Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
knipsolini skrev (1 time siden):

Hvordan er det ubrukelig av norske myndigheter at produsentene ikke kan levere raskere? Hvilke U-land er det du tenker på? Vaksinene har vel så langt gått til de rikeste landene som har vært villig til å betale dyrest. 

Han påpeker nok mest det ubrukelig tempo de vaksinerer i dette landet.

Og denne fordele over hele Norge er også helt på trynet.

 

Lenke til kommentar

Nrk:

Sitat

 

286 nye koronasmittede siste døgn

PUBLISERT KLOKKEN4. FEBRUAR 00:19 IKORONAVIRUSET

Det siste døgnet er det registrert 286 koronasmittede i Norge. Det er fem færre enn dagen før og 81 færre enn samme dag i forrige uke. I alt var det ved midnatt natt til torsdag registrert 63.839 koronasmittede personer her i landet.

 

Betydeleg reduksjon frå tilsvarande vekedag forrige veke. Dei to siste dagane har det vore oppgang samanlikna med veka før.

Det ser ut til at smittetala stabiliserer seg på i underkant av 300 per dag.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (13 timer siden):

Hvorfor være føre var? 

 

Nei, ein må vente til smitten har spreidd seg skikkeleg før ein strammar inn.

Minner litt om situasjonen i tidsrommet rundt smitteutbrotet i Hyllestad. Kommunelegane meinte at karantenefritaket for gjestearbeidarane var risikosport, medan regjeringa hevda at dette var heilt umogeleg å stramme inn på. Nokre månader seinare har importerte mutantvirus spreidd seg mange stader, og fyrst no byrjar endeleg grensekontroll og karantenereglar å fungere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (13 timer siden):

Militären ska bevaka gränsen mot Norge

https://www.svd.se/svensk-militar-ska-bevaka-gransen-mot-norge

Det ser ut til at svenskane levde i si eiga verd då alle andre land stengte ned, og at dei har gjort det sidan. Det er sikkert veldig mange nordmenn som på død og liv vil til Sverige akkurat no.

Men skjerpa kontroll på grensa er bra for oss, og det skadar ikkje at svenskane hjelper oss med det 🙂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (12 timer siden):

Etter å ha sett hva religion kan gjøre med folk er jeg ikke ubetinget enig i det håpet der. De fleste rusmisbrukere bruker nok mindre tid utendørs enn mange tror, og utenlandsferier har vel vært utelukket et års tid, så det er tydeligvis mulig å bli smitta uansett. Når rusmiljøer og ghettoområder i flere land lenge har vært skånet for smitte håper jeg vi greier å finne ut hvorfor.

 

Mogelege årsaker:

Rusmisbrukarar på gata er kanskje opptekne av å unngå å bli smitta av ulike ting også i ein normalsituasjon.

Rusmisbrukarane har låg mobilitet, dei reiser ikkje utanfor det området der dei held til. Dei har også få nærkontaktar utanfor rusmiljøet. Dermed blir det lokale rusmiljøet som ein kohort.

Rusmisbrukarane driv ikkje med utagerande festing.

For å forklare dette må det kanskje også finnast andre årsaker som er vanskelegare å få auge på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pateia201 skrev (6 timer siden):

Burde for faen ver på tide med store leveranser med vaksiner slik at det går an å leve som normalt, helt ubrukelig av norske myndigheter. På tide å gjør noe nå, men nei, her skal vi seigpines så lenge som mulig samtidig som vi vaksineres i farten tilsvarende U-land. Jeg er skremt over norske myndigheter og håper de skjønner at folk begynner å gi faen, er ikke rart at diverse mutanter popper opp her og der i landet. 
Rett og slett fryktelig dårlig håndtering av en pandemi i et så svakt rammet land.

Det er vel ikke et u-land som har fått en dose i det hele tatt frem til nå. Hvis du hadde lest artikkelen det lenkes til av @knipsolini så ville du sett at Norge prøvde å sondere egeninnkjøp av vaksiner, men med 5,4 mill innbyggere ville det være vanskelig å bli prioritert. Dessuten, om vi hadde fått til egen avtale med en produsent, kunne det like godt ha vært Sanofi som er sterkt forsinket. 

Om du også hadde lest mitt innlegg på forrige side, ville du også kunne sett at vi vil få mye mer vaksiner enn frem til nå fra og med denne måneden.

Pateia201 skrev (6 timer siden):

Forklar meg gjerne hvorfor det ikke er flere vaksinerte i dette landet, samtidig skjønner jeg ingenting av den "rettferdige" fordelingen av vaksiner når hele landet blir påvirket av østlandet som støtt og stadig har utbrudd. Vaksiner der dritten er og ta resten deretter, burde ikke være så vanskelig. 

Østlendinger og Oslo-borgere tror visst de er mye viktigere og mer verdt enn resten av landet. Jeg har hørt denne sytinga nå i flere uker vekselvis med stadig nye utbrudd over resten av landet, og synes det er ganske ufint og egoistisk. Dersom denne strategien hadde blitt valgt av EU, hadde vi (Norge) stått sist i køen og ikke mottatt en eneste dose frem til nå. Hadde du vært av samme oppfatning da?

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ser ut som det er villsmitte av den sørafrikanske varianten på gang. https://www.dagbladet.no/nyheter/nakstad-om-mutert-virus-i-bergen---bekymringsfullt/73366520

Quote

 

Onsdag kveld ble det kjent at det er avdekket to tilfeller av den sørafrikanske mutasjonen av coronaviruset i Vestland.

Dette er første gang mutasjonen blir oppdaget i Norge uten at den kan knyttes til importsmitte, og første gang den oppdages på Vestlandet, ifølge NRK.

En av de smittede personene er bosatt i Bergen. Per onsdag kveld var smitteveien fortsatt ukjent.

 

Denne varianten er altså både mer smittsom, og er bedre på å unngå immunforsvaret. Det er ikke helt klart om den er noe farligere, men det er kjent at vaksinene har noe dårligere effekt mot varianten (men er fortsatt effektive).

Det kan se ut som Bergen kanskje trenger en lignende nedstengning som østlandet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (6 timer siden):

Han påpeker nok mest det ubrukelig tempo de vaksinerer i dette landet.

Og denne fordele over hele Norge er også helt på trynet.

 

Nja, leste det som at det var leveransene som det klages over. Som at "det er så sykt dust av myndighetene at vi ikke vaksineres mye raskere. Norge har sykt mye penger så vi kunne jo bare betalt Pfizer tidoblet pris og glemt alle de andre taperne". Kan anbefale intervjuet med Høie som jeg linket til på den forrige siden, som forklarer nettopp hvorfor vi ikke kan vaksinere like raskt som Israel. Det er vel to nasjoner som vaksineres i lynfart, Israel og UAE. Førstnevnte med Pfizer og andre med en kinesisk vaksine som vel ikke er ferdig med fase 3. Vet ikke om UAE også er en form for testland for den kinesiske vaksinenen, men begge land er altså på ca 10 millioner. Vaksinene er enn så lenge absolutt en knapp ressurs. Skulle Norge nå pisset på EU og prøvd å kuppe vaksiner ville vi uansett måttet vente i lang tid, det som produseres fremover er allerede solgt. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

AstraZeneca-vaksinen anbefales ikke til eldre i Norge nå

Eldre over 65 år og personer i risikogruppene vil ikke få AstraZeneca-vaksinen nå, bekrefter FHI. Dersom de mest optimistiske anslagene slår til, kan alle over 18 år være fullvaksinert i september.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BlyOow/vil-ikke-gi-astrazeneca-vaksinen-til-eldre-i-norge

Endelig litt gode nyheter. Alle over 18 år vaksinert innen september 😀👍

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (17 timer siden):

Nei bedehusmiljøet er vel forhåpentligvis mye større enn rusmisbruker miljøet i Kristiansand. Var en reportasje om hvordan Oslo sitt rusmiljø ikke hadde hatt koronavirussmitte. Min teori rusmisbrukere er mye utendørs og koronaviruset sprer seg i stor grad via aerosoler. De er heller ikke på utenlandsferier. Blir spennende å se om dette er mutanten eller ikke. 

https://www.nrk.no/direkte/xl/fa-rusmisbrukere-har-fatt-korona-_-overrasker-fagfolk-1.15108708

https://oslo-universitetssykehus.no/fag-og-forskning/forskning/forskningsmiljoer/rusforsk/forekomst-og-symptombilde-av-covid-19-hos-rusmiddelavhengige-i-oslo-under-koronapandemien/hvorfor-har-sa-fa-rusavhengige-blitt-smittet-av-covid-19

Nei, det er feil data. De som ruser seg er ganske mobile, de samles etc jeg tror forklaringen er at de ikke melder seg syke, de er tildels yngre til middelaldrende. Om de absolutt havner på sykehus så er det ikke sagt at de sier - Host hei, jeg er rusmisbruker.

Det må vel omtrent hales ut av de. Så de går som vanlige folk.

Men grensene har vært stengt i lange tider, kommer det fortsatt stoff inn i landet?

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (6 minutter siden):

Nei, det er feil data. De som ruser seg er ganske mobile, de samles etc jeg tror forklaringen er at de ikke melder seg syke, de er tildels yngre til middelaldrende. Om de absolutt havner på sykehus så er det ikke sagt at de sier - Host hei, jeg er rusmisbruker.

Det må vel omtrent hales ut av de. Så de går som vanlige folk.

Men grensene har vært stengt i lange tider, kommer det fortsatt stoff inn i landet?

Nå snakker vi om typiske narkiser som henger/ bor på gata. 

Selvfølgelig kommer det stoff inn til landet. Plenty med lastebilsjåfør etc passerer grensene hver dag. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (18 minutter siden):

Nå snakker vi om typiske narkiser som henger/ bor på gata. 

Selvfølgelig kommer det stoff inn til landet. Plenty med lastebilsjåfør etc passerer grensene hver dag. 

Kanskje ikke typ Oslo, men de andre stedene er det jo mobilitet for å handle.. Sikkert mobilitet i Oslo region også, det er en klisje og myte at en fyr står med knekk i bena kun på et sted og kun venter på neste dose.

Og alle er de overdrevent sosiale, sitter i grupper osv, og jeg ville kalle det festing, konstant... Akkurat som de som drikker, de som drikker er kanskje mer høylytt.

Det er heller det at disse gruppene er usynlige...

 

Jeg leste det, det er nok at de er usynlige og har bedre immunforsvar, er vel småsyke konstant.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (11 minutter siden):

Kanskje ikke typ Oslo, men de andre stedene er det jo mobilitet for å handle.. Sikkert mobilitet i Oslo region også, det er en klisje og myte at en fyr står med knekk i bena kun på et sted og kun venter på neste dose.

Og alle er de overdrevent sosiale, sitter i grupper osv, og jeg ville kalle det festing, konstant... Akkurat som de som drikker, de som drikker er kanskje mer høylytt.

Det er heller det at disse gruppene er usynlige...

 

Jeg leste det, det er nok at de er usynlige og har bedre immunforsvar, er vel småsyke konstant.

Selvfølgelig beveger de seg rundt i byen men de reiser ikke på ferie til andre land og holder seg stort sett for seg selv. 

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (4 minutter siden):

Selvfølgelig beveger de seg rundt i byen men de reiser ikke på ferie til andre land og holder seg stort sett for seg selv. 

Jeg tror de har rett at dette har med Immunforsvar å gjøre, er samme i Spania, Italia og India.

I India er det svært tettbefolket og møkkete, de setter vel sprøyte med kloakkvann omtrent. Iallefall i den Værste slummen.

Hepatitt trives svært godt i Asia, faktisk så bra at man må vaksineres før man drar dit. Og Corona er mye mer smittsomt enn Hepatitt..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
47 minutes ago, Kryptodebunker said:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BlyOow/vil-ikke-gi-astrazeneca-vaksinen-til-eldre-i-norge

Endelig litt gode nyheter. Alle over 18 år vaksinert innen september 😀👍

Sannhet med modifikasjoner. Det fordrer at 3 stk vaksiner til blir godkjent og at leveringene går som de skal. 

Men FHI har et kommunikasjonsproblem. For et par dager siden går Preben Aavitsland ut og sier at det ikke er sikkert at de under 45 blir vaksinert, mens Stoltenberg sier i dag at alle over 18 kan være vaksinert innen september. Hva er riktig? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (9 minutter siden):

Sannhet med modifikasjoner. Det fordrer at 3 stk vaksiner til blir godkjent og at leveringene går som de skal. 

Men FHI har et kommunikasjonsproblem. For et par dager siden går Preben Aavitsland ut og sier at det ikke er sikkert at de under 45 blir vaksinert, mens Stoltenberg sier i dag at alle over 18 kan være vaksinert innen september. Hva er riktig? 

Du ser ut til å elske negative nyheter du og jo verre nyheter jo bedre. Preben Avvitsland er som andre her inne på forumet sier, en tulling og FHIs løse kanon på dekke som pressen løper til for å få mest mulig sure og negative nyheter.

Jeg antar at Stoltenberg er den som er inne på noe her. Det e rhun som er med regjeringen på pressekonferanser og er deres ansikt utad. Aavistsland er en media elsker å ringe for å servere dårlige nyheter og lage klikkoverskrifter av det. 

Endret av Morromann
  • Liker 2
Lenke til kommentar

25 nye tilfeller av mutert virus i Ulvik
Totalt er nå 53 personer smittet og satt i isolasjon. Den engelske varianten av det muterte viruset sprer seg stadig videre i Ulvik herad. Heradet er så godt som nedstengt, og det pågar fremdeles et stor arbeid med smittesporing, opplyser kommunen i en pressemelding torsdag morgen.
https://www.nrk.no/vestland/25-nye-tilfeller-av-mutert-virus-i-ulvik-1.15358816

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...