Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bidens ufattelige sløvhet som skyldes hans pedantiske natur vekker nå krisestemning i Washington hvor folk i begge partier nå reagert; da det vist seg at et enkelt debriefingsmøte hvor Biden skulle informeres om alternativer for å lansere angrep som respons trekkes ut i det ustanselige, var dette et tydelig tegn på sløvhet. Alt tyder på at Biden klarte ikke å legge bånd på seg; han spør og spør, grav og grav, studere opp og ned ubetydelige detaljer, forhøre offiserer og rådgivere som måtte holde ut i evigheter. Da Obama en gang lot Biden ta føringen, blir han i slutten så irritert at han bare reist seg og gikk, og en andre gang skrev han "Skyt meg" i et lapp til andre. Og karakterisk nok; ingen som helst sluttkonklusjon man deretter basere en beslutning på, fant sted. Denne "taktikken" fungerte meget godt innenfor kongressen i møte med senatorer og representanter, men definitivt ikke i utøvende makt. Ikke rart at offiserer i Pentagon er frustrert, samtidig som disse som vil unngå risiko i både Pentagon og det hvite huset mer eller mindre fikk frihet for å påvirke Biden. 

Biden is ordering his advisers to present a range of U.S. response options that would forcefully deter other attacks while also not further inflaming a smoldering region, according to two officials - Politico

Herregud! Vi har en president som ikke har anlegg for situasjonsoppfatning og en europeisk elite som ikke har anlegg for situasjonsforståelse! 

Biden has carefully calibrated his response to the more than 160 attacks carried out by Iran-backed proxies hoping to take advantage of the chaos in the region in the wake of the Oct. 7 terrorist attacks. He has responded to only about 10 percent of those attacks, authorizing limited air strikes, mostly on the Houthis targeting shipping in the Red Sea, while fervently trying to wind down the conflict in Gaza and prevent further escalation.

Denne strategien virker ikke, Iran blir bare mer dristig med tiden og om et Patriot-batteri hadde ikke reagert tidsnok da en flybase kom under angrep for ikke lenge siden, ville flere dusin amerikanske liv ha gått tapt. Flere og flere har begynte med å innse at Biden er for treg og ubesluttsomt fordi han nekte å oppfatte situasjonen og alvoret i et forsøk på ha fullstendig oversikt - og dermed fortapte seg i et hav av detaljer, råd, formaninger og så mye annet. Selv Støre er ikke så ille i sammenligning, det forteller en del. Bush junior, Obama og Clinton vet hva de måtte gjøre, likedan Bush senior og Reagan, selv om Libanon i 1983 forteller en forskjellig historie (og som gjør at vestlige land vil aldri sender styrker til Midtøsten som bufferstyrker mellom israelerne og araberne, ALDRI

Men det har vært en merkelig utvikling innad i Washington som ingen så kommende; mange republikanerne har begynte med å skygge unna, selv når det er i møte med Iran og til assistanse med Israel, det snakkes nå åpent om å trekke seg helt ut av Midtøsten og bryter alle sine allianseforpliktelsene med både gulfaraberne og israelerne. Trump som kritisere Biden i ekstreme BARNSLIGE SPRÅK hadde bevisst unnlatt å si om han ville ha reagert i Bidens plass. Dette tok resten av republikanerne bokstavelig talt på senga, da disse tradisjonelt tror på "hard makt", et prinsipp som Nixon hadde etablert, og videreført av Reagan, Bush senior og hans sønn junior. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (4 minutter siden):

Bidens ufattelige sløvhet som skyldes hans pedantiske natur vekker nå krisestemning i Washington hvor folk i begge partier nå reagert; da det vist seg at et enkelt debriefingsmøte hvor Biden skulle informeres om alternativer for å lansere angrep som respons trekkes ut i det ustanselige, var dette et tydelig tegn på sløvhet.

Hvor mye hastet dette angrepet egentlig..?

Hvor viktig er det å retaliere så snart som mulig, heller enn så effektivt som mulig -- og med effektivt, så snakker vi ikke om å drepe flest mulig mennesker, men om å retaliere på en effektiv måte?

Å få arrestert noen skyldige i en 'inn og ut'-operasjon, for eksempel, i stedet for å sende av gårde en kryssermissil hadde jo vært helt enormt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (26 minutter siden):

Det er på tide at noen andre tar over.
UNWRA gjør ingenting annet enn å fyre oppunder konflikten.

De gjør mer enn det, blant annet å levere enorme mengder nødhjelp, skolegang etc. og det er derfor hele verden har brukt mye penger på dette inntil nå.

Dersom det er grunner til det kan godt UNRWA legges ned, men å brått stanse støtten akkurat når behovet er på sitt aller største noensinne ser jeg ikke som så hensiktsmessig, annet enn at det skaper mer lidelse. Det er et så stort apparat at en reformering ikke skjer over natta.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (1 minutt siden):

Hvor mye hastet dette angrepet egentlig..?

Hvor viktig er det å retaliere så snart som mulig, heller enn så effektivt som mulig -- og med effektivt, så snakker vi ikke om å drepe flest mulig mennesker, men om å retaliere på en effektiv måte?

Å få arrestert noen skyldige i en 'inn og ut'-operasjon, for eksempel, i stedet for å sende av gårde en kryssermissil hadde jo vært helt enormt.

Avskrekking. 

Og gjett hva? Det ser ut at "Å få arrestert noen skyldige"-opsjonen er tatt i bruk! Biden har valgt å overhøre alle røster om angrep på Iran, houthiene - ja nærmeste ALLE - og sensurerte alt som kommer fra Tower 22, så meget at selv militæroffiserer fant dette merkelig, og deretter gjør Kata'ib Hezbollah-militsen eneansvarlig for angrepet.  

Dette er ikke avskrekking mot fremtidige angrep. 

For Biden sendt utsendinger rett til Bagdad for å underrette den irakiske regjeringen om at de kan bli nødt til å ta KH-militsene som er oppstilt som 45., 46. og 47. brigade i PMU-militsene offentlig sett, ut av de irakiske væpnede styrkene. Siden 2019 hadde KH stått bak en rekke angrep på amerikanske baser, og fram til januar 2024 hadde Bagdadregjeringen nektet å reagere mot disse "brigadene", blant annet av frykt for borgerkrig. 

Dette kommer til å munne ut i småtteri som da Taliban-offensiven skulle stanses i sommeren 2021. Det som hendt den gang var meget pinlig og ydmykende for det amerikanske militæret fordi Biden alltid holdt tilbake. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (10 timer siden):

EU har ikke trukket seg, men noen land som er medlemmer av EU har, som Tyskland, Østerrike, Italia, Frankrike og Finland m.flere. Mens Belgia, Spania, Danmark, Sverige, Irland m.flere ikke har trukket seg.

EU har utnevnt en kommisjon av eksperter som skal se på anklagene fra Israel, men har ikke gjort noen beslutning enda, og den neste planlagte utbetalingen til UNRWA er ikke før i slutten av februar.

Av de landene som har trukket seg så er flere av de i topp 10 over de største økonomiene i verden. Det er ikke bare «noen land», det er mye penger som stoppes

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Aviene skrev (4 minutter siden):

Det er galt av Israel å drepe sivile for å få tatt militære, det er galt av Israel å gå målrettet etter militære mål slik at ingen sivile blir drept eller skadd.

Damned if you do, damned if you don't.

Dette stemmer jo ikke, det har aldri vært noe problem å gå etter militære mål, det har alltid vært et problem å gå etter sivile uansett hva det endelige målet skulle finne på og være. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (13 timer siden):

Jeg ble fortalt at jeg lever i min egen virkelighet, fordi jeg er jo blitt en slags israelvenn (selv om jeg ikke liker den regjeringen  som er nå noe spesielt godt) og vi bor i Norge. I Norge er man palestinavenn og sånn er det med den saken! Jeg har blitt fortalt hvor ille Israel er i barndommen, i skolebøkene, i media, av politikerne og ved en tur til Vestbredden midt under intifadaen som faktisk endte opp med avhør på flyplassen i Tel Aviv. Ei hyggelig israelsk dame hadde noen kritiske spørsmål til hvorfor jeg besøkte palestinere på vestbredden midt under en krig.

Men nå innser jeg mer og mer at det er vi i Norge som lever i en egen virkelighet i vesten og at mens EU, USA og alle store bidragsgivere til UNRWA trekker seg ut så forstår ikke vi i Norge alvoret i anklagene mot organisasjonen. Vi er nå den største donatoren. Neste på listen tror jeg er Saudi-Arabia og Tyrkia, nå som Japan også trakk seg ut. Og så er det en haug med smådonasjoner, nærmest symbolske, fra en rekke primært arabiske land. Ekspertene i Norge er sjokkerte, rystet og reagerer med vantro. De begrepene de har brukt på autopilot mot Israel brukes nå mot EU og våre viktigste  allierte, som har vært så grusomme å bedrive "kollektiv avstraffelse" pga noe "noen få har gjort".

https://www.vg.no/nyheter/i/VPm0ap/flere-land-fryser-stoette-etter-hamas-anklager-skamfullt

Dette. Når skal vi i Norge forstå at vi snart er alene i Vesten om å støtte UNRWA?

Barth Eide oppfører seg som det er alle andre som tar feil og han som har rett. 

  • Liker 9
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (20 minutter siden):

Dette stemmer jo ikke, det har aldri vært noe problem å gå etter militære mål, det har alltid vært et problem å gå etter sivile uansett hva det endelige målet skulle finne på og være. 

Slik pro-palestinerne ser det så var dette tre sivile unge menn som var på sykehus med noen skader de hadde pådratt seg.

Slik den andre siden ser på saken:
Palestinian Arab sources report that IDF troops eliminated three wanted terrorists who were hiding in the compound of the Ibn Sina Hospital in Jenin overnight Monday.

According to the reports, special forces entered the compound and eliminated the three, who were on the third floor of the building, and then left.
https://www.israelnationalnews.com/news/384380

Israeli security establishment said the three were settled in a hospital room, which they used to plan terrorist activity. It is still unclear, however, whether officials at the institution helped hide them.

The three were defined as a "ticking bomb" in light of information according to which they planned an attack on one of the settlements in the West Bank using a car rigged with explosives, and targeting the local security team and residences.
https://www.haaretz.com/israel-news/2024-01-30/ty-article/.premium/israeli-forces-raid-west-bank-hospital-dressed-as-doctors-kill-three-hamas-terrorists/0000018d-5968-d997-adff-dd7aba630000

Endret av Aviene
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Aviene skrev (20 minutter siden):

Slik pro-palestinerne ser det så var dette tre sivile unge menn som var på sykehus med noen skader de hadde pådratt seg.

Slik den andre siden ser på saken:
Palestinian Arab sources report that IDF troops eliminated three wanted terrorists who were hiding in the compound of the Ibn Sina Hospital in Jenin overnight Monday.

Hva er relevansen her ? Det er uansett ikke greit å gå etter sivile.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Maneto skrev (1 time siden):

Dette. Når skal vi i Norge forstå at vi snart er alene i Vesten om å støtte UNRWA?

 

Ifølge Aftenposten er det 12 land som har fryst støtten, og ikke alle disse er i vesten heller, så det er nok fremdeles et stykke til Norge er alene om dette, hvis vi blir det:

https://www.aftenposten.no/verden/i/zEnd4w/innbyggere-i-gaza-uten-unrwa-doer-vi-av-sul

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...