Jump to content

Budeia

Medlemmer
 • Content Count

  7780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Budeia last won the day on January 19 2013

Budeia had the most liked content!

Community Reputation

3511 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

22547 profile views
 1. Hun er nå navngitt hos nrk som Dysthe, hvis du vil ta en dyst med fru Dysthe. https://www.nrk.no/osloogviken/smittevernoverlege-til-nrk_-_-var-ikke-kjent-med-sammenkomst-hos-oss-1.15114928 Hvis 52 prosent mener at gjenåpningen av samfunnet går for fort, hvor lang tid mener de det skal ta da? Fotball-lagene kan visst bare slutte av, virker det som. Noe som kanskje ikke er det verste, men er tross alt mange som har fått mye ut av fotballtreninger og kamper. Og de som driver barer, er skuffet over skjenkestopp etter 24.00. Kinoene går visst på dunken, i likhet med andre ting.
 2. Ikke uvanlig med uplanlagte hjemme alene-fester, men ungdommen kunne jo blitt framstilt til spott og spe, og eventuelt satt i gapestokk utenfor kirka.
 3. Den juridiske straffen er at du får flere negative reaksjoner på instagram og facebook, enn tidligere. Pluss karantene.
 4. Ber folk droppe reiser til både grønne og røde land.
 5. Det kan du si, men i mars hadde de en graf som viste hvordan det ville bli uten tiltak. Dvs at sykehusene ville få hele trykket med en gang. Så etter at landet har vært stengt, burde sjansen for at sykehusene skulle få alt på en gang være mindre, ikke sant? Og det burde ikke være like panisk stemning som i mars? Så klart mange fortsatt er bekymret for sine eldre slektninger. Men det kan da også være bedre for disse eldre og syke, at landet en eller annen gang blir ferdige med smittebølgene. Så de kan komme ut av sin isolasjon. Ellers må de egentlig være isolerte i ti år framover, om det skal fortsette i dette tempoet?
 6. Var det ikke forventet at det skulle komme en bølge nummer to? Bølge nummer en har vi allerede hatt, med nedstenging av landet. Kan ikke forvente at de skal stenge ned landet hver gang det blir økt smitte.
 7. Kan skape truende situasjoner, hvis det skal være disko i lokalet, og stengt servering? Baren er jo der fortsatt. Bare å sette opp et tre utenfor inngangen, med hul trestamme som kan skjule litt av hvert av polvarer. Neida, jeg er begeistret for avholdstiltak. Men det gjør vel ikke akkurat at flere blir avholds.
 8. Oooh, nytt tiltak - skjenkestopp etter midnatt! Hva skal jeg nå gjøre?
 9. Sikkert, men når Simen1 formulerer seg slik (bøndene er bare 1% og "vi andre" er 99%), kan vi ikke få lov til å svare på det? Rent bortsett fra at det ikke er tema, å diskutere svenskehandel for inngående her.
 10. Trodde at folk hadde blitt mer positive til vern av norske bønder, etter ulike ting som har skjedd. Hamstring i butikker, hageeiere som begynner å dyrke grønnsaker for mer selvberging, o.l. Nordmenn som bor ved grensa vet at de lett kan komme seg over grensa for å handle, men det vet ikke vi som bor i andre deler av landet. Så vern av norsk landbruk er kanskje enda viktigere for oss.
 11. Virker som om bankene bare vil ha kunder som tør å oppsøke lensmannskontoret for å få nytt pass. Tør du ikke det, bør du altså avskrives som kunde. En test på ekte manndom? Men en aversjon mot å stå i kø hos politiet, behøver ikke å skyldes kriminalitet. Det kan være personlige årsaker. De fleste har enten førerkort, eller et gammelt pass som de kan vise på lensmannskontoret. Men hva hvis en ikke har noen av delene? Går det da på fødselsattest? Kanskje han Ola på 85 år aldri har hatt førerkort, og aldri har hatt pass. Han er da likevel en borger av landet. Muligens kan folkeregisteret bekrefte at noen eksisterer. En del er avhengige av dataen på biblioteket for å bruke Bank Id. Siden bibliotekene har vært stengt en periode, kan flere ha fått panikk og tatt kontakt med "venner" som de ellers ikke ville tatt kontakt med. Og det har ført til mer svindel. Er jo ellers usannsynlig at en person som taler den lokale dialekten i f.eks. en fjellkommune eller liten kommune, skal være en "imposter".
 12. Frelsesarmeen bekymra for høye munnbind-priser: Hvorfor blir egentlig munnbind så dyre plutselig, er det en utnyttelse av situasjonen fra selgernes side? https://www.nrk.no/innlandet/frelsesarmeen-bekymra-for-hoye-munnbind-priser_-_-ikke-tiden-for-a-tenke-profittmaksimering-1.15113646 Hvis alle kameratene har munnbind på og du ikke har råd. Kan du sy fem stykker med blå tråd. Bruk på bussen fra mandag til fredag, hei hå. Vaskes på lørdag det får gå. Strykes på søndag, så fine så.
 13. En blind tro på vitenskap er også en slags religion, "scientism".
 14. Også når en regner med at en laptop sjelden varer mer enn åtte år? Folk fornyer forresten laptoper og smart-telefoner over en lav sko, uansett om de virker eller ikke. Og da blir de avlagte telefonene søppel, eller skal gjenvinnes. Eller de blir liggende i en skuff eller en kjeller. Eller mistes i naturen. Faller noe med et "plopp" under en båttur, er det ingen som betaler dykkere for å finne en nokså liten duppeditt. Er det ikke noen store søppelplasser i Afrika som har europeisk datasøppel? Alt dette må regnes sammen. Er det bevist at skogsdriften minker og det blir flere trær overalt, etter at "fra ark til skjerm" er gjennomført? Kan være skogseiere som har dødd fordi fabrikkene ikke vil ha trærne deres lenger. (videotittel fra youtube:: Inside Ghana’s 'graveyard' for Europe’s e-waste)
 15. En slik endring skjer nok ikke i nær framtid, men endringen fra et samfunn der alt skjedde på A4-ark og trykte aviser, har tatt kort tid. Karikaturtegnere har alt grepet tak i at "alle" går og ser på skjermene sine hele døgnet. Lading av batterier til framkomstmidler bruker vel også en del strøm. Etter hvert skal alle ferjer ha elektrisk batteri.
×
×
 • Create New...