Gå til innhold

«Værballong» skutt ned


Anbefalte innlegg

Jalla21 skrev (9 timer siden):

Nok et "objekt" er skutt ned over Alaska, og det vil ikke overraske om det er snakk om samme type.

The Pentagon downed an unidentified object over Alaska on Friday at the order of President Biden, according to U.S. officials.John Kirby, the Pentagon spokesman, confirmed the shoot down at a news conference on Friday.The U.S. official said it was not confirmed if the object was a balloon, but it was traveling at an altitude that made it a potential threat to civilian aircraft.

https://www.nytimes.com/2023/02/10/us/politics/pentagon-downed-object-over-alaska.html

Hvis denne også viser seg å være kinesisk, er Kina nok en gang tatt med buksa nede.

Hvem er det som virkelig tror på «værballong på avveie» nå ? Absolutt ingen …….

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
BadCat skrev (På 6.2.2023 den 21.10):

De som tror at Kina driver med overvåkning 24/7 og har bygd inn overvåkning i alt som er av utstyr og apper er antakelig de samme folkene som henger ut andre de mener ytrer ville teorier. Konspirasjonsteoretikere, sier de. Ganske så paranoid å tro at man blir overvåket av Kina både her og der. Med "blir overvåket" mener jeg noe mer enn det alle land driver med. Dobbeltmoralen lenge leve.

Firma som Facebook og Google er blitt blant de mest verdifulle på planeten ved å tilby annonsører mest mulig kunnskap om kundene sine så det er ikke noen konspirasjonsteori å si at de overvåker det de kan.

Tiktok må gjøre det samne for å kunne tilby innhold relevant for brukeren og å tjene penger. Hvorvidt Kina krever innsyn vet jeg ikke, men det er verdifull innsikt i feks Norges justisminister.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Alle spionerer på alle. Dette vet vi jo fra før.

Men å spionere såpass åpenlyst? Store ballonger som er synlige på himmel? Merkelig opplegg ...

Hvilke lover og retningslinjer gjelder oppe i rommet forresten? Jeg antar at Kina har flere titalls spion-satellitter, hvis eneste formål er å bedrive etterretning for det kinesiske regimet.

 · Starte en spleis på å få skutt opp raketter til å destruere disse? 🙈

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om objektet som ble skutt ned over Alaska tidligere:

«Some pilots that interacted with the object over Alaska said that it "interfered with their sensors". Some pilots also claimed to have seen no identifiable propulsion on the object, and could not explain how it was staying in the air.»

https://www.cnn.com/2023/02/11/politics/unidentified-object-alaska-military-latest/index.html

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
22 hours ago, knutinh said:

Firma som Facebook og Google er blitt blant de mest verdifulle på planeten ved å tilby annonsører mest mulig kunnskap om kundene sine så det er ikke noen konspirasjonsteori å si at de overvåker det de kan.

Tiktok må gjøre det samne for å kunne tilby innhold relevant for brukeren og å tjene penger. Hvorvidt Kina krever innsyn vet jeg ikke, men det er verdifull innsikt i feks Norges justisminister.

Firmaer som Facebook og Google har blitt truet med enorme bøter fra EU om de ikke slutter å overføre data til USA. Grunnen er loven i USA, som gir etterretningen tilnærmet fri tilgang til disse dataene. Noe lignende er ikke tilfelle for ik Tok, fordi de ikke overfører data ut av EU.

Når du først er inne på saken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
38 minutes ago, knutinh said:

Nå viser Tik Tok vilje til å tilpasse seg, i motsetning til Facebook:

https://techcrunch.com/2022/07/12/tiktok-pauses-privacy-policy-switch/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAANwkHgI5eu7O-I5DHPB4E8nycRQN3R36beRSFCVEMC9clBuyOQlgsi5CxZ0--0wPVAC63FJpMBLlP7e1ovIBWlGXZktEKsO0KqumJqQDbmehtQ0WRv8HfiZ8Z-mIQdgYRmyHEmU5d8DBrBdAxO4GJ_vDzIZXnJwRb26EfvWSJxvM

TikTok has agreed to pause a controversial privacy policy update in Europe, which had been due to happen tomorrow, and would have meant the platform stopped asking users for their consent to be tracked to receive targeted advertising, TechCrunch has learned.

The Irish Data Protection Commission (DPC), TikTok’s lead privacy regulator for the European Union’s General Data Protection Regulation (GDPR), said the “pause” follows “engagement” between the oversight office and the tech giant yesterday.

 

https://www.euronews.com/next/2022/02/07/meta-threatens-to-shut-down-facebook-and-instagram-in-europe-over-data-transfer-issues

Mens Facebook kommer med tomme trusler om å trekke seg ut av Europa og satser på at Washington klarer å presse EU.

Endret av Rhabagatz
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (8 timer siden):

Objekt skutt ned over Canada: – Jeg beordret nedskyting sier Canadas statsminister.

Det uidentifiserte objektet som lørdag ble observert over Canada er skutt ned, opplyser Canadas statsminister.

Her ligger nok mye av forklaringen på mange ufo-observasjoner de siste årene: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/O8WjpV/flere-spionballonger-skal-vaere-observert-i-canada. Observasjoner som har blitt latterliggjort, bortforklart og ødelagt mang en observatørs troverdighet.

Endelig er det «skuddpremie» på dem……..

Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (1 time siden):

Nå viser Tik Tok vilje til å tilpasse seg, i motsetning til Facebook:.

Du synes å argumentere for at Facebook er verre enn TikTok. Det er fullt forenlig med mitt ståsted om at TikTok er en velgnet og sannsynlig platform for Kinesiske myndigheter (og bedrifter) å spionere på verdens borgere

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Gjenstanden som ble skutt ned over Canada så ut til å være en "liten metallballong med en tjoret nyttelast", ifølge amerikanske tjenestemenn.

https://www.wsj.com/articles/flying-object-shot-down-over-canada-on-trudeaus-orders-a9e638e9?mod=hp_lead_pos1

Det er observert enda et objekt over Montana:

 

I VG kunne jeg lese at amerikanske myndigheter hadde fulgt med på objektet i ca 24 timer, før det altså ble skutt ned over Canada. 
Forstår ikke helt hvorfor de ikke vil gå ut med litt mer detaljer rundt objektet, men men ... 

Disse ballongene er sikkert fine til å bedrive spionasje fra, men bare dersom de får holde på i fred og ro. I tillegg snakker vi om åpenbar avlytting. Objektene dukker altså opp på radarer, er synlige fra bakken, m.m. Ønsker man å spionere i hemmelighet, fungerer altså ikke dette. Ønsker man derimot å være åpen om at man spionerer, så har dette fungert fint – frem til nå. Plutselig ble amerikanske myndigheter hypp på å skyte de alle ned!?? 

Jaja, da tvinges kanskje kineserne til å ty til mer hemmelig overvåkning igjen, da? 😝

Lenke til kommentar

Det ser ut til å spre seg dette her.

Kina vil skyte ned UFO. 
Lokale myndigheter i den kinesiske Shandongprovinsen har oppdaget et uidentifisert flygende objekt, rapporterer kinesiske Global Times, ifølge svenske Aftonbladet. 
Kineserne forbereder seg på å skyte ned objektet, og oppfordrer lokale fiskere til være forsiktige.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...