Jump to content

nirolo

Medlemmer
 • Content Count

  2562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

nirolo last won the day on October 7 2019

nirolo had the most liked content!

Community Reputation

2828 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvem er "de" som skal ha et intrykk av dette dataprogrammet? Og hva slags program skal du ha?
 2. En del gjør det, ja. Men ikke de aller fleste. Uansett er det mange som ikke har behov for dette - som var min opprinnelige påstand.
 3. Jeg har verken brukt hvit som noe jeg kan forklare alt mellom himmel og jord med eller nevnt white supremacy.
 4. Jeg misforstod deg litt i sted, og trodde du sa noe annet enn det du sa - beklager det. Forøvrig er din forklaring her overkomplisert. Årsaken til "feilen" kommer av at tallet 0,42 (som du valgte deg) ikke kan skrives i totallssystemet og dermed ikke representeres presist i en datamaskin. Det har ingen ting med hvordan flyttall lagres, da det ikke ville hjulpet med noen annen fornuftig representasjon i totallssystemet. Det samme problemet har vi i titallssystemet med f.eks 1/3. Det er utrolig mye man kan gjøre uten å filosofere over dette faktisk. Selv har jeg ikke gjort flyttalsoperasjoner uten å runde av resultatet på årevis. Nja, der er vi nok ganske uenige - men det avhenger selvsagt av hva du legger i begrepet "grunnleggende forståelse". Og for å ta det tilbake til utgangspunktet så er ingen grunn til å holde seg unna it om man ikke har noen særlig interesse for hw.
 5. Det kan være mye annet enn js/node ja. Men det må ikke være det. Dermed er det vel fint mulig å være FE utvikler uten inngående kjenskap til eller interesse for hw? Hva om du koder i perl/python/bash/ruby/....? Hvor mye rolle spiller hw? Java/.net - hmm, her kan det være kjekt med noe kunnskaper, særlig om minne og cache, men fortsatt for de litt særere tilfellene. C/c++/asm, jo her må man opplagt vite mer om hvordan en cpu fungerer, hvordan skrive cache vennlige strukturer etc. Men disse språkene er ikke noe de fleste koder i. Poenget mitt er, og har hele tiden vært, at man kan være en fantastisk utvikler innenfor mange områder uten å forholde seg nevneverdig til hvilken hw man kjører på eller hvordan den faktisk fungerer.
 6. Så hvis jeg ikke forstår hvordan et nettverk fysisk er bygd opp så ber jeg om trøbbel når jeg lager kode som skal kjøre i en browser? Jeg må ha dyptgående kunnskaper om hele Internett da, for jeg vet jo aldri hvor brukeren min befinner seg?
 7. Dette er bare vås. Hva har cpu arkitektur, cacher, kretser, skjermkort, etc med forståelse av verktøyene en bruker? Du snakker så overfladisk og generelt at det ikke gir mening. Gi meg konkrete eksempler. Hvilken hw forståelse må på plass for å kunne kode react og hvordan endrer det hvordan man koder?
 8. Hvilken relevans har underliggende hw? Vil oprasjonen bli anderledes avhengig av hvilken hw du kjører på? Hvis ikke, hvorfor er det relevat hvordan cpu, cache, minne etc er bygd opp for spørsmålet ditt? Eller var spørsmålet et rent språkspørsmål og uten relevans til tema?
 9. Det er i hvert fall flere som gir kriterier for hva som skal til for å være en dyktig programmerer. Så fortell meg hvordan dette påvirker koden du skriver når du koder i react.
 10. Det er fasinerende å se flere her definer de som er anderledes enn dem selv som ikke dyktige.
 11. Eksemplene du drar fram er overfladiske og konseptuelle. Man har ingen glede av å ha bygd egen pc for å forstå dette. Du må klare å skille mellom det å faktisk være intressert i hw og å ha grunnleggende kunnskaper. Når artikkelen tar opp at man må vise at man kan jobbe med it uten å ha brukt konfirmasjonspengene på å bygge pc, så legges lista et annet sted enn å vite at http kall tar lenger tid enn en minneaksess. Hvis du ikke ser det så skjønner jeg at du tror alle må ha hw interesse. Videre er mange av dagens høynivåspråk såpass fjernt fra det de kjører på at du har liten glede av dybdeforståelse av hw'en.
 12. Jeg hører du sier det, men ser ikke noen slik sammenheng. Jeg jobber med flere som ikke bryr seg om HW og som har lang erfaring innen IT. Nå er det heldigvis ikke du som stiller krav, verken til leger eller til IT-folk. At du mener det er viktig at kirurger har gode allmennkunnskaper er ikke relevant og jeg kan heller ikke se at alle må kunne noe om eller bry seg om HW. Den eneste begrunnelsen jeg ser du kommer med er at du mener det burde være sånn. Å kunne mer enn en ting betyr ikke at alle må bry seg om HW. Hvis det er noen her som bare fokuserer på en ting så er det i så fall du som terper på HW hele tiden. Nå hopper du til konklusjoner du ikke har noen grunn til å gjøre. Jeg er ikke FE utvikler, selv om jeg kan en del FE. Om noe vil jeg omtale meg selv som backendutvikler... At jeg ikke bryr meg om HW men at jeg gjør det svært godt i bransjen og har bra erfaring er også indikatorer på at det du sier er feil. React, Vue, NodeJS og API-kall er ren FE. De ber videre om " Forståelse for konsepter rundt maskinlæring " ikke egentlig kunnskap om maskinlæring. De ber heller ikke om kunnskap om LAPP-stacken med "det er en bonus hvis du kjenner til noen av disse teknologiene" Jeg har to kommentarer til det 1) Du misrepresenterer en annonse til å støtte ditt synspunkt 2) Du mener at ett eksempel gir grunnlag til å konkludere generelt At man kan velge mellom PC og Mac gjør jo ikke at man kan velge hva slags HW spesifikasjoner som er i den laptopen man får utdelt. Jeg har sagt jeg ikke har kunnet styre HW spesifikasjoner, ikke at jeg ikke har kunnet velge OS. Selv jobbet jeg et sted jeg fikk velge mellom Linux, Mac og PC og gikk for Linux. Hva i annonsen får deg til å tro at man kan spesifisere ram/cpu/hd? I min erfaring får man den modellen som firmaet har. Det er også den erfaringen jeg har som innleid konsulent, jeg får ikke ha med egen pc men må bruke den modellen og med det os'et som er der jeg er innleid. En ting man lærer etter hvert er å ikke trekke konklusjoner på alt for tynt grunnlag. Det har du gjort her. At du tror den slags banale hersketeknikker fører fram sier mest om deg. Du viser jo bare nok en gang at dere trenger ulike folk der du er. Hvis du ikke engang har en eneste som synes at HW ikke er spennende er dere svært få eller en svært snever gruppe på det området.
 13. Det er jeg enig med henne i. At mange potensielle datainteresserte jenter velger noe annet er et problem, men det utelukker ikke at det er lurt å inkludere dem som ikke synes hw er gøy. Hw er ikke alfa og omega innen data. Det er en tynn liten gren i dagens arbeidsliv. Jeg kan ikke se du har noe grunnlag for å mene at de med hw-interesse blir bedre enn andre? Jeg er ikke enig i den vurderingen. Videre tror jeg du beskriver majoriteten av FE-utviklere. Dvs hvis de ikke kunne jobbe med FE, så tror jeg de ville vurdert andre yrker. Jeg kan ikke se at det gjør dem til mindre gode i FE/UX. Men nok en gang, dette er ikke noe alle trenger å kunne. Det er bare dine preferanser. Ikke noe alle må vite elelr drive med, kun en ørliten minoritet. Ja det der er helt uinteressant for meg. Sist gang jeg brydde meg om geforce eller andre skjermkort var da det ble lansert for første gang (i 99/00 ?). Helt enig i at kjønn kun er ett perspektiv, vi trenger mange. Men å utelukker alle (eller bare kvinner?) som synes HW er kjedelig er ekskluderende. Hvorfor er det du som skal avgjøre hvilke perspektiver som er nyttige? Dersom det stemmer at alle på din jobb synes HW er spennende så tror jeg du har en alt for heterogen gruppe og trenger noen andre typer mennesker inn. (Jeg antar du mener HW når du sier data, for data kan bety hva som helst og HW/pc-bygging var utgangspunktet for det vi diskuterer)
 14. Jeg har jobbet med programmering i 15 år snart og bryr meg svært lite om hvilken hw den kjører på. Det betyr ikke at jeg synes pc er kjedelig, men alle må ikke bry seg om det samme. Kanskje kunne dere hatt godt av noen med litt andre perspektiver? Øh. Nå har jeg aldri fått velge spesifikasjoner på jobb-pc før jeg begynte for meg selv. Hvorfor skal hw-interesse være avgjørende for om man liker å jobbe med pc? Jeg interesserer meg for software jeg. Nok en gang får jeg intrykk av at du mener alle bør være interessert i det samme som deg? Jeg tror ulike perspektiver fra ulike grupper kan gi mye innsikt og føre til bedre produkter. Det var f.eks ikke før jeg jobbet med en blind frontendutvikler jeg fikk øynene opp (pun intended) for å lage gode nettsider for de som ikke kunne se.
×
×
 • Create New...