Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Har er tallene fra VG nå. Jeg tror disse tallene er det vi har. Tror de kan være forholdsvis riktig. Jeg har inntrykk at media i andre land også bruker lignende tall.

På Gaza:

Palestinere: 22.185 drepte
Israelere: 171 drepte

I Israel:

Palestinere: ca 1000 drepte
Israelere: >1200 drepte

Endret av Svein M
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

WHO har nylig inkludert Nord-Korea i sitt styre.

WHOs "executive board" består av 34 medlemmer som er kvalifiserte innen medisin, og som velges for perioder på tre år.

Nylig ble doktor Jong Min Pak, en av lederne i Nord Koreas helsedepartement, valgt inn i WHOs styre, og vil delta på det første møtet nå i januar.

Nord-Korea har vært medlem av WHO siden 1973, og har hatt et lengre samarbeid med WHO om landets elendige helsevesen.

Nord-Korea har valgt å be om økonomisk støtte for at Dr. Jong skal kunne reise til Geneve å delta, selv om de bruker millarder på militære øvelser og annet vås.

 

 

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
8 hours ago, trn100 said:

Igjen, "who is counting" 😉

8 hours ago, Entern said:

Igjen, vil gjerne vite nøyaktig hva du mener med det.

Er det ikke ganske åpenbart?

Mens mange betviler tapstallene i Gaza, og snakker om oppblåste tall, menneskelige skjold eller terrorister, ser de samme ut til å ta de israelske tallene for god fisk.

Men det er altså Israel som teller. Man teller med soldater, mennesker drept av IDF, åpenbar collateral damage, og kommer dermed til tallet 1200. Og så snakker man om bestialiteter og barbari, vel vitende om at mye av dette er rent oppspinn fra israelsk side. Det er så mye påviste falske historier, at det er vanskelig å vite om noe i det hele tatt er sant.

Av de 24 barna som ble drept 7. oktober vet vi at 4-5 var arabiske barn som døde som følge av et rakettnedslag, og at minst tre barn ble drept av IDF i Be'eri. Det har gått rykter om at IDF skjøt villt mot israelere, men saken blir hysjet ned. Hvor mange israelere ble drept av IDF den 7. oktober? De satte tross alt inn både tanks og helikoptre som skjøt udiskriminert, og det er snakk om at de fulgte Hannibal-doktrinen.

Så, når det sås tvil om tallene fra Gaza, er det på sin plass å være kritiske også til den israelske fremstillingen av 7. okt.

Og da har jeg ikke engang nevnt at bosettingene langs grensen til Gaza i grunn fungerer som menneskelige skjold, dersom man skal skjære etter samme lest som noen bruker for drapene i Gaza... 

Endret av Rhabagatz
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (1 time siden):

Men det er altså Israel som teller. Man teller med soldater, mennesker drept av IDF, åpenbar collateral damage, og kommer dermed til tallet 1200. Og så snakker man om bestialiteter og barbari, vel vitende om at mye av dette er rent oppspinn fra israelsk side. Det er så mye påviste falske historier, at det er vanskelig å vite om noe i det hele tatt er sant.

Er det? Hva er  det som ikke er sant, at en masse kvinner ble voldtatt og lemlestet? At folk ble brent levende? At sivile ble slaktet?

Hva er det jeg bør være "vel vitende" om at er oppspinn fra 7.oktober egentlig?

  • Liker 6
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Sutton har oppdaget at svært mye av arsenalet for houthiene er beregnet på en sperring av Bab el-Mandeb stredet og skipstrafikken gjennom Rødehavet, som da betyr at de hadde i mange år tatt mål av seg for å stenge av en av de viktigste skipsrutene i verden. Denne raketten av av type Fateh-313 produsert i Iran.

Og fra IAEA har det kommet ut at Iran nå er kapabelt for å lage atombombe etter å ha anriket over 130 kg uran på 60 % og høyere, og dermed er man ikke bare nådd et viktig milepæl, men også grensen for tålmodigheten i Tel Aviv, Riyadh og Washington. IAEA sier nå rett ut at Iran har brutt atomavtalen så det monner. 

Under normale omstendigheter er det fritt fram for et angrep på Iran, men Sullivan og Biden holdt tilbake mens Netanyahu som innerst er en feiging, måtte beveges under sterk press i midten av den pågående krigen mot Hamas. 

Etterspørselen etter olje er forresten på vei nedover globalt sett - fordi bin Salmans idiotiske politikk om å holde oljeprisen kunstig høy har fulgt til at færre kjøpe olje i kortvarige oppkjøp mens andre land (Angola gikk ut av OPEC og flere OPEC-medlemmer har sluttet med å adlyde) solgt mer til lavere pris for å ikke svekke seg. Land etter land kjøper nå olje for mer langsiktige formål som nasjonal lagring og dermed ikke lenge holde opp kjøpepresset - oljen blir for dyrt i slike omstendigheter. Russisk og iransk smuglerolje endt opp i lagring og videresalg fremfor øyeblikkelig forbruk. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (34 minutter siden):

Jeg begynner å tro at Israel har også unnlot å angripe IS fordi de vil at terrorgruppen skal utslette de iransk-støttende grupper.

Å la to fiender utkjempe hverandre før man går inn og tar seierherren er vel en av de eldste krigstaktikkene i boken. (hvis spekulasjonen din er korrekt)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hvis jeg var den amerikanske presidenten, vil jeg be Austin om å forberede krigsplanene for en amerikansk-iransk krig snarest mulig, og ikke minst gir Sullivan og Blinken sparken eller sendt til Alaska med det første flyet. For Iran har gjort det; et angrep med ballistiske missiler var lansert mot den amerikanske militærbasen i al-Assad flybase i et overlagt og bevisst angrep for å drepe flest mulig amerikanerne. Patriot-batteriet måtte avfyre opptil 15 missiler for å stanse mesteparten av angrepet, men flere kom gjennom og forårsaket store skader. Dette var lansert av iranske vasallmilitser fra PMU som Bagdadregjeringen nå har hele 100 % mistet kontrollen over. 2 amerikanske soldater og 1 irakisk soldat ble skadet. Flere dusin fikk senskader. 

IAEA har mer eller mindre gitt USA grønt lys for å lansere et angrep for å ødelegge anrikningsanleggene og atomkraftverkene etter å ha gjort det klart at Iran med full overlegg bryte atomavtalen og anriket nok materiale som tillatt både prøvetestsprengning og produksjon av atombomber. 

Det lanseres en bærerakett, Qaem-100, som klarte å plassere en satellitt i en stabil LEO-bane 500 km over overflaten - som i virkeligheten er en suksessrik testing av et ICBM som kan når USA 10,000 kilometer vekk med et stridshode på 250 kg, og det er kjent at en forstørret variant, Qaem-105, er under utvikling for å ha et stridshode på 400 kg. For første gang har Iran nå den nødvendige kapasiteten for direkte angrep på USA, og de kan ha Qaem-100 i masseproduksjon fordi dette er basert på Fateh-110 teknologien med solidbrensel.

Det er nå flere og flere bevis på at Iran er involvert i houthienes blokaden av Rødehavet, i en slik grad at det ikke lenge er mulig å utelukke iransk innblanding i det som er et angrep på verdenssamfunnets sjøtrafikk. Amerikanerne sliter med å stoppe angrepene på shippingen ettersom de må ta ut rakettrampene som de ballistiske missiler fra Fateh 110-familien avfyres med mot deres mål. 

Disse missilene som sendes mot al-Assad flybase er av en variant fra Fateh 110, disse var "små" Fateh-360 på "bare" 1,100 kg med en maks. rekkevidde på 80 til 120 kilometer, og kan brukes mot mål på mindre enn 30 km vekk som meget avanserte presisartilleriraketter med de samme egenskaper som Fateh 110. De er så raskt, opptil Mach 5, at bare Patriot med AI-reaksjonsevne uten menneskelig innblanding kan reagere tidsnok. Det verste med Fateh 360 er at disse kan kamufleres i vanlige lastebiler og trenger ikke avanserte rakettramper. 

Khamenei har blitt GAL, han er i berserkgang. Selv om Pakistan og Iran "sluttet fred", var det sannsynlig da iranerne omsider beklaget seg etter direktekontakt med Kina og Pakistan på det diplomatiske feltet. Men selv kineserne er i ferd med å bli bekymret over utviklingen. 

Biden burde ringe bin Salman og forklare han at han må slutte seg til USA og Emiratene om det bryte ut krig som nå er nærmest uunngåelig. Det er blitt tydelig for alle at en galning nå sitter med makten i Iran, og at han bare er oppslukt av hevnbegjær mot Israel og USA. 

Noe av dette kunne ha vært unngått om Biden i 2021 var raskt med å viske bort Trumps overgrep, men det gjort han ikke ved å lytte på Blinken som vil "presse" iranerne til innrømmelser og deretter på Sullivan som vil ikke ha krig. Dessuten hadde israelerne rotet det til ved å gjennomgå en rekke valg som endt med at Netanyahu med hans katastrofale politikk mot palestinerne kunne overleve. Men det verste av alt er at vestlige nektet å beklage seg for drapet på Soleimani i januar 2020 og deretter nektet å straffe Trump for dette. 

Dette er katalysatoren bak den kommende storkrigen i Midtøsten. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (På 20.1.2024 den 8:33 AM):

Er det? Hva er  det som ikke er sant, at en masse kvinner ble voldtatt og lemlestet? At folk ble brent levende? At sivile ble slaktet?

Hva er det jeg bør være "vel vitende" om at er oppspinn fra 7.oktober egentlig?

Kan du fortelle meg hvor mange sivile ubevæpnede israelere -politi er bevæpnet - som ble drept i terrorangrepet, gitt dine beste kilder?

Hvor mange av de sivile, circa, ble drept av Israel?
Hvor mange av dem var barn?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Kilder til Axios: Israel foreslår to måneders pause mot alle gislene

    9 min
    Vilde Elgaaen
    DEL

    Nyhetsnettstedet Axios skriver at Israel har kommet med et tilbud til Hamas om to måneders pause i krigen, i bytte mot alle gislene.

    Axios viser til to ikke navngitte kilder blant israelske myndigheter.

    Forslaget er formidlet til Hamas gjennom qatariske og egyptiske forhandlere, og skal være ledd i en flerfaset avtale.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...