Jump to content

Alkan

Medlemmer
 • Content Count

  1622
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

437 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

16310 profile views
 1. Skuffende av Brentford i andre omgang.
 2. Tørke? Hvilken tørke? Vi har hatt tørke før og ingen strømpriser som ligner noe i nærheten av dette. Dette er svada og har ingenting med problemet å gjøre. Nei, det vi (les: politikerne må gjøre). Er å reforhandle avtalene, sett makspris på strøm (f.eks. Med tak på hvor mye du kan bruke før prisen skrus opp, hvis en redd for å overforbruk noen har sikkert et bedre forslag...). Staten skal og MÅ eie all kritisk infrastruktur, hvis dette ikke et bevis på at fritt marked og kapitalisme ikke fungerer så vet ikke jeg. Det er et hån og et ran av norsk befolkning som strengt tatt eier norsk vannkraft. Utenlandskabelene og eksporten stjeler billig, norsk ren vannkraft som har vært en ekstrem viktig bjærebelke for norsk industri og velferdsstaten vi alle er blitt så glad i.
 3. Hvorfor du fortsetter å ta opp Ukraina-krigen som èn veldig stor årsak til prisene vi har i dag er ganske interessant når det ikke har noe som helst med saken å gjøre. Gjerne forklar hva Putin har med gjennomsnittsprisen for September 2021 å gjøre. Jeg er særdeles interessert Kilde: https://www.los.no/dagens-strompris/historiske-strompriser/
 4. Alkan

  Kvinner og puppene

  Spennende diskusjon.
 5. Har dere ikke Visat PL på norsk? Ser det ikke.
 6. Diverse. Disse folka? https://iptvnorge.net/
 7. Ja og hvorfor tror vi må im importere kraft? Hmm...... nei det er ikke godt å si! Jeg har forøvrig aldri vært en kutt utlandskablene-meningheta. Jeg påpeker objektiv fakta som du tydeligvis sliter med å se
 8. Hva mener du utbygging av kraftkabler i Nord mot Sør hadde oppnådd? Like høye priser i Nord?
 9. Enorm økning i strømeksport NTB har fått tilgang til tall som viser at nettoeksporten av strøm gjennom utenlandskablene fra det sørlige Norge lå på 202 gigawattimer i uke 29 – opp fra bare 62 gigawattimer i uke 28. Det tilsvarer en økning på 326 prosent. Økningen kommer til tross for at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) nylig gikk ut med klar beskjed til kraftprodusentene om å spare på vannet for å fylle magasinene fram mot vinteren. Galskap!
 10. Ja og? Kapasitet og pris går hånd i hånd. Sverige og Danmark kabelen kunne vært på 5000 MW, men så lenge Tyske og Britiske priser er dyrere så vil strømmen selges dit. Enkelere er det faktisk ikke. EDIT: Nå er faktisk Danmark det dyreste landet for strøm, så tydelig at det har snudd litt. Men uansett poenget står.
 11. Kan du ikke lese eller er du bare vrang nå? Som sagt det har ingenting å si hvor mange kabler du har. Det eneste som har noe og si er overføringskapasitet, og når to kabler står nesten 45 % av overføringskapasitete så har det ingenting å si hvor mange andre utenlandskabler du har. Se eksempelet fra forrige side så skjønner du hvorfor kabelen mot Finland fra Nord-Norge har ingenting å si.
 12. Leser du i det hele tatt hva jeg skriver? første eksporten til Tyskland i desember 2020. Dette tiltok utover våren og ble ytterligere forsterket med effekten av kabelen til Storbritannia fra oktober. Altså prisen begynte å stiget i det kabelen til Tyskland ble satt i drift.
×
×
 • Create New...