Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Terminator 3: Rise of the machines

 

Lenge siden jeg så denne, og hadde ikke de beste minnene, for å si det sånn. Men faktisk er den ikke så ille som jeg fryktet. Den når selvsagt ikke Terminator 1 opp til knærne engang, og selv Terminator 2 er bedre. Men samtidig er den ikke så mye dårligere enn Terminator 2, heller. Jeg skulle bare ønske de våget å lage en ekte oppfølger til Terminator 1, i stedet for det barnevennlige mølet de kaller Terminator 2 og 3. Å lage en barnevennlig Terminator blir som å lage en barnevennlig Mortal Kombat eller Rambo. Det blir helt feil. (Ja, det er faktisk laget tegnefilmer med begge seriene. Trenger vel ikke si mer enn det.)

 

Historien er grei nok, med en interessant twist på slutten. Skuespillerne gjør en brukbar jobb, og Arnold som Terminator er jo alltid morsomt å se. Problemet er bare at han viser for mange følelser her, spesielt på slutten. Det samme gjelder hun kjerringa som spiller den onde Terminatoren. En følelsesløs maskin skal ikke kunne bli sint når hun taper. Det ødelegger for mye av innlevelsen. Savnet også Linda Hamilton som Sarah Connor. Men vi kan vel ikke ha alt. :)

 

Vurdering: 7/10

Lenke til kommentar

Cannibal Apocalypse. Veldig overraskende film. Denne filmen tar en ny vending innen kannbial sjangeren, hvor kannibalismen smittes som et virus. Filmen er ganske tam i forhold til andre kannibal filmer når det kommer til blod og gørr, men denne bygger på noe helt annet også, på en måte føles filmen mer dramatisert og "normal" (dessuten utspiller filmen seg i en amerikansk storby kontra amazonas), godt håndverk, godt skuespill og stødig regi bidrar til det. Veldig underholdene film, brått blant en av min favoritter innen explotationfilmer. 7/10

Endret av omp9
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Folk er bare neg innstillt til T3 , man skulle tro den var like crappy som Mortal Kombat 2 slik som folk sutrer , gir den 4.5/6 , def bedre enn gj.snitt av action.

 

Violent City , 4/6 (svak firer)

 

Bronson som leiemorder og Telly i en bi-rolle......filmen er platt , det tar liksom ikke av selv om plottet i utgangspunktet kunne vært spennede. Pussig at det skifter mellom engelsk/ita. dialog (f.eks på Drunken Master var de nødd til å bruke eng dub da enkelte scener var ødelagt på kanto-versjonen)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Femme Fatale – Brian De Palma

 

Fantastisk. Som De Palmas magnum epos, der Hitchcock referansane kryssast, splitt-screen sekvensane dominerer og sleazen kontrollerer det sjølvbeviste og leikne universet. Og det er nettopp det, De Palmas ekstremt beviste grep og strukturerte stilart, som driver filmen framover.

 

Femme Fatale handlar om stereotypar. Streng, menneskeskapt rolleinndeling i dagens moderne samfunn. Spelereglar. Kjønnsroller. Femme Fatale presenterer ei rekke ultraoverflatiske karakterar, men den gjer det med stort medvit, fleire lag ironi og stor overdriving.

 

Filmen spiller dum. Under overflata er den både intelegent og interessante. Den spiller på sleaze. Smaklaushet. For å vise menneskets overflatiske dimensjonar, rekonstruerer den identiske karaktertrekk og situasjonar. Den prøver aldri å late som om den er smart. Kjenst aldri pretensiøs. Aldri påtatt.

 

Ta eit døme: Banderas karakter skal få tak i ei dame. Kva gjer han? Han spiller homse. Spiller på homotrekk. Patetisk, latterlig, overdrivi og med cheesy dialog og kleint skodespel definitivt. Men vent litt. Er det ikkje sånn det er då? Slik samfunnet fungerer?

 

Me spiller alle roller. Konservativt og firkanta. Dekonstruerer det fridommen? Murar me oss sjølv inne?

 

Aller mest handlar Femme Fatale om kvinner. Menn og kvinner. Mannfolka i filmen knytast til vald. Makt. Fysisk handling. Kvinnene til sex. Forførelse. Psykisk handling.

 

Femme Fatale handlar om ”femme fatales”. Kvinner som spiller korta sine. Tar makt. Spiller på kropp. Bevist. For det fungerer. Så simpelt. Men likevel så sant.

 

Samtidig vendes kjønnsmarkanden om i filmen. Kvinnene tyr til vald. Bryter reglane.

 

Femme Fatale handlar også om film. Ein ekte metafilm. Om Hollwyoods stereotyper. Deira rollefordeling på film. Om ”femme fatalen”. Der maskulinitet møter feminitet.

 

Likeså er dette nok ein visuell maktdemonstrasjon frå De Palma. Ein nøye planlagt og perfektsjonert konstruksjon. Den glir ekstremt godt. Så behagelig klipperytme. Kameraføringane så observante. Så stilsikker.

 

Men slutten gir eit snev av håp. I det De Palma på brilliant vis rekonstruerer heile filmen, bryter menneska endelig ut av rollene sine og byrjar å sjå andre, viktigare verdiar. Dei blir meir menneskelige.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har fra før sett alle Halloween og Fredag den 13ende filmene så nå var det på tide å få sett ferdig Nightmare on Elm Street serien.
SPOILERE FOREKOMMER.

 

A Nightmare on Elm Street (1984)

Mye bra i denne, men hadde kanskje forventet at den var et ørlite hakk bedre. Det som trekker den ned litt er at Feddy rett og slett ikke er skrekkingytende nok. Misforstå meg rett, likte filmen fremdeles godt. Effektene er på topp, mystikken er gjennomført, soundtracket er mer festlig enn skummelt. Litt ymse skuespill av enkelte, men ikke så mye at det blir plagsomt. Også morsomt å se en pur ung Johnny Depp gjør sin skuespillerdebut på det store lerretet. Tommel opp!

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)
Greit nok at oppfølge sjeldent er på høyde på orginalen, men denne filmen var skivebom så det holdt. Freddy dreper ingen i drømme lenger. Det skumle med Freddy var jo at du ikke kan slippe unna da alle simpelten må sove før eller siden for å kunne leve. For å ikke snakke om at mystikken fra drømmeverdenen har forsvunnet. Forøvrig er filmen stort sett bare fylt av stereotyper og klisjeer vi har sett altfor ofte før. Filmen skal ha pluss for tidenes mest absurde håndklepisking da. Ellers tommel ned.

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)
Wes Craven er tilbake på manus og det merkes. Filmen er flere hakk bedre enn toeren, og faktisk ikke så langt unna eneren. Tilbake er Nancy, samt at Freddy har gått vekk fra grinebiterholdninga han hadde i toeren til å bli en mer kødd i den forstand at han driver med onelinere og tøys itillegg til drepinga. Wizardmaster sekvensen er hysterisk teit, men resten av filmen er egentlig bare kos. Tommel opp til denne også.

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)
Denne følger opp de overlevende fra film nummer 3. Greit nok i seg selv bortsett fra at folka bak filmen presterer å ta livet av alle sammen før halvtimen er gått. Istedet skal vi følge ei tilfeldig kjerring og hennes venner. Swing and miss der altså. Men i motsetning til to'eren så leverer Freddy en hel haug med puns gjennom filmen som gjør det hele mer sebart enn nummer to. Filmens høydepunkt må være en av de mest ufrivillige morsomme montagene noensinne når hovedpersonen gjør seg klar til final fight mot Freddy. Kan og nevne at 80-talls soundtracket er herlig, men det redder ikke filmen fra og få en tommel ned

A Nightmare on Elm Street: The Dream Child (1989)
Denne gangen er det fosteret til Alice som Freddy bruker til å hente folk inn i drømmer fra. Ja, det er like teit som det høres ut til. Plusspoeng for referanse til a-ha sin take on me musikkvideo, ellers er det fint lite å hente i fra denne. Hard kamp mot to'eren for den gjeve tittelen som seriens dårligste. Stor tommel ned

Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)
Hakket over Dream Child i det minste, men er fortsatt rimelig dårlig. Flere ting her trekker ned og enkelte logiske ting er jo helt bak mål. Filmen inneholder også altfor få drap til at Freddy klarer å trekke opp filmen til en middels opplevelse. På den positive siden så er to av drapene og det som skjer i forkant rimelig festlig. Men ellers tommel ned

New Nightmare (1994)
Er uhyre sjeldent nr 7 i rekken føles forfriskende og orginal. Wes Craven er tilbake som regissør og manusforfatter i denne oppfølger som jeg vil påstå er på høyde med orginalen. Craven går bananas med meta-elementer og stort sett hele filmen er bare fryd og gammen. Litt klisjeer er det selvsagt, men ikke i så stor grad at det blir nevneverdig plagsomt. En overraskende tommel opp

Lenke til kommentar

Man of steel.

 

En veldig kul science fiction action film. Men er det Supermann? Jeg syns ikke Russel Crowe gjør noen spesielt god jobb som Jor-El. Og Zod spilles av han tapern fra Boardwalk Empire? Han er flink, men ikke SÅ flink. Hvorfor er det så mange tv-skuespillere her? Minst tre fra Battlestar Galactica.

 

Jeg føler at Zack Snyder prøver alt han har å unngå å ligne på tidligere Supermann-filmer, i så stor grad at det til slutt ender opp med å føles veldig lite Supermann-aktig ut. Den mangler liksom det episke elementet som jeg forbinder med Supermann. Og det blir litt vel latterlig med alle de skyskraperne som ødelegges en etter en. Likevel hadde jeg sett denne igjen.

 

Terningkast 4

Lenke til kommentar

King Kong 2005.Extended(3,20 timer)

Det er mye dumt i den, men var blitt mer underholdende siden sist.

Irriterende hvor mange som måtte børte med livet (inkl King kong), bare på grunn av den ene kvinnfolkflyssa. Hadde det ikke vært for henne, ville alt gått greit.

 

 

Underholdene, men 1976 versjonen forblir nok likevel forsatt min favoritt.

 

7,2/10

Lenke til kommentar

King Kong 2005.Extended(3,20 timer)

 

Det er mye dumt i den, men var blitt mer underholdende siden sist.

Irriterende hvor mange som måtte børte med livet (inkl King kong), bare på grunn av den ene kvinnfolkflyssa. Hadde det ikke vært for henne, ville alt gått greit.

 

 

Underholdene, men 1976 versjonen forblir nok likevel forsatt min favoritt.

 

7,2/10

1976 versjonen(VHS) står i tv hylla mi til pynt. Knallfilm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...