Jump to content

plankeby

Medlemmer
 • Content Count

  2909
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

plankeby last won the day on May 23 2019

plankeby had the most liked content!

Community Reputation

1112 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13852 profile views
 1. Hei ilpostino, takker for din aktivitet og gode innlegg på diskusjon.no Da denne tråden handler om Xperia 5: Det ser ut som at du har hatt Xperia 5 en stund, eller var det bare testing en periode? Du har den kanskje ikke ennå? Hvordan vil du oppsummere erfaringen med den? Den har fått både Android 10 og 11, ga det noen forbedringer. Vurderer å kjøpe den brukt (kr 2000), vektlegger en del at kamera/video er på bra nivå kontra billige mobiler fra 2020/2021. Selv har jeg en Huawei p20 pro... Dama ønsker seg en telefon som ikke er sååå stor som enkelte er nå. Budsjettet er på kr 2000 og da virker Xperia 5 ok. Batteriet høres lite ut, men skjermen trekker vel ikke livskraften ut av batteriet som en 4k 120 hz...
 2. Dersom du ikke får gode svar her må du forhøre deg med noen som kan dette. Så du får info. Ved å gjøre dette feil kan du skape fukt, kondens og mulig sopp i veggene, selv om det ikke kommer synlig vann inn utenfra.
 3. Vært et par fine dager, uten drone på besøk 😊 Hvor interessant er det egentlig å filme samme damer om og om igjen. Eller veranda og utemøbler hvis det er det som var mer interessant.. 🤪 Har ikke sett dronen i nærheten her heller, de er heldigvis lett å høre og oppdage.
 4. Jeg tenker ikke på noe religiøst aspekt. Når vi nå har en dag da mye er stengt, er det fint om det kan være en dag alle har mulighet for å ha ro og fred. Fra maskiner og utstyr med mye støy. De få andre røde dagene kan også være mer stille dager. F.eks. 17. mai: I år var det snekring og hamring, i fjor motorklipper i hagen osv.
 5. Først så tenker jeg at dette er for dem som bor for seg selv og kanskje har en familie. Jeg liker tanken om at vi felles kan bidra til at røde dager er dager man ikke driver med bråkete oppgaver og maskiner. kortfattet: Er brukt av maskiner som normalt krever at brukeren har hørselsvern på, noe vi ønsker/syntes er greit på røde dager? Jeg ser at det kan friste for noen å bruke en fridag på rød dag til å pusse opp leiligheten/huset med mer med brukt av store maskiner. Borre i mur, sage, rive, altså det som er bråkete. I en hverdag med mye støy og oppgaver er det deilig å kunne ha en dag i uken der man kan slappe av med å ha det rolig rundt seg. Man kan gjerne gjøre ting som å male, tapetsere, ordne og fikse. -Da uten tungt bråkete utstyr. Hva tenker folk her inne, merker at flere og flere setter i gang med ganske intense maskiner på søndager og røde dager. Da mener jeg ikke støvsugere og elektriske gressklippere....
 6. Ja... Fortsettelse følger 🙂 Som sagt, vet jo ikke om dette bare var for å teste eller ha det gøy noen ganger. Skal gripe tak i mobil og ta et bilde om den kommer igjen. Står heldigvis ikke å veiver med armer og ser ut som idiot, det hadde sikkert vært mer gøy å filme og legge ut. Viser bare rolig armbevegelse og uttrykk på "hva gjør du". Nå repeterer jeg meg selv her inne. Syntes slik er respektløst. Om man øver seg på dronen med å filme, zoome, hovre med mer er det andre steder og objekter man kan gjøre slikt. Heldigvis har ikke salget av droner tatt helt av. Å høre naboens pussemaskin er jo avslappende i forhold.... Hvis dronelevering av pakker blir realitet og stort blir det liv....
 7. Satser på at personen har gått lei, kan da ikke være så spennende gang på gang. Hvis jeg nå ikke har trigget noen til at dette er moro å se at jeg/vi blir irritert. Med nær så menes omkring 10 meter over bakkenivå. Et overraskende angrep med hageslange kanskje.. Jeg ønsker jo ikke å ødelegge noens drone. Ville bare si at jeg kan forstå at de som blir plaget over tid, til slutt går lei.
 8. Se forrige innlegg over her.. Jeg kan ikke si med sikkerhet, nå er det trolig andre her som er mer filmbare... Forstår bare ikke hva en ønsker å filme stillestående med linsen pekende på vår tomt når noen er ute. Og det tre ganger. Å melde til politiet er nok ingen prioritet der. Jeg kan oppdatere her om en tid. Greia er at droneeier bare kunne pratet med oss om årsaken til gjentatt filming og hva det tenkes brukt til. Eieren kan jo ha en hobby med å studere planter i hagen eller ulike typer takstein...
 9. He, he... Noen soldager har akkurat startet (har vært tre slike dager i mai) , sammen med solen har dronen kommet også... Vi får se. Får ha kamera klart først. Jeg har nok bare gjort det mer spennende med å stå ute og vise med armene "what"/"hva gjør du". Da først etter å ha dronen hengende over en viss tid. Filming i nabolag som ikke er offentlige plasser og på stranden, syntes jeg er uting. En oppegående droneeier burde ha vist seg i gaten eller noe slik at det er mulig å kunne se hvem som er ute med dronen. Men nå har jo mange droner stor rekkevidde. Her kunne jo drone eieren kommet bort til meg og startet med "hei jeg ser du reagerte på filming". Da kunne vi hatt hyggelig dialog og kanskje oppklart mulige misforståelser 😊 Tar dette av flere ganger så får vi styrke naboskapet og se om flere går lei. Litt tidlig på sommeren ennå. Må da være kjedelig å filme samme veranda mm om og om igjen. Det beste er vel å ignorere slik filming, da gis det ikke spennende oppmerksomhet. Kanskje fler opplever slikt i sommer. Folk kjeder seg og gode droner er blitt billige.
 10. Jeg mener ikke noe farlig skytevåpen som krever våpentillatekse. Å få politi på plass er et umulig prosjekt. Drona er jo ikke parkert på himmelen i evighet. Jeg vet ikke hva som filmes, men jeg og kvinnelig nabo syntes det er ugreit å se inn i en kameralinse over sin eiendom når det er sole seg ute dager. Det i vifte med armer ser ut til å bare gjøre det mer spennende for droneføreren. Da går dronen fram og tilbake for å markere seg. Selvtekt er ikke greit, men jeg mener at ved å bevise gjentatte filmingen bør det kunne være formildende om man til slutt kaster/skyter noe på dronen. Nå skal nok noen naboer også engasjere seg litt snart. I 2016 som var opprinnelsen til tråden var det ikke så mye droner og heller ikke så gode kamera med zoom som nå. Mitt innspill er at jeg forstår om noen til slutt går lei og forsøker å få ned dronen.
 11. Får se hva jeg kan gjøre. Å ta bilde av den med kamera hjelper vel lite som noe bevis. Hadde alle ikke delt ting på nett, kunne personen(e) som filmer gjerne stappet maskinen sin full til eget bruk og egne øyne.
 12. Det bruker jeg desverre ikke tid på å Google. Svaret er nok ja. Vi prater ikke om luftfoto i store folkemasser. Fredlige områder har ikke noe å si. Husk at en del også i Norge lever i konstant fare for å bli utsatt for meget alvorlige ting. Det er mange som jobber med ustabile og farlige personer. Slikt belyses lite eller ikke i media. Vold, trusler og alvorlige fysiske angrep på offentlige personer som jobber med kriminelle og ustabile er et voldsomt økende problem. Oddsen for at dronevideo resulterer i slikt er liten, men mulig.
 13. Nært nok til at jeg klart ser linsen peke på meg og støyen er øredøvende. Nå er det noen damer som er i fokus her. Ingen som soler seg toppløs, men det er ugreit.
 14. Er man det? Tenk deg å ikke kunne sitte ute i egen hage eller veranda fordi noen kåte jævler vil filme folk som soler seg på egen veranda. Det har tatt av med droner.
 15. Gammel tråd men mer aktuell enn noensinne. Er plaget av noen i nabolaget filmer over vår tomt. Nå er jo rekkevidden på droner blitt stor og dette er et boligområde som er ganske tett. Dermed er det ikke bare å ringe på noen hus eller lett å se droneføreren. Jeg har liten interesse av å havne på ulike sosiale fora med mer med video av meg og andre. Droner er aktive på varme solskinnsdager når folk sitter ute. Ser også at det er droner på stranden. Jeg forstår litt at noen syntes det er spennende å filme folk "i smug". En drone er jo mye lettere enn med kamera eller mobil nærme folk. Nå er en side at video av meg på min eiendom, kan sette meg i fare. Drone jammere er vel ikke lov i Norge og virker de som er billige?
×
×
 • Create New...