Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Er dette blotting? kan han anmelde meg ?


Anbefalte innlegg

Dette skjedde midt på natta og jeg hadde nettopp dusja.Jeg skulle rett opp å legge meg, da jeg kom på at jeg var sulten og ville ha meg noe rask mat før jeg skulle legge meg. I og med at jeg bor på landet, + at det var midt på natta, brydde det ikke meg å kle på noe. At det skulle komme noen kjørende inn i gårdsplassen så seint var også en tanke jeg ikke tenkte på i og med at jeg skulle heve i meg noe mat for så å legge meg.

 

Når jeg står og smører meg mat svinger det inn en bil i gårdsplassen, og jeg ser med en gang at dette er bilen til en kompis av broren min. At han skulle dukke opp akkuatt da var også ikke noe som var i tankene mine, fordi broren min overnatta hos dama. Det er helt lyst på kjøkkenet så han kunne se det meste.Pupper inkludert underliv. Jeg kom meg så klart raskt vekk, når jeg så at han kom.

 

var også på fest dagen etterpå der alle guttene på festen visstnok hadde fått greie på at jeg stod naken på kjøkkenet og lagde meg nattmat. De lo av meg.. Tenkte jeg måtte få tak i kompisen til broren min for å beklage hendelsen, men klarte ikke å finne han.

 

spørsmålet er nå Kan jeg bli anmeldt? hadde jo ikke som mål å vise meg frem.og er selvfølgelig ganske flau. Og hvor mye får man bot for sånt ? er redd for at han anmelder meg. opprettet nettopp en bruker her kun for å spørre, syntes et er flaut å spørre noen jeg skjenner om dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haha, hvorfor i all verden skulle han ønske å anmelde deg? Du gjorde sikkert dagen/kvelden meget fullkommen for denne gutten.

 

Nei, jeg ser ikke for meg at en gutt kan finne på å anmelde en stakkars naken kvinne som han først har ledd av, og deretter fått en fantastisk historie å fortelle sine kompiser. At du er søsteren til kompisen hans er nok desto mer morsomt.

 

Nei, helvete har nok fryst over lenge før det skjer at det blir anmeldelse av slikt. :rofl:

Endret av Andrull
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Nja, har hendt noe lignende hvor jeg har vært observatør. Jenter kan være litt mer "ekstreme" sånn sett, så ikke veldig sjokkert. :p

 

Men igjen, risikoen for at det er noe negativt reaksjon når en mann blir observert er naken er vesentlig høyere.

 

Edit: For å være ærlig så har nok samfunnet gjort at jeg følte det som om JEG hadde gjort noe feil, og mer til at jeg skulle bli tatt for å være en stalker/pervers. Å anmelde HENNE kunne nok ikke falt meg inn. :p

Endret av Andrull
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498

Niks, det er ikke blotting, men på en positiv side kan du jo anmelde han for kikking hvis du føler for det. Men gjør det enkelt og ta det med et smil :)

Lenke til kommentar

For ordens skyld så er dette den aktuelle paragrafen med min utheving:

§ 201. Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd
a) på offentlig sted,
b) i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det, eller
c) i nærvær av eller overfor barn under 16 år,
straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år.
Atferd som nevnt i første ledd bokstav b og c anses forøvet overfor noen også når den er forøvet gjennom bruk av telefon, Internett eller annen elektronisk kommunikasjon.

Som du ser så er det ei forutsettning at det var ei bevist handling (noke som det ikkje var) og at handlinga må skje i nærvær eller ovanfor nokon som ikkje samtykker til det.
Nå veit eg ikkje kor langt unna denne personen var, men sidan han satt i bilen så skal ein dra det bra langt for å seie at han var nært deg (noke som sikkert også indikerer at han nok ikkje har sett stort meir enn at du var naken eller iført lite klær).

Det er også eit krav om at den handlinga som du har utført (om vi no antar at du bevist blotta deg for denne personen) var krenkande ovanfør han som såg deg naken.
Slik som du forklarer situasjonen med at han hadde skrytt av dette til sine kamerater og dei lo av det så ser eg ingen indikasjoner på at denne fyren blei særlig støtt av synet.

 

Og forøvrig, med utganspunkt i den gamle regelen om at ei dame som ser ein naken mann er utsatt for blotting, og at ein mann som ser ei naken dame er ein kikker så er følgande paragrafer frå den same lova aktuelle.


§ 390. Med bøter eller fengsel inntil 3 måneder straffes den som krenker privatlivets fred ved å gi offentlig meddelelse om personlige eller huslige forhold.
§§ 250 og 254 får tilsvarende anvendelse.
Er forseelsen forøvet i trykt skrift, kan inndragning besluttes i samsvar med § 38.
Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn.

§ 390 a. Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.
Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn.

 

 

Om du skulle no vurdere ei motanmeldelse.

 

 

 

Men heilt ærlig, du har ingenting å frykte her i form av anmeldelse.

Du kan godt prøve å få kontakt med kompisen til broren din for å beklage, men det skal ikkje være nødvendig då han neppe blei særlig støtt.

Men det kan kanskje være greit å få snakka med han på eit eller anna tidspunkt slik at det ikkje blir kleint når dere møter kvarandre på eit seinare tidspunkt. Kan kanskje være greit å få sagt at du er flau over hendelsen så kanskje han ikkje tar opp hendelsen kvar gong han er på fest.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...