Jump to content

MrMarbles

Medlemmer
 • Content Count

  3146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1835 :)

Recent Profile Visitors

8393 profile views
 1. Ti-kortene er det ikke vits i å scalpe. De er det jo tilgjengelighet på. Men 3080? Har ikke sett mange 3080-tilgjengelig, bortsett fra den eksterne GPUen som Elkjøp selger.
 2. Dårlig tidspunkt å selge på. Bør vente til August, ferdig med fellesferie, og når man ser at prisen faktisk ikke går ned særlig, så vil prisen stabilisere seg også på Finn. Etter den tek.no artikkelen kom i midten av juni om at prisene var på vei ned, så sluttet folk å kjøpe til overpris på Finn.
 3. NON. Var et av de korta hvor de startet nytt salg uten å ha fullført ordrene som lå i backorder. Så har vel ventet siden mars eller noe. Fikk forøvrig også FTW3 Ultra 3080 i går kveld
 4. Det kommer an på. LHR-korta har egen SKU som regel. Fikk f.eks. Asus Strix OC White 3080 denne uka. LHR versjonen heter V2. Så jeg fikk den med vanlig hash rate.
 5. Tja, kan ikke se for meg at prisene vil gå ned til launch-pris noen gang før 40-serien er kommet. Mange pene kort hos Elkjøp nå, og de er for det meste ikke LHR (med unntak av 3070Ti, 3080Ti og 3060). Synes den XC3 3090en med PSU var et meget godt kjøp (i forhold til 3080Ti). Var en gang at high-end kort kosta max 5-6k. Den dagen vil aldri komme igjen pga. at prisene for å produsere brikkene er blitt såpass mye høyere. Så tror det er greit om man belager seg på at prisene vil være høye.
 6. Alt av Turboneger med Hank von.
 7. Har du instruksjoner på hvordan dette utføres? Har hørt at det er mulig og drev og så på YouTube videoer, men fant liksom ikke noe som passet til min 2017-modell.
 8. Vel, det er veldig mange ting som kommer sammen som gjør at jeg er veldig glad i bilen jeg har i dag. Jeg ser egentlig ikke noen god konkurrent til Model S ennå. Som familiebil er den helt genial. Hadde stort tunneltelt i frunken, kjøleboks som gikk på 12V på gulvet i baksetet, i midten vel og merke. I bagasjerommet så er det et lite rom under selve bagasjerommet, akkurat stort nok til et sammenleggbart bord med 4 innebygde stoler. Får med oss utrolig mye uten å måtte ty til takboks. Kunne dog ønske at jeg kunne kjørt 12Volten kontinuerlig også når bilen er av (uten å sette den i camp mode). Og du har rett, det finnes selvfølgelig bensinbiler som er like rask/raskere.
 9. Ok, hvor får jeg 4.4 sekunder 0-100 akselerasjon på en bensinbil til under 630k? Som også man kan fylle på hjemme, som er veldig stillegående, som har et HEPA-filter som er så stort at omtrent ikke enser lukt fra andre ting utenforbilen, som har 700L+ bagasjerom, som jeg kan forvarme og styre via app. I tillegg som var tilgjengelig november 2017. Merk at den må da også bruke så lite bensin som strøm koster for å kjøre like langt. Før jeg dro på ferie i forrige uke, så har jeg ikke vært på supercharger/ladestasjon siden ferien i fjor sommer (ikke rart, siden det har vært veldig lite reising det siste året). Jeg lader ellers hjemme, eller kona lader på jobben (men hun har hatt hjemmekontor ca. 99,99% av tida det siste året), så den blir omtrent alltid ladet hjemme. Det betyr at jeg kun må innom supercharger på langturene. Det er nok en del færre ganger enn man må innom bensinstasjonen ila et år når man normalt har 20k km kjørelengde i året. Jeg reiser kollektivt når det er minus 10 eller kaldere. Noe det var i januar/februar i år. Ellers sykler jeg faktisk (ca. 20km, 5 dager i uka). Man kan jo lettere kjøre forbi pensjonisten med bilen jeg har i dag, enn noen annen bensinbil jeg har kjørt i hele mitt liv. Klart, det er vanskeligere å ta forbikjøringer i ferien med så mye trafikk som kommer i mot. Uansett så er dette viktig for meg, da går forbikjøringene veldig fort unna, uten å måtte ta sjanser.
 10. Energitettheten på drivstoff har vel vært ganske kjent i lang tid? Om det var det eneste som betydde noe, så hadde man ikke hatt det skiftet man står ovenfor nå. Om du ikke forstår at drivstoff ikke er mulig i evig tid (heller ikke hydrogen enn så lenge man kan få det igjennom stikkontakten), så vet ikke jeg.
 11. Kjørte fra Geiranger til Trondheim i går. Stoppet ved Sjåk for å lade og spise lunsj. Ble møtt av hyggelig medarbeider fra Tesla ved ladestasjonene og alle i bilen fikk tilbud om enten soft-is eller kaffe. Ladet så i 45 minutter (det var tiden det tok å smøre seg mat, spise, gå på do, og så ta den kaffen for voksne og is for barna). Det var altså nok til å komme seg videre hjemover til Trondheim. Vi kunne kjørt mye før dette, men med to barn, så tar hver stopp tid. Kunne fint ladet i 20 minutter, kjørt til Berkåk, tatt en dopause der og ladet bittelitt til i 10 minutter for å komme seg hele veien hjem. Poenget mitt er at jeg kjører gledelig elektrisk når jeg slipper å pumpe ut eksos, får utrolig kjapp akselerasjon og har en bil som alltid er på nett, og som jeg slipper å stikke innom bensinstasjonen med i hverdagen. Forstår selvfølgelig at boomerne heller vil kjøre 10 timer i strekk uten pause, og det må de jo enn så lenge få lov til. Bra det finnes noe for enhver smak Til Toyota sier jeg; nei takk. Ses kanskje om 4-7 år når dere har (endelig) fått til å lage skikkelig elbil selv? (tviler egentlig, da jeg aldri har likt hvordan en Toyota kjører).
 12. Nettopp, så det må komme vesentlige lovendringer til i tilfelle.
 13. Da spørs det om det heller bør komme en egen lov for biler, eller et tillegg i forbrukerkjøpsloven for akkurat biler. For slik det er i dag, så blir jo 10 år for lenge all annen elektronikk. Ellers måtte man gå ned på et veldig detaljert nivå og spesifisere nettopp app-støtte for biler. Og der synes jeg ikke slik hører hjemme personlig. Jeg er enig at bilprodusentene må støtte produktene sine i lang tid når det kommer til app-støtte og programvare-oppdateringer. Men er forbrukerkjøpsloven riktig sted for å få bilprodusentene til å gjøre dette? Jeg tenker som så: Er man første kjøper, så har man i det minste forbrukerkjøpsloven med seg de første 5 årene (omtrent uavhengig av km-stand, om man er skikkelig vanskelig av seg). De som velger å kjøpe brukt, bør kjøpe via bruktbilforhandler og ta de på det dersom funksjoner plutselig forsvinner.
×
×
 • Create New...