i Norge at noen ville gått i et rasområde for å stjele en tv, bil eller et smykke...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Sitat

19-åringer så bakken forsvinne foran bilen

De skulle bare levere en kompis da de havnet midt i dramaet. – Vi handlet på instinkt, sier Edvard Fiskum.

Bilen til Even Nygaard Østreng (19) står fortsatt med nødblinken på langs skredkanten klokken 17.30.

Der har den stått siden han bråbremset rett før klokken 04 onsdag morgen.

– Vi skulle slippe av en kompis nede i bakken. Det var veldig glatt så jeg kjørte rolig. Så ser vi bare at asfalten brekker oppover og går mot tyngdekraften, forteller Even til VG.

 

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

Han bråbremser, de fire kompisene kommer seg ut, og legger på sprang mot sentrum. De snur seg rundt, og ser at veien foran bilen er borte.

Kompisen som skulle slippes av bor ikke i området som er berørt av raset.

Når de kommer seg litt opp mot sentrum, ringer Edvard Fiskum (19) politiet. Klokken er 03.59, og han er trolig en av dem som varslet politiet om hendelsen først.

 

– Vi handlet på instinkt og kom oss ut av bilen. Vi skjønte ikke hvor alvorlig det var før vi kom litt oppover, da så vi bare et sort hull bak oss, sier Edvard.

– Så ser vi at det begynner å løpe folk oppover mot oss fra husene der det har rast. De er helt fra seg, de skriker og vet ikke hva de skal gjøre. De har bare løpt ut og noen av dem har ikke på seg mer enn undertøy, forteller han.

Guttene tar av seg sine egne jakker og gir de til dem som kanskje nettopp har mistet alt. En av dem gir også bort sine egne sko.

 Vi bare tenker at vi må i hvert fall prøve å hjelpe dem litt, forklarer Edvard.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/eKaana/19-aaringer-saa-bakken-forsvinne-foran-bilen

Håper de får medalje. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...