Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var da et helt normalt spørsmål om hva som gjorde at den ikke nådde opp til de veldig gode karakterene. Spørsmålet var ikke ment som kritikk for manglende innhold på anmeldelse, men heller av nysgjerrighet. Om du absolutt ikke vil svare så er jo det greit, men slike barnsligheter som "u mad?" syns jeg du kan spare deg for eller ta til dagbladet sitt diskusjonsforum der det tydeligvis er standarden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

The Front Line

 

 

 

 

Korea krigen blir kalt den glemte krigen, vi i vesten har egenlitg bare MASH å forholde oss til når det kommer til denne krigen(selv om mange ser ut til å tro at MASH er under vietnamkrigen)

Selv om over 35 000 amerikanere døde i krigen, er krigen nesten borte fra amerikanske minnet, i forhold til Vietnam krigen der 56 000 døde, Det er ikke så stor forskjell og korea var en mye kortere krig.

Men de største tapene var jo så klart på koreanisk side, 500 000 soldater døde, over 2 millioner sivile.

 

Men glemt er den, av oss i vesten, heldgivs er krigen sterkt minnet i korea og det ser vi blant annet i krigs filmer om krigen. Den mest kjente er jo Brotherhood of war, som ble en stor internasjonal hit.

 

Dette er den andre store korea krigs filmen som har kommet etter 2000. Og de er veldig forskjellige, Brotherhood tar for seg to brødre som er ekte brødre, Front line tar for seg brødre som er brødre i strid.

Begge filmene tar for seg faenskapet i krigen, men brotherhood konsentrerer seg om to brødre, front line prøver å vise mer av de andre soldatene, ikke bare andre soldater men viser også fra fiendens side, og gjør fienden menneskelig. Dette er også en av de mest effektive anti krigs krigs filmene der ute, som virklig viser krigens galskap, Spesielt siste angrep i slutten av filmen gjør deg direkte sur, du blir sinna på de slemme komandørene du ikke har sett i filmen for å sende soldater i døden. Det er virklig galskap det siste angrepet.

 

Filmen er ektremt intens og da tenker jeg ikke bare på krigs senene, men det er hele tiden en stress faktor i filmen, du greier aldri å slappe av(bortsett fra en gang)

 

Den er langt dypere enn din vanlige action/krigs film, den har et poeng, den er dramatisk, trist, gjør deg forbannet. Og sliten.

 

10/10

Beste krigs film siden Brotherhood of war.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

200full.jpg

 

Universal Soldier: Regeneration

 

Den andre (*) filmen om Universal Soldier. Igjen møter vi Jean-Claude Van Damme som Luc Deveraux og Dolph Lundgren som Andrew Scott, to soldater som ble drept i krig og vekket til live igjen for å bli supersoldater. Denne gangen handler det om en gruppe terrorister i Tsjernobyl som har fått med seg men av folkene bak det første Universal Soldier-programmet for å lage en ny generasjon USer. Eller NGU, som de kaller det her. Det kan vi ikke ha noe av, så da vekkes Luc Deveraux opp igjen for å stoppe ham.

 

Det høres tøft ut på papiret, og den første Universal Soldier-filmen var helt grei. Både Van Damme og Dolph Lundgren er tøffe actionhelter, så å se dem sloss mot hverandre i den første filmen var interessant nok. Men jeg kan jo nevne at begge er med i Expendables 2, sammen med Chuck Norris (!) og flere andre, så det blir ikke helt det samme å bare se de to nå. I tillegg går over halve filmen før Van Damme endelig dukker opp (minus noen få, korte snakke scener), og Dolph Lundgren er knapt med i det hele tatt. I tillegg er det lett å vente på at de skal sloss igjen, siden de var bitre fiender i den første filmen. Og sloss gjør de her, men bare i noen minutter. De møtes ikke engang før mot slutten, irriterende nok. I stedet dreier det seg alt for mye om en av NGUene. Han skuespilleren er totalt ukjent for meg, og jeg klarte ikke akkurat å få samme følelse for han som for Van Damme og Lundgren. Det blir nesten som Expendables 1. Man tar en hel rekke av de gamle actionheltene fra 80-tallet, slenger de inn i samme film og lar en ny idiot (Statham) jeg knapt har sett i en eneste film være hovedperson? WTF?

 

Vurdering: 5/10 En god del bra action, men fint lite annet. Skuffende lite Van Damme og (spesielt) Dolph Lundgren.

 

(*) Jeg sa dette er den andre filmen om Universal Soldier, men det er ikke helt rett. Den offiselle rekkeføngen er Universal Soldier, Universal Soldier: Regeneration og Universal Soldier: A New Dimension (kommer i august), men det ble laget to spin-off filmer på slutten av 90-tallet som var ment å være piloter for en TV-serie. Disse heter Universal Soldier 2: Brothers in arms og Universal Soldier 3: Unfinished business, og har Matt Battaglia som Luc Deveraux og Andrew Jackson som Andrew Scott. Disse er løst basert på den første filmen, men har ingenting med de å gjøre. I US: Regeneration prøver Luc å få tilbake hukommelsen og komme seg tilbake til samfunnet, men i US2: BiA (som kom før denne) er han allerede lært seg å leve normalt og har en datter.)

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

 

Enig med omtalen her

 

Har du sett Assembly (Ji jie hao) ? Den er kanskje ikke like bra som de to du nevner, men absolutt verdt å se :) Her er det ikke i hovudsak ikke Korea krigen, men siden vi er inne på ikke-amerikanske krigsfilmer så syns eg det er verdt å nevne

Endret av Mala
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Lite Dolph i den sa du......å lure folk er ikke noe nytt i Hollywood , trengte vi egentlig 2 Panterfilmer til med Sellers outtakes etter han var død eller Game of Death '78......alt for å tjene penger , spiller ikkeno rolle om de er død så lenge det er $$$ å tjene ;)

 

Tom and Jerry blast off to Mars 4/6

 

Litt meh men grei nok for å drepe noe tid.......som titteln sier så klarer deg å rote seg bort , til Mars av alle plasser.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Fist of Unicorn (Bruce Lee ble forbanna da han fant ut at de hadde filmet han i sjul og annonserte dette som en ekte Lee film.....etters Lee's død var det ikke måte på plagiat : Bruce Li , Le , Dragon Lee. Bottom line så ble det aldri som the real thing)

 

Fearless Hyena 2 (Jackie Chan forlot denne men det stoppet ikke grådigper'en Lo Wei til å finne en lookalike og gi ut filmen som en ekte Jackiefilm)

Lenke til kommentar

Så for noen dager siden "Snow white and the huntsman". Ikke noe problem, men store deler av filmen er ødelagt grunnet Kirsten Stewert's mangel på skuespiller talent. Hun er kvinnenens svar på Steven Segal med tanke på ansikts utrykk. Om hun er glad, trist, sint, redd eller hva enn hun er, så reflekteres dette ikke i ansikts utrykket hennes.

 

Charlize Theron derimot gjør en grei rolle som den onde dronninga, og er bortimot den eneste i filmen som spiller karakteren sin. Chris Hemsworth spiller helt greit men det er bortimot der det stopper. Dvergene, joda, de er der, men også de mangler noe karakterisering.

 

Er nok ikke en film jeg vil kjøpe når den kommer ut, og neppe en film jeg vil se igjen. Stewart er vel en av de største grunnene til dette ettersom hun er den som er mest i fokuset, og jeg klarer bare ikke å se den dama igjen med det første. Jeg har (uheldigvis) sett en Twilight film og jeg vet ikke helt hva som er verst, se Twilight eller stikke seg i øynene med rusten spiker. Og for å si det slik, hennes "prestasjoner" i Twilight er ganske lik hennes "prestasjoner" i denne filmen.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

Men in black III

 

For å si det kort synes jeg de to første var helt greie filmer, men er ikke en stor fan av melke, øh, oksen Will Smith. Det er gått lang tid siden MiB2, og plottet denne gangen dreier seg om et romvesen som drar tilbake i tid og dreper Agent K (Tommy Lee Jones) når han er ung, så TLJ har bare en liten rolle nå. Jeg så til fyren forsvant, men da gadd jeg ikke mer. Det startet tragisk dårlig og ble bare verre og verre. For å si det sånn: Når Agent K blir drept i fortiden opphører han å eksistere i nåtiden. Dette gjør at alle som kjente ham trodde han døde for førti år siden. Den eneste som husker ham er Agent J (Will Smith). Man skulle tro de brukte litt tid på å finne på en bra løsning på hvorfor akkurat Agent J husker ham, men... vel, hvorfor tror dere han er den eneste som husker ham?

 

 

Han drikker mye sjokolademelk (!) Seriøst! Det er gått ti år siden sist, og dette er den beste løsningen de fant på? :wallbash:

 

 

Vurdering: Gidder ikke sette karakter, da det blir så mye krangling om det uansett. Jeg synes filmen var så ræva at jeg ikke taklet mer enn en halvtime, så døm selv hvor 'bra' den er.

Lenke til kommentar

Syntest ikke filmen var noe topp, men akkurat den løsningen syntest jeg var litt bra :p

 

Hva kan jeg si? Jeg lo i alle fall godt av den løsningen. Skjønt kanskje ikke av den grunnen de håpet på. :p

 

Nuvel, ny film.

 

Piranha 3DD

 

Fyr åpner et stort badeland som passer for hele familien. Dvs den ene delen har vakre damer med klær, den andre har vakdre damer uten klær. Legg til en drøss muterte pirajaer, så har man et problem. :p Det er blod i massevis, folk blir spist, pupper spretter frem hele tiden, og selveste The Hoff spiller seg selv i rollen som badevakt. Med andre ord en helt vanlig slasher. :p Litt vel standard til tider, men helt fint underholdning om man liker sånt. Og det er bare å innrømme det: Hvem liker det ikke? :p

 

Vurdering: 7.5/10

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...