Jump to content

-sebastian-

Medlemmer
 • Content Count

  1347
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

358 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

17722 profile views
 1. Plutselig hadde det gått noen år, men godt at ikke alt forandrer seg med tiden. Føler det samme for den nå som det jeg bare kunne se for meg den gang!
 2. Her har du svaret ditt. Viss deltaP er konstant og tiden som du sier større, hva skjer da med kraften?
 3. Finn to tilsvarende plasser på grafen, og så trekker du den laveste x-verdien fra den største. Her ville jeg valgt 2Pi og Pi, og fått da at perioden er Pi.
 4. Godt mulig pensum er oppdatert siden min tid, men vi lærte iallfall ingenting om komplekse tall før universitetet.
 5. Tipper Matte 3, eventuelt Lineær Algebra. Om det ikke er IB på videregående!
 6. I kulens toppunkt vil farten i y-retning være lik null. Den vil fremdeles ha fart bortover i x-retning, og ettersom vi ikke har luftmotstand, vil denne være lik som i utgangspunktet. Farten i x-retning (og total fart i toppunktet) finner du ved å dekomponere startfarten. Hint: Cosinus
 7. Kjapt spørsmål om gassarm til 34" UW, har fått med meg at Norlink skal være bra greier. Er det noen som vet forskjellen på disse to? 1. https://www.komplett.no/product/580375/datautstyr/skjermer/bord-og-veggfeste/norlink-spaceco-pro-s1-gassarm 2. https://www.komplett.no/product/597530/datautstyr/skjermer/bord-og-veggfeste/norlink-spaceco-pro-s1-1000-gassarm Ser ut som 1000-varianten takler mer vekt, regner med det er denne jeg vil ha? Tusen takk!
 8. Ja, du kan bruke cosinussetningen til dette. Siden du ønsker å finne er da de to andre sidene kvadrert og lagt sammen, trukket fra to av dem ganget sammen i tillegg ganget med cosinus til den motstående vinkelen. Mer presist:
 9. Men vil ikke Im(z) her være kun 1, og ikke i? Ettersom z = a + bi, og Im(z) her er b.
 10. Samboer var i omtrent samme situasjon som deg TS, og kjøpte Matebook X Pro med i5 og den slags til 14000. Denne ble nylig returnert uten problemer (50 dager åpent kjøp) til fordel for den kraftigere modellen du nevner på Cyber Monday, for kun en ekstra tusenlapp i mellomlegg. Hun hadde vært vant til en større og kraftigere bærbar, og mente Matebooken med i5 ble for svak til de typiske oppgavene (også ingeniørstudent). Personlig har jeg hatt Dell XPS 15" tidligere. For meg er nok XPS og Matebooken de beste alternativene i scenarioet ditt, selv om jeg kanskje ville vurdert Lenovo. X1 Carbon er spesielt fin! Edit: Jeg synes ikke det er overkill. Men om det blir riktig for deg er vanskelig å avgjøre for andre, og noe jeg tror du må kjenne på selv. Samtidig, snittstudenten har jo langt fra slike maskiner. Dermed blir det statistisk sett overkill, og selvfølgelig ikke noe du behøver for å komme deg gjennom/gjøre det bra på studiet.
 11. Av de ville jeg gått for asusen. Men, er du først i den prisklassen, ville jeg vurdert UW! Og for å svare på det andre spørsmålet ditt: Jeg ville tippet det kommer tilbud på Black Friday. PG279Q var nede i 5995 på elkjøp i fjor. Men det blir selvfølgelig bare synsing.
 12. Her gjelder det å legge merke til at funksjonen din lager en halvsirkel, som igjen lager en perfekt kule når du roterer den om x-aksen. Videre er trikset å spotte nettopp hva radiusen til halvsirkelen og kulen er. Viss du skriver ligningen om til y2 = 4 - x2 Eller x2 + y2 = 22 Så ser du at dette er ligningen for en sirkel med radius lik to. Ligningen uttrykt for y tegner kun sirkelen over x-aksen, og gir deg derfor en halvsirkel. Uansett skal du rotere denne halvsirkelen om x-aksen, som gjør at du får en perfekt kule. Denne kulen får selvfølgelig samme radius som halvsirkelen du roterte om x-aksen. Videre er det enkelt å regne ut volumet til kulen med radius to, ved å bruke formelen for en kules volum som jeg er sikker på du kan.
×
×
 • Create New...