Jump to content

AL123

Medlemmer
 • Content Count

  1300
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

AL123 last won the day on January 13

AL123 had the most liked content!

Community Reputation

2448 :)

Recent Profile Visitors

6672 profile views
 1. Det er flere grunner til at Toyota er tregt ute med elbil. De viktigste er at Toyotas produksjon er veldig stor, og består hovedsaklig av biler i de lavere prissegmentene. Å selge elbiler basert på disse vil neppe gi Toyota erfaring de ikke har fra før, og dedikerte platformer for store volum/lave priser er foreløpig vanskelig å få til. Tipper Toyota i det stille jobber med noe ala det VW gjør. Å utvikle rene elbilplatformer til lave priser som kan bli basis for mange modeller. Toyota er imidlertid ikke så interessert i å lage biler av pr-messige årsaker. De venter til utviklingen på pris/volum er riktig.
 2. Enig, blir det mye av dette, så får jeg omsider et spark i rævva til å gjøre noe jeg egentlig alltid har hatt lyst til. Kjøpe meg en strøken gammel Aston Martin og bruke den resten av livet.
 3. Bruker brikker og komponenter som ikke er testet for bruken. Hmm, hvor har vi nå sett dette tidligere....
 4. Det finnes allerede varmepumper for selvmontering å få kjøpt i Norge. To hull i veggen er alt som kreves. Billigere er de også. Ulempen er at både "utedelen" og "innedelen" monteres inne på veggen, noe som gir litt dårligere effektivitet, samt potensiale for litt mer støy, selv om produsenten hevder det ikke er tilfelle. Feks Luftvarmepumpe | QLIMA Monoblock WDH JA2921 (jula.no)
 5. Nei, de burde skrevet det som det var. Et ukonmtrollert utslipp til omgivelsene.
 6. Bildet tyder jo på at påstanden du linket til er feil. Der sto det jo at kjemikaliene har blitt fanget opp av en samletank/utskiller e.l. Her er det tydelig at de ikke har kontroll på kjemikaliene, og at de har lekket ut av fabrikken. Alfalt er dessuten ikke difusjonstett, så da er det pr definisjon et utslipp.
 7. Etter noen få ukers drift, er det mulig......
 8. Vel, i bensinklassen, så gjør vanlivis Mercedes rent bodt når toppmodellene lanseres, så tviler ikke på at det er den beste bilen i elklassen heller.
 9. Ja, jøss. Må være minst 1500 km med 2,5 tonns henger i minus 40 før det duger....
 10. Joda, desverre er biler som er halvferdige når de overlates til kunde blit standarden i bilbransjen etter Tesla sitt inntog, men det er nå likvevel forskjel på 6 mnd forsingelse og 3 år 🙂
 11. Williams Advanced Engineering er ikke et batteriselskap, men et muiltidisiplin teknisk konsulentselskap. Batterier er bare en liten del av det de driver med.
 12. 100% enig i første avsnitt. Bløtkakehus fra 80 tallet og dårlige stilkopier/historieforfalskninger fra 90/2000-tallet er virkelig nitrist. Funkishus kan være både lekkert og praktisk. Unntaket er de mange nye husene i de lavere prisklasser som kalles funkis, men som bare er tradisjonelle billighus med små vinduer og flatt tak. Når det gjelder fukt, så er det desverre ikke så enkelt som du skisserer. Den ytre fasaden er det minste problemet. Ofte er det ikke engang den som skal holde været ute, men en tynn vindsperre på innsiden. Får ikke lest artikkelen, men nye hus har problemstillinger med fukt både når det gjelder skjøtepunkter med konstant vannpress pga manglende takutspring, vindsperreprodukter som må ta for sor del av jobben. Dampsperrer som gir konsentrert fukt ved skade. Uventilerte/tette hus som ikke tåler at balanser ventilasjon er slått av over en lengre periode.etc.
 13. Du er med andre ord ikke klar over at under halvparten av Pensjonsfondet kommer fra olje og gassinntekter? Over halvparten av pengene er tjent på det du kaller å "gi bort pengene". Mao, hvis 90% av aksjeverdiene forsvant over natta, så ville alikevel aksjehandelen lønnet seg voldsomt.
×
×
 • Create New...