Jump to content

Kato85

Medlemmer
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En oppdatering i saken, nesten et år senere. Eieren (kvinne i 50-åren) er tiltalt for uaktsom forvoldelse av død og risikerer opp til 6 år i fengsel: https://www.vg.no/nyheter/i/dnE8qX/kvinne-i-50-aarene-tiltalt-etter-hundeangrep-i-brumunddal Og til den kamphund-forsvarer som hevdet at det kunde ha vært Golden Retrievern som angrepet barnet: "På tross av den provisoriske grinden, fikk Rottweileren tak i barnet." Håper nå fler folk tenker seg før litt før de kjøper seg en kamphund.
 2. Stillingstittel: IT Support 1/2 linje Sektor: Privat Erfaring: 2,5 år Utdanning: IKT Fagskole Sted: Oslo Goder: Ingen spesielle (via vikarbyrå) Lønn: 500.000/år Det merkelige er at jeg tjener like mye nå som når jeg var arbeidsledig, ettersom jeg hade høyere lønn i min forrige jobb, og grunnet pandemien har jeg fått ut 80% av min tidligere lønn. Grunnen til at jeg tar jobben er fordi jeg er lei på å gå hjemme og vil ha utfordring. Synes det er bra betalt, men penger er ikke riktig motivasjonen her, uten en bra arbeidsmiljø og hyggelige kolleger er det viktigste (hatt dårlig erfaring fra tidligere)
 3. Hvilke skader? Det er knapt noen skader å tale om. Men om du har bevis for at det finnes en stor andel skadd befolkning grunnet vaksinen, så vennligst vis frem bevis for dette. På hvilken måte knekkes samfunnet av at folk tar vaksinen? Ikke noe av det Craig Kelly sier har noen substans, det er kun hans egne personlige måling. Han sutrere bare over en bortskjemt tennisspiller som ikke vil bli behandlet som folk flest.
 4. La oss gjøre det enkelt her: 1. Åpne opp samfunnet igjen, alt skal vare tillatt. 2. Uvaksinerte skal få røre seg fritt i samfunnet, men hvis de ender opp på sykehus grunnet covid så må de selv ta regningen for denne vistelsen, samfunnet skal ikke dekke dette. Så, nå har de uvaksinerte fått sin frihet, og vi andre kan leve videre i god vetskap om at vi ikke lenger trenger å bry oss om de uvaksinertes uvisse fremtid.
 5. Ser nå her at det er plikt å betale forskuddsskatt, men skatteetaten oppgir ikke nøyaktig om det er ok å endre den litt: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattekort/forskuddsskatt/ Det er fremst arbeidsgivers ansvar å sørge for at forskuddsskatten blir utbetalt, ellers risikerer arbeidsgiver opp til 2 års fengsel: https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/arbeidsgiver/skattekort-og-skattetrekk/forskuddstrekk/ https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/arbeidsgiver/skattekort-og-skattetrekk/forskuddstrekk/okonomisk-ansvar-og-straffeansvar/
 6. Gjelder ikke det kun hvis det er enn maskin som pimært brukes til mining? F.eks bør ikke gaming pc-er som koster under 15k tilhøre denne kategorien, mens en rigg eller asic under 15k gjør det da mining er primær oppgave. Gamingdatorer brukes jo primært for gaming. Og spørsmålet var om det går å dele opp innkjøpskostnadne slik at man først kan dra av 15k eller mindre for utstyr som koster 15k eller mindre, og hvis dette (eller flere) utstyret koster over 15k så blir det 30% avdragsgillt. F.eks om man under 2021 kjøpt 4 pc-er: PC#1 for 13000:- =100% fradrag PC#2 for 25000:- =30% fradrag PC#3 for 17000:- =30% fradrag PC#4 for 14000:- =100% fradrag
 7. Er ingen advokat men ser ingen grunn til hvorfor dette skulle vare noe problem. Det viktige er at skatten blir korrekt oppgitt og etterpå betalt i neste selvangivelse. Når du skatter på lønn du får inn 2022 så er dette i realiteten skatt du skal betale først i 2023. Du får ju ingen rente fra staten for at de allerede i 2022 skatter på noe som egentlig ikke trenger å betales før 2023. Ikke bare er det mulighet for å investere disse pengene i f.eks fond i 2022, det er også mangel på rente fra staten. Har selv tenkt på dette men vært for lat og bekymret at noe skal skje med min økonomi slik at jeg ikke lenger har penger når skatten på flere hundre tusener kommer neste våren.
 8. Vålnes-saken på NRK: Trur det kommer ta lang tid før vi får vite hva som skjedde, men før eller senere kommer noe opp til yten. F.eks hvis samboeren og hennes mann skiller seg og det oppstår en konflikt så kan noen av disse to begynne å snakke.
 9. BTC føles som søppel jemfort med ETH akkurat nå. Å mine med Nicehash gir ikke bare lavere reward, det gir også en dårligere valuta. Ifølge whattomine er forskjellen omtrent 11% mellom å mine ETH direkte og gjennom NH. Igår var den 15% Å holde BTC siden en år tilbake har gitt omtrent 199% return, å holde ETH siden en år tilbake har gitt omtrent 685% return.
 10. Anbefaler at folk som miner og betaler strømregningen ur egen lomme holder nøye med på strømutviklingen under de timer som den peaker. Imorgen mellom klokken 16-19 kommer det bli en peak ifølge Nordpool, da havner Vest, Sør, og Østnorge på en prisnivå på mellom 2,22-2,81 NOK/kwh. Midt og Nord-Norge blir ikke drabbet ifølge Nordpool: https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/NO/Hourly/?view=table Spørs hvor mye man miner, men man kan selv gjøre en kalkul utifra hvor mye hvert enkelt rigg/gpu drar i watt og sjå om det er verdt å stenge ned virksomheten under disse kritiske timer. EDIT: Nevermind, ser nå at prisen må øke til omtrent 20 NOK/Kwh. for at det ikke lenger skal vare lønt å mine, så ingen grunn til uru. Det er uansett interessant og se forskjellen i innkomster når strømprisen blir så høy utover hva det tidligere har vært.
 11. Hei, det ordnet seg. Tok 2 uker men etterhvert fikk jeg pengene tilbake
 12. Hei, det ordnet seg. Tok 2 uker men etterhvert fikk jeg pengene tilbake
 13. Mistet pengene mine på Binance etter at Binance fjernet NOK som valuta under sommeren: https://www.coindesk.com/business/2021/08/27/binance-removes-norwegian-krone-trading-pairs-payment-options/ Ikke snakk om mye, omtrent 2500:- som jeg betalte inn gjennom mitt VISA-kort i Mai. Men uansett... Rørte ikke disse pengene, uten la de ligge ett lengre tak på kontoen. Fanns jo ingen grunn til å urue seg.. Er egentlig mer opptatt av børsen og jobb, og forrige måned ville jeg ta ut pengene og bruke de på annet, men fant da ut at kontoen var tom på penger. Fikk snakket med support som sa det berodde på at Binance fjernet NOK som mulig valuta, hvorfor pengene hade "forsvunnet" Support lovde meg en "spesialist" skulle kontakte meg innen 24h. og at pengene skulle komme på min konto, så lukket support chatten. La det gå to uker, ingen penger kom inn, ingen kontaktet meg. Fikk snakket med support idag igjen og fikk da samme svar, en "spesialist" skal kontakte meg innen 24h... Noen annen som har lignende erfaring av slik behandling fra Binance? Trudde de skulle vare mer seriøse.
 14. Sannynligvis mindre biased, ja. Hvis man eier en slik hund er man personlig investert. Har man ikke eid en slik hund så kan man jo ikke trekke frem egne erfaringer og påstander om slike hunder, hvorfor det eneste som er igjen, er å bruke statistikk og fakta som forteller hvordan disse hundene reagerer. Uansett hva man synes, det viktige er at man trekker frem statistikk og fakta, og ikke lar sine personlige følelser ta over i diskusjonen, da det gjør den usaklig.
 15. Den eneste grunnen jeg kan se er at det er kulturelle tradisjoner som sier at enkelte dyr anses tilhøre samfunnet, bare fordi de altid vært en del av det, uansett om de har gitt problemer eller ikke. Obligatorisk valpekurs hade ikke skadet, men som så mange ganger tidligere: har det noe å si hvis agressjonen er en medføtt eienskap hos hunden?
×
×
 • Create New...