Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

M98kF1 skrev (50 minutter siden):

Dette høres ut som helseangsten din bare har fått ny innpakning? Det er ingen «trøst og omsorg» ved å stå tett på trikken. Det blir litt dyrere, men ellers likt, om seteavstanden på fotballstadion økes til 30cm. Du bor ikke i nord Korea under Hitler og Stalin om du blir sett på som en ekkel raring om du hoster på folk i kinokøen. Menneskelig nærhet er ikke avhengig av at jeg ikke vasker hendene. Å stenge barnehager og hytteforbudet var unødvendig, å oppfordre folk til ikke å hoste fremmede rett på øyeeplet er ikke «Hitler og Pol Pot».

Hersketeknikk og billig strpmannsargumentasjon. Jeg har overhodet ikke snakket om at man skal hoste på folk i kinokøen. Det vet du veldig godt og de vet veldig godt de som har likt inleggett ditt også. Så skal vi la være å bruke slike hersketeknikker? Takk. Det var aldri slik at noen hostet på folk før pandemien og slik er det ikke nå heller. Det var vel noe av det man sluttet med etter tidligere pandemier. Jeg regnet med at du ville svare med hersketeknikker og stråmenn. Bruke penger på å øke seteavstandaen acv hensyn til hysteriske og bakteriofobe hypokondere(for det er det de er om de ønsker å kreve slikt). Ja, la oss fortsette på bruke unødg av skattepenger og oljefond i en tid da Norge allerede har overforbrukt flere millarder og vi står foran den største økonomiske katastrofen siden 1930-tallet. Det må vi for all del bruke penger på. Dersom man er så livredd for å være nær andre mennesker på sosiale arenaer anbefaler jeg at man søker hjelp innen psykisk helse(det gjorde jeg den gangen helseangst ikke var noe trendy som ble anbefalt av media), ikke at man forventer at staten skal bygge om sosiale arenaer av hensyn til de som har utviklet en meneskefobi av alle skriveriene om "ny normal". Og om man ikke vil søke hjelp for sin helseangst anbefaler jeg at de holder seg unna sosiale arenaer istedenfor å ødelegge for oss andre med urimelige krav. Jeg har heller ikke skrevet at du aldri skal vaks ehendene. Det vet du og de som liker innlegget ditt også.Dere vet godt at dette kun er simple og billige hersketeknikker og stråmenn. Men jeg skjønner at desverre er en del av dere der ute som ser på "social distancing" som et mål og ikke et middel. Vel, dere ødelegger immunforsvaret deres. Og ikke klag til meg npr dere opplever at dere blir oftere forkjølet og får oftere influensa enn før samt infeksjoner i hendene.

Før du pøser på med mer sjikane og tilleggelse av argumenter jeg ikke har ber jeg deg lese opp på hvordan det gikk med de innføste i Mellom-Amerika under den spanske erobringen og hvorfor 80-90% av befolkningen døde. Og nei - det var ikke av kuler, krutt og sverd.

"Jeg er ikke hypokonder, jeg er bare redd for bakterier og virus om du står en millimeter for nær meg". "Nei, hendene mine er ikke såre fordi jeg er bakteriofob, jeg er bare redd for eventuell smitte"."Jeg er ikke bakteriofob, jeg vil bare ikke ta deg i hendene fordi du kan være masse virus og bakterier på dem".  Ligner litt på "jeg er ikke rasist, jeg er bare imot at det skal være svarte mennesker i Norge".

https://en.wikipedia.org/wiki/Mysophobia

 

....det ironiske er at jeg tror at coronapandemien har kurert min hypokonderi. Kanskje ikke 100% men i stor grad. Da det var som verst fikk jeg høre av andre rundt meg "tenk om alle skulle være som deg, da kunne ikke samfunnet fungert". Vel, nå er "alle" som meg, vel ikke alle selvfølgelig, men desverre en del grunnet mediaråkjør og manipulerende retorikk fra enkelte maktmennesker og noen av de er også her inne. Når pandemien er over skal jeg vaske meg mindre. Og ha mindre panikk for å spise en sjokoladebit som falt rett ned på gulvet. Av og til lurer jeg om jeg har sover og er i et Ebenezer Scrooge-lignende mareritt hvor en ånd viser meg hvordan verden ville blitt om alle skulle ha like sykelig helseangst som meg selv. Og at jeg våkner opp og alle ler av hva jeg har å fortelle.

Bør vel være pinlig at yngre og middelaldrende personer uten helseproiblemer er mer panisk over corona enn mine gamle foreldre?

Det Bill Maher sier på 0:23 i videoen er NØYAKTIG det samme jeg sier til alle som snakker om at "nå vet vi bedre hvordan vi skal være hygieniske".

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan jo ikke være sånn kjempevanskelig å finne medisiner mot disse greiene. Trump har jo funnet noe helt på egenhånd, og Russland godkjenner nå det nye (for meg) medikamentet Avifavir for bruk på Covid-pasienter på sykehusene. Må innrømme at jeg har mest tro på sistnevnte av de to, selv om jeg ikke har rukket å sette meg inn i saken enda. Er jo lov å håpe uansett..

Russian Health Ministry Approves Anti-Coronavirus Drug Avifavir

  • Liker 1
Lenke til kommentar
M98kF1 skrev (36 minutter siden):

å oppfordre folk til ikke å hoste fremmede rett på øyeeplet er ikke «Hitler og Pol Pot».

Nei, men å bygge om kinoer og alle sosiale arenaer og forby mennesker å stå to meter unna hverandre og forby store samlinger av folk som 17.mai og å gjøre kontorer, restauranter, flyplasser,d skoler, konserthaller og lignende noe som minner om en blanding av fengsel og sykehus er Hitler og Pol Pot.

Hvordan skal det bli mulig å lage filmer, ha teateroppsetninger eller for den saks skyld danse om frykt for andre mennesker skal ta over må gudene vite. Dessuten er smittefaren lav utendørs, og fotballarenaer er utendørs så da er det enda mer meningsløst at man skal misbruke folks skattepenger i en tid da vi står ovenfor en ganske så alvorlig økonomisk nedgangstid.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Morromann said:

Nei, men å bygge om kinoer og alle sosiale arenaer og forby mennesker å stå to meter unna hverandre og forby store samlinger av folk som 17.mai og å gjøre kontorer, restauranter, flyplasser,d skoler, konserthaller og lignende noe som minner om en blanding av fengsel og sykehus er Hitler og Pol Pot.

Hvordan skal det bli mulig å lage filmer, ha teateroppsetninger eller for den saks skyld danse om frykt for andre mennesker skal ta over må gudene vite. Dessuten er smittefaren lav utendørs, og fotballarenaer er utendørs så da er det enda mer meningsløst at man skal misbruke folks skattepenger i en tid da vi står ovenfor en ganske så alvorlig økonomisk nedgangstid.

Du skjønner selv at det ikke kommer til å bli utfallet av dette, ikke sant? 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Maabren skrev (16 timer siden):

Lancet-studien er ikkje verdt brakkvann når di ikkje testa HCQ saman med zink. Viss hydroxychloroquine (HCQ) saman med zink er såpass virkningsfullt mot corona-viruset(viss man ikkje har hjerteproblem) så kan det medføre enda fleire kjepper i hjula for å utvikle ei vaksine. 

En viktig faktor med hydroxychloroquine og liknende antivirale medisiner er vel at det tas tidlig i forløpet, før viruset har fått tid til å formere seg mye. Det beste hadde nok vært å tatt det forebyggende på forhånd (slik som Trump sier han gjør). Men alle studiene av dette har vært på innlagte pasienter som altså er langt ut i forløpet og skaden er allerede skjedd. Det har også vært noen åpenbare statistiske tabber ved noen av disse studiene. Hvor f.eks i den retrospektive studien på veteransykehus så ble hydroxychloroquine gitt til de verst rammede pasientene som et slags siste forsøk på å redde de. Disse pasientene har i utgangpunktet mye dårligere prognose enn resten, og når hydroxychloroquine da også blir gitt så sent så sier det seg selv at det ikke vil fungere. Og det at de som får hydroxychloroquine da har høyere dødelighet har ingen ting med medisinen å gjøre, men har med at pasientene har hatt mye dårligere prognose til å begynne med.

Og nesten alle disse studiene som har kommet ut har også vært retrospektive. De er altså ikke satt opp som studier med kontrollgupper, osv. men ser heller bare tilbake på journaler. Dette gir helt åpenbart enorme statistiske biaser, og studiene er dermed så og si ubrukelige, og gir ikke svar på noe som helst.

Forøvrig så har folk som har hatt gips på beinet en mye høyere sannsynlighet for å ha brekt beinet enn folk som ikke har hatt gips på beinet.... Men det betyr ikke at gipsen er årsaken til beinbrekkingen...

Endret av Storm_Eagle
  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (7 timer siden):

Svenske Folkehelsemyndigheter går bort fra sine egne rutiner.

I årevis har FHM tatt notater fra sentrale ukentlige møter de har med landet smittevernleger.
Disse notatene har vært fritt tilgjengelig, og mediene har ofte finkjemmet de for å finne feil og mangler ved Sveriges håndtering av krisen.

Etter at viruset begynte å spre seg for alvor i Sverige, har FHM nå sluttet å ta slike notater, å hemmeligholder all informasjon fra møtene.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7484817

Vel Olaf. Det første som ryker i en krise er sannheten. Det kan være at det nå råder en panisk stemning i de autoritære kretser. Hvis man ikke lytter nå, kan det få politiske følger. Jeg synes av du holder oss godt informert.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Tallene fra siste to uker i Sverige, for når dødsfallene hendte

           dato                    antall

15.05.2020 58
16.05.2020 45
17.05.2020 53
18.05.2020 58
19.05.2020 38
20.05.2020 50
21.05.2020 50
22.05.2020 51
23.05.2020 49
24.05.2020 34
25.05.2020 27
26.05.2020 15
27.05.2020 18
28.05.2020 11
29.05.2020 7
30.05.2020 4
31.05.2020 1
01.06.2020 1

 


Det er helt klart en nedgang, går man ytterligere to uker bakover, var det rundt 100 om dagen, nå ser det ut til å ligge rundt 50 om dagen.

Etterslepet er dog fremdeles stort, det legges fortsatt til dødsfall som skjedde for 2-3 uker siden, slik at tallene blir nok høyere etterhvert.

Det virker likevel som om antall døde har blitt redusert en hel del, samt at antall på intensiven går ned.
Antallet smittede har gått noe ned i helgen og i dag, som er normalt. I dag er det så langt registrert 364 nye tilfeller.

Forrige uke var det nærmest rekordtall med 6-700 nye tilfeller daglig. Det fremstår noe pussig at antallet som tester positivt øker, samtidig som testing ikke har økt spesielt mye, og antallet som blir alvorlig syke faller?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (4 minutter siden):

Forrige uke var det nærmest rekordtall med 6-700 nye tilfeller daglig. Det fremstår noe pussig at antallet som tester positivt øker, samtidig som testing ikke har økt spesielt mye, og antallet som blir alvorlig syke faller?

Finner ikke igjen artikkelen hvor det stod, men jeg tror andelen av de smittede gradvis har blitt yngre og dermed er det færre av de som havner på sykehus, intensiven og/eller dør.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, 0laf said:

Tallene fra siste to uker i Sverige, for når dødsfallene hendte

           dato                    antall

15.05.2020 58
16.05.2020 45
17.05.2020 53
18.05.2020 58
19.05.2020 38
20.05.2020 50
21.05.2020 50
22.05.2020 51
23.05.2020 49
24.05.2020 34
25.05.2020 27
26.05.2020 15
27.05.2020 18
28.05.2020 11
29.05.2020 7
30.05.2020 4
31.05.2020 1
01.06.2020 1

 


Det er helt klart en nedgang, går man ytterligere to uker bakover, var det rundt 100 om dagen, nå ser det ut til å ligge rundt 50 om dagen.

Etterslepet er dog fremdeles stort, det legges fortsatt til dødsfall som skjedde for 2-3 uker siden, slik at tallene blir nok høyere etterhvert.

Det virker likevel som om antall døde har blitt redusert en hel del, samt at antall på intensiven går ned.
Antallet smittede har gått noe ned i helgen og i dag, som er normalt. I dag er det så langt registrert 364 nye tilfeller.

Forrige uke var det nærmest rekordtall med 6-700 nye tilfeller daglig. Det fremstår noe pussig at antallet som tester positivt øker, samtidig som testing ikke har økt spesielt mye, og antallet som blir alvorlig syke faller?

Bra info. Hvor får du tallene etter hvilken dato de faktisk døde?

Også viktig å poengtere er at de som dør, dør 2-10 uker etter at de ble smittet.

Det med at folk tilsynelatende ikke blir alvorlig syke lenger passer jo veldig bra med den italienske legen som hevdet at det også var slik i Italia.

 

Lenke til kommentar
0laf skrev (1 minutt siden):

Tallene fra siste to uker i Sverige, for når dødsfallene hendte

           dato                    antall

15.05.2020 58
16.05.2020 45
17.05.2020 53
18.05.2020 58
19.05.2020 38
20.05.2020 50
21.05.2020 50
22.05.2020 51
23.05.2020 49
24.05.2020 34
25.05.2020 27
26.05.2020 15
27.05.2020 18
28.05.2020 11
29.05.2020 7
30.05.2020 4
31.05.2020 1
01.06.2020 1

 


Det er helt klart en nedgang, går man ytterligere to uker bakover, var det rundt 100 om dagen, nå ser det ut til å ligge rundt 50 om dagen.

Etterslepet er dog fremdeles stort, det legges fortsatt til dødsfall som skjedde for 2-3 uker siden, slik at tallene blir nok høyere etterhvert.

Det virker likevel som om antall døde har blitt redusert en hel del, samt at antall på intensiven går ned.
Antallet smittede har gått noe ned i helgen og i dag, som er normalt. I dag er det så langt registrert 364 nye tilfeller.

Forrige uke var det nærmest rekordtall med 6-700 nye tilfeller daglig. Det fremstår noe pussig at antallet som tester positivt øker, samtidig som testing ikke har økt spesielt mye, og antallet som blir alvorlig syke faller?

Er det noe jeg innbiller meg, eller har de ikke fått bedre kontroll på smitten i sykehjem og at de i større grad klarer å beskytte de sårbare? 

Det er jo noe man helt sikkert kan finne i rapportene, ved å se noe på tallene for hvem som blir registrert smittet nå ifht til hvilken aldersgruppe, og sammenligne det med tidligere tall? Vet iallfall at tendensen i Norge er at det nå er flere unge som får påvist smitte nå, og færre eldre.

En annen teori er som det ble nevnt her tidligere at en italiensk lege mener mengden virus load er veldig lav, og dette har nok veldig mye å si for hvor alvorlig syke en del blir.

Fint å se den foreløpige rapporten på dødsfall knyttet til dato. Hadde vært interessant å ta denne frem om 2 uker og se på de eksakte datoene som du presenterer her, for å se hvor stor etterslepet faktisk er. 

Lenke til kommentar
Fnugle skrev (1 minutt siden):

Fint å se den foreløpige rapporten på dødsfall knyttet til dato. Hadde vært interessant å ta denne frem om 2 uker og se på de eksakte datoene som du presenterer her, for å se hvor stor etterslepet faktisk er. 

Snittet på etterslepet i rapporteringen av dødsfall er ifølge Folkhälsomyndigheten på 10 dager. De pleier å opplyse om dette på den daglige pressekonferansen. Som 0laf skriver har noen av dødsfallene som registreres skjedd for opptil 2-3 uker siden. Kun de som har testet positivt på Covid-19 før de dør regnes med i statistikken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 timer siden):

Dagens tall fra Sverige:

8 nye dødsfall - 4,403 totalt
272 nye påvist smittede - 37,814 totalt

Som vanlig - etterslep i rapportering på rundt 10 dager og veldig få rapportert på helligdag.

I dag er ikke en helligdag i Sverige tror jeg. Så vil tro det er en vanlig ukedag i Sverige, men det er nok etterslep fra helgen med helligdag ja. Blir spennende å se tallene til uken.

Lenke til kommentar

Etterslepet fra helgen kommer ofte ikke før på tirsdag-onsdag, som oftest er det ikke noe eksepsjonelt høye tall på mandag, men litt utover i uken.

Etterslepet er som det nevnes altså 10 dager i snitt, så mange dødsfall registreres også et par uker etter at de forekom.

Tallene jeg poster kommer fra FHM sine rapporter, de har dessverre ikke noen god aldersinndeling over tid, kun på totalt antall, som dette

 

Åldersgrupp                          Totalt_antal_fall    Totalt_antal_intensivvårdade      Totalt_antal_avlidna
Ålder_0_9 183 4 1
Ålder_10_19 457 7 0
Ålder_20_29 3527 77 8
Ålder_30_39 4585 94 12
Ålder_40_49 5566 243 42
Ålder_50_59 6869 551 132
Ålder_60_69 4592 619 311
Ålder_70_79 4112 407 967
Ålder_80_89 5102 80 1815
Ålder_90_plus 2810 1 1115
Uppgift saknas 11 0 0

 


Det har helt åpenbart vært mange eldre som har dødd, det er mulig man har fått bedre kontroll på dette nå, eller at de byene som er hardest rammet begynner å gå tom for sykelige nittiåringer?

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Ferievikarer frå utlandet skal tas inn på sykehus og sykehjem i ukene framover. Feriekabelen går ikke opp uten, og vi er avhengig av å ta inn utenlandsk arbeidskraft i helsevesenet. Det er litt ulik praksis som følges på de ulike stedene.

Sitat

Fra midten av juni skal elleve vikarer fra Sverige jobbe i Vennesla kommune i Agder.

De vil også slippe karantene, men det innføres ekstra tiltak.

– De testes når de kommer. I tillegg må de bruke smittevernutstyr og munnbind nær pasienter, sier organisasjonssjef i Vennesla kommune Geir Knutsen.

Kilde: https://www.nrk.no/sorlandet/utenlandsk-helsepersonell-slipper-karantene_-_-jeg-er-kritisk-1.15032471?fbclid=IwAR22TP5_u8YAAvwHUghhCbNXc7rehhrz3FEX7xYttMuZNnxvNKzadmjT4Q0

Bra de testes på forhånd og at de bruker smittevernutstyr. Håper det er tilstrekkelig og at vi ikke får inn tilfeller der man har smitte som ikke avdekkes på for tidlig test.

Lenke til kommentar

Som de fleste andre har jeg tilbragt dagen ute ved et vann i dag (kl. 10-17).

Dro langt på bygda og fant noen fine stille plasser ved vann i nærheten av vei hvor ingen andre var (i resten av verden var det kaos). Alle steder vi stoppet på veien var selv lange rasteplasser sperret av med 1bil+1campingvogn med "hele denne 20m lange rasteplassen er min" holdning.

Når vi skulle innom bensinstasjon på vei hjem i 16-17 tiden var det mildt sagt kaos. Stasjonen langs E6 hadde lagt opp til at alle skulle kunne holde avstand og ta hensyn men folk ga en lang marsj. Som om Covid aldri hadde eksistert. De trengte seg frem rett gjennom barten til folk som stod å ventet på betjeningen fremfor å gidde å gå 1 meter rundt.

De var riktignok høfflige å spurte hvilken kø man stod i, men subba seg forbi deg fremfor å gå rundt.

Det eneste som vitnet om at vi har/har hatt en Covid situasjon var betjeningens innsats og hvordan de hadde tilrettelagt på stasjonen.

EDIT:
Å kunne sitte i nærheten av bilen var viktig for flere ganger i løpet av dagen stopper folk som virket i overkant nysjerrige på bilen helt til jeg reiste meg opp så de kunne se meg og spurte om jeg kunne bistå med noe.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
24 minutes ago, Theo343 said:

Å kunne sitte i nærheten av bilen var viktig for flere ganger i løpet av dagen stopper folk som virket i overkant nysjerrige på bilen helt til jeg reiste meg opp så de kunne se meg og spurte om jeg kunne bistå med noe.

Ikke alle som kjører Lamborghini, vet du ... ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
bakstrever skrev (1 time siden):

Det med at folk tilsynelatende ikke blir alvorlig syke lenger passer jo veldig bra med den italienske legen som hevdet at det også var slik i Italia.

 

I og med at det aller meste av reise over landegrenser er blitt stengt ned så er det vel lite trolig at viruset i Norge har fått samme mutasjoner eventuelt som viruset i Italia.

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (6 timer siden):

Du skjønner selv at det ikke kommer til å bli utfallet av dette, ikke sant? 

 

Desverre....de er allerede i gang med å planlegge galskapen. Alt skal rettes inn mot at vi fra nå av skal være livredde for å få menneskelus så byene skal bygges om for at det til enhver tid skal eksistere maksmial avstand til våre medmennesker:
https://www.foreground.com.au/planning-policy/rebuilding-the-post-pandemic-city-three-quick-wins-with-long-term-returns/

Fordi noen tjener på det. Arkitektfirmaer er selvfølgelig entusiastiske. Ikke fordi de egentlig går rundt som psykotiske hypokondere som er livredde for gutte- og jentelus, men fordi det er penger og prestisje i slike prosjekter. Men spørsmålet er om det er noen oppslutning for denne galskapen ute blant folk.

Smittevern handler det jo ihvertfall ikke om. Nå er det jo pekt på at sjansen for at noen som går forbi deg på gata i fri luft skal smitte deg med noe er tilnærmet null. Så man skal drive slike prosjekt drevet frem av en frempisket psykotisk ideologi skapt av skremseler fra media og medisinprofitører. Jeg håper jeg virkelig bare ligger og sover og at det er desember 2019 fortsatt og at dette er et mareritt jeg har etter å ha sett en dystopisk skrekkfilm.

“Perhaps it should become mandatory that every park over a certain size has a loop path at least 2.5 metres wide to make compliance with social distancing easier,” says Mark Frisby of Fitzgerald Frisby Landscape Architecture.

Fullstendig psyko. Kanskje arkitekter skal holde kjeft om smittevern? Hvem er denne Mark Frisby?

Man bør ikke bygge om byer. Man bør heller bygge ut psykiatrien i og med at det tilsynelatende er i ferd med å bli en eksplosjon av mennesker verden over som har blitt traumatisert til å få sykelig helseangst, bakteriofobi og Obsessive Compulsive Disorder.

Endret av Morromann
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...