Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det brukes sterke ord.

Sitat

Norgesferie:

Slår turist-alarm: - En massakre

En sentral del av det norske reiselivet går glipp av festen i sommer. Nå frykter de for framtida.

- Det er så lite forutsigbart og skaper så stor usikkerhet at utenlandske turister velger vekk Norge, sier hun.

Sitat

....Det er også en forutsetning at man kan dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom med en sikker og verifiserbar løsning med QR-kode. Foreløpig er dette kun det norske koronasertifikatet.

Hvordan få til en internasjonal løsning for vaksinepassene? Helsenorge.no rekker ikke lenger enn til Norge.

Endret av Subara
Lenke til kommentar
Dubious skrev (27 minutter siden):

Høres ut som Nord-Korea.

Slutten av artikkelen.

Sitat

Statlig nysgjerrigper

Selv har jeg konkludert med at jeg tåler en telefon fra en statlig nysgjerrigper. Det gjør vel de fleste. Jeg fikk til og med skryt for å vite at du helst skal få andre til å handle for deg når du er i karantene.

Men er det ikke noe veldig unorsk med systemet vi styres etter nå? For meg ble hjemreisen en vekker. Det er viktig at vi ikke mister oss selv, midt i alt det vanskelige.

Hvis vi med et slikt system oppnår målet med minimalt innslipp av indiske mutasjoner og andre som er i omløp, så kan man si et målet helliggjør middelet. Uvant for frihetselskende nordmenn.

Sitat

Faren for forfalskninger overskygger alle andre hensyn. Samtidig rapporterer folk om at de stues sammen tett i tett på bussen på vei til karantenehotellet.

 

Endret av Subara
  • Liker 1
Lenke til kommentar
nirolo skrev (1 time siden):

Vi må ikke undervurdere effekten av vaksiner også: Når det tidligere har vært utbrudd på skoler eller i barnehager har vi sett at dette har forplantet seg til foreldre noen dager senere. Det har ikke skjedd her. Russ bor i all hovedsak hjemme (i hvert fall i Oslo), men i bydelene hvor det har vært et hundretalls russ som har blitt smittet (drøyt 300 om jeg husker rett), så har det så og si ikke vært smitte i foreldregenerasjonen, dvs de som er 50-60 ish. Selv på vestkanten i Oslo har de ikke så store hus at de klarer å isolere ungdommen helt fra resten av familien, så det tror jeg må skyldes høy grad av vaksinering blant foreldrene.

Jepp, men det er likevel sånn at mange av foreldregenerasjonen til årets russekull på Oslo vest var under vaksinering omtrent da dette russeutbruddet startet, og vil trolig ikke ha hatt så mye effekt av første dose enda. De vaksinerer fortsatt 45-54 åringer i Vestre Aker og Nordre Aker bydeler nå. Så vaksineringen kan helt klart ha hatt noe å si, men ikke alt - for langt fra alle foreldrene har vært beskyttet.

Lenke til kommentar
13 hours ago, Andre1980 said:

Kanskje det blir privilegier for vaksinerte internt i Norge allikevel? Helsedirektoratet og FHI er uenige. FHI mener at det må alltid tilbys kompensatorisk testing, mens Helsedirektoratet er uenig i dette.

https://www.nrk.no/norge/fhi-og-helsedirektoratet-uenige-om-koronasertifikat-1.15532796

Forøvrig er deler av artikkelen hvor de intervjuer Anne Marie på 81 som har sagt nei til vaksinen svada. De skulle heller ha intervjuet en på 35 som er sist i køen. 

Tycker det er förvånansvärt lite information och diskussion om vad och hur det ska brukes till. Er bara noe generellt om att det bara gir lettelser men det riskerar i praktiken att bli diffust då nivån på tilltaken kan bero på vad som är öppet för vaksinerade.

Vem ska bestämma når det kan brukes? 

Tycker också att de kunde ha intervjuat en 35 åringen i en oprioriterat kommune som kanske får första dosen i augusti-september istället för en anti-vakser på 81.

Är ju inte heller noe som tyder på att Norge kommer få problem med att folk ikke vill ha vaksinen och jag har inget alls tro på att de som ikke tagit vaksinen når alla har fått ett tillbud kommer få noen restriktioner i Norge (under antagandet att vaksinen fungera på varianterna som finns.) Internationellt kan det vara restriktioner men det kan ikke Norge ändra på.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

Henger svære kampanjebannere fra Norwegian på Oslo S også. Enn så lenge er man fortsatt frarådet å reise til utlandet.

Bonusen til den nye toppledelsen på Norwegian må tjenes inn.

 

Liker hvordan myndighetene truer oss som er i karantene ved eventuelle regelbrudd, som om man ikke allerede er kjent med reglene:

Screenshot_20210612-212714_Messages.thumb.jpg.ed46dfe0c1ac51cde97ce88f1053ad1a.jpg

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Snikpellik said:

Henger svære kampanjebannere fra Norwegian på Oslo S også. Enn så lenge er man fortsatt frarådet å reise til utlandet.

Det är ikke många som kommer bry sig om anbefalningar om att ikke reise når de slipper karantän eller får enklare karantän.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kato85 skrev (25 minutter siden):

Bonusen til den nye toppledelsen på Norwegian må tjenes inn.

 

Liker hvordan myndighetene truer oss som er i karantene ved eventuelle regelbrudd, som om man ikke allerede er kjent med reglene:

Screenshot_20210612-212714_Messages.thumb.jpg.ed46dfe0c1ac51cde97ce88f1053ad1a.jpg

De er håpløse, jeg har gått gjennom samme dritten. Telefonterroren begynte allerede før jeg faktisk hadde reist inn i Norge, de fortsatte å ringe meg første dagen etter jeg hadde reist inn i landet, men jeg tok ikke telefon og dermed sluttet de å ringe. Helt topp

  • Liker 1
Lenke til kommentar
12 hours ago, Subara said:

Fortvilte diskusjoner

Kanskje var min reaksjon preget av det jeg hadde opplevd på Oslo lufthavn. Der ble jeg møtt av en endeløs kø i passkontrollen, og kun to luker åpne. Jeg så fortvilte diskusjoner mellom studenter og politifolk. Og jeg var vitne til at bestemødre, slitne etter en lang reise, ble eskortert gjennom terminalen av vektere – som om de var under arrest.

Etterpå måtte vi alle tvangstestes for å slippe inn i hjemlandet vårt. Plutselig begynte to av helsepersonellet å løpe etter en mann for å holde ham igjen. De trodde han hadde forlatt venteområdet før resultatet hans var klart.

Det var som jeg hadde kommet til et land jeg ikke kjente igjen..

Og hva er problemet?

Lenke til kommentar

Eg spådde tosifra smittetal. Det vart berre nesten:

Sitat

Det siste døgnet er det registrert 112 koronasmittede i Norge. Det er 56 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 185 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 290, så trenden er synkende.

 

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (10 minutter siden):

Ein ting eg lurer på: Blir studentane vaksinert på studiestaden (f.eks. Oslo), eller må dei reise heim, smitte uvaksinerte foreldre og kameratar og stille seg i vaksinekøa på heimstaden der 60-åringane framleis ventar på vaksine?

Regner med at de får vaksine der de har bostedsadresse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
helsten2 skrev (På 11.6.2021 den 21.49):

Nordmenn i et nøtteskall ...

De har da gjort alt riktig. De er ofre for nedstenging av helsestudio (kryss i boka). Og de kjøper mange liter med sukkerfri brus (kryss i boka). Det dumme er at lettbrus er assosiert med overvekt (*error*).

Lenke til kommentar
Dubious skrev (1 time siden):

Regner med at de får vaksine der de har bostedsadresse.

Når ein har valt å skeivfordele meiner eg at ein bør gjere eit unntak for studentar frå regelen om at folk skal vaksinerast der dei er folkeregistrerte, sidan mange studentar er folkeregistrerte i heimkommunen. (Det siste er vel eit krav for å få bortebuarstipend). Dette fordi det er smittesituasjonen der dei er som er viktig, og dessutan fordi studentane utgjer ein smitterisiko når dei kjem heim på ferie til sine kommunar som i mange tilfelle har måtta gje frå seg vaksiner. Det var ei liknande sak om vernepliktige soldatar, og der sigra vel fornuften til slutt.

Samstundes er det vel slik at studentane stort sett er ferdige med semesteret allereie, og mange har dermed reist heim før ein kom så langt at ein byrja å vaksinere 18-24-åringane. Dermed er kanskje ikkje problemstillinga så aktuell likevel.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Satte vaksinedoser i Norge

Antall satte vaksinedoser: 3.254.587
Antall med dose 2: 1.325.043
Antall med dose 1: 1.929.544
Prosent av befolkning (dose 2): 24,61 %
Prosent av befolkning (dose 1): 35,83 %

Sist oppdatert: 10/06/2021Kilde: FHI

Dermed er ein vel omtrent halvveges til å oppnå flokkimmunitet (ca. 70%) om ikkje deltaviruset tek over. I følgje VG er den vaksne befolkninga på 78,8%, og så kjem dei mellom 16 og 18 som er i risikogrupper i tillegg. Det er også mogeleg at ein går vidare med generell vaksinasjon i aldersgruppene under 18. I motsett ende vil dei som ikkje vil eller kan vaksinere seg dra ned prosenten.

Det blir forresten litt interessant å sjå om oppslutnaden blir like stor blant unge og friske som i risikogruppene. Dei fleste under 40 vil vel kunne takle korona greit, men ein del vil kunne bli ganske dårlege og/eller få seinverknader. (Tilsvarande gjeld f.eks. for flåttbit/borreliose, risikoen for å bli smitta/sjuk er liten, men om ein fyrst er uheldig kan ein bli ganske dårleg). Elles er det heilt sikkert mange som verken har noko stort behov for å reise eller å dra på konsert.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...