Gå til innhold

Kato85

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kato85

  1. Stillingstittel: IT Support 1/2 linje Sektor: Privat Erfaring: 5 år Utdanning: IKT Fagskole Sted: Oslo Goder: Jobbmobil, forsikring. Lønn: 618.000/år + 36000 i bonus for 2023 Samme bedrift, lønnsøkt. Ettersom jeg ble fast ansatt i August 2023 så forventet jeg meg ikke noen lønnsøkt, det var uansett noe alle fikk i Januar (+3%) Forventet ikke heller noen bonus da man pleier å få det først etter minst ett år i bedriften, men tydeligvis hade jeg gjort en god jobb. Så er fornøyd. Vurderer dokk på å forhandle meg opp litt til nå i August etter 12 måneder som fast ansatt.
  2. Synes du burde ligge i hvert fall mellom 500-600k At du har kurs og driver med relativt tunge ting gjører at du burde få mye mer betalt, jeg trur arbeidsgiver er bevisst om at du er underbetalt, men at de ikke gjører noe med det hvis du ikke melder ifra. Din alder og erfaring spiller dokk litt rolle for lønnsnivået, men du har uansett en lys fremtid foran deg om du fortsetter på den veien. Fortsett skaffe deg kurs og sertifiseringer, bygg opp ditt nettverk ved å skape en LinkedIn-side og legg til så mange arbeidskollegaer som du finner der. Anbefaler du begynner søke etter nytt jobb før sommeren 2024, du burde få den lønn jeg har oppgitt ovan, og så bare ber du nåværende arbeidsgiver matche dette, hvis ikke så er det bare å ta det nye jobbet. Anbefaler uansett at du har som plan å bytte jobb etter hvert 2-3 år, serdeles nå som du er ung, unntatt hvis du virkelig liker jobben og synes du får veldig godt betalt. Husk også at fast stilling er verdt mye i disse tider med økonomisk usikkerhet.
  3. Ny jobb: Stillingstittel: IT Support 1/2 linje Sektor: Privat Erfaring: 4 år Utdanning: IKT Fagskole Sted: Oslo Goder: Jobbmobil, forsikring for meg og damen Lønn: 600.000/år Gikk opp betraktelig i lønn, men det skyldes dels økt inflasjon/KPI, samt at jeg var flink på å forhandle etter at prøveperioden var over. Mest glad for at jeg endelig fikk fast stilling etter 4 år i bransjen, men er ganske sikker på at det også har med den nye vikarloven å gjøre, som tvinger bedriftene til å ansette folk i stedet for å bare bytte til ny vikar hvert 3. år.
  4. Nei det har ikke blitt prøvd på riktig, fordi politikere har skyvd problemet åt siden da det ikke er politisk populært å investere i invandrerungdom. Det er dokk noe som fungerer i andre land, Danmark, Finland og Norge, for å nevne noen land. Mer disiplin og orden i skolen trur jeg ikke virker, det skyver bare vekk de barn som allerede er vokset opp med foreldrer som ikke bryr seg. Innvandringen i Sverige er begrenset, hvis det er asylsøkere du snakker om. De fleste innvandrere er enten svensker som reiser tilbake hjem, eller IT-utdannede indier. At invandrer som tilpasser seg og jobber mer for frynsegoder kan hjelpe, men jeg tviler på at det er noe som kommer bli politisk godkjent i praksis, altfor mange i Sverige er opptatt med at invandrere skal få så lite hjelp som mulig.
  5. Politiet i Sør-Vest @politietsorvest·1h #Sandnes #Krunemyr Hundeier og hund angrepet av annen hund ifm lufting. Bittskader både på fornærmedes hund og på eier. Mistenkt hund og eier var forsvunnet før patruljen kom frem, men identiteten er kjent. Legevakt og veterinær oppsøkt, politiet oppretter sak. Noen som trur det var en Golden Retriever eller Chihuahua denne gangen?
  6. Trenger ikke vare staten som bygger disse boligene. Det viktige er at det fortsatt skal finnes mulighet for å tjene penger ved å bygge og leie ut boliger. Problemet er om kostnaden for bygging og materiale er så høy at det uansett ikke er lønt å bygge for å leie, da må staten inn og hjelpe til.
  7. Det er bare å begynn arbeide politisk for å få til en markedsleie i Norge, slik de har i Sverige. Problematikken med den er da at færre private er villige til å leie ut, og det blir raskt en andrehåndsmarked på de få eksisterende utleieboliger som er igjen. Derfor må det da også til mer boligbygging av utleieleiligheter.
  8. De som dreper i Sverige er tenåringer født i Sverige, med foreldre fra andre land.
  9. Kriminelle blir før eller senere enten drept eller gamle nok til å skjønne at de kan ha et bedre liv utenfor kriminaliteten (med noen få unntak) Dette betyr at det går å få en slutt på dette hvis man får tenåringer til å ikke velge den kriminelle banen. Sosiale program i drabantbyene, mindre segregering og mer integrering i samfunnet er nøkkelen. Men det skjer ikke over en natt, det er ganske dyrt og det er ikke populært blandt enkelte politiske partier.
  10. Dine forslag gir sikkert effekt, problemen her er at de krever en endring av den norske grunnloven slik at man kan gjøre nordmenn statsløse, og da må man også sørge for at andre lender godtar å motta de. Har vanskelig å se at f.eks Tyrkia aksepterer en svensk/norsk drapsmann vars eneste tilkobling til landet er at hans foreldre eller slektning kommer derfra.
  11. Nordmenn har fordelen av å lære seg av de mistak som svenskene har gjort. Man kan planere og vare proaktiv, spesielt hva gjelder organisering av politiet og ikke minst rettsvesenet, da man trenger strengere straff for disse gjeng. Økt kommunikasjon mellom toll, politi, rettsvesen og sosialtjeneste er også meget viktig.
  12. Som svensk vil jeg sterkt advare dere nordmenn for denne typen organisert kriminalitet (Foxtrot og Dalen-nettverken) Dette er ikke lokale grupperinger som Hells Angels eller B-gjengen, dette fordi de som styr dette bor i utlandet, i lender som ikke leverer ut sine statsborger til andre lender. F.eks i Tyrkia kan du få statsborgerskap hvis du bare investerer i litt boliger, hvilket ikke er noe problem for noen som tjent ett par millioner på dophandel. At de kriminelle lederne også har kontakter med korrupte Tyrkiske politikker gjør det ikke enklere å få de levert ut. Dette gjører at disse personene ikke går å få tak på (hvis ikke noen privatperson dreper de i utlandet) At Politiet fengsler de som skyter i Sverige/Norge gir egentlig ikke noe resultat, da lederne i Tyrkia bare rekrutterer nye ungdommer med penger, dop og løfter om fremgang. Hvis en ungdom kan tjene 50.000-100.000 i uken på å selge dop eller drepe noen så er det faktisk mange som står i kø for å gjøre karriere, serdeles når alternativet er å gå arbeidsledig eller jobbe dårlige tider som steder, taxisjåfør eller på McDonalds for veldig lav lønn. Ingen av disse barn har noen utdanning, og de har ikke heller noen foreldre som bryr seg eller som prøvd å gi sine sønner en god fremtid. Hva er da løsningen? 1. Innfør spesielle politi-avdelinger som kun jobber med dette. 2. Økt straff for kriminalitet som er knyttet til gjeng. 3. Gjør det kriminellt å bare vare en del av ett gjeng (man trenger altså ikke begå kriminelle handlinger) 4. Arbeide diplomatisk med de lender der lederne holder seg gjemt, for å få de levert ut. Jeg kan anbefale krim-podd P3 Krim for alle dere som vil hvite mer om aktuelle kriminelle hendelser i Sverige: https://sverigesradio.se/p3krim
  13. Du har rett i at det er reaksjonær politikk, men hva er ikke reaksjonær politikk, og hva taper makthaverne hvis de ikke gjør noe og angrepene bare fortsetter? Jeg ser på dette snarere som et første skritt for etter hvert å forby flere kamphundraser. Men det må til en diskusjon før det blir virkelighet, og det kan skje etter det som har skjedd nå.
  14. Det har nylig vært en rekke alvorlige hundeangrep i Storbritannia: https://tv.vg.no/video/273985/nb-sterke-inntrykk-videoen-ryster-nasjonen Det er nå snakk om å forby en viss type kamphund: https://www.cbsnews.com/news/uk-american-bully-xl-dog-sunak-says-breed-to-be-defined-then-banned-fatal-attack/
  15. Flere nye angrepp av hunder, men denne gang mot rådyr. Hva er det som sier at disse hundene ikke angriper ett barn neste gang? https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0Q3agA/raadyr-doede-etter-at-to-hunder-gikk-til-angrep-dypt-tragisk https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VPjR3p/doedt-raadyr-midt-i-skiloeypa-trolig-jaget-av-hund
  16. Ennå ett nytt angrepp, denne gangen mot en 80-årig dame i Trondheim: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/adressa-eldre-kvinne-til-sykehus-etter-aa-ha-blitt-angrepet-av-hund-i-trondheim.Tw77kPqmz?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1&utm_medium=dre-63e910371c728afba6aa0c7f "– Hvilken hunderase dreier det seg om? – Det var en stor hund. Vi ønsker ikke gå ut med hunderasen, men den var stor." Hvorfor vil man ikke gå ut med hunderasen? Kan det muligens være fordi det er en Rottweiler eller Pitbull?
  17. Bild på en skadet Sander Sørsveen Trelvik i utenlandsk avis: https://www.wsj.com/articles/russia-claims-gains-in-battle-for-bakhmut-11675331393
  18. Det er over 1 år siden jeg skrev i denne tråden nå i samband med jenten som ble drept i Juni 2021, og syntes debatten var hetsk fra de som forsvarte kamphundene (se tidligere innlegg fra sommeren 2021) Men vil gjerne fortsette med dette da det er viktig å få plass strengere regler/krav for eierskap av kamphund, alternativt et forbud mot f.eks rottweilers, da vi stadig ser fler angrepp fra denne typer hunder. Den kvinnelige eieren til hunden som drepte den lille jenten i Juni 2022 er nå i Tingretten: "Tiltalt kvinne etter hundeangrep: − Så han ikke som en farlig hund" https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/767jmo/barn-1-doede-etter-hundeangrep-hunden-hadde-bitt-flere-barn-tidligere
  19. Hade satset på bachelor da det er ekstrem mangel på folk med sikkerhetsutdanning innenfor IT. Koster deg litt og tar 3 år, men i lengden er det nok verdt det. Har selv samme bakgrunn og lønn og vurderer dette, fast det er vanskelig å takke nei til fast arbeid og bra lønn, og så begynner jeg å bli litt til åren og det er vanskeligere å begynne studere jo eldre du blir. Hvis mulig kanskje du kan jobbe deltid mens du studerer.
  20. Det er godt mulig det er som du sier, men jeg ser fortsatt en problematikk i at så mange åpent bruker sorte penger for å finansiere sine egne investeringer, gjennom norske loppemarkeder. Man kan dermed si at norske loppemarkeder brukes for å svindle staten på skattepenger. Jeg kjenner en del polakker selv og kan noen fraser, men mange ord på polsk ligner skandinavisk. F.eks noe av det jeg hørte: "problem z konkurencja" (problem med konkurrent) "lego ninja nowy w fabrucznym ksztalcie" (lego ninja fabrikksny=uåpnet)
  21. Hvis jeg f.eks eier en shady byggefirme og har 20 sortarbeider, så må de da få betalt i kontant. (Det kan også vare arbeidere som jobber 9-5 hvitt, og som tar på seg ekstraarbeid for kontanter. Den som noen gang jobbet i byggingsbransjen er vel kjent med dette problemet.) Hvis disse får betalt f.eks 200/timen (og ikke trenger betale skatt til det norske samfunnet) så blir det ganske mye penger på ett år. Det er da ikke bare å traske til banken for å løse inn disse pengene. Derfor er det mer brukelig å kjøpe lopper for disse kontantene, og så selge de videre, enten i hjemlandet eller her i Norge (f.eks på finn.no) Selvfølgelig kan man da ikke kjøpe hva som helst, og alle pengene blir ikke omvandlet til lopper, men det blir en måte på å gjøre disse pengene hvite.
  22. Absolutt er de det, men de ganger han stått foran meg så har jeg aldri prøvd å dytte han eller ta tak i klærne for å hindre han å komme før. Har han stått i køen før meg så skal han selvfølgelig gis mulighet å komme foran meg, men sånn er det ikke for denne fyren, han dukker opp når jeg allerede stått der i minst 15 minutter, og synes det er grejt å bruke vold for å komme først inn. For to år siden dyttet han meg så hardt i bakken at jeg skrapet opp ene beinet og ødela buksen min. Vurderte da å ringe politiet, men da var han allerede vekk. Det som er litt rart bare er det at det er så mange, alle snakker med hverandre i mobiltelefon, og alle betaler kontant. At en fyr gjør det er en sak, men at det er så organisert, man begynner jo å lure på hvor alle disse kontanene kommer fra, og om de skal selge alle disse tingen i Polen for å så få hvite zlotys på banken. Her er en sak der polakker har stjålet lopper, hvilket ikke er saken her, men at man går sammen og organiserer seg er jo ikke noen nyhet: https://www.nrk.no/osloogviken/lopper-loppemarked-1.5435835
  23. Først vil jeg bare si det at de aller fleste polakker i Norge ikke driver med noen form av samfunnssvik, unndragelse av skatt eller kriminalitet. De aller fleste polakker er meget hardt arbeidende mennesker, og jeg er godt kjent med flere av de, så dette innlegget handler ikke om polakker generelt eller som gruppe. Bare sånn at vi er klar over det. Idag Lørdag 24/09 er det tilsammen 14 loppemarkeder rundt om i Oslo. Imorgen Søndag 25/09 er det andre dagen for disse loppemarkeder. Det omsettes verdier for hundratusentals kroner på disse loppemarkedene. Jeg har nå besøkt forskjellige loppemarkeder i Oslo-området under 5 års tid og har siden tidlig begynt å merke av mange polakker som står der veldig tidlig. Ingen feil med det, men problemet er at de virker organisert, kommuniserer hyppig gjennom mobiltelefoner, og betaler altid kontant. En eksempel fra idag for bare en time siden, på Skøyen Skole: Ankommer loppemarkedet kl 09:15, 45 minutter før de åpner, jeg er først på plass og steller meg rett ved åpningen til metallgjerdet. Noen minutter senere (omtrent 09:20) kommer den andre personen, en polakk. Han står ved gjerdet noen minutter og spaner rundt. Når det ikke lenger er noen funksjonærer i syne så går han plutselig bak gjerdet og inn til lekehjørnen. Jeg og en annen nordmann ser dette og påkaller en funksjonær som med vold kaster ut polakken, fordi dette er ulovlig. Polakken begynner å snakke i mobil og jeg hører han snakker om de leketøyer som er derinne. Han forsvinner bort fra området og jeg kan deretter ikke se han igjen i køen, meget rart. 09:30 dukker en annen polakk opp, det er en fyr jeg sett hvert år på samtlige loppemarkeder jeg besøkt i Oslo. Jeg kjenner igjen han, og han kjenner igjen meg. Han snakker i sin mobil og jeg kan høre han repetere hva som finnes inne på loppemarkedet med en annen person. Sammen med at klokken begynner nærme seg 10:00 så dukker det mange andre personer opp. Polakken støner og virket stresset, fordi han står direkt bak meg hør jeg han snakke i mobil om att det er "problem med en konkurrent" Når så gjerdet åpnes kl 10:00 så er jeg først ut (da jeg stått der i 45 minutter) men jeg blir nå voldsomt dyttet åt siden fra polakken, og renner inn i en funksjonær som holder en kopp med varmt kaffe, som jeg får i mitt ansikt. Jeg løper til tross videre men polakken tar tak i min trøye og drar den bak mens han løper forbi meg. Når jeg etter noen sekunder så er framme ved leketøyavdelingen så har polakken allerede tatt for seg av de leketøyer han vil ha, og betaler med kontant. Dette er kun et eksempel fra idag, men det som er litt rart er at det skjer hver gang. Ikke at man er voldelig, men at det er organisert, det virker som at de fordeler seg over loppemarkedene, og de betaler alltid kontant (hvem betaler kontant i dagens samfunn?) Og det gjelder ikke kun leketøy, uten også andre gjenstander som elektronikk og sykler. Alt dette er selvfølgelig ren spekulasjon, men hvis det er slik at dette er organisert og at det hvitvaskes penger for hundratusentals kroner, så er det jo en problem for samfunnet. Noen annen som opplevd densamme, enten som funksjonær(forelder) eller loppemarked-entusiast, som meg selv?
  24. En oppdatering i saken, nesten et år senere. Eieren (kvinne i 50-åren) er tiltalt for uaktsom forvoldelse av død og risikerer opp til 6 år i fengsel: https://www.vg.no/nyheter/i/dnE8qX/kvinne-i-50-aarene-tiltalt-etter-hundeangrep-i-brumunddal Og til den kamphund-forsvarer som hevdet at det kunde ha vært Golden Retrievern som angrepet barnet: "På tross av den provisoriske grinden, fikk Rottweileren tak i barnet." Håper nå fler folk tenker seg før litt før de kjøper seg en kamphund.
×
×
  • Opprett ny...