Jump to content

nirolo

Medlemmer
 • Content Count

  2910
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

nirolo last won the day on October 7 2019

nirolo had the most liked content!

Community Reputation

3195 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så lenge du har intensjoner om og evne til å betale er det vel ikke bedrageri. Men det er antagelig et brudd på forutsettningene til banken og du bryter vel da avtalen som er inngått. Men den risikoen løper du antagelig med nåværende bank også. Så vidt jeg kan skjønne så er risikoen for at banken vil heve avtalen liten så lenge du betaler i tide.
 2. Da kjøper jeg. Tydeligere kjøpssignal enn dette skal man lete lenge etter!
 3. Selv helt vanlige utviklerstillinger i NAV krever bachelor/master: https://www.finn.no/183755630 I det private kan det å ikke ha utdanning ofte gjøre det vanskelig å bli vurdert også, selv om det ikke er et formelt krav - men det blir selvsagt mindre og mindre viktig etter hvert som man har mer erfaring, men uten betydning vil jeg ikke si det er. I mange bedrifter er utdanning også en del av regnestykket når man skal sette/justere lønn. Det gjelder både privat og offentlig sektor.
 4. Skulle domskonferansen vært holdt for åpne dører mener du? Hadde det ført til at flere sa sin oppriktige mening og tanker rundt saken? Man kunne riktignok kontrollert prosessen, men jeg tror man hadde tapt mye mer i en slik situasjon.
 5. Fagdommer spør ofte hva meddommerene tenker, før vedkommende uttaler seg selv. Da får man fram deres synspunkter uten at de er påvirket av fagdommer. Mye morsomt som kommer fram da. Ang TS sitt spørsmål så er min erfaring at det er ganske fort gjort, dvs i løpet av en time eller to.
 6. Bare hyggelig Helt klart, etter at jeg startet for meg selv har jeg fått en utrolig mye friere hverdag samtidig som jeg sitter igjen med mye mer penger.
 7. Dette er ikke noe jeg kan veldig mye om, men så vidt jeg vet kan utbytte deles opp i flere deler og betales ut i flere porsjoner. Merk at utbytte i utgangspunktet betales ut av fjorårets resultat, dermed gir det ofte lite mening for et lite selskap å dele opp utbytte i flere deler. Dersom du vil betale ut utbytte av inneværende års resultat, så må du vel ha en ekstraordinær generalforsamling samt sende inn mellombalanse til Regnskapsregisteret. Å ta ut pengene som utbytte er nok enklest dersom du ikke har løpende behov for de, men kan få de som en "bonus" året etter at de er tjent. Hvis du ønsker å ha det som en løpende inntekt på toppen av den eksisterende ville jeg nok betalt det ut som lønn.
 8. Stemmer Du står veldig fritt til å velge hvor mye lønn du betaler ut når du er både eneeier og ansatt. Tror du kan skrive arbeidsavtale med deg selv hvor du avtaler at lønnen din er lik tilgjengelig overskudd eller noe i den dur. Merk dog at du må passe på at bedriften har fornuftig egenkapital og at du ikke betaler ut det som skal gå til staten som lønn. Jeg tror det. Du kan evt bare betale alt som utbytte. Det kan også være skattemessig gunstig om du allerde tjener over 600K evt 7,1G. Da slipper du arbeidsgiveravgift.
 9. MVA betales først når du har omsettning på over 50.000 i løpet av en 12 mnd periode. Hvorvidt du kommer til å overstige dette er vanskelig for meg å vite. Videre er mva kun relevant mot personer og ikke bedrifter. I B2B salg ser man bort fra mva (selv om du selvsagt må kreve det inn når du går over 50.000). Hvor mye skatt du faktisk må betale er vanskelig for andre å si uten å vite hvor mye du tjener fra før av og hvor mye du kommer til å tjene på denne jobben. Jeg kan prøve meg på et regnestykke (ingen garanti for korrekthet). La oss si du fakturerer 1000 kr pr time. Dvs 1250 inkl mva. Du har ingen kostnader i selskapet. Du må betale inntil 14,1% arbeidsgiveravgift (sjekk hvor mye det er der du bor her) Jeg ser bort i fra feriepenger, siden det også er lønn - bare utsatt til neste år. Så vidt jeg kan se blir det da: Lønn * 1,141 = 1000 Lønn = 876 Skatten er på opptil 46,4%, så du sitter igjen med minimum 470 kr pr time. Hvis du aldri har ført regnskap før så bør du nok beregne noen utgifter på regnskapsfører også.
 10. Det er vel 22% skatt på 3% av avkastningen, dvs 0,66% av totalavkastningen?
 11. Du har enda ikke klart å peke på relevante kilder. Hvordan du gjør det kan du lese om på Internett. [/sarcasm] Så dumt for deg at argumentet hadde med saken å gjøre da. Du lyver og bruker hersketeknikker og så ber du meg om å kutte ut personangrep? Innrøm heller at du løy, så skal jeg slutte å terpe på det. Det er ingen her som lar seg imponere av at du prøver å bølle deg fram til å få andre til å tie stille.
 12. Disse sertifiseringene er ikke akkurat noe som slår meg som hovedfokus for en programmerer. Kunnskap om skyteknologi er selvsagt relevant, men det er mange ting som står høyere opp på lista. Cisco sertifiseringer ser jeg ikke som relevant i det hele tatt.
 13. Men USA har testet dobbelt så mange i forhold til folketallet. Antall smittede påvirkes kraftig av antall tester og det påvirker også hvor stor andel som er døde. Hvis Sverige hadde testet like mange som USA så ville nok de tallene sett anderledes ut. Ikke bare har tallene i Sverige stagnert, de har falt dramatisk i løpet av juli. Det gjelder både nye smittede pr dag og døde pr dag. Alt tyder på at Sverige er over toppen for denne gang - så sant de ikke gjør som USA og slipper opp alt.
 14. Jeg hører du sier det, men det er uverfiserte påstander. Du er selv kritisk til påstander uten dokumentasjon, så du burde klare bedre. Inntil du har noe dokumentasjon så er ikke dette noe jeg kan forholde meg til. Jeg vet du elsker å kalle alle motargumenter irrelevante, men de er ikke irrelevante. At du ikke evner å ta til deg motargumenter er ikke mitt problem, men ditt. Det er du som mangler argumenter her. 1) Jeg venter fortsatt på din beklagelse om løgnen din om at du hadde påpekt personangrep fra min side i denne tråden. Du har verken før eller etter klart å peke på personanagrep fra meg i denne tråden. Hva med å slutte å lyve selv før du beskylder andre for løgner? 2) Samtidig som du beskylder andre for personangrep, så kommer du med et personangrep selv. Hva med å slutte med egne angrep før du henger deg opp i andres?
 15. 46,4 ja. Her er forøvrig gode kilder for detaljert info https://www.skatteetaten.no/satser/maksimale-effektive-marginale-skattesatser/ og https://www.skatteetaten.no/satser/trinnskatt/
×
×
 • Create New...