Gå til innhold

Hamas har erklært krig mot Israel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
DukeNukem3d skrev (1 time siden):

Mye slik krigen i Ukraina dekkes, veldig bra

NRKs dekning av Russlands krig mot Ukraina har ikke bare vært bra. Flere ganger har de referert til invasjonen i 2014 som «borgerkrig» for eksempel, som både er feil og den russiske propagandafortellingen. De har også etter min mening vært overivrige i å lage balanse, som resulterer i en falsk balanse som fort blir helt komisk når det bare er én aggressor. Men joda, de har også hatt mye god dekning og veldig bra korrespondenter.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 minutes ago, 0laf said:

https://www.ngo-monitor.org/ngos/norwegian_people_s_aid_npa_/

Norge er en av de største økonomiske bidragsyterne til Palestina, med 800-900 millioner kroner årlig.
Pengene går gjennom UNRWA og diverse NGOer, og en hel del av det ender beviselig opp hos Hamas.

Vi kan også se det direkte på Norad

25% av norsk u-hjelp til Palestina går til budsjettstøtte så Norge finansierer Hamas direkte. Blant de resterende 75%, så er det sannsynlig at en god andel havner opp hos Hamas.

https://resultater.norad.no/geografi?show=bistand

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
herzeleid skrev (22 minutter siden):

Det fremstår på mange måter som et kollektivt selvmordsangrep, der eneste "gevinsten" er død og elendighet. 

Motivasjonen kan muligens være symbolikk og martyrdom. 

Kan jo ikke på noen måte forsvares det som har skjedd nå, men utover det klarer jeg ikke å 'heie på' noen av sidene her i den større konteksten av denne langvarige konflikten. Min sympati ligger hos uskyldige sivile som blir rammet.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

A senior Biden administration official says on a call with reporters that the US “will treat Hamas for what they are. They are an international terrorist organization.”

Washington’s focus is currently on “ensuring that the Israelis have what they need to respond appropriately,” says the official.

The White House official says the US is ready “to offer all appropriate means of support to the people and government of Israel.”

“Israel has a right to defend itself and its people. Full stop.”

“We remain deeply aligned,” said the official, adding that Israel’s response is likely to continue “for some time.

The official says that that US will continue to “work with parties throughout the region” to make sure the fighting doesn’t spread from Gaza.

The official also speaks about the potential of a normalization deal between Israel and Saudi Arabia, saying that it is “premature to say the impact” that the war will have on those efforts.

“That process has a ways to travel,” says the official, adding that “terrorist groups like Hamas will not derail any such outcome.”

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

IDF er på vei. Det er ingen andre vei tilbake, de må redde gislene eller hevne dem, de må ødelegge alle militante bevegelser og de må utrydde hele Hamas-apparatet. Rundt 50,000 til 100,000 militante og væpnede sivilister må elimineres, i et land hvor 2,3 mill. bor. Israelerne er nødt til å gjenreise okkupasjonen fordi de kan ikke lenge tolerere en eksistenstrussel. 

I verste fall vil flere hundretusener drepes, skades og fordrives, men på den andre siden er ikke israelerne gitt annet valg etter grusomhetene som gjør det meget klart at Gazastripen må ødelegges som en trussel, ved å okkupere den på nytt og deretter hamret ut en ny løsning slik at nye tragedier ikke vil skje, og da må USA går inn i bildet sammen med gulflandene og EU når det er over. 

Det kan ta flere måneder, men jeg tror ikke israelerne kommer til å gå sakte ut som forrige gang, altfor mye står på spill. De vil rykke raskt inn, akseptere stor tap om det skulle bli nødvendig, jevne med jorda store kvartaler, og deretter filtrere ut befolkningen samtidig som man utrydde alle som ytrer motstand - dessverre kommer israelske militære til å begå massakrer, etter det som hadde hendt er det blitt vanskelig å tro om dette kan avverges. 

Det var en meget ufattelig stor feil å hindre reokkupasjonen av Gazastripen i januar 2009.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, 0laf said:

Jeg er tilhenger av eiendomsrett, og mener at dette generelt var feil, men kan samtidig se at det var behov for å beslaglegge hundretusenvis av eiendommer som sto tomme, fordi eierne hadde bosatt seg i et annet arabisk naboland.

Det er vel den israelske beskrivelsen. Så vidt jeg har forstått ble de lurt eller truet til å rømme og ikke sluppet tilbake igjen.

Mange snakker om hvordan dette angrepet har samlet Israel, men tilsvarende vil Israels vilkårlige gjengjeldelser samle palestinerene og skape en ny generasjon jihadister. I praksis kommer det neppe til å bli fred noen gang. Begge har store grupper av religiøse ekstremister som ønsker å overta hele området. På begge sider er det de største religiøse ekstremistene som får flest barn, med de konsekvenser det får for politikken framover.

Israels fordel er at de kan late som om de er mer siviliserte fordi de har total militær overmakt med støtte fra USA. Det er aldri noen fare for at de kan tape områder. Ulempen er at de blir nødt til å holde tilbake for å beholde støtten. Så lenge de tar tiden til hjelp og fortsetter å utvide de ulovlige bosettingene vil de likevel sakte, men sikkert, kunne fortsette å krype nærmere målet. Inntil da er det nyttig med angrep som dette for å ta bort fokuset fra den delen av konflikten.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Om man ser fra 6:44 til 10:45 så sier Hamas talsmannen Ghazi Hamad at de kjemper for frihet, fred og verdighet - de er også meget forsiktig og målrettet slik at ikke den israelske sivilbefolkningen skal rammes unødig. Vår kamp er med soldatene og bosetterne, sier han.

Dette er jo helt hinsides, det virker ikke som at de har forstått hva de nå har gjort, at de har strukket strikken forbi bristepunktet og at Hamas nå vil bli systematisk utrensket meter for meter på Gaza stripen mens store deler av den vestlige verden applauderer.

 

 

Endret av Kakkelfant
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
9 minutes ago, 0laf said:

Det er ikke vanskelig å fremtå sivilisert, når sammenligningsgrunnlaget er terrorister.

Man bruker de midler man har. Israel har avanserte våpen som kan treffe et vindu. De trenger ikke sende dem på måfå, men med alle de dreper i tillegg så blir ikke forskjellen så stor på det de gjør og et terrorangrep. Det er ikke så forskjellig fra det vi kaller Russlands terrrorbombing av Ukrania i så måte. De påstår også at de angriper militære mål og infrastruktur som kan brukes militært. Hvis palestinerene hadde hatt like stor våpenmakt ville antakelig de også ført en mer konvensjonell krig.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vil bare si att, ser synd på Palestinerne nå snart som blir bombet til helvete ut og inn.

Dumt og angripe Israel, verdens beste forsvars land i Verden, en av verdens beste militærfolk også.

Lykke til og få fred nå, tar nok 1 måned eller 1 før denne krigen er ferdig, hvis ikke Israel sender full utrykning og overtar hele palestina og sender palestinerne til Syra hvor landet dems egentlig er ifølge SNL = Store Norske Leksikon opplysningen.

Lykke til med lage Fred.

Linke til Oldtidens Palestina.
Btw Filisterne som navgav området til *Philistine*
Folk som bosatte seg der, bare kalte seg det samme navn som stedet. Men kommer egentlig Østfra Syria/Jordan/Libya osv.

https://snl.no/Oldtidens_Palestina

Endret av Rexxus
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Abbas til Blinken: Urett mot palestinere er årsaken til konflikten

Den urettferdige behandlingen av palestinere er årsaken til at konflikten med Israel eksploderer, sier Mahmoud Abbas til USAs utenriksminister Antony Blinken.

Abbas leder den palestinske selvstyremyndigheten på den okkuperte Vestbredden.

I en telefonsamtale med Blinken sa Abbas at den pågående eskaleringen av konflikten skyldes «praksisen til kolonistene og den israelske okkupasjonsstyrken og aggresjonen mot islamske og kristne helligdommer», ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Blinken sa tidligere lørdag at USA støtter Israels rett til selvforsvar. Overfor Abbas understreket han at USA fordømmer angrepet og oppfordrer den palestinske presidenten til å mane til ro.

(NTB)

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Jalla21 said:

Bildene i linken viser grusomheter og overgrep utført av syke ekstremister som får ISIS til å se ut som amatører.

Da EU deklarerte Hamas som en terrororganisasjon klatret Norge opp på sin høye hest og proklamerte at dette ville vanskeliggjære jobben for Norge som "nøytral" aktør. Norge har derfor ikke funnet det nødvendig å betegne Hamas som terrorister!

Vi har endel personer i det politiske apparatet som nå er medskyldige i finansieringen av disse blodtørstige islamistene som opererer på samme måte som ISIS. Kyniske politikerne tenker selvsagt på å sikre seg velgere blant den økende andelen muslimer i Norge. Da kan tydeligvis det meste rettferdiggjøres.

Palestinasaken handler ikke lengre om "frihetskamp" og å få tilbake rettigheten til landområder innen Israel. Hamas sitt mål er å utslette Israel og å opprette en radikal islamsk stat som omfatter Israel, Gaza og Vestbredden med al-Aqsa moskeen i Jerusalem i senter (den tredje viktigste moskeen i islam). Dette er ikke mine ord da Hamas ha beskrevet dette krystalklart is sitt "charter".

Stortinget må umiddelbart
1. Stoppe pengestrømmen til palestinerne og Hamas
2. Deklarere Hamas og deres ideologiske mentor "Islamic Brotherhood" som terrorister
3. Etterforske stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer som undergraver Israel sin rett til å eksistere


image.thumb.png.b659b408ee866b2b3e8c4bd70f375673.png

https://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

Endret av Ekspertkommentator
typo, klargjøring
  • Liker 9
Lenke til kommentar
4 hours ago, JK22 said:

Det palestinske folket har sannsynlig nå med et eneste slag trolig mistet all sympati de skulle ha, både sivilister og militante fra Gazastripen hadde gått berserk i morderorgie mot flere tusen sivilister i et land som rommet opptil 50,000 mennesker, og drepte flere hundre samt skadet og bortført opptil to tusen andre. Bildene og opptakene fra Gazastripen avslørt meget umenneskelig atferd av sivilbefolkningen da de bortførte føres fram i all offentlighet. Mye tyder på at det er mer enn disse 53 som er sagt bortført ifølge Hamas, det kan være flere hundre. Småbarn, eldre og ungjenter bortføres og mishandles av sivile folk. 

Israel vil sørge for at hver eneste person ansvarlig for drap og overgrep blir straffet. Det kan ta flere tiår, men de vil bli straffet. Bare se på hvordan Israel har brukt mange tiår i jakten på nasi-krigsforbrytere fra andre verdenskrig. Ingen slipper unna.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...