Jump to content

plankeby

Medlemmer
 • Content Count

  2346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

plankeby last won the day on May 23 2019

plankeby had the most liked content!

Community Reputation

758 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11748 profile views
 1. Hei. Kort sagt så skal jeg selge min 12 år gamle bil med full utstyrspakke, som har vært godt vedlikeholdt og kun gått 100.000. Den døde for en tid siden og merkeverksted sier det er dynamo. Kjøpte nok litt for raskt en nyere bruktbil, etter mye tull med min lokale Ford forhandler. Er redd for å selge bilen som privatperson, da man tydeligvis har enorme rettigheter som kjøper av bruktbil. Jeg ønsker å selge den som den er til billig penge, men frykter kjøpere fra helv... som vil klage på ting senere. Når jeg selger bilen som den er og aldri selv har tullet med bilen. Alt av servicer er tatt på verksteder, samt 11 år gammel bil, med pris som blir veldig billig, da må kjøper ha liten mulighet til å komme med klager senere? At jeg selger bilen er en trist historie, da jeg ble forespeilet en stor feil når den ble elektrisk død.
 2. Så lenge man har et dokument som viser når varen ble gitt, så har man et "kjøpsbevis". Premien bør være gitt fra en forhandler som selger varen selv. Da holder det med e-post som forteller at man har vunnet. Noen ganger kan man vinne noe fra personer og steder som ellers ikke selger varen som er gevinst, da er det mer problematisk. Få med utskrift fra mail. Kort sagt man må ha et bevis på når forhandler eller importør av varen leverte ut varen.
 3. Tråden er kanskje ment for i ingeniører og de med litt "høy rang"? Har flere erfaring med "clean desk" og hvor ineffektivt det gjør en hverdag med papirer og fysiske dokumenter? For dem som kun jobber 100% på maskin og ikke noe annet er jo "clean desk" i åpent landskap greit.
 4. Virker ikke dette fra bruksanvisningen (bilde)? Har du siste programvare installert?
 5. Her er en luring som måtte endre annonsen sin etter at noen rapporterte den https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=168664880 Han annonserte en billig Kinaenhet som original Chromecast. Nå er teksten endret til "Ny 3. Gen" som er et mer diskret måte å få noen til å tro at det er en Chromecast.... Er forøvrig skeptisk til de som ikke har noe navn eller verifisering.
 6. Det er desverre en nødvendighet med slike løsninger. Kriminelle som ødelegger mange uskyldige menneskers liv med grove ran overfall, vold og annet må bort fra gatene. I det minste kunne overvåkes.
 7. Hva med ansatte på gulvet i offentlige tjenester som f.eks. NAV. De sitter i 100% åpent landskap, får ikke ha papirer og annet på pulten og får ikke sitte på samme sted hver dag. Det som er sprøtt er at det jobbes mye med papir og annet, alt det må ligge på gulvet pga "clean desk". På bordet er kun PC. Mye løfting av permer og papirer m.m opp fra gulvet. Effektivitet går ned, belastningsskader osv. Ledere sitter selvsagt ikke åpent, fordi dem trenger arbeidsro, åpent landskap er jo bare flott for de nederst på rangstigen.
 8. Nordmenn har lang historie med å være høyt rangert som ærlige, andre deler av verden scorer ikke like bra på dette. -Det vil ikke godtroende og naive politikere se. At personer som støtter og er del av terror i utlandet skal få bruke barn som virkemiddel, går visst rett i hjertet hos politikere. Det er jo bare å bruke mange millioner på overvåking av personen. Tviler sterkt på at PST liker dette, uten å ha kilder på den påstanden. Det hadde vært interessant om det kom en dybdeartikkel om årsaken til at man lot en IS kvinne bruke sine barn på denne måten.
 9. plankeby

  Trenger jobb

  Lykke til. Du søker en jobb som er godt betalt for en på 15 år, mer enn det en over 18 år tjener. Hvor du bor og om det er vilje i ditt område til å gi gode lønninger påvirker hva som er mulig. Husk at kr 110-120 i timen er normalen for din alder i sommerjobb nå, det er lønninger som innenfor det som er akseptert og normalen. Å selge is, jordbær og lignende som kanskje gir en bonus av hvor mye salget er? Kanskje noen innen turisme som krever språkferdigheter?
 10. AM nettet er ganske uslåelig når det gjelder alt det du nevner. Stabilitet og enkelhet er viktige sider. Lydkvaliteten er også helt fin på gode mottakere. Det er i dag nok av simple mono DAB radioer der lyden er på AM nivå. Som barn av 80-tallet hørte jeg på AM på et godt anlegg, den gang var det gode AM mottakere også. Den gang for å høre nyeste musikk fra resten av Europa. I dag er vel utfordringen med AM at det også er tatt beslag på deler av frekvensområdet til annet sendeutstyr lokalt og regionalt.
 11. Ja, den har slange, det er vanlig. Jeg har ikke kunnskap om de uten slange som har ac. Det går sikkert å søke mer kunnskap på nettet, eller om andre sprer kunnskap her.
 12. I få lik kjøling i alle rom med en enhet er ikke mulig. Selv en vanlig montert varmepumpe kjøler ikke hele boligen. Man setter den der man ønsker størst kjøleeffekt. NB, det du linker til er ikke aircondition, den kjøler ikke på egen hånd, du må legge i kjøleelemt eller isbiter fra fryser og bytte dette et par ganger i døgnet. Det er kort sagt bare en tom kasse med vifte i, der vifter blåser kjølig ved å tilsette is i en boks, når isen er smeltet må vannet helles ut. Eller man legger i kjøleelementer. Man kan helle i kaldt vann også, da er effekten er dårlig. Merk forskjell på luftkjøler og aircondition. Du bør opp i minst kr 5000,- ++ for ac. De minste modellene må ofte jobbe hardere. Se på hvor mye de bråker, altså på desibel. Denne er god: https://www.skousen.no/hus-hage/klima-vifte/aircondition-luftkjoler/product/delonghi-pac-n90-eco-silen/?gclid=Cj0KCQiAvJXxBRCeARIsAMSkApo007gy3aNTZw0kLAdRbgrErb3dlFg4pW8vwq-N2F6SYmqNXFcF1WQaAkjqEALw_wcB
 13. Det stemmer nok, mener det var mulig å hoppe tilbake på NRK når den nye TV løsningen kom i 2017. Nyheter, sport og annet er ikke tilgjengelig i NRK appen med en gang, ikke alt kommer dit heller.
 14. Ser den, Altibox burde hatt noe info om det på sine sider. I det minste et arkiv for siste 12 timer.
 15. Jeg er ikke uenig i det. At sub out er filtrert er et viktig argument. Jeg er usikker på om å bruke sub out eller pre out til aux inngang på vanlig reciever er like optimalt. Jeg glemte å tenke på effektforsterker. De har forøvrig en del andre justeringsmuligheter enn det som er mulig med oppsettet her. Min tanke var at rec out ga mer kontroll på bassen med egen volumkontroll ut fra oppsettet som er. Sedsberg sitt innspill er absolutt noe å forholde seg til.
×
×
 • Create New...