Jump to content

ITtraktor

Medlemmer
 • Content Count

  1215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

896 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det spesielle her er at man trenger ikke en gang å bo selv i den delen som ikke leies ut for korttidsleie. Jeg har selv utleiedel i min selveierleilighet, hvor jeg bor i hoveddelen selv, men om jeg ønsker kan jeg fult lovlig leie ut utleiedelen på langtidskontrakt og resten av leiligheten så mye jeg ønsker på Airbnb.
 2. Gaffatape kan jo brukes som en nødløsning for å tette for eksempel en bademadrass. I så fall må den vel også være vindtett?
 3. Har jeg nevnt noe om AS og utbytte fra eget AS? Kun du som snakker om det. Jeg snakker om lønnsinntekt som ansatt, gevinst fra aksjer/fond og boliginvesteringer som privatperson. Om det lønner seg å ta lønn eller utbytte fra eget AS er utenfor trådens tema. Og hele poenget mitt gjennom hele tråden har jo vært at når man passerer 650 000/750 000 kr i lønn vil det meste av andre inntekter være mer lønnsomt skattemessig.
 4. Om man skal begynne å regne slik kan man like godt regne med arbeidsgiveravgiften for lønnsinntekt også. Jeg tenkte primært på aksjegevinst som privatperson, hvor skattesatsen er snaue 32%. Det som interesserer meg er hvorvidt det skattemessig er mest lønnsomt med lønnsinntekt, hente gevinst på aksjeinvesteringer eller boliginvesteringer som privatperson. Og her taler egentlig tallene for seg selv.
 5. For så vidt relevant poeng, men det forsvarer etter mitt syn ikke høyere skatt enn på aksjer og boliginvesteringer, som jeg tror de fleste vil være enige i at er enda lettere "arbeid". Nå vet ikke hva du legger i veldig høy inntekt. Jeg jobber selv som lokfører og jobber da turnus, tjener typisk 700-800 000. Jobben er ikke fysisk tung, men jobber da til alle døgnets tider, helger og helligdager.
 6. Som sagt skrev jeg tror, og støtter meg også på andres kommentarer. Selvfølgelig skjønner jeg at man ikke bare kan kuttet skatten over natten, dette må selvfølgelig utredes og regnes nøye på.
 7. Som sagt skrev jeg tror, og støtter meg også på andres kommentarer. Selvfølgelig skjønner jeg at man ikke bare kan kuttet skatten over natten, dette må selvfølgelig utredes og regnes nøye på.
 8. Det er vel heller du som ikke klarer og lese hva jeg skriver og tilegner meg meninger jeg ikke har. Jeg er en stor fan av velferdsstaten og synes det er bra at vi hjelper de som ikke klarer seg selv, selvfølgelig inkludert de med Downs. Jeg er gladelig med på i finansiere dette. Jeg synes heller ikke skattenivået i Norge totalt sett er urimelig høyt, ikke min egen skatt heller når alt er regnet med. Men jeg stiller spørsmål ved at det skal være høyere skatt på lønnsinntekt, som ikke gir noen ekstra goder, enn på aksjer og boliginvesteringer. Kan du vennligst prøve å gå på sak og ikke person videre?
 9. Som sagt tidligere klager jeg ikke på den totale skattebyrden, og jeg synes det er helt rettferdig at de med størst inntekter yter mest. Men hvorfor skal hardt arbeid straffes vesentlig hardere enn passive inntekter som aksjer og boligutleie? Men det er egentlig helt greit for meg. Jeg bare tilpasser meg innenfor lovens rammer. Og nyter blant annet svært godt av skattefri utleie i egen bolig. På sikt vil jeg tilpasse meg ytterligere ved å jobbe redusert. IPS og andre pensjonsordninger blir i denne sammenheng helt uvesentlig.
 10. Fordi nedgangen i netto lønn ved å gå ned i stillingsprosent ville blitt ytterligere redusert. Selv ser jeg for meg å bygge meg opp delvis passive inntekter i form av boligutleie og aksjer, for så å gå ned til for eksempel 50% stilling. Skattemessig svært optimalt, spesielt om minstefradraget økes ytterligere.
 11. Skjønner, da er jo egentlig situasjonen enda verre enn jeg tenkte i utgangspunktet!
 12. At flere ville sett det fordelaktig å jobbe mer og heller benyttet seg at tjenester slik som vaskehjelp, gartner, gå ut og spise osv. Som også ville gitt større aktivitet i økonomien, som igjen gir mer skatt. Det var jo også en annen her som nevnte at de rike sannsynligvis ville tatt ut mer skattepliktig lønn.
 13. Det hadde egentlig passet meg fint, da det ville gjort det enda mer attraktivt å jobbe redusert.
 14. Fordi når man passerer 7,1G vil man ikke lenger bygge seg opp flere sosiale goder fra staten. Grunnlag for pensjon, dagpenger, uføretrygd osv. Skatten opp til 7,1G kan på den måten forsvares. Mens jeg ser ingen grunn til at lønn over det skal beskattes hardere enn aksjer.
 15. Var det noen som sa personangrep og tull? Her bekreftet du vel egentlig bare alt jeg skrev og mer til. Snakk om å møte seg selv i døra.
×
×
 • Create New...