Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
G skrev (5 timer siden):

Jeg kjører på med 75 mikrogram Vitamin D selv fordi det går opp i 1000-enheter (á 25 mikrogram) som summerer til 3000 IE. Før-pandemisk stod jeg på 50 mikrogram (2000 IE) pga. tidligere blodprøvesvar som tilsa at jeg er en av de som lett får mangel av dette hormonliknende stoffet (Vitamin D).

Jeg tør heller ikke å la være med Vitamin K2, som jeg først begynte med etter den israelske legen Cohen på samtaler hos Campbell pratet om emnet. Først kjøpte jeg feil Vitamin K2 i form av MK4 som er 10 ganger mindre virkningsfull enn MK7.

Når Campbell selv uten god forklaring fortalte seerne at han tar 600 mikrogram K2 så tipper jeg at det kan være MK4. Altså Campbell får i seg virkningen av 60 mikrogram MK7 i tilfelle at han tar det i form av MK4. Legen Cohen sa at over 4000 IE så skal du ha i deg minst 200 mikrogram K2, mens om du er på en dose D-vitamin under 4000 IE kan klare deg med 100 mikrogram. Om det i dette tilfelle gjør mer nytte å ta ekstra av aner jeg ikke. Jeg aner heller ikke om blodkalsiumet møter en metning i beinbygningen og sånn kan fortsette å skape trøbbel for nyrene.

Dersom du tar 2000 IE og under av Vitamin D, så behøver du ikke å ta K2 sa Cohen.

Cohen spesifiserte heller aldri noe rundt typene Vitamin K2.

Jeg er ikke spesiellt overvektig, men har noen ekstra kilo. Altså Cohens tanker om at enkelte tar for lite D-vitamin småkolliderer litt med tanken om at bare du har en del D-vitamin så gir det nytte. Siden det er fettløselig så vil heller ikke det å glemme seg en dag har særlig stor påvirkning, da kroppen kan hente fra kroppens fettlagre.

Det skal også veldig kort tid (minutter) pr. dag i solen for oss med blek hud å få i oss mye D-vitamin, alt etter hudareal eksponert. Alt etter når på døgnet, vinkelen på solen i atmosfæren. En kan trygt si at det er litt vanskeligere å forholde seg til soling enn oppmålte piller. At en og annen kanskje bør få målt og sjekket om sommerlivsstilen deres er god nok også. Spesiellt dersom du har mye pigmentert hud (hva rase du er) og spesiellt om du bor nordpå/langt sørpå (med pingvinene) der solen ikke er like kraftig.

Hva gjelder sink, så bør en vel ikke ta kobber som kosttilskudd (også vanskelig å oppdrive), men passe på å få i seg kobber i kostholdet, da sink vil tappe nyttig kobber fra kroppen. Kobber er giftig i for store mengder, og det ganske kjapt. Er mye forskjellig mat med kobberinnhold. Selv sitter jeg med disse 50 milligram sinktablettene som er vanskelig å dosere ut i kroppen. Kanskje jeg bør tenke på å nytte en pillekutter der? 25 mg sink er også litt høy daglig dosering som Fustasjopphengsforkopling forklarer ganske godt.

Har aldri tatt noe særlig til kosttilskudd. Tran innimellom, ellers ingenting. Det er ikke hver dag jeg tar D vitaminer nå heller forsåvidt, men bortimot. Ikke særlig glad i tabletter eller kunstige produkter generelt. Jeg fikk målt lave D vitaminnivåer flere ganger for noen år siden. Temmelig vanlig blant nordmenn, og det jeg tar er innenfor trygge doser. Ettersom det ikke er farlig så lenge man ikke overdriver, og diverse studier har vist effekt mtp Covid så tenker jeg hvorfor ikke. Og jeg tar det kun nå når det blir lite sol. Sink er jeg litt mer forsiktig med. Venter av og til noen ekstra dager, men har sett flere anbefale det, inkludert John Campbell. Det er alltid individuelt hvor mye man bør ta ifht kroppsvekt. Barn skal f.eks ha mindre mengder. Det er ikke så mange matvarer som inneholder vitamin K2, men spiser man f.eks Jarlsberg ost og yoghurt får man det i seg der. Egg inneholder også litt.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Fustasjeopphengsforkobling said:

Har aldri tatt noe særlig til kosttilskudd. Tran innimellom, ellers ingenting. Det er ikke hver dag jeg tar D vitaminer nå heller forsåvidt, men bortimot. Ikke særlig glad i tabletter eller kunstige produkter generelt. Jeg fikk målt lave D vitaminnivåer flere ganger for noen år siden. Temmelig vanlig blant nordmenn, og det jeg tar er innenfor trygge doser. Ettersom det ikke er farlig så lenge man ikke overdriver, og diverse studier har vist effekt mtp Covid så tenker jeg hvorfor ikke. Og jeg tar det kun nå når det blir lite sol. Sink er jeg litt mer forsiktig med. Venter av og til noen ekstra dager, men har sett flere anbefale det, inkludert John Campbell. Det er alltid individuelt hvor mye man bør ta ifht kroppsvekt. Barn skal f.eks ha mindre mengder. Det er ikke så mange matvarer som inneholder vitamin K2, men spiser man f.eks Jarlsberg ost og yoghurt får man det i seg der. Egg inneholder også litt.

Mat, kosttilskudd og tarmflora tror jeg legevitenskapen har mange nye oppdagelser å gjøre innenfor. De kan en del om spesiellt utvalgte mangelsykdommer. De fleste leger vil fronte et litt sånn spis et variert kosthold, hold deg noe i bevegelse. Jeg hadde en gang en lege som mente at kosttilskudd var penger ut vinduet. Jeg er delvis uenig med han. Men, det var en klok lege. Jeg kommer nok ikke til frivillig å ta multivitamin/mineral tabletter noen gang igjen. Det kommer til å gå på spesifikke vitaminer og noen mineraler etterhvert som jeg oppdager disse. Har som deg hatt litt blodprøver som viser lave verdier for et og annet. Da tror jeg det å forsøke å få i seg variert mat er viktig, samt det å ta disse spesifikke oppdagete som tilskudd. Dersom jeg hører at noe skal være så sykt lovende helsefremmende, så kommer jeg til å forsøke å grave litt i informasjonen først.

Spesiellt tarmflora er et understudert fagfelt hos legestanden.

Animalske produkter nevnes som kilde til K2. Kyllingkjøtt (litt lite egentlig), fermentert mat som oster, natto og sikkert mye mye flere typer mat.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 2/21/2022 at 2:13 AM, G said:

Det tok fader meg lang tid. Men, politikerne i Norge bør få vite dette. En sterk oppfordring fra John Campbell med sterke data for å begynne med å aspirere vaksinene i land som sluttet med aspirering etter WHO's ønske tidligere i pandemien. Postes her da den angår Norge helt spesifikt, da vi ikke driver å aspirerer uoppfordret disse covid-vaksinene:

 

Lenkene som Campbell oppfordrer til at deles med politikere:

  Reveal hidden contents

 

Germany’s vaccination board STIKO ständige Impfkomission, Standing commission for vaccination 

https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/Archiv/2022/Ausgaben/07_22.pdf?__blob=publicationFile

Now recommends aspiration

The vaccine is to be injected only intramuscular (i.m.), 

and in no case intradermal, subcutaneous, or intravenous.

In animal models, direct intravenous injection of an mRNA vaccine has led to Myopericarditis (both clinically and histopathologically).
 
Although inadvertent intravenous injections are rare during application of intramuscular vaccines, 

aspiration of the needle is a sensible precaution when vaccinating against COVID-19 and can lead to increased safety.

Ferdinand, thank you

Denmark

https://en.ssi.dk/news/epi-news/2021/no-19-21---2021

Basically, we need to change the vaccine administration guidelines to include precautionary aspiration, prior to pushing in the vaccine. This will prevent cases of inadvertent intravascular administration of vaccine.

Here is some discussion to suggest inadvertent intravascular vaccine administration is a variable in the aetiology of complications after adenoviral vector vaccine administration and after mRNA vaccines.

These adverse events, although rare have reduced public confidence in covid vaccination, especially amongst the young, where vaccine rates are lowest.

It has long been known that intravenous injection of adenovirus leads to TTS in mice
 

https://ashpublications.org/blood/article/109/7/2832/125650/Adenovirus-induced-thrombocytopenia-the-role-of

Now, new covid vaccine specific work agrees with this previous work

Thrombocytopenia and splenic platelet directed immune responses after intravenous ChAdOx1 nCov-19 administration (29th June 2021)

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.06.29.450356v1

The authors conclude, ‘Our work contributes to the understanding of TTS and highlights accidental intravenous injection as potential mechanism for post-vaccination TTS.’ 

‘We show that intravenous but not intramuscular injection of ChAdOx1 triggers platelet-adenovirus aggregate formation and platelet activation.’ 

‘Hence, safe intramuscular injection, with aspiration prior to injection, could be a potential preventive measure when administering adenovirus-based vaccines.’

Also after giving mRNA vaccines

A new study finds that giving mice intravenous mRNA vaccine also causes heart inflammation in mice. 

Intravenous Injection of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) mRNA Vaccine Can Induce Acute Myopericarditis in Mouse Model (August 2021)
 

https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciab707/6353927?login=false

‘Our study indicates that IV injection of vaccines might partially contribute to this clinical phenotype, thus warranting a reconsideration of the practice of IM injection without aspiration, which carries the risk of inadvertent IV injection.’ 

Agreement from ‘fact check’ from Leo Nicolai, Cardiology Fellow, Ludwig Maximilian University of Munich:

(German Centre for Cardiovascular Research)

https://healthfeedback.org/claimreview/incorrect-vaccine-administration-is-a-potential-cause-of-post-vaccine-adverse-effects-but-more-research-is-still-needed-to-confirm-or-reject-this-hypothesis/?fbclid=IwAR0nBbM6v0V2WPFn4LxIdfR4FNAvIzLGKhzFPdQPG8mu_FR1InB8OzYQgMc

‘Indeed, there is peer-reviewed work showing in mice that possibly intravenous injection of mRNA vaccine leads to myocardial inflammation.’

‘that intravenous injection of adenoviral vector based vaccine (AZ1222, ChAdOx1) leads to thrombocytopenia and platelet-directed immune responses, offering a possible explanation for vaccine-induced thrombosis/thrombocytopenia’

‘these data might indicate a simple measure to lower the incidence of vaccine-induced side effects,’

‘There is a lack of data on frequency and effects of IV injection in humans.’

Denmark has changed their national guidelines

https://en.ssi.dk/news/epi-news/2021/no-19-21---2021

Based on a precautionary principle, we recommend aspiration before injection.

https://www.youtube.com/watch?v=H7inaTiDKaU

Evidence from Dr. Peter Gaillard (microparticulate pharmacologist)

https://www.linkedin.com/pulse/astrazeneca-vaccine-pull-back-push-through-pieter-j-gaillard/?trk=pulse-article_more-articles_related-content-card

Case study evidence

Metallic taste in the mouth seconds after ‘intramuscular’ mRNA vaccine administration, (in the absence of an allergic reaction)

https://www.youtube.com/watch?v=hbjuWs99CrE

Other video-based discussions

26th September 2021
 

https://www.youtube.com/watch?v=nBaIRm4610o

30th September 2021

https://www.youtube.com/watch?v=KgVsd6qoyU4

 

 

 

At man ikke har standarisert dette er en skandale. Det er som man ikke har peiling på hva man holder på med.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
13 hours ago, Theo343 said:

At man ikke har standarisert dette er en skandale. Det er som man ikke har peiling på hva man holder på med.

Flyttet svaret mitt til diskusjonstråd for aspirering. Nå har det fått luftet seg en stund her. Virker på meg litt unødvendig, men..

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (6 timer siden):

Mat, kosttilskudd og tarmflora tror jeg legevitenskapen har mange nye oppdagelser å gjøre innenfor. De kan en del om spesiellt utvalgte mangelsykdommer. De fleste leger vil fronte et litt sånn spis et variert kosthold, hold deg noe i bevegelse. Jeg hadde en gang en lege som mente at kosttilskudd var penger ut vinduet. Jeg er delvis uenig med han. Men, det var en klok lege. Jeg kommer nok ikke til frivillig å ta multivitamin/mineral tabletter noen gang igjen. Det kommer til å gå på spesifikke vitaminer og noen mineraler etterhvert som jeg oppdager disse. Har som deg hatt litt blodprøver som viser lave verdier for et og annet. Da tror jeg det å forsøke å få i seg variert mat er viktig, samt det å ta disse spesifikke oppdagete som tilskudd. Dersom jeg hører at noe skal være så sykt lovende helsefremmende, så kommer jeg til å forsøke å grave litt i informasjonen først.

Spesiellt tarmflora er et understudert fagfelt hos legestanden.

Animalske produkter nevnes som kilde til K2. Kyllingkjøtt (litt lite egentlig), fermentert mat som oster, natto og sikkert mye mye flere typer mat.

Jeg har også tro på sunn mat og tarmflora. Blitt mer bevisst det de siste 5-6 årene uten at jeg "tar helt av". Helsefremmende mat og livsstil er jo alltid positivt. 

Her er en artikkel om viktigheten av vitamin D. Tror det var på Mikhaila Peterson's podcast jeg hørte om honning som virkemiddel om man blir koronasyk. Det er vel også et gammelt kjerringråd. Blir jeg syk kommer jeg til å få i meg honning og rikelig med C vitaminer. Take care!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (6 timer siden):

Det må jo ha krøllet seg på nakkehårene hos noen i Norge også. Men, det virker som om at Norge er veldig blinde på ovenifra og ned; her WHO.

Nå har en jo fått vist at WHO også kan påvirkes og de kan til og med foreta feilvurderinger.

Dersom noen har hatt motforestillinger blandt helsefagfolk så har det tydeligvis druknet i "stol blindt på i fra oven".

Var flere helsearbeidere i Norge som i starten av vaksineutrullingen reagerte på at det ikke skulle aspireres. Legg gjerne posten din inn i tråden for aspirering.

Lenke til kommentar
On 2/26/2022 at 7:21 AM, Fustasjeopphengsforkobling said:

Jeg har også tro på sunn mat og tarmflora. Blitt mer bevisst det de siste 5-6 årene uten at jeg "tar helt av". Helsefremmende mat og livsstil er jo alltid positivt. 

Her er en artikkel om viktigheten av vitamin D. Tror det var på Mikhaila Peterson's podcast jeg hørte om honning som virkemiddel om man blir koronasyk. Det er vel også et gammelt kjerringråd. Blir jeg syk kommer jeg til å få i meg honning og rikelig med C vitaminer. Take care!

Honning, hvitløk og ymse annet er nok ikke det dummeste en kan finne på. Selv om det kan være vanskelig å si med sikkerhet om slikt, så tror jeg de som forsøker å debunke det skal slite litt med sine simple tilnærminger. Tipper det er en viss kompleksitet over hvordan ulike deler av kostholdet komplimenterer immunforsvaret og gir støtte til kroppslige funksjoner.

Lenke til kommentar

«Superimmunitet»

...

Forskernes teori
Forskere mener å ha en forklaring på hvorfor naturlig sykdom fører til bedre respons.

– Når du utsettes for en større infeksjon som sprer seg til lungene, nesen og de øvre luftveiene, så engasjeres hele immunforsvaret. Det starter en kamp mot viruset og alt det medfører, noe som kan forklare hvorfor smittede får et større mangfold av antistoffer enn det man får som følge av en vaksine, sier Nussenzweig.

Nå håper forskerne å kunne modifisere vaksinene slik at de kan forårsake samme superimmuniteten som de ser hos vaksinerte som tidligere har vært smittet. Dersom de lykkes vil det kunne bli det viktigste våpenet i den videre kampen mot covid-19.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2022/02/20/195825066/superimmunitet-allerede-i-2020-sa-forskere-antydning-til-fortrinn-hos-enkelte-personer

Håper ikke de leker seg til autoimmune responser disse forskerne.

Lenke til kommentar

Endelig har jeg klart å bli smittet også. Begynte nesten å lure på om det var mulig etter såpass mange nærkontakter som jeg har hatt. Men å sitte mellom to snufsete koronasmittede på kontoret i noen dager var dråpen!

Har vært uheldig og fått et ganske så hardt forløp sammenlignet med mine trippelvaksinerte venner og familie. Første dagen og natta med symptomer var virkelig lei, med feber på rett oppunder 40-tallet som plutselig kom veldig raskt. På tredje dagen med feber nå som kommer og går, men nå er det mest halsbetennelse-lignende greier som er plagsomt siden feberen er mindre. Kan ikke huske å ha vært så dårlig som den første dagen siden jeg hadde lungebetennelse i forrige århundre, men den fasen gikk ganske raskt over.

Glad jeg er vaksinert, som ikke har gjort det verre enn det sannsynligvis ville vært uten. Og også glad jeg fikk det nå som det passet greit, og snart er ferdig for en stund :) 

Endret av Snikpellik
  • Hjerte 6
Lenke til kommentar

@Snikpellik Man kan visst få omikron et par ganger. Håper de fleste slipper det likevel. Ser lovende ut med smittebølgen i Danmark. Når man like langt i smittenedgangen for Norge (relativt til høyeste høyden) så burde gresset snart bli grønt (det er i ferd med å bli vår :laugh:)

Vet ikke om det er riktig å si. Men, "grattis" :fun:

Folkens vi har passert over i mars måned dere!

UK-Spain-Greece-Norway-Denmark__covid-19__01mar2022.thumb.jpg.36c1b8c470b50d3ccb1ab0bd6ef9696c.jpg

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Endelig har jeg klart å bli smittet også. Begynte nesten å lure på om det var mulig etter såpass mange nærkontakter som jeg har hatt. Men å sitte mellom to snufsete koronasmittede på kontoret i noen dager var dråpen!

Har vært uheldig og fått et ganske så hardt forløp sammenlignet med mine trippelvaksinerte venner og familie. Første dagen og natta med symptomer var virkelig lei, med feber på rett oppunder 40-tallet som plutselig kom veldig raskt. På tredje dagen med feber nå som kommer og går, men nå er det mest halsbetennelse-lignende greier som er plagsomt siden feberen er mindre. Kan ikke huske å ha vært så dårlig som den første dagen siden jeg hadde lungebetennelse i forrige århundre, men den fasen gikk ganske raskt over.

Glad jeg er vaksinert, som ikke har gjort det verre enn det sannsynligvis ville vært uten. Og også glad jeg fikk det nå som det passet greit, og snart er ferdig for en stund :) 

Interessant å lese hvor ulikt folk reagerer. 
Selv er jeg så og si helt sikker på når jeg ble smittet. Tok 4 dager før testen var positiv, og det forsvant like fort som det kom. Nøyaktig en uke tok det fra jeg var med personen som smittet meg til jeg merket de siste symptomene. Sykdomsforløpet mitt var veldig mildt i forhold til hva jeg har opplevd tidligere ved andre infeksjoner pre-covid. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dagner skrev (34 minutter siden):

Interessant å lese hvor ulikt folk reagerer. 
Selv er jeg så og si helt sikker på når jeg ble smittet. Tok 4 dager før testen var positiv, og det forsvant like fort som det kom. Nøyaktig en uke tok det fra jeg var med personen som smittet meg til jeg merket de siste symptomene. Sykdomsforløpet mitt var veldig mildt i forhold til hva jeg har opplevd tidligere ved andre infeksjoner pre-covid. 

Ganske likt her.

Ble eksponert på forrige søndag, og var frisk igjen søndagen etter. På jobb igjen mandag. Det var to dager i senga, så to dager med litt snørr og laber form. Etter det, helt oppegående igjen.

Jeg kjenner nå flere som har hatt det enn som ikke har hatt det. Selv de mest ihuga "jeg skal ikke få det!"-folkene må kapitulere en etter en.

Bank i bordet, men for de aller, aller, aller fleste er det nå som en forkjølelse. Det er mer stress å unngå det enn å bare få det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Dagner skrev (12 timer siden):

Interessant å lese hvor ulikt folk reagerer. 
Selv er jeg så og si helt sikker på når jeg ble smittet. Tok 4 dager før testen var positiv, og det forsvant like fort som det kom. Nøyaktig en uke tok det fra jeg var med personen som smittet meg til jeg merket de siste symptomene. Sykdomsforløpet mitt var veldig mildt i forhold til hva jeg har opplevd tidligere ved andre infeksjoner pre-covid. 

Ja, det er veldig forskjellig. Noen seiler glatt gjennom uten å merke så veldig mye, andre ikke (som f.eks meg). 

Begynner å bli ganske lei nå, fikk et litt heftig tilbakeslag i går og har mistet tre arbeidsdager nå. Håper det snart går over til mer forkjølelseslignende nå i del to av uka så jeg kan få gjort ting. Anbefalingen om isolasjon er snart over men per nå har jeg ikke sjans til å komme meg ut og jobbe 😅

Har i det minste fått fulgt med og oppdatert meg masse på krigen... For en verden vi lever i, i disse dystopiske 20-årene.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Helsesykepleiere frykter en bølge av mer skolevegring

Sitat

Helsesykepleiere i Oslo ser med bekymring på at det er blitt flere barn som ikke kommer seg på skolen. De frykter at det de ser bare er starten på en bølge av mer skolevegring.

Sitat

– Helsesykepleierne i ungdomsskolen og videregående melder også om mange unge som ikke klarer å komme seg på skolen nå. Noen elever forteller at de har falt av faglig og sliter med motivasjon. Andre synes det sosiale er vanskelig, sier Andresen og legger til:

– Elevene som har slitt med det sosiale, har blitt eksponert mindre for dette under pandemien, og for mange elever har dette nå blitt svært utfordrende – og for noen har det utviklet seg til sosial angst.

 

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...