Jump to content

plankeby

Medlemmer
 • Content Count

  2787
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by plankeby

 1. Jeg tenkte ikke på at trådstarter kanskje skal leie ut hytta? I de fleste hyttefelt er det tilbud om at et lokalt foretak står for utleie av hyttene, eller man leier ut selv. Da er jo TV og nett mer aktuelt. Tror ikke det er mer å kunne utfylle i tråden her nå, inntil nye innspill fra trådstarter.
 2. Minner om at trådstarter skal ha dette på hytta... Trenger man i det hele tatt fokus på høye hasgigheter? Hva er behovet? Gaming treff på hytta? Nedlasting i stor skala? Hvis bare Altibox er tema får man ta det.
 3. Coax eller fiber osv. er ikke så viktig på sluttproduktet hos brukeren. Altibox var tidlig ute med å opphøyde fiber og selvsagt er fiber optimalt. Men det betyr ikke at tjenesten, programvaren, systemet, dekodere osv er stabilt og flott. Fiber har forøvrig også sine sårbarheter. Forøvrig er det ikke bare Altibox som bruker fiber, også konkurrentene, avhengig av områder og regioner. Altibox har vært noe trege på sitt TV tilbud, først i 2019/2020 klarte de å gi likeverdig TV tilbud som sine konkurrenter!!! Jeg startet denne tråden i 2017..
 4. Altibox er nok hverken bedre eller dårligere enn andre. Som nevnt så er ikke bildekvaliteten på TV så god som den kunne ha vært. Opptak kan bare gjøres i nettsky og blir enda heftigere komprimert. Stabilitet på dekoder er noe variabel. Stabilitet på app er faktisk bedre. Du har fått meget god info av andre her.
 5. Ser ut som at det er et marked for lureri og svindel på gaming PC. Foreldre og besteforeldre som kjøper dette til et barn på 10-14 år, går nok på. Kabinett med stilig lys osv. ser jo flott ut for øyet...
 6. Tja. Vi har mange rettigheter OG forpliktelser i arbeidslivet. I 2020 har man sett at flere yrkesgrupper ikke har vist noen ekstra bidragsvilje i ett meget spesielt år. Jeg syntes flere fint kunne valgt å vente med å kjøre sine kamper ett år eller to fram. I stedet velger noen å utnytte situasjonen til å ramme ekstra når de trengs. Tenker da blant annet på vekterbransjen, som valgte storstreik i 2020. All respekt til mange innen helse og sosialyrker som har hatt ekstremt mye mer å gjøre i denne tiden. I det hele tatt til alle som viser innsats med å yte ekstra.
 7. Historien som førte til innlevering av oppsigelse er helt klart sammensatt. Saken er at noen føler seg krenket og dårlig behandlet over at arbeidsgiver har forholdt seg til innlevert oppsigelse. Da har man misforstått kraftig, hvis man ikke så for seg å på noen måte finne seg annen jobb. Mitt poeng er at å innlevere oppsigelse ikke gir en krav om å kunne trekke den tilbake etterpå. Man har levert inn et dokument om at man sier opp. Det virker som at noen tror man har angrerett på dette. En slik angrerett hadde sikkert vært flott å ha. Generelt har sikkert noen angret sterkt på en oppsigelse, en stund etterpå. Det er tøffe veivalg man selv tar og må stå for selv senere. Muntlige "trusler" om å si opp er noe annet, uansett skal man være varsom med det også. I dag har vi mange, veldig mange, høyt utdannende og sterkt kvalifiserte personer til det meste. Omtrent alle kan byttes ut, også i "statusyrker". Det er farlig å bli for høy på seg selv i arbeidslivet.
 8. Det var en gjeng leger i Bærum som sa opp stillingen sin samtidig. Det endte med at 34 av dem ikke fikk muligheten til å trekke tilbake oppsigelsen. Det virker noen ganger som at enkelte tror de er så eksklusive og viktige at man kan true arbeidsgiver med å levere oppsigelse. De tror da at arbeidsgiver vil krype og gi bedre betingelser og trygle om at dem kommer tilbake. Det endte med at arbeidsgiver tok i mot oppsigelsen og forholdt seg til den. Nå er flere av de som sa opp irriterte og deres fagforening mener arbeidsgiver hevner seg. Er det ikke litt idioti å misbruke innlevering av oppsigelse, i tro på at arbeidsgiver da vil gjøre alt for å få deg tilbake?
 9. Tja. Å være motiverende og inspirerende for kollegaer, vise initiativ. Fremstå ærlig, redelig og ryddig. Finnes det verv som kan være mer relevant opp mot det du vil være leder i? Referansene dine bygges jo allerede nå.
 10. Jeg har aldri hatt behov for å lade batteriet pga startvansker o.l. siste 20 år. Syntes det har vært greit å lade det forebyggende. Særlig når det er ekstra kalde vintre og mange korte turer i uken.
 11. Jeg tar overnevnte som en selvfølge på moderne ladere med intelligent styring. Derfor er jeg overrasket over anbefalingen om å koble fra også på slike ladere. Starthjelp og simple boostere ser jeg kan være noe annet... Å koble fra all strøm gir jo andre utfordringer som at noe elektronikk i bilen må innstilles på nytt etter 100% fravær av strøm.
 12. Jepp, start med det før du (trådstarter) kanskje gjør det unødvendig komplisert. Er jo greit å forklare at fagperson har vist til at det riktige og mest forsvarlige er å koble til rør derfra. At du/dere er opptatt av at alt gjøre så riktig og best som mulig.
 13. Hei kloke personer her inne. Jeg trenger å oppdatere meg litt på tema vedlikehold og lading av bilbatteri. Nå er det vinter med mange minusgrader, og 95% småturer med bilen innenfor 4-6 km. Slik bruk tærer jo på batterier i en moderne bil. Er påpasselig med å ikke bruke full setevarne, rattvarme osv. Men mye start og stopp og oppvarming av frontrute (varmetråder) tar jo også strøm.... Spørsmålet er bruk av batterilader: Trenger batteriet å kobles fra bilen, er det noe annet man bør tenke på? Å koble først til pluss og deretter minus/jord på riktig merket sted i bilen vet jeg om. Blir litt forvirret når det f.eks. på Viking sine nettsider står: "Det kan være smart å lade opp bilbatteriet et par ganger i løpet av vinteren, men dette er veldig viktig at gjøres riktig for at det ikke skal gå galt. Det første du gjør er å ta av minuspolen på batteriet. Dette er viktig og sikre at du ikke tar knekken på andre elektroniske komponenter under ladingen av batteriet". Jeg kan ikke helt forstå at det skal gjelde elektroniske vedlikeholdsladere på 4 ampere? Jeg har tidligere brukt ladere fra anerkjente Ctek, har nå bare en billiglader på 4 ampere, tilsvarende det fra Jula og Biltema. Vil noen ha betenkeligheter med å bruke slike "lavkost Kinaladere".
 14. Flott. Tannkrem er undervurdert. Det fineste slipemiddel uten kjemiske midler som ødelegger/reagerer på materiale. Så får man vurdere egnet polish for å "mette" plexiglasset for gjøre siste underverk. Desverre har ofte en slik polish ikke permanent effekt, slik at man må ta polish på nytt en eller annen gang igjen senere. Neglelakkfjerner er kraftig og fungerer godt på harde/herdede overflater.
 15. Har heldigvis tilgode å sette i noen batterier feil vei eller kortslutte dem. Har vært borte i Li-ion batterier som har est ut. Har inntrykk av at "kjemien" i Lithium-ion er mer ustabil enn NiMh og sink-karbon/alkaliske batterier? AA batteriet her er alkalisk.
 16. Ringte min lokale Meny som tar batteriene tilbake. Ikke mye penger, men stoler ikke på det partiet. Det rant grei mengde brun væske ut (vet ikke om man fortsatt kaller det syre). Moderne kjemi er kanskje ikke så etsende som før i tiden?
 17. Hei. Opplevde i dag at et 1,5 volt AA batteri fra FirstPrice (Norgesgruppen, Kiwi og Meny) eksploderte. Har jo hørt om slikt før, men aldri opplevd det selv etter 40 års bruk av batterier til ulike ting. At batterier glemt i noe, en gang har lekket noe syre, javisst. Men ikke at et nytt batteri riktig brukt eksploderer. Lyden var som om man slipper en tung gjenstand på et tregulv. Deretter hørtes fresing, som det man kan høre fra kaffekanne av og til. Batteriet er så og si like helt. Bilde kommer, fikk slengt det ut på veranda i kulden, i mens det freste, så det ikke skjer mer skade. I tilfelle det skal frese mer syre. Brått ble led kubbelyset ikke så trygt allikevel 😊 Har ingen erfaring med FirstPrice batterier fra før. Noen her inne som har opplevd slikt?
 18. Trådstarter kan jo utdype litt mer og selvsagt være 100% eksakt på hvordan det ble kjørt inn på privat eiendom. Beliggenhet m.m. har mye å si. Uansett så gjøres det jo ganske diskret. Det er jo ikke på med lydsignaler og megafon, som vekker hele nabolaget, som i film 😄 Politiet har ofte mye lokalkunnskap. Kanskje kjørte trådstarter på deler av en strekning, eller tid på døgnet, som er litt belastet med promillekjøring i det området? Som flere nevner her så skal man være glad for slike kontroller. Dessuten er det mye større odds for noe uvanlig på vise tider av døgnet, kl 24:00 - 04:00 på ukedager.
 19. Har ingen tro på at han kastes ut før 20. januar. Det fremstår totalt meningsløst etter å ha sittet i 4 år. Dessuten vil det være en gavepakke til radikale velgere. Riksrett for å få ham helt bort fra fremtidige valg er noe annet....
 20. Hvem vet.... Det mest utrolige er at han har omtrent halve velgerne med seg.
 21. Veien til rusmisbruk kan være så mye. Fraskrivelse av eget ansvar for sitt rusproblem, bagatellisering av rusmidler eller negativt syn på mye av samfunnet er store faresignaler. Det er fort gjort å "unnskylde" rusmisbruk med problem i oppvekst. Da er det greit å minne om at de aller aller fleste med den mest forferdelige oppvekst (overgrep, vold og mishandling) blir IKKE rusmisbrukere. Har jobbet mange år med rusmisbrukere, blitt truet med kniv og våpen fra dem. Måtte til slutt si opp jobben når en rusmisbruker angrep meg bakfra på fritiden, samt prøvde å ta livet av andre i familien. Kunne utdypet mye mer, men da kan man komme i klemme med taushetsplikt. Utgangspunktet var at personen fikk hjelp som ønsket, men så kanaliseres forvrengt virkelighetsbilde på den som da står når. Flere som jobber med tunge rusmisbrukere må selv velge å leve et liv sterkt annerledes. Den som kommer nærmest er også den som blir utsatt for rusmisbrukerens både ufarlige og hos noen meget livsfarlige frustrasjon. Det er litt for tabu i samfunnet ennå det å fokusere på slike sider med rusmisbruk. Jo da de er hyggelige og utrolige mange ganger, med dype refleksjoner om livet. Men så kommer også "uhyret" fram, både med og uten rus i kroppen. Det viktige venner og familie kan gjøre er å si at man bryr seg og ønsker å stille opp. Samtidig være varsom så man selv ikke blir "oppspist" som pårørende. Personen på god vei inn i rus oppfatter begrunnet bekymring slik: Det blir som om du finner, eller har funnet, din drømmedame/mann og alt ser ut til å være perfekt. Så kommer noen å prater dritt om ham/henne og kaller deg idiot som er i forholdet. Kanskje litt avsporing. Dette er ikke ment som å gi opp eller ikke bry seg. Som nevnt fra andre her, vis at man fortsatt ønsker å være en venn. Mimre om gode historier at man er glad i osv. Samtidig en viss ærlighet på at man ikke kan være med på veien inn i store rusproblemer. Å få inn proff hjelp samtidig med venner som bryr seg kan være en nøkkel. Masse lykke til.
 22. Hei. Finn fram til temaer og spørsmål i forumet du du liker å diskutere eller kan noe om. Da får du mye å skrive og diskutere med andre.
 23. De trodde bytte av del til 20.000 kunne ordne feilen. Da det ikke gjorde det, ble det tilbud på 50.000 for å bytte "hovedhjerne". Det tørte jeg ikke, da jeg hadde en vanvittig historikk med bananas feilmeldinger som ble lest av, som var variable fra gang til gang. Spurte om dataenhet kunne returneres dersom det ikke løste feilen, det var ikke mulig. Kort sagt stoppet jeg etter å ha brukt 30.000 på en 7 år gammel bil, perfekt vedlikeholdt og brukt fra meg. Kunne trolig ha kommet opp i ca 80.000. Hører med at jeg burde klaget mer og stått mer på krav. Lang historie. Økonomisk katastrofe for en lavinntektsfamilie. En Ford kjøpt hos forhandler i en by, all service og verksted tatt i annen by. Ford praktiserer det slik at det er klaner og familiefefeider mellom de ulike Ford forhandlere. Slik at man ikke får sanne service om man ikke både har kjøpt og tatt service hos samme salgssted. At jeg endte opp med å kjøpe ny Ford (3 år gammel), vet jeg ikke om var lurt. Totalt avhenging av bil og kjøpe en nyere muligens litt raskt. Familiebil til over kr 250.000 er utelukket her. En venn fikk datahavari på sin BMW etter 5 og halvt år. Kr 60.000.
 24. Har ikke helt forstått det selv. Det er mange so. Har reagert, da det ikke ble orientert om under ansettelsen. Fagforbund m.m. har sett at alt er riktig. Har først jobbet turnus et par år nå. Det har noe med regler for hviletid m.m. Turnus kan også endres en gang i året. Ved endring sies alle opp fra turnusen som var og får tilbud om ny turnus. Venter på en ny turnus som betyr minst 50.000 ned i lønn, fra allerede lav lønn.
 25. Om nyere biler, altså fra de siste 20 år, er blitt mer holdbare kan absolutt diskuteres. Fra 2000 ble bilene proppet med elektronikk av ulik art. Mer og mer datakomponenter og mer utstyr og sensorer. Bare de siste 5-7 år har man sett mer av biler som blir brått ganske verdiløse etter 5-7 år. Sammensatte elektroniske feil som (merke)verksteder ikke finner ut av. Såkalte datahjerner som havarer er o.l. Problemet er at man ikke lenger reparerer, men bare bytter ut store komponenter. Særlig her i Norge. I stedet for å reparere elektroniske kontrollsystemer, byttes alt ut. Da blir det priser i kr 30-50.000 klassen for komponenter, uten forsikring at det løser problemet. Se til England, der er det flere steder som reparerer komponentene i stedet for å bytte hele modulen. Har selv litt meget stort økonomisk tap på en bil som fikk avansert feil etter 6 år og under 100.000 km. Brukte kr 20.000 uten resultat. Merkeverksted og et annet anerkjent verksted klødde seg i hodet over avlesninger av feilkoder. Marerittet på biler i dag er ikke det mekaniske i motor og girkasse, eller slitasje deler. Det er du ulike elektroniske styremoduler som styrer hele bilens funksjon og framdrift. Forøvrig er jakten på lettere bil og billigere produksjon noe merkbar. Tynnest mulig karosseri, tynneste mulig lag med lakk, lavest mulig dimensjon på hjuloppheng osv.
×
×
 • Create New...