Jump to content

Oddvardm

Medlemmer
 • Content Count

  361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

167 :)

Recent Profile Visitors

3356 profile views
 1. Kvinner som blir fengslet mister ikke foreldreretten til ungene sine av den grunn. Barna blir tatt hånd om av familien til kvinnen el. til avdøde ektemann (far). Man mister foreldreretten hvis man utsetter ungene for mishandling eller på annen måte ikke kan ta hånd om dem. Om kvinnen kan fengsles er opp til rettsvesnet. Hun har ikke deltatt i væpnet strid (som jeg vet). Norge er heldigvis en rettsstat selv om man kan tvile litt på det etterhvert som den ene uretten etter den andre kommer frem i lyset.
 2. Hva er det du sier? Gratis barnepass er noe som selv ikke du tror på. Utdannelse kan man håpe på.
 3. Litt mer lesestoff. Felt fra radiosendere, mobiltelefoner m.m https://www.fhi.no/ml/miljo/straling/mer-om-straling/felt-fra-radiosendere-mobiltelefoner-m.m.-hoyfrekvente-elektromagnetiske-fe/ EU 5G Appeal.Scientists warn of potential serious health effects of 5G https://www.jrseco.com/european-union-5g-appeal-scientists-warn-of-potential-serious-health-effects-of-5g/ Ellers vil jeg støtte GeirFugl og hans innlegg. 'Proceed with caution'. Og stiller meg bak hans konklusjon om mer forskning. Vi gjør noe med miljøet vårt som vi ikke helt forstår enda. Det medfører alle de effektene innlegget så glitrende beskriver. Til Simen1; Yep, 5 el 4G er alle det som kalles spredt spektrum. Det er et bredt frekvens område delt opp i kanaler. 5G er bølgelender ned mot mm hvor man ikke har så mye forskning. Derfor mer forskning. De høyeste 5G frekvensene har ikke lenger rekkevidde enn 300m (med ukjent sendestyrke). https://www.rfsafe.com/5g-network-uses-nearly-same-frequency-as-weaponized-crowd-control-systems/
 4. Det var da svært. Mitt poeng var at den fotoelektriske effekt ikke kan påvises ved lave energier. Håper for all del at ordene er riktige slik at emnet kan diskuteres. Hyggelig at du vedkjenner den termiske effekten av stråling. Den videoen jeg viste til er gjengitt i en svensk gjennomgang av problemet. Håndsettene (telefonene) varierer sin sende effekt utifra signal/støy forhold. Lavt signal øker sendeffekten. Tror at det er snakk om 5W max (uten å være sikker). Holder man telefonen opp mot øret vil strålingen påvirke hodet mer enn hvis man bruker høytaler eller handsfree. Men hva om 5G spekteret påvirker oss svarer du lite på. Hvordan virker 5G egentlig? En blanding av alle G'er + et nytt frekvens specter som ligger høyere. Dette fungerer som en multiplexer (flerfelts vei) som kan bære mange samtaler. Dette båndet ligger så høyt at det reflekteres (mye likt lys) hvis det treffer vegger (og tjukke ting :). Derfor vil vanlig 4G brukes til å få signalet ut og inn i hus. Det kan føre til (i teopien) at håndholdte telefoner vil sende med lavere styrke i gjennomsnitt og bidra til mindre stråling. Men det bare for 4G båndet. Hviken effekt vil 5G båndet ha? Prøv å holde deg til saken (noe du absolutt gjør) uten fornærmelser og flashing. Tjener ikke til større innsikt.
 5. Denne effekten er kort fortalt 'billjard bord effekten'. Energi er delt inn i nivåer. Hrz er et mål på disse nivåene (kort fortalt). Foto elektrisk effekt er vist for lys. Ultrafiolett lys slår løs elektroner fra en metall flate og skaper strøm. 5G er Microbølger som har mye lenger bølgelende enn Ultrafiolett lys. Elektromagnetisk effekt er ikke et fenomen (som jeg vet) vil oppstå i 5G. Men som G skriver er det kanskje termiske effekter som kan oppstå. Celler kan bli skadd og sensorer bli forstyrret. Dette feltet er virkelig intressant.
 6. Det er et splittet vitenskaplig miljø på emnet. Her er en video som forklarer problemet for våre ikke tekniske lesere.
 7. Jeg har i den senere tid blitt oppmerksom på en del vitenskapelige argumenter som er kritisk mot 5G. Med frekvenser opp mot 600GHz blir det nevnst celle skader over lang eksponering. Det stilles også spørsmål med insekt død og 4G. Er elektromagnetisk stråling i disse båndene farlig?
 8. I dagsnytt atten står FRP frem og forsvarer sin kontakt med tobakk industrien. Sylvi Listhaug spesiellt. Såpass at habilitets forhold blir kritisert som helse minister. Helt i tråd med FRP vanlige fremgangsmåte. FRP forsurer all politisk diskusjon her til lands.
 9. Det er en bra analyse. Det som kjennetegner FRP er hvor radikal velger basen deres virkelig er. Historiens baklys viser fremtredene medlemmer med tilitsverv som har opptrådt kriminellt, moralsk forkastelig og blitt tvunget til å trekke seg fra alle verv som etter mitt syn sier sitt om kjernen i dette partiet.
 10. 100%. Men de får ikke støtte til noen av sine lovforslag. FRP er et høyre populistisk parti med en usmakelig politikk. Det er faktisk hele poenget. Kunne ikke sagt det det bedre.
 11. Det er ikke min mening å belære deg eller andre, men jeg ser likheter med Norges behandling av disse menneskene og hva som ble gjort etter krigen. En urett som jeg ikke kan se noen agumenter for egentlig. Ungene skal ikke i barnevern, men hjem til familien. Moren (ei ung kvinne) skal stilles til rette i norsk domstol. Om hun blir dømt er opp til rettsvesnet. Vi er mennesker og det å være meneske er en moralsk utfordring noen ganger..
×
×
 • Create New...