Gå til innhold

PlayStation 5 videreselges for opptil 25 000 kroner


Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (53 minutter siden):

Jøss, merkelig å bli kritisert for noe sånt. Jeg gjorde det samme da Wii kom i sin tid da jeg endte opp med to maskiner. Solgte den for 1000 kroner mer og donerte det til Barnekreftforeningen i samråd med kjøper. Hadde gladelig gjort det nå med PS5 som kjøper dersom noen ville solgt den for 1000-1500 mer enn butikkpris, men det er vel heller tvilsomt at noen vil gå med på det når de ligger ute til så voldsomme priser på Finn!

Vedkommende solgte PS5 for 20000 og skulle gi 3000 kr til kreftforeningen. Det er balle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke noen grunn for at dette skulle være ulovlig.. om folk er villige til å betale så mye for den selvom jeg ikke selv ville gått inn for å kjøpe den kun for å selge den igjen med engang pga jeg personlig synes det er kynisk gjort, men hadde jeg f.eks fått eller vunnet en hadde jeg kastet meg på bølgen og solgt den til høystbydene.. men selvfølgelig Max 1per kunde bør overholdes og bruk av bots er vel allerede ulovlig på f.eks handel via nettsider som Elkjøp regner jeg med?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
samco skrev (Akkurat nå):

Sist fikk jeg en Panasonic ub9000 spiller som jeg betalte 9000for sendt fra England med gift merket den kostet da 15000 hær.

null toll. Da Xbox one kom ut fikk jeg sendt en over fra London mot å vente 12månder på lansering hær. Gift merket og null toll.

Da har du hatt sykt flaks. Bare vær obs på at blir du tatt kan tollvesenet gå gjennom dine kjøp to år tilbake i tid og pålegge moms og eventuell toll på de kjøpene fra utlandet du ikke kan dokumentere at det er betalt moms på. Dette skjedde med en på ett radiostyrt fly forum jeg kjente. Han kjøpte mye fra Kina med gift. 

Sitat

Gaver sendt fra utlandet

Får du tilsendt en gave fra en privatperson bosatt i utlandet, er den toll- og avgiftsfri hvis verdien på varen er 1 000 norske kroner eller mindre.

En gavesending er en vare som sendes uten noen form for vederlag fra privatpersoner bosatt i utlandet til privatpersoner i Norge. Dette forutsetter at verdien på varen uten frakt er 1 000 norske kroner eller mindre. Du kan motta gaver avgiftsfritt så lenge den skal brukes av deg eller din familie.

Sendingens verdi

Det er den enkelte sendings vareverdi som er avgjørende for om du må betale toll- og avgifter. Fritaket for avgiften gjelder ikke hvis en sending inneholder flere pakker til samme mottaker, selv om pakkene hver for seg har en verdi på 1 000 kroner eller mindre.

Hvis sendingen derimot inneholder flere atskilte pakker til flere forskjellige mottakere, kan de innføres avgiftsfritt hvis det den enkelte mottar er på 1 000 kroner eller mindre.

Gavesendinger du må betale for

Det skal beregnes innførselsavgifter for gaven dersom den:

  • har en verdi over 1 000 kroner
  • sendes fra en person bosatt i Norge, som oppholder seg midlertidig i utlandet
  • er kjøpt av en privatperson i utlandet, men sendes fra for eksempel forretningen der varen er kjøpt
  • er gitt til bruk i næringsvirksomhet, for eksempel for gratisutdeling til bedriftens kunder
  • er betalt helt eller delvis. Eksempel på dette kan være vervepremier du mottar fra firma i utlandet.
  • Inneholder alkohol- eller tobakksvarer

https://www.toll.no/no/varer/gaver/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
RaptorStrike skrev (2 minutter siden):

Merkelig så mye du skal delta i disse trådene når PS5 ikke interesserer deg da.

Så nettop 2 på Finn til butikk pris jeg tipset Ps5 folk om. Er mest ute etter bruker erfaringer mot 2.1 tvr selv.

Blir sikkert en Ps5 på,meg engang men jeg stresser ikke før jeg kan gå kjøpe en enkelt fra en online eller i butikk.

 

Endret av samco
Lenke til kommentar
1 hour ago, MrMidget said:

Forstår egentlig ikke problemet her.. 
Ja, det er kjipt å ikke få kjøpt på grunn av dette, men alle har "lik" sjangse for å skaffe seg en PS5 dagen det blir lansert.. 

At noen vil tjene seg noen ekstra kroner på en lettvint måte (Om en kan kalle det lettvint å faktisk klare å få seg en PS5 på lanseringsdagen) er helt innafor det.

ikke noe vits å sitte å sutre

Hæ? Har du hørt om scalper bots?

 

Det verste er at butikkene (i Norge) fint kunne satt opp ett BankID-lotteri, hvor i alle fall vanlige folk hadde en fair sjanse. Mildt sagt patetisk av butikkene.

Lenke til kommentar
RaptorStrike skrev (47 minutter siden):

Satt og tenkte på dette i går, mtp at mange har fullt navn og adresse i Finn-annonsen sin.

Akkurat det synes jeg er veldig rart at folk tør. Når man ser hvor langt mange her går for å henge ut folk og blant annet prøve få de til å miste jobben. Uthenging og gapestokk er vel ikke akkurat for moralens høyborg å regne. 

Endret av ITtraktor
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Spartapus skrev (6 minutter siden):

1. Alle har ikke lik sjanse til å skaffe seg en konsoll. De som driver "seriøst" med scalping bruker scripts som gjennomfører kjøpsprosessen i mange butikker samtidig og langt kjappere enn noe menneske kan gjøre det.

2. Det er ikke så enkelt som å si at "det er fritt å selge det du har til den prisen du vil." Muligheten til å drive med scalping skaper og forsterker mangelen på varene, slik at det er scalperne selv som bidrar til å drive opp egne priser ved å kjøpe opp mest mulig. 

På hvilken måte forsterker muligheten for scalping mangelen på varene? Det er jo ikke slik at disse konsollene stues vekk i et hvelv.

Lenke til kommentar
ITtraktor skrev (2 minutter siden):

Akkurat det synes jeg er veldig rart at folk tør. Når man ser hvor langt mange her går for å henge ut folk og blant annet få de til å miste jobben. Uthengig og gapestokk er vel ikke akkurat for moralens høyborg å regne. 

Bare så du ikke misforstår, jeg tenkte ikke på å oppsøke disse menneskene, jeg tenkte på at det er jo en risiko for at det kan skje.

Jeg synes ikke det er umoralsk å videreformidle offentlig informasjon, som en Finn-annonse må regnes som. Det samme er en LinkedIn-konto. Om man begynner med personhets av vedkommende, legge ut private samtaler eller trakassere vedkommende, så er det noe helt annet.

Lenke til kommentar
ITtraktor skrev (1 time siden):

Men du solgte den ikke videre til en tilfeldig person på finn til samme pris du ga for den. Du beviser selv at du, som de fleste andre, er deg selv og dine nærmest. 


Jeg solgte den til søskenbarnet mitt på 16 år som ikke ikke hadde anledning til å bestille den selv, for samme pris som jeg gav for den. Hadde det vært bedre å solgt den til en tilfeldig rakker på finn.no? Eller misforstår jeg deg nå?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
RaptorStrike skrev (8 minutter siden):

Jeg synes ikke det er umoralsk å videreformidle offentlig informasjon, som en Finn-annonse må regnes som. Det samme er en LinkedIn-konto. Om man begynner med personhets av vedkommende, legge ut private samtaler eller trakassere vedkommende, så er det noe helt annet.

Deg om det. Jeg synes nå uthengig, og hets som det absolutt var snakk om i dette tilfellet, er umoralsk. Man skulle nesten tro vedkommende var en pedofil barnemisbruker med tanke på hvordan folk her holdt på. Ironisk at du med et slikt syn skal flagge høyt hvor umoralske alle andre er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...