Jump to content

plankeby

Medlemmer
 • Content Count

  2433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

plankeby last won the day on May 23 2019

plankeby had the most liked content!

Community Reputation

790 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12161 profile views
 1. Kort sagt, å surfe anonymt uten spor på nett kan man glemme. Personvern er fortsatt viktig, men det er noe annet enn full anonymitet. Apper og operativsystem (særlig mobiler) er laget for å samle inn noe eller mye data.
 2. En Asus ROG skjerm til 500 kr. En liten hake er at man må bytte panel 😳 Heldigvis er det sikre kilder som sier at det er lett å bytte. https://www.finn.no/177205533
 3. Kort sagt så er det liten grunn til å bruke penger på antivirusprogram til Windows 10. Helt fram til 2016 var det å kjøpe antivirus viktig (mange tilbød det gratis via bredbåndsleverandør, bank osv. før). Nå har Windows antivirus integrert og den kommer meget bra ut i ulike tester. Den sinker heller ikke maskinen slik andre virusprogram ofte gjør. Nå er det også noe som heter anti-malware, som har noe for seg. Så det kan gi grunn til å se på annet. Som sagt er dette noe som har endret seg de siste 4 år.
 4. Dette må du forklare... Vi snakker om TV, ikke PC/Mac.
 5. Det er nå mottatt en oppdatering som gir en ny layout på menyene. Det hele er mer responsivt nå. Det er en radikal forbedring på programarkiv. Avspilling av arkiv er mange ganger raskere: Fra å måtte vente normalt 5-8 sekunder til å nå vente 1-2 sekunder. Da gjenstår det å se om denne forbedringen er varig. Det er litt synd at NRK Super nå har blitt mer vanskelig å finne. Nå må man innom menysystemet til Altibox barn og så klikke seg til app derfra. Den kunne med fordel vært i strømmetjenester.
 6. Utslitte kulelager, utslitt drivverk? Så du tenker at delvis defekt maskin skal settes bort til utleier, det var dårlig idé.
 7. Det gjøres god jobb på gulvet, ser ut til å være god opplæring og kunnskap. Desverre har det vært gjort avtaler som senere ikke er fulgt opp. F.eks. lovnad om å sende ny hjemmesentral, som de ikke sendte allikevel, uten å informere. Måtte etterlyse den flere ganger og det var en del surr i svar. Hvis noe er kritikk eller misnøye, så er det tatt opp med Altibox. Litt synd å vente to år på å bytte hjemmesentral, som da løste et stsbilitetsproblem. Ellers er bildene i post over sendt til Altibox.
 8. Har vært i kontakt med Altibox Viken fiber. De forstår ikke dette selv. Har gitt opp, siden det er monopol på fiber og coax kan vi ikke velge noe annet. Heldigvis har vi Altibox sin Android app på nettbrett. Der virker alltid TV tjenester, opptak, tidsbuffring m.m. helt fint. Stakkars de på gulvet hos Altibox, gjør sitt beste, men ledelsen der... 🙄 Altibox tar så høy pris for basis Internett, at vi ikke har råd til å gå over til parabol på TV, slik andre i gata vår faktisk har gjort.
 9. Jeg startet denne tråden med utgangspunkt i diverse rariteter med Altibox. Nå fikk vi ny hjemmesentral i år etter å ha spurt etter det i to år. Det løste problemet med ustabil WiFi. Kun en meter foran sentralen. TV tjenesten har fortsatt merkeligheter, men er litt mer stabil enn før. Brått dukker det sporadisk opp feilmeldinger, som f.eks. disse to under. Merk at vi har kun EN "dekoder"!!!... Melding om at opptak har utløpt er fra når man spoler tilbake i en TV sending som ikke er sendt ferdig:
 10. Bilde i trådstart over, viser skrue til treverk og plugg dersom det er murvegg. Du må kjøpe gipsanker. Anbefaler skrujern når anker strammes, drill kan dra til for hardt og ødelegge plate og anker. Det beste er lang treskrue i stender i vegg. Gipsvegger er noe herk...
 11. Vi har noen vaksinemotstandere i Norge og den øvrige verden. Det er personer som er i mot all vaksine, og dermed ikke gir sine barn noen vaksiner i oppveksten. Koronaviruset viser situasjonen som hadde vært gjeldene for mange sykdommer om vaksinemotstandere fikk styre.
 12. Uansett trenger du en kontaktovergang fra Ford sin kontakt til standard, universal kontakt. Deretter en valgfri 2-din spiller. Hold deg unna ukjente merker med Android. De er ikke stabile over tid. Skal du ha kart på den øker prisen, da må den ha GPS eller Android auto Carplay for å bruke kart mm fra telefon. Dropper du kart kan du få enheter til 2000-3000 med DAB. Du vil også trenge en plastramme rundt bilstereoen. Når du setter i bilstereo vil det være en åpning på 2 cm på hver side. Hullet er 2-din,men bredden er større, du forstår hva jeg mener når radio trekkes ut. Du må file litt i plastikk for å få inn "buret" til annen radio. Buret betyr rammen som bilstereo skyves inn i og låses fast. Jeg har byttet slikt selv på min 2008 Ford. Du kan jo nevne hvor i landet du bor om noen vil hjelpe deg. Har selv byttet alt, også med adapter så alt styres fra ratt, ny antenne for DAB og ryggekamera. Du må legge inn ny mikrofon til handsfree, det følger med bilstereo. Du får ikke brukt den som er i bilen fra før. Høyttalere ville jeg ventet med til etter bytte av bilstereo, så finner du da ut om de også trenger å byttes. Jeg byttet ikke det.
 13. Lurer på å kjøpe en reciever som har nettverk og Chromecast støtte. Lyd via Chromecast har fordeler som bedre lyd m.m. i forhold til blåtann. Så bekymrer jeg meg litt over om man opplever det samme som på smart TV, at enheten ikke lenger er smart om 4-5 år. Altså at støtte for Chromecast og nettverkstjenester da er borte. Jeg liker å ha alt i en reciever, samtidig som den kommer til å bli brukt i 10 år eller mye mer. Med nettradio tenkte jeg å bruke noen radiostasjoner der, siden det gir bedre lyd enn via DAB radio.
 14. Små land som i Skandinavia er vel for lite marked til å støtte opp om apper som er viktige. Tyskland, England osv. blir litt annet.
 15. Svaret fra Vipps referert over her, er ganske tåkete. Egentlig ikke noe svar.
×
×
 • Create New...