Jump to content

Keiseren av Grønland

Medlemmer
 • Content Count

  5153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

725 :)

About Keiseren av Grønland

 • Birthday 06/25/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16008 profile views
 1. Hei folkens. Jeg startet en gruppe på Facebook for kaffenerder da jeg ikke fant noe lignende. Bare join 😇 https://www.facebook.com/groups/kaffeforum
 2. Ja jeg falt for dette selv. Valnøttfargen kom i år. Det oser premium av hele maskinen. Det virker absolutt som et profesjonelt verktøy i et lite format. Det er ikke noe plastikk her. Det er samme bajonette i denne som i industrimaskinene deres. Damparmen er overraskende kraftig. Mye bedre enn Silvia.
 3. Jeg har nettopp mottatt min nye Dream PID og kunne ikke vært mer fornøyd. Ja, espressoen ble bedre. Og for en utrolig flott design.
 4. Nå har jeg tatt steget og bestilt Ascaso Dream PID 🙂 Etter flere uker med research håper jeg det blir et bra valg.
 5. Er FFVIIR ute i butikker? Syns digitale spill har blitt vanvittig dyrt. Deluxe versjon til 850 kroner på PS Store? Er det billigere på disc?
 6. Noen som har Ascaso dream eller uno og vil dele litt erfaringer?
 7. Nå ser jeg veldig på enten Ascaso dream eller steel uno. Kan hende jeg oppgraderer kvern senere. Noen andre hjemmekverner som er bedre enn Rocky men billigere enn mazzer?
 8. Takk for svar. Nå har jeg riktignok hørt det samme før. Flere kritiserer Rocky kverna, men mange mener den er en av de beste hjemmekvernene du kan få. Jeg er ikke sikker på at det er her problemet ligger. Silvia er en god maskin. Men det er mange som klager over det samme som meg. Kvaliteten er høyst varierende og det er ikke alltid du får til konsekvent god espresso. Noen av grunnene til dette er at den er litt for svak. Jeg begynner å mistenke at det er en grunn til at litt dyrere maskiner som Ascaso Steel Uno har 20 bars trykk, selv om det i teorien bare skal være 9 bars trykk. Det jeg ofte opplever med Silvia er at den rett og slett ikke klarer å presse gjennom all mulig kaffe. Selv om den er korrekt kvernet. Uten at den har noe barometer som kunne gitt meg svar, tror jeg rett og slett at trykket her faller under 9 bar. En kraftigere maskin vil nok klare å trykke gjennom 9 bar mer konsekvent i all mulig kaffe. Silvia liksom "gir opp" svært ofte. Så er det faktisk noen komponenter som er litt skrøpelige på den.
 9. Hei. Er denne tråden fortsatt i live? Lenge siden jeg har vært her. Jeg tenkte kanskje oppgradere espressomaskin eller kvern. Jeg har Rancilio Rocky og Silvia. Hva er steget opp da? Må det være så dyrt som en Mazzer Mini kvern? Det er visse merker jeg vil holde meg unna, som Siemens og Delonghi og Elkøp-produkter. Må ha noe italiensk industriell kvalitet ala Rancilio. Men jeg har blitt lei av den ikke helt klarer å brygge like god espresso som kaffebar-maskiner. Det er liksom visse bønner den bare ikke klarer, enten er det kverna eller maskinen. Samtidig er det en del komponenter som slites og er i unødvendig dårlig kvalitet. Tenkte at jeg kanskje skulle hatt ett hakk kraftigere maskin, med større koker, mer stål, mer kraft, og gjerne muligheten til å regulerere trykket - hvis jeg ikke må ut med 20.000 kroner da. Siden jeg kjøpte min maskin ser jeg det er mye nytt på markedet. Hvor mye mer bør man legge i det for å få en bedre maskin? Er Rocket bra? Litt vel dyr. Ser også på Isomac og denne Ariete med innebygget kvern.
 10. Er vel litt å ta i når man kaller denne farten for ulovlig. For det første. Lykke til å måle forskjellen på 20 og 25 kmh. Spesielt når feilmarginen er til prosent, og alt av bakkehelling, personvekt og annet påvirker farten. For det andre. Dersom det er ulovlig for sykler å kjøre i 25kmt, så kan du bare inndra sykkelen til 70 prosent av alle syklister. De kjører som regel fortere enn det jeg gjør i maks fart på min Xiaomi pro hver morgen.
 11. Regner med at det er stadig flere av oss her som har ventet på denne i flere måneder/år. I går kjøpte jeg min og så langt fornøyd. Hva er dine inntrykk? Må si at den ser enda finere ut i virkeligheten enn på bilder. Fantastisk fin finish denne magnesiumen.
 12. Meget pent produkt. Eg ser det er eit Indiegogo-prosjekt, så ein kan lese litt om det her: https://www.indiegogo.com/projects/kruve-sifter-formerly-rafino-coffee-cafe#/ Ein Sifter Six kan fungere fint til litt forskjellig bruk. Den har 200, 300, 400, 600, 800 og 1000 mikrometer. Ville heller hatt ein på 500 enn 1000, men det kan vel fungere med 400 eller 600 òg. Dei eg har lese om på andre forum har brukt 250-500 μm. $69 og $10 frakt blir $79. Pluss moms hamnar ein på 79*1.25*8.2 = 810 kroner. Humboldt-siktene på Ebay er ikkje så dyre - 100,- kr per stykk -, men det var over 200 kroner frakt på alle eg fann. Skal tru om det finnes nokon i Norge som sel sånt. Dersom ein siktar ut dei finaste kornene ser eg for meg at ein kan måtte endre på teknikk, kvernegrad, bønner/vatn-forhold for at det skal bli bra. Utan sikting vil dei fine korna vere mykje av grunnen til at vatnen renn gjennom med den farten det gjer. Nokre bilete som illustrerer forskjellen: Tulleprodukt, er det første som slo meg inn. På papiret stemmer alt. Filtrering av partiklene gir deg mer jevnere resultat. Og grovt stemmer det de sier om bitterhet og grovhet. Men så sitter igjen og lurer: Hvor mye rolle spiller det egentlig? Jeg syns selv at slike nerdete oppfinnelser ofte har vært en skuffelse. Som VST-filter og temperaturkontrollerte tekokere. De lover store ord men leverer svært lite forbedring. Samtidig ser jeg en nerdete tilnærming til kaffe om å gjøre alt mulig for å bekjempe bitterhet. Og lurer da på om, hvis du er så svak mot bitterhet, er kaffe den riktige drikken for deg? Når du har stilt en kaffekvern til en viss grad, får du en majoritet av korn på en utvalgt størrelse. Selv om du får med noen korn som er finere kvernet, vil det bety at disse ødelegger kaffen din og forårsaker bitterhet? Det tviler jeg på. Det hadde vært veldig artig å prøvd en espresso med filtrert kaffe. Men jeg er ganske sikker på at forskjellen hadde vært minimal. Det er tross alt kverna som bokstavelig talt har gjort grovarbeidet og påvirker kaffen mest. Mens en sil vil påvirke kaffen minst. Og så tamper du jo all kaffen sammen i bajonetten til syvende og sist. Små og store partikler blir trykt sammen og utsatt for samme behandling. Og det er jo ikke selve kaffen du kverner du drikker, men oljen som er presset ut av den. Samtidig har du dilemmaet om å sile den kverna kaffen i seg selv ødelegger kvaliteten. Du utsetter jo produktet for mer luft med denne prosessen. Og jeg er bombesikker på at du mister en del olje her. Og at du over tid med denne silen vil se det tydelig i form av brun misfarging på silen.
 13. Ja jeg har nettopp hørt om Surface Book nå. Og fy faen så genial den ser ut. Snakket nettopp med Microsoft store i Manhattan som selger en for 14.000 kroner. Men hvorfor er ikke denne tilgjengelig i Norge? Det er et helt år siden lanseringen, og fortsatt ikke mulig å kjøpe? Hva for en rar, rar, rar strategi er dette? Egentlig er jeg Apple fan, og må oppgradere laptop snart. Men de nye prisene deres er frastøtende høye for Macbook pro. Og sånn sett ser det ut som man får mye mer for penga med Surface Book. Både full touch skjer, nettbrett, laptop, batteritid og alt.
 14. Å vurdere å "emigrere" over til Sony pga deres speilreflekskameraer er vel litt absurd. Sony gjør det stort i kameraverden nå på grunn av deres innovasjon innen speilløse-kameraer. Og da er det med andre ord A7 serien som er relevant. Aller de mindre kameraene.
×
×
 • Create New...