Jump to content

Budeia

Medlemmer
 • Content Count

  7499
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Budeia last won the day on January 19 2013

Budeia had the most liked content!

Community Reputation

3369 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

22208 profile views
 1. NULL skrev koketida for hardkokte egg, ca. 8 minutter. Koker de lengre enn dette kan plommekanten bli litt grønnlig. Kokte egg med skall på, kan ligge i mange dager i kjøleskapet uten å bli farlige å spise. Men mange vil nok kaste kokte egg som nærmer seg ei uke (eller mindre), bare fordi de er usikre på dem. Artikkelen sier at holdbarheten er tre dager hvis eggene er uten skall.
 2. Budeia

  vitenskapelig ord

  Alle ordene har ihvertfall blitt samlet i Fremmedordboka, og de kalles for fremmedord... https://www.naob.no/ordbok/fremmedord?elementRefid=52891785
 3. Kanskje denne linken kan hjelpe: https://www.studienett.no/norsk/tolk-sammenlign/albertine-og-synnoeve-solbakken Det nevnes tre verker der, fra nasjonalromantikken, realismen og naturalismen. Men om det er strenge krav til "individ og fellesskap", kan det bli verre. Om individ og fellesskap, kan en vel tenke seg at det skal være et enkeltmenneske som forholder seg til en gruppe, eller til samfunnet. Sånn sett skulle "Albertine" passe inn. Og kanskje ikke Synnøve Solbakken. Men skal du ha fra tre forskjellige litterære perioder, må det nesten inkludere nasjonalromantikken... Eller, finnes også perioder som heter modernisme og postmodernisme.
 4. Da har nok en av denne kvartetten (som var satt sammen for anledningen) gått bort... Åge Aleksandersen blir vel da den eneste som er igjen av dem.
 5. Ingen har påstått at flatjordere er helgener som bare bruker tida på fornuftige ting. Og det kan være lesere her som ikke har brukernavn.
 6. Ut fra et flat jord-perspektiv behøver ikke planetene å være mye lengre unna enn sola. Selvsagt slik at de ikke kolliderer, men heller ikke mer? Objekter på himmelen kan jo komme ut av syne, men himmelen over oss har ikke to store "vegger" som møtes i en felles synsrand. Slik som vi har i møtet mellom land og himmel. Åpenbart er sola noen ganger like over oss, mens den andre ganger er ved synsranden. Vil det fungere å søke hjelp for å finne ut min identitet i forhold til max? Ble nemlig litt i tvil her nå.. Det finnes intervjuer med enkelte flatjordere fra 80-tallet. Og oldtidens religioner som forteller om skiveverdener. Men dere mener at de kildene er altfor gamle.
 7. Disse personlighetene og uttrykksmåtene kunne naturligvis vært nøye planlagt på forhånd.
 8. Han fortsatte bare med denne risikoidretten, etter å ha blitt skadet flere ganger tidligere. Var vel ikke uten grunn at han fikk tilnavnet "Mad Mike".
 9. Dersom dyr slipper ut så mye gass at det er verdt å nevne, må det faktisk ha eksistert en forurensningssituasjon allerede før den industrielle revolusjon. Greia med kyrne er sikkert at politikerne er en type hinduer, som ikke liker at noen slakter og spiser kuer (hinduer ser på kuer som hellige). Dette stemmer med at de innfører yoga overalt. Yoga kommer fra hinduismen. De er fullstendig ukritiske til yoga i skoler, barnehager og på arbeidsplasser. Vi ønsker ikke et hinduistisk diktatur.
 10. Det stemmer nok, men de kan vel ikke endre kostholdet hans. Det er en risiko ved kontorfellesskap, at andre får sett mer enn de ønsker av visse personer. Det kan være en som lukter svette, eller som snakker for mye, eller fiser for mye. Ja, hva som helst. Det om kista var sant, men det var litt spesielle omstendigheter den dagen som gjorde at kista måtte kjøres til en kirke litt lengre vekk, før den skulle bæres til kirkegården.
 11. Spises det flere store måltider i løpet av dagen, skapes det mange fordøyelsesgasser. Og det er ikke like enkelt å slippe ut disse på toalettet 2-3 ganger om dagen. Fyren har sikkert ikke bestemt selv at han skal sitte i et kontorfellesskap, det kan være vanskelig å slippe unna slike fellesskap nå om dagen. Han burde vært litt flau, og forsøkt å gjøre fisene så lydløse som mulig. Men lukta vil uansett være der. Det kan også være en tilstand han har, som irritabel tarm.
 12. Nei vel. En gang gikk jeg forbi en slik bil der bakdøra stod åpen, og stanken var fæl.
 13. Ja, hva gjør egentlig et slikt byrå? Kjører kista til likhuset ved kirka, eller til krematoriet. Noe som kan være greit å slippe selv (å bare stanse ved krematoriet og bære inn den avdøde som er innhyllet i et teppe eller i noe plast.. det virker utrivelig og respektløst) De vasker og pynter den døde til et evt. likskue. Et likskue kan vel droppes, men det kan være slektninger som krever det. De utformer dødsannonse(r) og sender til avisene. De lager sanghefter til gravferden. De setter opp et hvitmalt kors /hjerte på graven etterpå. De lager minneside på internett (noe som kan virke overflødig til eldre mennesker). Det kan bli klønete å ordne et slikt hvitmalt kors med navn på, selv. Kan evt. gå inn i en butikk som selger gravsteiner, og kjøpe et slikt kors der. Om man klarer å ordne alt det andre selv. Begravelser er dyre, men det er også et belastende yrke. Å til stadighet kjøre rundt med en likbil, og løfte på kister.
 14. Nå er det andre enn meg som reagerer på disse målene, blant annet med fb-gruppa Folkeopprør mot klimahysteriet. Skrev nesten klima-ysteriet, og det er vel nettopp hva de bør gjøre... begynne med ysteri i stedet for å lansere syke begreper som "kjøttskam", og det neste blir sikkert "osteskam" siden mye av osten kommer fra samme dyr, nemlig storfe. De bryr seg ikke om hvor mye energi det krever å ha på disse skjermene halve døgnet. Egentlig burde de ansette skjermutdelere, som gikk rundt til hjemmene med skjermer. Så hvert hjem fikk sett på en skjerm 1 time hver dag.
 15. Hvis en tenker seg at Nord-Europa hadde store mammutflokker tidligere.. hvor mye vekster må ikke de ha gnafset i seg, og hvor mange drivhusgasser må de ikke ha fist ut etterpå. Når disse mammutene og muligens dinosaurene ikke er her lenger (en tyrannosaurus-fis må ha luktet tyrannisk), kan vi selvsagt erstatte dem med bilene uten problemer... Det samme med hester, det var en stor mengde hester før i tida som nå er borte.
×
×
 • Create New...