Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Min mac har blitt veldig skitten i det siste. Dette har jeg tenkt å gjøre noe med! :-) Er det noen her inne som har tips til hvordan man best kan rengjøre macen? Hvordan gjør dere det?

 

Som vist på bildene sliter jeg med at skjermen har flekker på seg og at maskinen i seg selv har noen stygge flekker. Jeg har prøvd med "skjermrens" for å rengjøre skjermen, men den gjør det bare rett og slett værre.

 

Så om noen kunne ha fortalt meg hemmligheten for å kunne rengjøre macen hadde det vært flott! :-)

post-344885-0-06426400-1404845152_thumb.jpg

post-344885-0-62094300-1404845154_thumb.jpg

post-344885-0-91176000-1404845156_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På skjermen kan du bruke vanlig "glass-spray" og en myk mikrofiberklut. Jeg pleier å bruke en slik "tastatur-rens"-spray over tastaturet etc, og bare gnikker til det blir rent.

 

Ellers har jeg brukt denne her på både mange skjermer og maskiner med stort hell: http://altitec.no/rensesett-til-lcd-tft-og-led-skjermer-inkl-mikrofiberklut.html

Endret av magnusalex
Lenke til kommentar

På skjermen kan du bruke vanlig "glass-spray" og en myk mikrofiberklut. Jeg pleier å bruke en slik "tastatur-rens"-spray over tastaturet etc, og bare gnikker til det blir rent.

 

Ellers har jeg brukt denne her på både mange skjermer og maskiner med stort hell: http://altitec.no/rensesett-til-lcd-tft-og-led-skjermer-inkl-mikrofiberklut.html

 

For fjerning av flekker, støv og skitt på arbeidsflater, tastatur, mus osv. Egner seg til bruk på plast, metall og glass (ikke skjermflater). Arkene måler ca. 13 x 20 cm, og er antistatiske. Praktisk å ha tilgjengelig på kontoret!

 

 

Selv om det står at den ikke skal brukes på skjermflater stoler jeg på deg. Skal bestille det snarest, eller kan jeg kansje finne noe lignende hos en lokal forhandler?

Endret av PureRushh
Lenke til kommentar

Mikrofiber på skjerm? Høres ut som en risikabel avfære. Hvorfor ikke bare bruke avispapir eller tørke/dopapir som ikke har mikrofoner som potensielt kan ripe opp skjermen?

 

Hva du bruker av væske er nok ikke så utrolig nøye. Men bruk heller for liten enn for stor mengde.

Lenke til kommentar

Mikrofiber er bare en betegnelse på tøy som er laget av jævlig små fiber. Det sier ingenting om hvor mykt det er, hva det skal brukes til eller lignende.

 

Det er to typer skjermer: Skjermer, og skjermer bak glass. For skjermer, bruk noe som er beregnet på skjermer. For skjermer bak glass, bruk noe som er beregnet på glass.

 

Hvor vanskelig er det?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bytter helt tema, men har letet lenge nå. Hvor kjøper dere sleev's til macen deres? Evt. andre mapper til Macen? Jeg har skjekket, men finner ikke noe jeg abselutt vil ha til macen. Har skett på merker som:

- Incase

- Belkin

- Griffin

- Incipio

 

Har dere noen andre merker eller sider som har fine og enkle mapper til Macer?

Lenke til kommentar

Hva er det med de trekkene du ikke liker da? De fleste merker produserer trekkene sine i et eller annet syntetisk stoff, med litt polstring langs kantene, og de fleste har da en variant som er helt enkel og sort. Ser du etter en annen spesifikk farge? Andre materialer?

Hadde til min MBP 15" en helt enkel sort sleeve fra Incase. Fungerte utmerket over flere år den, selv om den kanskje opplevdes som litt klumpete. I forbindelse med ny MBPr 15" ser jeg at Eplehuset i stor grad har gått over til et merke som heter C6. Den beskytter kanskje litt mindre, men virker som om den sitter enda tightere enn det Incase gjorde på min forrige Mac. C6 Neoprene zip sleeve.

Lenke til kommentar

Må si at etter at jeg har vært igjennom det meste på Android siden, var det godt å komme hjem med iOs.
Siste HTC One (m7) er byttet til iPhone 5s 64Gb (endelig har jeg gått fra 10-15% batteri på kvelden, til å legge meg med 76% igjen med 5s)
Fujitsu Siemens laptopen er byttet til Macbook Pro 13" (fikk tak i en meget pent brukt mid 2012 maskin med oppgradert ram 8Gb, og 500Gb HD), Playstation 3 er byttet til Apple TV3 (jeg spiller ikke alikevel), og husholdningen er forsynt med hhv 2 iPad mini, og 1 iPad Air.
Det trådløse nettverket fra D-link er byttet ut til fordel for 1 Apple Airport Extreme Time Capsule, og en Airport Extreme som jeg bruker som extender til nettverket.
Smidig, og enkelt, helt sømløst, og alt snakker sammen.
Jeg er utrolig klar over at det kommer en iPhone 6 ila høsten. Jeg har ikke det behovet at jeg trenger å bytte.
Jeg rett og slett elsker kvaliteten som iPhone 5s og de andre Epleproduktene utstråler.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...