Gå til innhold

plankeby

Medlemmer
  • Innlegg

    5 005
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

plankeby vant dagen sist 23. mai 2019

plankeby hadde mest likt innhold!

3 følgere

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

20 717 profilvisninger

plankeby sine prestasjoner

3,1k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. Jeg har toppscore og verifisert osv på Finn over flere år. Har kjøpt og solg ved å betale ned Vipps direkte. God erfaring med Posten, dårlig med Helt hjem. Ser at Finn promoterer kraftig og nå tvinger folk over til sin Fiks ferdig. Har du solgt med Fiks ferdig, hva er din erfaring? Tar du bilder av varen før sending? Det er en smart måte for Finn å tjene mer på annonser igjen. Ser for meg noen rare kjøpere som ikke godtar å betale, selv om varen er perfekt. Eks. en som tror at eldre strøken mobil til kr 500 i perfekt stand skal slå en IPhone 15 Pro max osv. Dem finnes, hørt mye rart i butikk. Har jobbet i butikk og vet hvor rare fantasier noen har om en vare. Dette blir jo som et åpent kjøp. Forøvrig reagerer jeg på at Finn ikke stiller noen krav til at kjøpere og selgere trenger å verifisere seg og kan kalle seg hva som helst på Finn. Leser andre steder at det er meget variable erfaringer med Fiks ferdig, som Finn nå prakker på folk.
  2. «Etter vår og Etterretningstjenestens vurdering kan Russland se seg tjent med å gjennomføre fysiske eller digitale sabotasjeaksjoner mot mål i Norge,» lyder PSTs Nasjonale trusselvurdering (NTV) 2024. Får ikke krympet klipp og lim teksten... Det er noe naivt over det å ikke bry seg og overse myndighetenes råd om f.eks. https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/beredskap-i-hjemmet/ Min undring på vårt fokus på krenkbarhet og egosentrisk se på meg samfunn, handler om at man i større grad kjører sololøp. Noen innlegg her viser også litt holdningen om "ikke faen at jeg vil ofre noe om Norge angripes". Samtidig det at vi trolig er mer bak et tastatur for ytringer, uten å gidde noe mer enn det. Mulig jeg tar totalt feil, derfor spennende å høre tanker om dette.
  3. Nettopp. Hvis holdningen bare er å gi bort landet umiddelbart til de som vil overta Norge med makt og vold. At vi blir med i en krig er også bit av Nato avtalen.
  4. En annen utfordring er når en part i krigen blåser i Genèvekonvensjonen og annet, og vi vil følge dette til minste detalj.
  5. Russland og radikale muslimer er vår største sikkerhetstrussel. Krig og terror mot Norge er ikke usannsynlig de nærmeste ti år. Ja vi er med i Nato og har spisskompetanse i et lite forsvar. Hva med oss i den vanlige befolkningen. Er vi villige til å forsvare og stå opp for verdiene i Norge? Vi og jeg er i stor grad blitt slappe og lett krenkbare. Vi tåler knapt noen ting, woke, følelser og mye vondt i sjela. Vi topper sykefravær og psykisk uhelse. Blir krenket på vegne av andre og krenket av noe man har hørt. Vi klager foran tastaturet, men gidder ikke bruke kalorier på å foreta fysiske tiltak. FHI viser i 2023 til at størstedelen av voksne har overvekt eller fedme. Bloggere er idoler for mange, der fake kropp, party og "se på meg" er det viktige. Å promotere seg selv går foran fellesskapet. Vi får stress og traumer av små ting. Det er knapt noe igjen av vikingen,vi liker å oppdage for selvrealisering. Til syden på kreditt. Gidder vi egentlig bry oss og kjempe for landet i det virkelige liv, om vi blir angrepet? Såkalte myke verdier er bra den, men å kun være en slapp tøffel 24/7. Tja. Er selv blitt en pingle med årene. Jeg velger å provosere litt. Er bekymret for utviklingen.
  6. Trådstarter har fått flere tips om måter å teste ut teorien selv, som også er lett gjennomførbare. Å være lat og ikke gidde å gjøre noe selv, blir for dumt. Nå er vi forlengst over i kun kverulering. Takk for påminnelser om de enkle triksene, kan bruke dette til barn i barneskole. Til å forstå grunnprinsippene.
  7. Har ikke slik maskin, men merket meg at brus sirupene selges ut veldig billig i elektrobutikker og andre utsalg siste halvår. Altså sitter de i gjen med overskudd på lagre som går ut på dato.
  8. Ja. Derfor har mange to, etter at det ble akseptert og vanlig i nyere tid. Lojalitet kan bli utfordring med forhold til to ulike styresett og verdisyn, mellom to land. Et eksempel er religiøs krig.
  9. Det er trist tanke at egentlig alle gir faen. Mulig folk driter i den frihet og demokrati osv vi har. At man bare er opptatt av seg selv. Kanskje du har rett såkalte etniske nordmenn er ekstreme pingler som ikke tør stå for noe som helst. Som ikke tviler ett sekund på å overgi landet til Putin. Nordmenn er egentlig ganske svake og ryggmargsløse. Andre kulturer bygger mye mer på det å ha robuste sterke innbyggere som tåler litt. Vi er bare litt modige på tastaturet 😁 En oppsummering er da at vi ikke har mangfold, vedr å forsvare Norge, siden alle vil forlate landet.... Edit. Først nå slo det meg med ironifaktor.... Vedrørende alle. Man vet egentelig ikke noe om hvorvidt personer med tilhørighet i to land og kulturer bare vil flytte på seg. Uansett så blir dette litt utenfor kanskje. Enfold og mangfold var tema, og det må ikke handle om etnisitet. - Men synet på ulike verdier og holdninger. Uten mangfold kan det bli skummelt.
  10. Tja. Hos oss presiseres det at jobben ikke er sikker. Da noen holder fast i tro på at jobb, selv i en kommune, er sikker. Det er dynamisk etter behov og forespørsel med mer.
  11. Det er naturlig å tro at alle med dobbelt statsborgerskap og/eller slekt i andre land har liten motivasjon til å kjempe for Norge og verdier her. Man flytter bare på seg.
  12. Jeg nevnte ikke konkret bransje, eller din bransje. Det svinger på antall utdannede med mer. I noen bransjer er det mangel på folk, jeg kjenner ikke til disse. I andre er det kø av høyt kvalifiserte til i ta "din plass". På sistnevnte blir det å takke for det man får eller finne jobb annet sted. Jeg jobber på at sted der jeg har spisskompetanse i feltet. Samtidig er det svært mange utdannede med master +++ som kan overta min jobb på sekundet. Det er litt kjipt, men desverre, man er bare, en brikke og er ikke noe mer verdt enn de i køen som kan ta min stilling. Derfor er også min lønn meget lav. Vedr marked og etterspørsel. Antall høyt utdannede øker kraftig, dermed blir det også færre og sjeldnere med at man blir belønnet utover grunnlønn.
  13. Godt spørsmål. Enfoldighet kan være en stor styrke ved f. eks. en krig. Alle har felles ideologi og verdier de vil forsvare. Man har et klarere felles mål. Utfordringe med mangfoldighet er at samfunnets verdier blir uklare, man har variabel tilhørighet og deltakelse i det landet man befinner seg. Enfoldighet handler ikke om bare om hudfarge, men felles grunnverdier og grunnholdninger.
  14. Har jobbet i stor bedrift med mange ansatte med ulike roller. Å høre om lønn der du er kan man gjøre. Å forvente mer lønn, da bør man først være realist på: Arbeidsgiver vil slite sterkt med å finne andre som kan læres opp i det du kan. At det er sterk mangel på arbeidstakere med din kompetanse. At du har nettverk eller innpass hos andre som er meget strategisk viktig for din arbeidsgiver, som andre sterkt vil slite med å oppnå. Det er ofte slik at det er svært mange gode arbeidssøkere med høy kompetanse og utdanning, sjeldent man er unik. De fleste arbeidsgivere har lav terskel for å bytte ut ansatte. Det er lett å bli litt høy på seg selv om hvor viktig ms. Er for sin arbeidsgiver. Selv om man gjør en bra jobb og arbeidsgiver er fornøyd, betyr det ikke så mye vedr å bli byttet ut. Jeg er litt hard realist. Sjeldent noe tap på noen plan når ansatte sier opp. Så lenge man har jobbet der et par år.
  15. Uten å ha lest alle innlegg. Kraftkrisre er ikke lett å løse i Norge grunnet politikken og ulike rettigheter. Her er en ordgryte å røre i: Alle bør ha elbil. Vi vil ikke ha utenlandskkabler. Nei til atomkraft. Nei til vindmøller. Ikke nok strøm til bedrifter som vil gå over til el. Nei til strømkabler i norsk natur. Hva slags rusmiddel går de grønne på...
×
×
  • Opprett ny...