Gå til innhold

Tråden om The last of us [bruk spoiler]


Anbefalte innlegg

Hvordan lese imdb-scores: Ignorer alle som har stemt 1 og 10. 

Selv gir jeg de to første episodene 9, mens denne var en liten nedtur og ikke får mer enn 6-7.

Spoiler

Bakgrunnshistorien til Bill og Frank var greit nok gjennomført i seg selv, men føles litt meningsløs når de allerede er døde når Joel og Ellie kommer. Bill var en av favorittkarakterene mine i spillet, så jeg synes også det er synd vi ikke fikk se noen av scenene med han, Joel og Ellie. Bill og Ellie hadde en morsom dynamikk med mye banter. Vet folk hater at vi som har spilt spillet klager på forandringer, men jeg synes denne ble for stor og jeg mener dette kunne fungert bedre om det var mer likt spillet. Frank kunne forlatt Bill noen år i forveien, noe som hadde forklart hvorfor Bill var som han var i spillet. Dette ville også gjort scenen hvor de finner han død mye mer emosjonell enn den var i spillet, siden vi knapt kjente Frank der.

Det ble forresten allerede hintet til i spillet at de var et par, så det er ikke som om de plutselig har gjort dem homo. Jeg hater ihvertfall at dette har blitt til enda en politisk shitstorm. Slik var det ikke da Left Behind kom ut i 2014 og det ble avslørt at Ellie liker jenter, fordi på den tiden ble det ansett som noe naturlig og ikke en politisk agenda. Nå kan du ikke ha en homofil karakter lenger uten at det utløser autismeutbrudd på begge sider av kulturkrigen. Derfor skulle jeg nesten ønske de hadde droppa "homogreiene". 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
MrMarbles skrev (5 timer siden):

Forstår ikke kritikken på Bill. Han hadde vel samme legning i spillet? 

Ja han hadde det, men det vart aldri eksplisitt sagt i spelet. Ein måtte lese mellom linjene, og særleg om ein ikkje utforska nok til å finne all tilleggsinformasjon så var det mogleg for utolmodige spelarar å miste mykje informasjon.

Setter neste avsnitt i spoiler sidan det gjeld spelet, og meir spesifikt behind the scenes frå spelproduksjonen.

Spoiler

Av det som eg har fortsått av intervju frå spelproduksjonen så var det aldri planlagt at Bill skulle ha ei legning, dette kom visstnok til fordi Ashley Johnson som hadde stemme og motion caption til Ellie i spelet improviserte i ei scene at ho bladde gjennom eit magasin med nakne menn i staden for nakne kvinner, opprinneleg skulle det vist berre være at Ellie snubla over upassande litteratur slik at Joel kunne ta på seg ei farsrolle ved å nekte Ellie å lese dette. Spel-design messig så var det etter denne scena i spelet at Joel kunne starte å leite etter collectables i form av tegneserier, som var meir passande litteratur for ein 14 åring.

Sidan dei valgte å bruke den versjonen som omtalte eit magasin med nakne menn så vart det også gjort andre mindre tilpassingar som hinta til at Frank nok var ein romantisk partnar og ikkje berre ein samarbeidspartnar.

Den store forskjellen mellom spel og TV/film som medium ligg i at i film og TV så blir du fortalt nøyaktig den informasjonen som regsisøren vil at du skal ha for at du skal sitte igjen med ei bestemt tolking (innimellom også at du som sjåar ikkje skal finne eit svar).
I eit spel så blir tolkinga mykje meir avhengig kva ein sjølv leiter opp av informasjon gjennom å lese alt ein finner av brev og artiklar, og gjennom å ta seg tid til å høyre gjennom all dialog. Ofte må ein også bruke mykje spel-tid på å utforske for finne informasjonen som ofte er godt gøymt fordi spelprodusenten kanskje ikkje vil at du som spelar skal oppdage dette ekstra nivået før ved neste gjennomspeling, eller ved at du treng informasjon frå slutten av spelet til å forstå betydninga av den informasjonen som var tilgjengeleg tidleg i spelet.

Det var nok derfor fint mulig å spele gjennom spelet utan å finne ut meir om Bill enn at han er ein raring som lager feller.

 

daruu skrev (27 minutter siden):

Syntes episoden var knallbra.

Datt litt ut av datoene - hvor lang tid var det "mellom" episode 1 og 3?

Tidslinja er litt uklar, men utanom introen i episode 1 som var satt til 60 talet så skjedde virusutbruddet og dei fyrste action sekvensane i 2003.
Deretter hoppa serien 20 år fram i tid til 2023.

Handlinga i episode 3 hoppa fyrst 3 år og deretter 10 år framover. Eg er usikker på om Bill sekvensane også starta i 2003 eller om vi møtte Bill i 2010, sju år etter virusutbruddet.
Dei enda nok opp i år 2023 dei også, muligens litt tidlegare.

Mitt inntrykk er at det ikkje kan ha gått særleg lang tid mellom slutten på Bill og Frank historien og Joel og Ellies ankomst, kanskje berre nokre få dagar?
Dette er nok også underbygd av at "nødsignalet" som var spelesliste frå 80 talet ikkje hadde starta sendinga då Joel, Ellie og Tess reiste frå Boston, men musikken hadde starta å spele når Ellie og Joel gjekk ned i bunkeren til Bill. Så siste delen av Bill og Frank historien må då ha skjedd medan Joel og Ellie var på reisefot.
Det stod på skjermen at dei var 10 miles outside Boston, så sjølv i vanskeleg terreng så burde ikkje det ta så mange timane å gå.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
19 hours ago, Snikpellik said:

Det er veldig fortellende at episode 3 har langt flere anmeldelser enn de to første, selv om den er rykende fersk. Jeg vil tippe at mange av 1/10-anmeldelsene kommer fra «anti-woke» folk som ikke en gang har sett episoden.

Og så skal eg tippe at 10/10 anmeldelser kommer fra pro-woke-down-your-throat folkene? Alt er så polarisert at en må se på hvem som stemmer mellom 4 og 8. 
Beste løsningen mot dette dritet er å ikke kalle folk for anti-woke og woke, men fullstendig ignorere det. Dette lar seg nok neppe gjøres, folk elsker sånt uansett hvilken leir de føler seg hjemme i. 

Lenke til kommentar

Forøvrig storkoser jeg med serien så langt. Avvik fra spillene gjør meg ingenting (har rundet 1ern 5 ganger tror jeg) og 2ern 2 ganger). Solid 9 av 10 for min del. Gleder meg til å se mer av Ellie. Tipper de sparer hennes utvikling, mtp sesong 2 også. Følger det spillet, så vil hun jo ha mye utvikling fremover.

Lenke til kommentar

 

On 2/1/2023 at 1:07 AM, Brother Ursus said:

Jeg har aldri spilt spillet og har ikke noe forhold til det, men jeg forstår meg ikke på spillerne som ønsker at TV-serien skal være helt klokketro mot spillet. Dersom den var det så ville det kun være en miniserie. Dessuten kan man se playthrough av spillet på YouTube, eller spille det på nytt. Det er tilsynelatende lite eller ingenting i serien som går imot spillets ånd.

Jeg forstår dog kritikken av at LGBT på død og liv skal presses inn overalt. Bella Ramsey hauses opp som ikke-binær, Ellie er lesbisk, Bill er plutselig homo osv. Whatever.

Faktum er alikevel at det var en meget bra episode - til tross for politikken og ikke på grunn av den. Jeg blir dermed like irritert over alle de amerikanske aggregatsidene (Buzzfeed, Polygon, Vox og all den andre søpla) som genierklærer homoplottet som noe revolusjonerende (enda det tross alt ikke var poenget med episoden), som jeg blir folk som mener episoden og serien er dritt pga. det.

Synes det er veldig bra til nå. Har spilt det første spillet noen ganger, og det andre en gang. Tenker folk må forstå at ulike medier har ulike uttrykksformer. 

Når det gjelder LGBT, så er jo Ellie lesbisk og Bill homo i spillet - uten at det har noe som helst å si for historien. Joel og Tess er hetro, uten at det heller har noe å si. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Den ene gangen jeg applauderer en serie for hvordan den håndterer temaet, så får faktisk de argeste kritikerne litt rett :p

Nja, vil nok ikke si de har rett her heller. Emojien din tyder kanskje på at du spøker, men det er sikkert noen som tror dette er noe woke-greier.

Hvis noen skulle klaget på denne episoden så er det kun homofobi på gang. Ingen hadde reagert om dette var et heterofilt par. 'Alle' blir jo lurt her, ikke fordi det er noen teit agenda bak men fordi det er en bedre historie.

Det er det samme når de lurer seerne til å tro at en fyr er snill når han er ond, og motsatt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Alkan skrev (34 minutter siden):

Noen som har sett og spilt Last of us? Er veldig gira på å se serien, men ikke spilt spillet. Vil det å se serien "ødelegge" spillopplevelsen?

Hmm, serien er til tider ganske tett opp mot historien til spillet, men tror ikke nødvendigvis du ødelegger noe av å se serien. Jeg har spilt begge og har startet å spille #2 på nytt. 

Lenke til kommentar
1 hour ago, Alkan said:

Noen som har sett og spilt Last of us? Er veldig gira på å se serien, men ikke spilt spillet. Vil det å se serien "ødelegge" spillopplevelsen?

Både sett (så langt) og spilt (flere ganger). Du mister ingenting om du ikke har spilt spillet, men det ene vil gjerne spoile det andre. Det er forsåvidt samme historie, men to forskjellige medium. Det ene er du passiv tilskuer og i det andre så er du en mer eller mindre interaktiv del av historien.

Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (2 timer siden):

Hvis noen skulle klaget på denne episoden så er det kun homofobi på gang. Ingen hadde reagert om dette var et heterofilt par. 'Alle' blir jo lurt her, ikke fordi det er noen teit agenda bak men fordi det er en bedre historie. 

Dette er helt feil. 

Jeg personlig har ikke klaget på episoden pga skildring av homofilt forhold. Ikke i det hele tatt. Jeg har derimot klaget litt, fordi episoden er en sidehistorie til historien om Joel og Ellie. Hadde Bill overlevd og møtt Joel og Ellie, og handlingen hadde utspilt seg mer som i spillet ved det møtet, så hadde historien vi så ha hatt et mye større poeng og relevans. Der hvor Bill hadde blitt litt bitter i ettertid, har vi da fått servert forhistorien hans, en veldig god skildring. Når de nå aldri møttes, ble historien bare en sidehistorie. 

Sidehistorien var derimot veldig, veldig bra. Som en sidehistorie.

Men, så mange som jeg ser klage over "fillers" i andre serier, i serietråden, overrasker det meg litt at folk ikke er like kritiske her. Synes det mangler en større "connection" enn et brev, for å binde historiene sammen, i hvert fall for å få scoren 10 av 10. Synes dessverre de feilet litt akkurat her på det punktet, og synes det punktet blir veldig overskygget av en ellers veldig god historie. 

Lenke til kommentar

Liker du ikke en ting som har med X? Da MÅ det være fordi du hater X! Twitter-logikk på sitt beste. Det er jo ganske sykt at du ikke engang kan kritisere denne episoden uten å først påpeke at du ikke har noe imot homofile, fordi folk automatisk vil anta at det er det som er grunnen. Men nei, det hadde ikke vært noe annerledes om det var et heterofilt par. Det ville fortsatt føltes like mye som en filler-episode og det må det være lov å mene.

Lenke til kommentar
Bone skrev (17 minutter siden):

 

Jeg burde kanskje vært litt klarere i innlegget mitt. Det er helt greit å ikke like fillers og dermed ikke at de valgte å ta med denne episoden framfor noe som drar historien framover.

Jeg mener at hvis noen klager på innholdet på episoden, relatert til selve dramaet og forholdet deres. Det er der mesteparten av problemet ligger når folk rager over episoden. Mildere her på forumet så klart, men reddit og Twitter der viser folk sitt sanne jeg.

Unødvendige fillers er jeg oftest imot, men episoden var fortsatt kanonbra om man ser på den isolert sett. Så lenge det ikke blir flere fillers så føler jeg det er innafor.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...