Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Republican congressman drafts impeachment resolution over Biden’s Israel aid threat

Rep. Cory Mills (R-Fla.) is preparing to introduce articles of impeachment against President Biden over the pause on the shipment of some military weapons to Israel, arguing that it is similar to Donald Trump’s actions that led to his first impeachment in late 2019. 

Mills, 43, submitted language to House counsel on Thursday for one article of impeachment that would charge Biden with “abuse of power,” Mills revealed on X, noting that he would “pursue action [Friday] morning.” 

“Using the powers of his high office, President Biden solicited a ‘quid pro quo’ with the foreign government of Israel by withholding precision guided weapons shipments in order to try and extract military policy changes,” reads Mills’ resolution. 

“President Biden sought to pressure the government of Israel to take steps by conditioning official United States Government acts of significant value to Israel,” it continues. 

 

https://nypost.com/2024/05/09/us-news/house-gop-drafting-biden-impeachment-articles-over-israel-aid-cutoff-threat/?utm_source=twitter&utm_campaign=nypost&utm_medium=social

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

UNRWA staff stealing and selling humanitarian aid, Gazans report

UNRWA staff are stealing aid and selling it for profit, while those who report it face reprisals, according to numerous reports published by Palestinians in an UNRWA-related chatroom.

The posts expose a deep frustration by employees that senior UNRWA employees are engaged in the abuses, and that the agency is doing nothing about it. This comes amid a recent call by UNRWA Commissioner-General Phillipe Lazzarini for countries to increase direct cash assistance to Gazans because, although “there is more food available… it still does not mean that the food is accessible.”

 

https://unwatch.org/unrwa-staff-stealing-and-selling-humanitarian-aid-gazans-report/

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, 0laf said:

Støtte til Israel er historisk sett et punkt de to partiene har vært enige om, og ingen sittende president har ført en slik politikk mot Israel, som det Biden har gjort.

Tja jeg vet ikke, George Bush Sr var ganske hard i klypa mot Israel i 1991. Da tilbakeholdt han lånegarantier til Israel, inntil han var sikker på at pengene ikke gikk til settlers.

Han mistet riktignok 24% av sine jødiske velgere etterpå og tapte valgkampen mot den mer pro-israelske Clinton.

Endret av shockorshot
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
7 hours ago, Lemongrass said:

Fasinerende at Israel bruker ordet antisemittisme om kritikken og fordømmelsen de mottar. Det er ikke antisemittisme å påpeke folkemord. Kritikken og fordømmelsen er rettet mot handlingene som utføres, ikke identiteten til dem som utfører dem. Og ved å trekke paralleller til Holocaust så gir ikke det at man er et tidligere voldtektsoffer en rett til å voldta andre personer.

 

Så er det heller ikke folkemord som pågår, så hvis man ønsker at Israel skal roe retorikken, så burde vel det være gjensidig, tenker jeg.

 

6 hours ago, 0laf said:

Ynet reporter beaten by protesters in Malmo

Zeev Avrahami  in Malmo to cover events around the Eurovision Song Contest for Ynet is attacked by participants in an anti-Israel protest; protesters demand he prove he is not Jewish or Israeli, Avrahami tells them 'I am both'

 

https://www.ynetnews.com/article/sjaxv5qfc#autoplay

 

Blir spennende å se om Polisen overhodet forsøker å hanke inn noen for "hat mot folkgrupp."

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (38 minutter siden):

 

Så er det heller ikke folkemord som pågår, så hvis man ønsker at Israel skal roe retorikken, så burde vel det være gjensidig, tenker jeg.

Akkurat det spørsmålet skal domstolen i Haag vurdere. Og de er mye mer kvalifisert enn både meg og deg til å vurdere nettopp dette spørsmålet. Men at de i det hele tatt tar opp saken bør vel være en indikasjon?

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Brother Ursus skrev (12 timer siden):

Jeg har sagt det før, og de fleste her er uenige, men jeg sier det igjen - Biden er mest opptatt av eget gjenvalg.

Helt uenig - Biden vet veldig godt at å holde igjen våpen til Israel ikke gjør ham mer populær og at det ikke øker sjansene for gjenvalg. Det har vi historisk presedens for, se bare på Bush senior og hva som skjedde etter han holdt igjen støtte og tvang Israel til forhandlingsbordet. Israel-lobbyen i USA er enormt sterk. De 12 republikanske senatorene som nylig sendte et trusselbrev til ICC mottar mange millioner av dollar fra AIPAC.

Han gjør det fordi dette er hva han, administrasjonen i Det hvite hus og utenriksdepartementet mener at er det riktige å gjøre.

USA mener også en bakkeinvasjon i Rafah vil styrke Hamas, ikke svekke dem:

“Any kind of major Rafah ground operation would actually strengthen Hamas’s hands at the negotiating table, not Israel’s. That’s our view,” White House National Security Council spokesperson John Kirby argued.

Samtidig er en stadig større andel av den amerikanske befolkningen kritiske til Israels handlinger på Gazastripen:

Majority in U.S. Now Disapprove of Israeli Action in Gaza
https://news.gallup.com/poll/642695/majority-disapprove-israeli-action-gaza.aspx

Biden og USA er heller ikke alene - hele den vestlige verden (utenom Ungarn) samt Australia, New Zealand, Japan og Sør-Korea står samlet mot en israelsk invasjon i Rafah. Dette er det gode grunner til.

Biden: I won’t give Israel offensive weapons to attack in populated parts of Rafah
https://www.timesofisrael.com/in-bluntest-threat-yet-biden-says-israel-will-have-to-choose-between-rafah-op-us-arms/

Sitat

US President Joe Biden said Wednesday that his administration will not support Israel or provide it with offensive weapons if it launches an operation against Hamas in populated parts of the southern Gaza city of Rafah.


Den kleine responsen fra den israelske regjeringen viser at det er helt riktig avgjørelse.

De later som de er overrasket, selv om det er to måneder siden Biden sa at en Rafah-invasjon vil være å bryte USAs røde linje. Biden holder bare det han lover dette tilfellet.

At Israels (terrordømte) sikkerhetsminister tweetet følgende forteller mye om hvor useriøs den sittende israelske regjeringen er. Sånt skader bare Israels internasjonale omdømme og ødelegger for deres innflytelse hos allierte som USA. Som Det hvite hus nå har poengtert mange ganger; Israel og Netanyahu-regjeringen er ikke det samme. Dersom Israel hadde hatt en ikke-ekstrem og forutsigbar, fornuftig, mer normal regjering, ville de kunne vært mer til å stole på for USA.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Lemongrass skrev (29 minutter siden):

Akkurat det spørsmålet skal domstolen i Haag vurdere. Og de er mye mer kvalifisert enn både meg og deg til å vurdere nettopp dette spørsmålet. Men at de i det hele tatt tar opp saken bør vel være en indikasjon?

https://no.wikipedia.org/wiki/Autoritetsargument

Det betyr ikke at de tar feil, men det betyr heller ikke at "de har rett fordi de er en autoritet på fagfeltet". Det finnes mange bilmekanikere som gjort feil. Det finnes mange kirurger som gjort feil (dessverre, som regel på grunn av overarbeid). Det finnes mange som er eksperter i sitt fagfelt, som likevel gjort feil.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aviene skrev (11 minutter siden):

https://no.wikipedia.org/wiki/Autoritetsargument

Det betyr ikke at de tar feil, men det betyr heller ikke at "de har rett fordi de er en autoritet på fagfeltet". Det finnes mange bilmekanikere som gjort feil. Det finnes mange kirurger som gjort feil (dessverre, som regel på grunn av overarbeid). Det finnes mange som er eksperter i sitt fagfelt, som likevel gjort feil.

Selvfølgelig, men det finnes ingen perfekt institusjon for å vurdere dette spørsmålet. En uavhengig domstol er det nærmeste man kommer. De går grundig gjennom bevismateriale og vitneavhør som vi ikke har tilgang på og har en juridisk kompetanse som er langt over den vi her inne sitter på.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Joe Biden tenker definitivt på valget ja. Han vet, like godt som alle andre, at hvis et mexicansk terrorkartell hadde angrepet USA og drept 150.000 amerikanere (eller hva den befolkningsmessige ekvivalenten ville vært for 9. oktober), og deretter gjemt seg blant sivilbefolkningen i Juarez, så ville ikke det vært et blikkskur igjen i Juarez to uker senere. 

Men av en eller annen merkelig grunn holdes Israel til helt andre standarder enn andre land, og skal ikke få lov til å eliminere fiender som har lyst til å utslette dem fra jordas overflate. 

Dessverre for gamle Joe er alt gamle Joe gjør feil. Han vil aldri klare å gå langt nok til venstre å tekkes pro-palestinerne og han vil aldri klare å gå langt nok til høyre til å tekkes de mest ekstreme sionistene. Ben Gvirs latterlige Biden❤️ Hamas-tweet understreker hvilke gærninger han har med å gjøre på begge sider.

I en polarisert verden taper de moderate, og det er kanskje derfor Kina pøser ut Genocide-relatert content på TikTok til mobilavhengige zoomers som for første gang innser at krig er stygge greier? Jeg har lenge vært bullish på Bidens sjanser for gjenvalg, men hvis denne lille krigen fortsetter å være det eneste verden bryr seg om står det igjen en vinner: Donald J. Trump.

Og da er det farvel til det amerikanske demokratiet, farvel til Ukrainas som uavhengig nasjon, og kanskje til og med farvel til Taiwan og andre små land rundt om som diverse autoritære regimer sikler etter? Nei, dette var mye negativitet på en solrik fredag, men fremtiden ser stygg ut. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
0laf skrev (12 timer siden):

FN-topp til VG: –⁠ De har virkelig mistet sitt moralske kompass

FNs spesialrapportør Francesca Albanese mener det er grunn til å tro at Israel begår folkemord.
I intervju med VG etterlyser hun norske tiltak.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/rPLqWw/fn-topp-til-vg-de-har-virkelig-mistet-sitt-moralske-kompass
_________________


Selv har hun nettopp blitt lurt av en falsk "rabbi", hvor Albanese var villig til å tale til støtte for "Intifada" ... mot betaling, så hun bør kanskje sjekke sitt eget moralske kompass.

VG jobber med en sak om dette som trolig blir publisert snart 🤣

https://www.dailywire.com/news/un-official-duped-by-fake-rabbis-invite-to-speak-on-morality-of-intifada-at-anti-israel-protest

 

 

Hvordan vet vi at de skal skrive en sak om dette? Regner med de feier det under teppet og later som ingen ting.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Aviene said:

https://no.wikipedia.org/wiki/Autoritetsargument

Det betyr ikke at de tar feil, men det betyr heller ikke at "de har rett fordi de er en autoritet på fagfeltet". Det finnes mange bilmekanikere som gjort feil. Det finnes mange kirurger som gjort feil (dessverre, som regel på grunn av overarbeid). Det finnes mange som er eksperter i sitt fagfelt, som likevel gjort feil.

Nå er det en vesensforskjell mellom en av mange bilmekanikere, og det rettslige organet som er høyeste myndighet på området. En beslutning derfra er den offisielle sannheten.

Så i dette tilfellet er faktisk autoritetsargumentet gyldig.

Endret av Rhabagatz
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

På hvilken måte mener du USA "holder Israel til helt andre standarder enn andre land"? Har du noen eksempler?

Verden holder Israel til helt andre standarder. Et eksempel er Afghanistan etter 9/11. Et annet er den sinnsyke mengden FN resolusjoner mot Israel, kontra andre land. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (10 minutter siden):

På hvilken måte mener du USA "holder Israel til helt andre standarder enn andre land"? Har du noen eksempler?

Det er vel naturlig å sammenligne med andre konflikter der USA selv har vært involvert, f.eks. i Irak eller Syria.

Her diskuterer man dette. Og  på Gaza snakker vi om en enda mer organisert fiende, mer tettbebygget strøk og flere andre kompliserende faktorer:
https://www.timesofisrael.com/the-devastation-of-gaza-was-inevitable-a-comparison-to-us-operations-in-iraq-and-syria/

Sitat

Urban offensives will therefore generally do very serious damage to buildings and infrastructure. If civilians are constrained to remain in these areas of intense combat, for whatever reason, they will suffer immensely, as have the civilians of Gaza.

Cities have grown in size and density as the population of the planet has grown and as more and more people move to cities to be a part of the modern economy. The Israeli offensive in Gaza, the US-led coalition offensives in Mosul and Raqqa, and even the bloody and clumsy Russian siege of Mariupol may not be anomalies.

Instead, they are a window into future war. Rather than imagining pristine military operations, analysts and strategists should better understand the implications of failed diplomacy, or of conflicts simply left unsettled because diplomatic engagement is politically inexpedient.

Few political disputes will be settled by invitational armored battles in empty plains and deserts. War is an extension of politics, and politics happen among people.

 

Generelt er det en fare for at vi vil se mer at slike kriger fremover.
Alternativet vil i så fall være å slutte å bekjempe slike fiender. Dette er selvsagt urealistisk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
VifteKopp skrev (6 minutter siden):

Verden holder Israel til helt andre standarder.

Nå var det snakk om Biden og USA, men hvis du ikke vil svare på spørsmålet er det helt greit.

VifteKopp skrev (6 minutter siden):

Et eksempel er Afghanistan etter 9/11.

På hvilken måte er det et eksempel? En helt annen tid, en helt annen type konflikt og en helt annen type aktør ved makta. Det er ikke sammenlignbart.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Lemongrass skrev (1 time siden):

Selvfølgelig, men det finnes ingen perfekt institusjon for å vurdere dette spørsmålet. En uavhengig domstol er det nærmeste man kommer. De går grundig gjennom bevismateriale og vitneavhør som vi ikke har tilgang på og har en juridisk kompetanse som er langt over den vi her inne sitter på.

Aha, du skriver en sak men mener noe helt annet. Skjønner. Ja, hvis du mener noe helt annet enn du skrev så blir resultatet også noe ganske annet.

Men ut fra det du skrev var det helt klart:

Lemongrass skrev (2 timer siden):

Akkurat det spørsmålet skal domstolen i Haag vurdere. Og de er mye mer kvalifisert enn både meg og deg til å vurdere nettopp dette spørsmålet. Men at de i det hele tatt tar opp saken bør vel være en indikasjon?

Dette referer til at de har rett fordi de er autoritet. Det er feil. Til og med domstoler har gjort feil (Viggo-saken).

Det du skrev var tydeligvis ikke det du mente. Det du mente var at vi får vente på dommen så kan vi diskutere ut fra den. Det er noe helt annet enn det du skrev.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Aviene skrev (13 minutter siden):

Aha, du skriver en sak men mener noe helt annet. Skjønner. Ja, hvis du mener noe helt annet enn du skrev så blir resultatet også noe ganske annet.

Men ut fra det du skrev var det helt klart:

Dette referer til at de har rett fordi de er autoritet. Det er feil. Til og med domstoler har gjort feil (Viggo-saken).

Det du skrev var tydeligvis ikke det du mente. Det du mente var at vi får vente på dommen så kan vi diskutere ut fra den. Det er noe helt annet enn det du skrev.

Det du skriver her gir ingen mening. Vi kan diskutere frem og tilbake om det er begått et folkemord farget av våre biasede ståsted. Jeg mener det blir begått folkemord, du mener kanskje at det ikke er begått det. Jeg ser ikke at jeg har motsagt meg selv her. Mitt poeng hele veien er at domstolen i Haag er mer kvalifisert enn oss begge, dog ikke perfekt, til å avgjøre dette spørsmålet. At de i det hele tatt tar opp saken er også interessant.

Endret av Lemongrass
  • Liker 5
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (17 minutter siden):

Det er vel naturlig å sammenligne med andre konflikter der USA selv har vært involvert, f.eks. i Irak eller Syria.

Naturlig å sammenligne med amerikanske oljekriger? bare i irak er det snakk om alt fra 300.000 til over 4 millioner drepte. amerikanske overgrep er på et helt annet nivå enn det israel driver med.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...