Jump to content

plankeby

Medlemmer
 • Content Count

  3564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

plankeby last won the day on May 23 2019

plankeby had the most liked content!

Community Reputation

1622 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15542 profile views
 1. Plissegardiner er et herk om man får god gjennomtrekk... Da varer de ikke lenge. Lystette gardiner gir også rom for å lufte om natten, uten forstyrrende blaffring fra rullegardin, persienne og lignende. Med gardinstang i hele bredden og ikke gjennomsiktige gardiner, får man en illusjon om at vinduet er litt større
 2. Mener nok det å redde sin ære fra krenkelsen som har skjedd. Selvforsvar i form av å redde sin ære med hevn. Sjargong i kriminelle miljø og visse andre grupper. Digresjon, bra vi ikke har så mye våpen i omløp ennå. I USA drepte jo en kunde nylig en ansatt, fordi det var for mye majones på bestilt mat. I Sverige er det mer våpen i etniske miljøer. Derfor den triste utvikling der.
 3. I noen kulturer/miljøer utløser det å bli krenket (selv om det ikke er en direkte krenkelse til personen) en rett til å drepe tilbake. Her hevdes det at det var en hendelse, men det er ingen grunn til å leke med folks liv i trafikken etterpå. Forøvrig så er det alltid grunn til kildekritikk når det er lagt ut en film på over to timer. Er alt troverdig av utsagn og annet i filmen? Hva er intensjonen med filmen, hva er intensjonen med å legge alt ut. Hvilken rolle hadde den som filmet osv.
 4. Nå er del vel en god andel enkeltindivider. Forøveig er islam en religion som får mer fotfeste. Korannbrenning må sammenlignes med at muslimer brenner Norges lover foran Stortinget. Det er fortsatt bare en bok. - Men sterk symbolikk. SIAN har sikkert noen gode poeng, men det drukner i brenning av koranen. Altså at SIAN bare ødelegger for seg selv.
 5. Man kan mene mye om SIAN. Uansett så får de fram at en del muslimer raskt tyr til vold og grov ødeleggelse fordi man føler seg krenket. Se bare all ødeleggelsen utført av muslimer i Sverige i år. Vi må faktisk jobbe aktivt med religiøs fanatisme nå. Konservative muslimer er like farlige som nynazister og andre radikale. Utviklingen i muslimske land går ikke i samme retning som i demokratiske land. Derfor vil vi få en mer og mer polarisert utvikling framover. Muslimer i Norge står i og vil stå i store utfordringer med press /påvirkning fra hjemland, slekt, imamer osv. Et press om å holde på en konservativ muslimsk identitet. For unge muslimer skaper dette et mareritt, jeg erfarer at de unge med utdannelse setter pris på deler av demokratisk tankegang og like muligheter for begge kjønn osv. De står i et enorm press fra voksne muslimer om å ikke sette familie og slekt i vanry, med å bli for Europeiske i sitt tankesett. Dette må vi arbeide med.
 6. En ustabil sjåfør som dette ikke har noe på veien å gjøre. Håper hun får hjelp og kommer seg videre i livet.
 7. Lett å glemme at lørdag også er en arbeidsdag. Setter forøvrig pris på at søndag er hellig. En dag i uka med å kunne forvente litt ro er bra.
 8. plankeby

  Overvekt

  Det som er mest tragisk er tilfellene der foreldrene aktivt er med på å bringe videre ekstrem uhelse til sine barn. Foreldre som aktivt forer opp sine barn på vei inn i døden. Som man ser en del av på overspisere, i de amerikanske programmene på TLC.
 9. Det er greit å analysere totalt hva som er faktorer. Mental helse: Selvmord i trafikken, der uskyldig annen part dras med. Ruskjøring Sykdom/trøtthet Feil på kjøretøy Forhold ved vei og skiltet hastighet Aktiv ignoranse av å følge med på vei. Surfing på mobil og annet fokus. Manglende sikring av last eller personer i bil. Jeg ser at det tas flere der barn ikke engang har belte på bak i bilen. Osv osv
 10. Syntes det skyldes litt for mye på veier og lave fartsgrenser her. Hva med rassh#l (finner ikke andre ord) som dreper andre med å overhode ikke følge med på veien. De som dreper andre med å være så ego at mobil og skjerm i bilen er viktigere enn å se på veien foran seg. Det har vært drap på på E6 med to felt med 110 km og i byer. Kan ikke skylde på veier her. Mitt inntrykk er at noe skyldes økt egoisme hos bilførere. Forøvrig gir det å drepe noen med bil bare få måneder i fengsel. Har vært noen bildrap siste år, der dommen er meget grov uaktsomhet, pluss grov løgn fra fører. Med drap i trafikken mener jeg de sjåfører som med aktiv handling har utvist meget grov uaktsomhet. Altså fokusert på alt annet enn trafikken. Gjelder også personer i rus. Bortforklaringer fra sjåfører lagt sammen blir en parodi. For svingete vei, for lang rett vei, for lav sol, for høy sol, feil på ny bil osv osv.
 11. Jeg er på 2 av skalaen. Mitt inntrykk er at folk (kollegaer, kommentarer i lokalavisen osv.) nå tar dette med stor ro. Bekymringen nå er mer å ikke bli syk i ferien. Uansett hva det er. De som har et sterkt redusert immunforsvar fra før er jo uansett alltid i en egen kategori.
 12. UPS har vel i bunn og grunn rett. Det er avsender som har gitt denne feilen. Når det er sagt har jeg vært borte i tilsvarende før, den gang jeg handlet mer fra utlandet. Da var det Posten som som mottok og sendte varen her, pluss fortolling. Posten var svært fleksible og imøtekommende, det løste seg raskt hver gang. Vare handlet på tilbud og satt full verdi på forsendelse..... Litt dårlig av UPS dette.
 13. Mulig nordmenn er preget av en polarisert og lite nyansert miljøpolitikk i det offentlige rom. Det er også en del dobbeltmoral hos miljøpartiene osv. Forøvrig er det et poeng andre nevner i tråden. Vi er veldig selvsentrert på miljø i Norge, man merker ikke endringer i klima på samme måte som andre land. Vi er på toppen av velferdskaka og lar andre land ta forurensningen og hvitvasking av varer og tjenester, så varen er "ren" her.
 14. Jeg mener ledende miljøpersoner i Norge kan stille krav til produksjon og opphav. Ikke bare drite i naboens bed. At vi holder Norge rent, uten noe fokus på utslippene varen har før den ankommer Norge, er lite etisk. Miljø og etikk går ikke helt hånd i hånd her.
 15. Ledende personer i miljøpolitikk i Norge kan ikke bry seg stort om global oppvarming. Kun lokal forurensning. Aftenposten har en artikkel om elbilen miljøregnskap, særlig fokus på at patteripakkene nå er 3 ganger større enn tidligere. Svaret fra miljørepresentanter var i artikkelen at det er kun utslippene i Norge som er i fokus. Å få ned våre utslipp her. Da vi har klimamål i Norge. En trist holdning, man lar andre land ta forurensningen, så bruker vi varen her uten fokus på produksjon. Akkurat som når MDG importerte stein med høyt negativt klimatrykk fra annen del av verden til Oslos gater. Når den kunne vært hentet lokalt.
×
×
 • Create New...