Jump to content

Vertical^

Medlemmer
 • Content Count

  10143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vertical^ last won the day on January 23 2012

Vertical^ had the most liked content!

Community Reputation

4130 :)

About Vertical^

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

35161 profile views
 1. Jeg fikk ingen veldig klare svar av Posten, men personen jeg snakket med mente i hvert fall at jeg måtte få VOEC av personen som selger varen, og ikke eBay som markedsplass. Om det genereres et nytt VOEC-nummer for hvert eneste salg vet jeg ikke, men det høres vel litt merkelig ut.
 2. Spenstig, da er det vel bare å være forberedt på lignende problemer i tiden fremover. Klarte å få tak i eposten man kan sende inn klage på via Postens chat, så får jeg se hva som er mulig. (Den er forøvrig ksutland@posten.no). Hvis de velger og dra meg igjennom en milevis lang prosess, spørs det hvor mye jeg gidder å kjempe for 600 kroner.
 3. Interessant. Denne ordren gikk utenfor eBays Global Shipping Program, så er sikkert derfor dette skjer da. Da skal jeg prøve å kontakte Tollen for å eventuelt få tilbakebetalt, hvis det i det hele tatt lar seg gjøre.
 4. Er i hvert fall tydelig at det er noe etterheng i systemet. Bestilte et par solbriller fra eBay forrige uke. I checkout står det veldig tydelig at jeg betaler VAT som Norge automatisk trekker. Som vist på 41 Euro. Nå har pakken vært igjennom tollen her i Norge, og jeg kan se på Posten-appen at jeg må betale hele 605 kroner ekstra. Dette må vel være feil? Jeg har allerede betalt MVA-en i checkout hos eBay? Det eneste jeg her bør betale er vel fortolling, om i hele tatt dette?
 5. Tja, både SUVs og "CUV"s er jo blitt svært populære, men tror faktisk CUVs slik som denne Sportbacken kan bli enda mer populær. Mange ønsker en følelsen av høy sittehøyde og god bakkeklaring, men mange har ikke lyst på en så elendig stor bil som Audi Q7, BMW X5, osv. Vanskelige å parkere, både veldig bred og veldig lang. Som artikkelen sier så er dog Sportbacken omtrent like stor i alle former, men tror helhetsfølelsen folk vil få er at bilen er "mindre". Design er jo også helt klart en faktor, og designet fra Audi A5 og A7 er noe man vil kjenne igjen her. Takhøyden blir dårligere, men designet blir tøffere.
 6. Har bestilt en hel del motorsykkeldeler på vegne av min far de siste ukene, alt fra eBay. Og ja, jeg legger også merke til at prisene på frakt har gått opp svært mye. Selv små deler som veier under én kilo, så ligger frakten gjerne tett på 500 kroner. Så får du da mva oppå der igjen. Bestilte to små blinklys. Verken høy vekt eller stor i størrelsen. Frakt kom på 65 dollar ~ 666 kroner fra USA. En helt hinsides pris i mine øyne. Når det er sagt så har jeg aldri solgt noe på eBay selv, så aner ikke hvordan dette med frakt fungerer. Er det mulig å etterspørre en billigere fraktmetode? Den svake kronen samt det nye systemet har definitivt gjort det svært dyrt. Jeg handler ganske mye på nett, men tror det vil bli mye mindre i tiden fremover.
 7. Personlig ville jeg da gått for noe fra Honda, eventuelt Suzuki. Honda er i hvert fall meget kjente for sine robuste sykler, og de har enorm erfaring på området. Jeg klarte ikke å finne så mange Honda-modeller i din prisklasse, da de fleste var en typen R-sykkel. (I hvert fall med R-sykkel utseende). Her er et godt eksempel fra Suzuki syns nå jeg. Får du byttet ut vindskjermen så får du også en litt mer klassisk look på sykkelen.2015 modell, så "relativt" ny også. Litt over prisen du har satt, men alltids mulig å prute om sykkelen blir liggende lenge ute https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=173780934 Yamaha er så klart også veldig flinke, her er en ålreit XJ6. Denne ligner da veldig på MT-07, som sværte mange kjøreskoler bruker til opplæring. https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=174342701
 8. Grunnen er jo at det ikke er EU-kontroll på motorsykkel og inget tilsyn. Da tar folk seg friheten til å montere eksos som ikke er lovlig. Veldig vanlig at det monteres eksos på sportssykler/R-sykler som bare er tillatt til banebruk/racing. Det betyr da eksos uten katalysator, og i noen tilfeller eksos helt uten lyddemping.
 9. Og derfor kan det også være lurt å vurdere en selveier-leilighet / sameie, og ikke borettslagsløsningen. Så klart, felleskosten kan fort øke her også, men du er i hvert fall ikke ansvarlig for andre leiligheter hvis de trenger oppussing grunnet normal slitasje. Men til spørsmålet ditt, felleskostander betaler man vel nesten uansett, og prisen varierer. Det varierer da også hva som ligger inne i kostnaden. Normalt så er det TV, internett, vaktmestertjenester. Videre kan man for eksempel få fjernvarme.
 10. Kjøpte meg motorsykkel forrige uke. Mottok vognkort i dag, men har fortsatt ikke mottatt skilt. Alt går tregt hos Vegvesenet som vanlig! Klør rimelig greit i fingrene for å si det slik, ettersom sykkelen bare står i garasjen 😞Det aller kjipeste er jo at hvis skiltet ikke kommer i løpet av morgendagen, så må jeg vente helt til kommende tirsdag grunnet de røde dagene. Skulle lagt ut bilen min til salgs på Finn nå også, men litt usikker på timingen grunnet viruset. Til diskusjonen er det digitalt speedometer på sykkelen, men er absolutt ingen stor fan. Ville heller hatt analogt. Som nevnt i tråden her er det ganske tydelig forsinkelse på angitt hastighet, spesielt ved nedbremsning. EDIT: Og der fikk jeg hentelapp, så påsken er reddet
 11. Problemet er bare det at Taycan STARTER på ca. én million kroner, hvor du nesten kan garantere å kaste på 100-200.000 ekstra i ekstrautstyr. Så vet ikke engang om det er en fair sammenligning.
 12. Regner med du har sett Insider-episoden som tar deg med på opptak? Hele episoden er visst ute på Youtube
 13. Det er ganske så spesielle tider vi er i. Jeg tror problemet Regjeringen møter, samt deretter Politi og helsevesen, er at de enten må si ja til alle, eller nei til alle. Hvis man skal gjøre små unntak både her og der, så skaper det forvirring og deretter åpner det for helt forskjellig tolkning. Noe vi allerede har sett i media, hvor folk føler at de ikke vet om de gjør rett eller galt. Dermed har det blitt slik at det er totalt hytteforbud hvis du må krysse kommunegrenser - Derimot er det lovlig å ta dagsturer for å se til hytta osv osv. Er jo helt klart at mange tar denne muligheten for å bli lengre.. Nå har de sendt et tydelig signal ved å si nei, noe som ikke åpner for tolkning eller forvirring, noe som jo er like greit i mine øyne. Jeg forstår at det er kjipt at du ikke får bruke hytta di til 8 millioner på Hemsedal, men sånn er nå livet. For min del kunne de gjerne vært løsere, men igjen så åpner det da for eventuelle usette problemer. Jeg tenker i di baner at du må være minimum to personer som reiser sammen. Blir den ene syk, så MÅ du komme deg hjem til din egen kommune og kontakte helsevesen der. Men så er det dette da om folk hadde klart å forholde seg til en slik regel. Faren er at det spinner ut av kontroll, også er vi plutselig der vi ikke håpet vi skulle være.
 14. Det skal vel også være slik at ved en 'vesentlig' prisendring, skal du som kjøper kunne heve kjøpet. Hvorvidt endringen er vesentlig eller ikke vet jeg ikke, men 40.000 er jo mye penger. Dette har jo blant annet vært et tema flere ganger de siste årene, med elbiler som plutselig har økt i pris. Opel Ampera-E blant annet. Het går prisen opp med 45.000 kroner, så denne kan jo brukes til sammenligning https://www.dinside.no/motor/nytt-sjokk-for-opel-kundene/68855039 https://www.tv2.no/a/9486521/
 15. Personlig syns jeg det er skremmende hvor mange som lever lønnsslipp til lønnsslipp her i landet. Ironien er ofte at de i tillegg leier dyre leiligheter eller har for store utgifter generelt. Første prioritet for en hver person og arbeidstaker bør være å spare seg opp en buffer.
×
×
 • Create New...