Jump to content

MrMarbles

Medlemmer
 • Content Count

  1380
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrMarbles

 1. Nemlig. Ser at når DF testet spillet Control, så kjører de 1080p som oppskaleres til 4K for å få nogenlunde rundt 60fps med RTX på. Litt tilsvarende Metro Exodus, men det gikk renere da. Ser ut som det er langt igjen til RTX og 4K 60 er standarden.
 2. Øker jo prisen unødvendig på en feature som veldig få gidder å bruke. Hvis du har et RTX 2080Ti og en 4K skjerm. Er du virkelig villig til å gå ned til 1080p for å kunne spille med 60fps?
 3. Håper de driter i RTX. Gi meg RTX når man kan game i 4K med det påskrudd. Hvis ikke, drit i det.
 4. Jeg bytter litt. De Dali høyttalerne med bånddiskant skal egentlig ikke ha toe-in. Men synes man får litt bedre sweet-spot med litt toe-in. Havner litt mer i midten av lydbildet. Hadde jeg hatt kun domediskant, så hadde jeg definitivt brukt toe-in (hadde alltid det med 805N).
 5. Så Jojo Rabitt i kveld. Ble veldig rørt nå som jeg har småbarn selv og mtp på storyen i filmen. Hvor naive barn her og hvor lett det er å påvirke de. Har sett utallige krigsfilmer opp igjeonnom åra, men lenge siden jeg har fått en sånn reaksjon fra en film (det ene unntaket må være Sauls sønn) . Alt skjedde ila de siste 15 minuttene i tillegg. Alt før var ganske så ironisk og prega av satire. Men så plutselig så traff det rett hjem. Veldig bra jobba! Så Magnolia igjen i går. Elsker den filmen. Hører nå og da på Aimee Mann bare pga score til den filmen. Treffer en nerve et eller annet sted. Kanskje Tom Cruise sin beste prestasjon noen sinne? Uansett et herlig gjensyn på BD. Veldig bra kvalitet på video og lyd. Hadde tenkt å se Parasite i helga, men mulig den må vente til neste helg. Fruen vil på restaurant i morgen.
 6. Helt klart. Hadde vært kjipt å måtte ta til takke med en soundbar
 7. Takker. Helt enig, naturlig nok Glemte å nevne at det er en liten 10" sub der også, en gammel B&W ASW2500 (700W) fra rundt år 2001 eller noe sånt, som jeg kjøpte for 600kr på Finn. Ikke den beste suben etter dagens standard, men gir litt ekstra oomph på filmer.
 8. Som lang tids lurker i tråden, så tenkte jeg at det var på tide at jeg meldte meg inn her. Har drevet og byttet komponenter en del siden 2013 (hadde fram til da, en Pioneer surround reciever (Pioneer VSX-AX4SI-S, med B&W Nautilus 805 og noen Vienna Acoustics Berg som bakhøyttalere, og VA Weber som senter). Var på demo på hifiklubben og hørte Dali Mentor 6 i 2013 og ble så positivt overrasket over lyden at jeg kjørte til på et tilbud de hadde. Endte etterhvert opp med ditche hele surround-greia og kun gå for pur stereo og har i grunn aldri sett meg tilbake. Ble etterhvert en EC ECI6D som ble kjøpt ny på tilbud hos Soundgarden. Etterhvert ble det oppgradering til Dali Helicon 400MK2 og NAD M2, egentlig veldig fornøyd, men så fant jeg et par brukte Dali Euphonia MS4 til 16 lapper, som var drømmehøyttaleren i 2003. Etterhvert så vil jeg også teste ut Devialet, og endte da opp med å kjøpe en Expert 200 (NAD M2 sin DAC funka ikke mot TVen min, så hadde en stund en Hegel HD12 som DAC mot den). Er nå utrolig fornøyd med lyd til både TV/film/musikk. Skulle gjerne fiksa på rommet i forhold til lydbildet, men så var det det med hele familien må kunne bruke stua også ^^ Er uansett uendelig takknemlig for at jeg får lov til å leke meg som jeg vil av kona mtp anlegg og elektronikk. Anlegget blir mest brukt som lydkilde for TVen, men får også kost meg en del med musikk når jeg trenger å roe ned litt i en stressende hverdag med 2 småbarn. Sånn som nå. Sitter og chiller med en liten cognac og herlig indie på anlegget (The Shins, Beach House, Thom Yorkes siste soloskive).
 9. Har en Samsung U32J590U selv, og synes 4K med 32" er midt i blinken for Windows. Kunne gjerne tenkt meg høyere PPI, men synes dette var en god "middle ground". Synd skaleringa i Windows er så som så. macOS er mye mye bedre akkurat der.
 10. Det handler mer om at det er feil vei å gå. Vi som allerede har elbil, blir jo uberørt av dette. Men de som har sittet på gjerdet, velger kanskje ikke elbil neste gang de skal kjøpe ny bil, da alt er så usikkert. Ta kompisen min. Tjener 1,5 mill i året, får 10.000 hver måned av firmaet sitt til å dekke bil. Kunne lett kjøpt seg en Model X Performance om han ville, men pga. all negativ presse elbilene får til tider (med rekkeviddeangst, redusert rekkevidde på vinteren osv), og nå, så vil Trondheim kommune innføre opptil 50% bom for elbiler ganske snart (parkering har allede vært full pris i 2 år her). Da ser han ingen fordeler med å kjøre el og kjøper diesel istedet. Det er jo bl.a disse vi må tenke på. Men folk er mer opptatt av at alle skal betale for seg.
 11. MrMarbles

  Tesla - 5 ulemper?

  Det er velkjent at man mister features på såkalte CPO Teslaer. F.eks. gratis SuperCharging. Ser ikke at det skal være noe annerledes for FSD. Spørsmålet er heller hva bilen ble kjøpt med på kjøpetidspunkt. Dersom den ble annonsert med FSD, så skal selvfølgelig FSD være med. Ble den ikke det, så får loven og advokatene finne ut om det er riktig at Tesla trekker tilbake funksjonalitet som var på bilen ved kjøpetidspunkt, men som kunde ikke betalte for.
 12. MrMarbles

  Tesla - 5 ulemper?

  Det finnes utallige eksempler på at folk har hatt dårlige opplevelser med Tesla, men samtidig, så er prosentandelen som har disse erfaringene ganske lav etter hva jeg har forstått og fått med meg (har vært flere slike polls på interne Tesla-grupper på FB- og i regi av elbilforeningen). Så det at man treffer på folk har dårlige erfaringer med akkurat sin bil, vil skje. Det gjelder forøvrig alle merker. Vi er på vår andre Model S nå, og vi hadde en del småplukk (hovedsaklig kosmetisk som bilen ble levert med), men alt er blitt utbedret, selv om det tok bittelitt lengre tid enn vi hadde sett for oss. I dag, 2 år og 40.000km senere med vår 2. Model S, så er vi storfornøyd. Aldri hatt driftsstans, kommer oss fram over alt, har plass til hele familien og har en komfort som jeg ikke ser noen andre tilbyr akkurat nå. Konkurrentene klarer jo ikke engang å lage en stabil app, da de stort sett lager bilene fra bunnen av som om det var en fossilbil. Og ja, vi kjøpte en dyr bil, men for oss så har vi ikke dårligere økonomi enn når vi hadde en fossilbil hvor vi brukte minimum 3000 i måneden på parkering, bensin og bom. I tillegg hadde vi 3000 i lån. Nå betaler 600kr mer i måneden, men har samtidig en bil som vi er usedvanlig fornøyd med. La nå folk kjøpe det de vil ha. Jeg synes det er flott at folk kjøper Tesla, det sender signaler til resten av industrien om at de henger etter. For det gjør de.
 13. Har selv en Samsung U32J590U som jeg selv kjører på 1080Ti og det funker fint. Skjermen har Freesync-støtte, som nå funker knirkefritt med Gsync. Er litt backlight bleed i to av hjørnene, men er ikke annet å forvente i denne prisklassen. Kjøpte den med DNB/Power-kampanje med 20% rabatt. Hadde Acer Predator 32XB1 eller hva den heter før, og den var skuffende, siden den ikke støtter bl.a. Netflix i 4K pga manglende versjon av HDCP. Samsung-skjermen har også HDMI 2.0b, så man kan bruke den med f.eks. PS4 Pro/XBOX One X og AppleTV 4K og i det minste få 4K der 🙂
 14. Jeg tror du akkurat havnet på bannelista mi. Alt vrøvlet du lirer ut av deg har jeg fått nok av. Take care, bye bye.
 15. Hvor mye strøm "sløser" man på å varme opp batteriet for å få raskere hastighet på SuC? Har du tall på det? Å bruke på 25kWh på bare klima mens man lader, må være ganske ekstremt. Må være veldig kaldt ute og man må ha skrudd opp tempen ganske høyt for at det skal komme opp på så høyt forbruk. Men, kan jo være at enkelte faktisk gjør det. Setter bilen på lading, går og spiser mat, setter kupéen på 30 grader mens bilen står og lader. Tydeligvis mange som misbruker siden de kommer med denne endringen.
 16. Jeg svarte mannen som lurte på hvorfor folk var så imot hydrogen og gav ham ett av de største argumentene mot hydrogen. Jeg svarte ikke i forhold til artikkelen.
 17. Det blir jo en helt annen diskusjon. Trådløs lading på elbil er jeg generelt i mot, siden det er mye som går tapt.
 18. Kritikken er der fordi du bruker mye energi på å lage hydrogen og du får mye dårligere energiutnyttelse igjen når du skal få elektrisk framdrift fra hydrogenet. Energi som du like gjerne kunne bare dyttet inn i et batteri på en elbil.
 19. Har du sjekket battle.net? Regner med dette ikke blir tilgjengelig på Steam?
 20. Yay til remake/remaster! Så lenge de ikke tar bort spill-mekaniker og bare oppdaterer det visuelle, så er jeg happy. Kunne gjerne tenkt meg å spille det på nytt på f.eks. PS4 Proen. Syntes 1 var mye bedre enn både 2 og 3. 2'a var jo bare et langt spill med masse 2-mission campaigns for å få tak i companions (jeg ble ikke sugd inn i heletatt).
 21. Det der så virkelig ut som et par med Beyerdynamic hodetelefoner. Må være basert på f.eks. DT880 Pro?
 22. Ja, er veldig interessert i hva for oppdateringer som kommer i år. Pr nå ser det ut til at det kun er snakk om en A9 gen 3 på CX og opp. Spent på om panelet er oppgradert på noen som helst måte. Liker at de kommer med en 48". Denne vurderer jeg på skrivebordet når prisen kommer ned om 9-10 måneders tid
×
×
 • Create New...