Jump to content

Budeia

Medlemmer
 • Content Count

  7763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Budeia last won the day on January 19 2013

Budeia had the most liked content!

Community Reputation

3500 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

22429 profile views
 1. Speilbilde! Selve konstellasjonene er så stabile at det er mulig å lære om stjernebilder, noe som ikke skulle vært mulig hvis vi hele tida reiser hurtig gjennom et enormt verdensrom.
 2. Hva er egentlig NRK sin policy om tilgjengelighet på serier? Trodde at norske serier skulle være tilgjengelige hele tida. Oppdaget nå at "Smaker fra Sápmi" (matprogram fra Sameland), ikke er tilgjengelig lenger. "Hellfjord" er ikke tilgjengelig. Dette er serier som jeg trodde var mulige å se, hele året og hele tida. "Ut i nærturen" - her er det et par episoder som ikke er tilgjengelige.
 3. Har lært at "Asking for a friend" ofte er ment litt sarkastisk. Men forestill deg to som må holde avstand, og sitter i hver sin ende av stua. De ser en lampe i taket fra hver sin side. F.eks. hvis det er skrevet noe på undersiden av lampen, vil den ene se det rette veien, mens den andre vil se det opp-ned.
 4. En skjebnens ironi at de som demonstrerer mot smittetiltak i USA, har på seg ansiktsmasker. https://www.dagbladet.no/nyheter/invaderte-delstatsforsamling-i-usa/72420639
 5. Tror at det på de fleste språk blir sett på som navn. Vi her i Norge er litt uvanlige ved at vi skriver språk og måneder med små bokstaver, er det ikke så? Er visst slik at konge og dronning het drott og drottning, og da er det de i Sverige og på Island som har rett når de sier "drottning". Vi her i Norge snakker et slags barnespråk. Men når du vil omgås disse småbarna i Norge og språket deres, så bruk det som er rett på norsk.
 6. Dette er et virus som beveger seg i luftveiene? Samtidig sies det at viruset (rester av det) er funnet i avføring. Og det er artikler om at kloakksystemet kan avsløre hvor viruset finnes. Omtrent som det sies at kloakken kan avsløre hvor mange som bruker narkotika. Så hvorfor kan de da ikke teste avføring? Å putte fingeren i en liten måler kan gi svar på om oksygenmetningen er høy nok. Og hvis en blodprøve har diverse fryktelige resultater, vil de begynne å mistenke at pasienten har viruset og bør innlegges.
 7. En med familie i Kina stod fram tidligere, og sa at flere i familien hadde dødd. Og av de som overlevde, hadde mange lungeproblemer. Tolker det slik at viruset fortsatt finnes i lungene etter at man har blitt frisk, uten at man merker det i begynnelsen. Men at det etter noen uker kan bygge opp nye angrep. Og da blir det eneste håpet å lykkes med åndelig krigføring, siden det ikke finnes noen annen kur. Viruset må hostes opp i sin helhet. Anbefaler ikke akkurat å gi penger til Visjon Norge, men å bygge opp sin personlige åndelighet, heller.
 8. Vel, det er en ny sykdom, der det kan skje uventede endringer med pasientene på kort tid. Tror du sykepleierne alltid vet om en pasient kommer til å våkne opp igjen?
 9. Store doser av smertestillende kan framskynde døden, og da bør de være helt sikre på at pasienten faktisk er døende? Vet ikke helt hvordan det er med senskader. Det står fram en del personer som har vært i intensivbehandling, en i respirator i så mange døgn at han måtte ha hjelp til å sette seg opp i senga. Men det står ikke noe om senskader i artikkelen. https://www.nrk.no/osloogviken/la-tolv-dogn-i-respirator_-_-det-var-kritisk_-jeg-kunne-dodd-1.14983856
 10. Hvis viruset den første tida er innerst i nesa og deretter flytter seg ned i lungene (i henhold til artikkelen om kvinnen som testet negativt to ganger, før hun til sist ble testet i lungene og testet positivt)... da skulle en vel ikke være smittefarlig etter at viruset har flyttet seg ned i lungene? Men det er jo nettopp da sykehuset bruker fullt smittevernutstyr. Hvordan testes forresten en persons lunger? Det kan vel ikke være ved å føre inn et rør gjennom ribbeina, da dette er en stor belastning for pasienten.
 11. Hvis politiet tar tak i en gjenstand og bærer den ut, spørs det om en kan få den tilbake i etterkant, om en kan vise på en video at namsmannen ikke var den som tok med seg gjenstanden. Tror ikke at noen vil bry seg om en slik video, liksom! Eller en påstand om at namsmannen ikke var hverken i boligen eller på stedet. Kommer nok ikke langt med slikt. Når en vet at politiet bistår diverse etater, virker det rart å skrive at "politiet ikke driver med slikt", når de jo bistår med en mengde oppdrag.
 12. Vanlig telefonbruk registrerer ikke noen bruker som smittefarlige. Appen vil ha en del svakheter, da den er avhengig av at de smittefarlige er registrerte, og for det andre at disse trolig ikke blir fjernet som "røde" når de på de egentlig blir regnet som friske igjen. Så det kan være at du skynder deg vekk fra en person som hadde korona for ganske lenge siden.
 13. En del kommer seg til legevakten med taxi eller annet, og kommunen som legevakten ligger i, vil da sende en regning på 300-500 kr. En utleggsforretning kan bestå av utleggstrekk eller utleggspant. Der trekk er trekk i lønn, og pant er inndragelse av gjenstand. Har opplevd at en trygdet person som har penger på konto, fikk brev om utleggsforretning på grunn av en ubetalt legeregning. Det stod i brevet at politiet skulle møte opp i hjemmet, på en viss dato og klokkeslett. I ettertid er jo dette merkelig, hvorfor kunne de ikke bare ha trukket beløpet fra trygda eller fra kontoen. Kan det være for å sette fyr på en betent situasjon og håpe at det klikker for vedkommende?
 14. En regning på 300 kroner bør selvsagt betales, men i dag er det slik at hvis noen blir kjørt til legevakt og ikke får betalt regningen på stedet (i betalingsautomaten de har der), får vedkommende en regning fra Mellin collectors (svensk navn) hjem i postkassen. Den regningen har en kort betalingsfrist. Så hvis personen er lenge på sykehuset og ikke har noen familie som betaler regningen, vil regningen gå til inkasso. Jeg er enig i at dette er en "billig" måte å gjøre noen til kjeltring, og kanskje gjeldsslave. Kan også bli utsatt for at politiet kommer og tar en gjenstand som de kan selge for 5.000 kroner for å dekke utgiftene til inkasso. Som selvsagt kan være traumatisk.
 15. Inkassobransjen eksisterte da før de begynte med å mangedoble regninger på 200-300 kroner, på utrolig kort tid. Så det skulle da ikke være noe problem.
×
×
 • Create New...