Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

BioNTech is to supply 50 million specialty needles at no profit to countries struggling to extract a sixth dose from vials of its COVID-19 vaccine as Europe’s immunisation drive is held back by a temporary supply shortfall, Reuters reports

The vaccine from BioNTech and U.S. partner Pfizer was initially sold in the EU in vials meant to deliver five doses, but a global shortage of shots and a viability assessment on dosage convinced the EU drugs regulator to approve on Jan. 8 the extraction of six doses from the same vials.

The decision increased availability, prompting Pfizer to raise its output targets for this year to 2 billion vaccines from 1.3 billion initially envisaged.
Yet some European countries have been drawing fewer than the approved six doses because they lack the right injection equipment.

European Union countries have been rushing to secure supplies of special syringes with so-called low dead space that are needed to stop any vaccine being wasted when shots are administered.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccines-needles/biontech-to-provide-50-million-needles-to-extract-more-vaccine-doses-idUSKBN29R1TX

Lenke til kommentar

Hele pandemien har blitt så dårlig håndtert at det er å få vondt av. Kan ikke regjeringen bestemme seg for hva de vil? Vil de at butikkene skal holde stengt? Vil de det skal være fri ferdsel over landegrensene? Hele politikken går ut på å åpne mest mulig, og deretter stenge slusene straks noe går til helvette. Dette såkalte muterte viruset kunne vært unngått. Venter vi nå på enda et mutert virus?

Endret av Windoge
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Data som viser at UK varianten er mellom 30 og 90% dødeligere (i verste fall 270% dødeligere hvis man ser på CIen til Exeter studien) 

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/955239/NERVTAG_paper_on_variant_of_concern__VOC__B.1.1.7.pdf

Generelt sett betyr dette at folk generelt blir sykere av denne varianten. Det betyr også at flere enn før får langtidsvirkninger og long covid. Tidligere var jo disse tallene 10-20% som nå kanskje altså er doblet. 

En risiko for å bli lagt inn på sykehus på rundt 3-4% er nå økt betydelig. I verste tilfelle nesten doblet. 

 

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Delvis said:

Virker vaksinen på UK varianten?

Jepp, alt tyder på det. Ikke at det har så mye å si for oss i Norge som vaksinerer så få. Nå får vi jo 80% færre doser enn lovet også.

UK varianten vil spre seg som ild i tørt gress nå. Se grafene fra Irland hvordan det går når varianten får fotfeste. 

Det kommer til å se greit ut her i landet ut februar før vi får en voldsom eksplosjon før påske. Ref eksponensiell vekst. 

Endret av Benbjo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Subara said:

Grafen til Irland så ikke bra ut på NRK. Håper vi er flinkere til å leve skjermet enn den irske befolkningen.

Skrev lite om Ireland i noen tråd i går. De är i en dålig situation men tror en del av formen av grafen beror på efterrapportern som det stod om i media 2 januari. Det är också mindre än 50% av smitten som är mutanten har jag för mig så de har haft väldigt raskt smittspridning med den vanliga varianten också. 

Tror att Ireland helt enkelt misslyckates totalt når de släppte upp efter en 6 ukers lockdown. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (3 minutter siden):

Bare et generelt spørsmål. Hvorfor dampvasker de? Hjelper det mot coronaviruset på noen måte? Eller viser det bare "handlekraft" å se ut som ghostbusters?

Ikke dampvasking, det brukes visstnok en slags desinfiserende middel. Dette ble gjort i mange land, men jeg har inntrykk av at det startet med bekymring blant innbyggerne i Kina og noen av andre de landene som ble først rammet. Mange andre land fulgte etter. 
Synlige (demonstrative) tiltak ble antagelig vurdert å kunne bidra til å dempe bekymring i befolkningen og redusere risiko for sosial uro, noe som sies å ha vært en spesiell bekymring for kinesiske myndigheter, men kan som omtalt i mange medier i ettertid være et tve-egget sverd.

Lenke til kommentar
Camlon skrev (På 21.1.2021 den 17.48):

For øyeblikket så går det fint her. Du kan reise, men anbefales å være hjemme. Ingen nye restriksjoner, men vi er litt mer forsiktige nå enn vi var for noen uker siden. Noen ting jeg har merket er at matvareprisene gikk litt opp og det er mangel på postansatte.

For de som bor i smitteområder så er det verre, da kan man naturligvis ikke reise noen steder, de vil teste deg og mye blir stengt ned. Det ble funnet covid på iskrem i en iskremfabrikk i nærheten av der jeg bor, så de testet masse folk. Heldigvis var alle var negative.

Det har økt fra ca 0 lokale smittete til ca 100 per dag i Kina. Om det skulle fortsette å øke så kan det være at de hindrer folk fra å reise. Det er ingen krise, da får man feire kinesisk nyttår der man er. 

Godt å høre. Gikk glipp av svaret ditt inntil nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...