Gå til innhold

Acer Aspire One


Anbefalte innlegg

Hvis du tenker på A150 så har den harddisk, 160GB om jeg husker riktig. De nyere modellene vet jeg ingenting om.

Hehe, faktisk så er jeg ikke helt sikker på hvilken modell eller betegnelse annet enn at det er en acer aspire one, med 160gb hdd og 1 gb ram, og windows xp home installert :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NY GUIDE! Hvordan kjøre XP så smertefritt som mulig på en Aspire One A110 med SSD

Siden jeg ikke var fornøyd med resultatet fra min forrige installasjon av XP, gjør jeg nå et nytt forsøk på å få XP til å gå "smoothere" på min AA1. Maskinen jeg har testet på er en standard AA1 A110 med 512 MB minne.

 

1. (Vedlagte filer: nLite)

Det første som må gjøres er å nLite XPversjonen din. Jeg fulgte innstillingene som finnes her, men unnlot å merke "Unattended" og "Hotfixes,...osv". Under "Components" lot jeg alt under "Hardware Support" være urørt, da guiden egentlig er laget for EEE, og jeg ikke vet hva som er hardwareforskjellene på disse maskinene. Det skal også merkes at jeg tok et par friheter i hva jeg lot bli og hva jeg fjernet, men i bunn og grunn fulgte jeg guiden fra EEEuser.

Grunnen til at du skal nLite versjonen er at du fjerner komponenter og tjenester i Windows som du eller maskinen ikke vil få bruk for uansett, som drivere du ikke trenger osv. Dette vil gjøre at du får vesentlig mer ledig plass, og at tjenester og prosesser du ikke trenger på maskinen vil fjernes slik at du får mer tilgjengelige systemressurser som f.eks minne.

 

2. (Vedlagte filer: flash drive prep.zip)

Etter at nLite er ferdig å behandle XP-filene dine, er det på tide å frakte dem ut på en minnepenn. Dette gjorde jeg ved å følge denne guiden her. I stedet for å bruke filen fra AspireOneUser, kan du laste ned filen (flash drive prep.zip) fra mitt mirror ovenfor. Dette vil spare deg for mye ventetid hos MegaUpload. Det er viktig å merke seg at denne guiden bare virker på minnepenner opp til 2 GB, da den krever at pennen er formatert med Fat16. Har du en større disk, kan du lage en partisjon på den på 2 GB, og formatere denne med det medfølgende verktøyet PeToUsb (ikke testet, men regner med det går an). ADVARSEL! Alt på minnepennen vil bli slettet og overskrevet! Etter du har fulgt guiden fra AspireOneUser til å overføre den nLitede XPen over på den nå oppstartbare minnepennen, se punkt 3.

 

3.

Det første du skal gjøre er å gå inn i biosen (F2) og deaktivere D2D Recovery. Dette er viktig for ytelsen. Lagre innstillingene.

 

4.

Deretter skal du sette i den oppstartbare minnepennen og starte maskinen på nytt. Når du ser Acer-logoen helt i begynnelsen av oppstarten, trykker du på F12 på tastaturet, og en meny vil komme opp. Velg USB-HDD (eventuellt USB-FDD). Du vil nå få en meny som spør om du vil starte opp et tekstbasert installasjonsprogram eller et grafisk. Velg det tekstbaserte og trykk enter. Når du er inni installasjonsprogrammet og skal velge harddisk, velger du partisjonene som tilhører den rundt 8000 MB store disken. Slett alle partisjonene, slik at du står igjen med "Uten partisjoner" som har en størrelse på 8 GB. Velg å opprette en ny partisjon. NB! Hvis denne partisjonen får en annen betegnelse enn "C:", avslutt installasjonsprogrammet og gjenta punkt 4.

 

5.

Etter at du har opprettet partisjon C: som fyller ALLE 8 GB, fortsetter du installasjonen. Velg å formatere disken med Fat32 (IKKE HURTIGFORMATERING!). Installasjonsprogrammet vil nå kopiere filer til disken. Når maskinen vil restarte går du til punkt 6.

 

6.

Når du igjen ser Acer-logoen, trykker du nok en gang F12 og velger USD-HDD som oppstartsdisk. Denne gangen velger du derimot å fortsette med Grafisk grensesnitt. Nå starter den grafiske delen av installasjonen. Denne tar tid, så du kan snekre en båt i mellomtiden :)

 

7.

Når du er ferdig med båten er sansynligvis installasjonen også ferdig. Hvis ikke er det ikke lenge igjen. Når maskinen starter på nytt, vil du kanskje få meldingen om at HAL.DLL mangler. Det gjør den ikke. Det du da gjør er å gjenta steg 6. I stedet for å starte installasjonsprogrammet vil minnepennen nå starte den nyinstallere XP-installasjonen. Etter en stund vil du komme inn i XP og systemet er tilsynelatende installert. Ta ut minnepennen og restart maskinen. Nå skal den starte opp ordentlig uten å mangle HAL.DLL eller andre filer.

 

8. (Vedlagte filer: MSI Wind drivere, Aspire One drivere)

Da er det tid for drivere. Her er noe viktigt. Driverene til Audio, Chipset, Lan og VGA skal du hente fra MSI Wind. Filene finner du her. Driverne for cardreader, wlan og kameraet skal hentes fra Aspire Ones driverside. Begynn med Chipset-driveren, og etter det er det stort sett vilkårlig hvilken drivere du fortsetter med.

 

9. (Vedlagte filer: AVG Free 7.5)

Det var vel det. Som tilleggsopplysninger skal det nevnes at jeg har et 4 GB SDHC-minnekort av den raske typen som jeg bruker til å installere programmer på, samt cache fra nettleser og spotify. Dette belaster den interne SSDen mindre, og maskinen vil føles raskere. Når det kommer til antivirusprogram har jeg valgt AVG 7.5. Dette er en gammel versjon, men er til gjengjeld svært ressursgjerrig. AVG 7.5 oppdateres fremdeles så du er like trygg. Valgte under installasjonen av AVG å IKKE INSTALLERE RESIDENT SHIELD da det vil knekke systemet. AVG 7.5 kan ikke hentes fra AVGs sider lenger, men kan hentes fra linken nederst i dette blogginnlegget.

 

Så det var det. Håper du får en like fin opplevelse som meg med denne typen installasjon. Har ikke fått testet så mye, men det virker som det fungerer ganske kjapt og greit :)

 

Hvis det er noe jeg har glemt eller noe du lurer på, kan du kontakte meg på PM eller stille spørsmål i denne tråden.

Lenke til kommentar
Ja det er A150.

Kan være D150 også. Den har XP home, 160 gb og 1 gb minne.

Hvordan finner jeg ut hvilken modell jeg har?

Har kikket rundt på esken men ikke funnet noe, og guidene som ligger med henviser til flere modeller.

har veldig lyst å installere win xp pro, og må være sikker på at jeg legger inn de rette driverne etterpå.

Lenke til kommentar
På min D150 står det på en merkelapp under maskinen, omtrent på midten ved siden av harddisk-lokket. Hvit merkelapp med 2 strekkoder og litt tekst. Står "Aspire One D150-1Bw" helt øverst hos meg.

Jo, på en litt hvit avlang lapp med strekkode stod der blant annet AOA 150 - Bb.

...så da har jeg vel en A150.

Kunne ikke finne noe andre steder.

Lenke til kommentar

Hvorfor hakker TV3 i Forefox men ikke i Internet Explorer?

 

Når jeg først skal kjøre windows, så liker jeg ikke Internet Explorer, men foretrekker Firefox.

 

I går da jeg skulle prøve å se Paradice Hotell (tv3), hakket det veldig, selv da jeg ikke kjørte det i fullskjerm.

 

For skøy skyld prøvde jeg med Internet Explorer, og der funket det utmerket - selv i fullskjerm.

 

Noen som har forslag til løsning, og vet hvorfor det hakker i firefox og ikke i Internet Explorer?

Ellers opplever jeg Firefox som mye raskere enn IE, men nå ser det ut som jeg må forholde meg til IE dersom jeg fortsatt vil se web-tv :-)

 

PS! Det gjelder bare programmene på TV3. NRK og TV2 funker fint i Firefox.

Lenke til kommentar
På min D150 står det på en merkelapp under maskinen, omtrent på midten ved siden av harddisk-lokket. Hvit merkelapp med 2 strekkoder og litt tekst. Står "Aspire One D150-1Bw" helt øverst hos meg.

Jo, på en litt hvit avlang lapp med strekkode stod der blant annet AOA 150 - Bb.

...så da har jeg vel en A150.

Kunne ikke finne noe andre steder.

Da er det nok A150, ja ;)

Lenke til kommentar
Hvis WebTVen er basert på Media Player kan det hjelpe å ha installert Media Player Plugin for Firefox.

 

Har mediaplayer plugin for firefox...

Tv3 kjører flash. Men firefox og IE kjører visst forskjellig versjoner kan det virke som.

Det fulgte visst en med maskinen, for da jeg avinstallere adobe flash player 10 som jeg installerte her om dagen, kan jeg allikevel kjøre flash med IE, mens ikke i firefox.

 

Hadde jeg funnet ut hvilken det var, og fått firefox også til å bruke den, så hadde det kanskje hjulpet.

Endret av eugenie
Lenke til kommentar

Takk for at du tok deg tid til å skrive guide til oss Kajac!:D

Har ett par spørsmål:

 

3.

Det første du skal gjøre er å gå inn i biosen (F2) og deaktivere D2D Recovery. Dette er viktig for ytelsen. Lagre innstillingene.

 

Hva har egentlig dette å si for ytelsen?

 

5.

Etter at du har opprettet partisjon C: som fyller ALLE 8 GB, fortsetter du installasjonen. Velg å formatere disken med Fat32 (IKKE HURTIGFORMATERING!). Installasjonsprogrammet vil nå kopiere filer til disken. Når maskinen vil restarte går du til punkt 6.

 

Samme spørsmål her, hva er forskjellen i ytelse fra "full" formatering til hurtigformat?

 

8.

Da er det tid for drivere. Her er noe viktigt. Driverene til Audio, Chipset, Lan og VGA skal du hente fra MSI Wind.

 

Kan du forklare hvorfor driverene til Wind vil fungere bedre?

Lenke til kommentar
Er det noe grunn til at denne er så billig foruten at den har engelsk tastatur?

Det virker som det er den vanlige A110L

 

Kan noen fortelle meg hva som er forskjellen på aspire one a150 og d150 bortsett fra skjermstørrelsen?

Det er kanskje d150 jeg skulle kjøpt siden den har større skjerm :-)

Du finner en oversikt over variantene på Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Acer_Aspire_One#Specifications

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...