Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Homba skrev (13 minutter siden):

Sannsynligvis bare en regulær styrkeutplassering i NATO-regi. NATO har stående styrker i Baltikum for å vise at NATO er klare til innsats ved en eventuell russisk aggresjon.

I tillegg er nevnte sak fra Belarus en sak mot Litauen (der Norge har en pansertropp) og ikke mot Latvia.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
52 minutes ago, torbjornen said:

Det tyder vel like mykje på at russarane set inn alt dei har i eit forsøk på å vinne mest mogeleg terreng før innhaldet i hjelpepakken når fram til fronten.

Godt mulig, eller en kombinasjon kanskje? Uansett tror jeg nok de russiske tapene vil øke fremover nå som støtten til Ukraina fyller på med våpensystemer, skyts og artilleri. Og selv ikke i skyttergravene vil de være trygge fordi Ukraina også har fått mineryddingsroboter og påfyll av blant annet mer Bradleys. Da kan Ukrainsk artilleri regne ned over russerne, samtidig som de robotene rydder trassè gjennom de russiske minefeltene. Og dronesvermene dropper sin dødbringende last i skyttergravene samtidig som panser og bradley vil gjøre det mulig å sikre minst mulig tap for UA. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

Viseutenriksminster: – Moskva vil svare økonomisk og politisk hvis eiendelene blir beslaglagt

 

Russland vurderer å nedgradere nivået på sine diplomatiske forbindelser med USA hvis vestlige styresmakter går videre med forslaget om å konfiskere landets frosne eiendeler, uttalte viseutenriksminister Sergei Ryabkov torsdag, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA.

Ryabkov sa at Moskva vil svare økonomisk og politisk hvis eiendelene blir beslaglagt.

Litt trang kontantstrøm for tiden over hos ivan? 

Om det var opp til meg så skulle hele resten av verden nedgradere nivået på sine diplomatiske forbindelser til russland, for det folket kan ingen stole på uansett. Selv ikke signerte avtaler er russerne i stand til å forholde seg til om de plutselig skulle ønske seg noe annet senere. 

Tror ikke USA vil kjenne noe voldsomt på dette utspillet fra russerne. Men det viser jo at russerne er desperate etter cash. Så kanskje bare stramme skruen litt til nå mtp sanksjonene, legge til litt mer, kanskje senke pristaket på russiske olje feks 30%?

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Mer bråk i Sørkinahavet aka Aseanhavet/Vest-filippinske hav også.

Kina fortsetter å forsøke å hindre leveranser at forsyninger til den filippinske marinebasen Sierra Madre.

Et kinesisk skip på 1400 tonn la seg foran et filippinsk skip på bare 400 tonn. De kolliderte sidelengs. Likevel fikk det kinesiske skipet tre hull i skroget. Det var ingen synlige skader på det langt mindre filippinske skipet som ble bygget i Japan i 2017.

Filippinene holder nå marinedriller med USA, Japan og Australia. Mange andre land i området har også erklært støtte til Filippinene.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

De russiske idiotene forstår ikke at stridsvognene når disse bli for tung, vil bli treg, ekstra sårbar mot varierte kjøreforhold og få motorhavari. Det rapporteres at flere og flere blyatmobile er sett, men selv om de er immun mot FPV - har de et meget seriøst ulempe: 

Artilleri. Så snart ukrainerne har nok ammunisjon vil alle disse sløvgående blyatmobiler slaktes. 

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 24.4.2024 den 3:48 PM):

Vet ikke om jeg nå misforstår hva du mener her eller om du misforstod innholdet. Men ukrainerne sender altså opp ballonger som avgir falske signaler til russerne, og de ser spøkelser på radar.

Ja, de gir russerne mange og forvirrende signaler, så de vet ikke lenger hvilke signaler de kan stole på.

Altså samme metode som Russland bruker i sin ideologiske krigføring. De spammer med idiotiske uttalelser og påstander, selv de mest åpenbare løgner og klovneri. Målet er å forvirre folk så man ikke lenger vet hva som er sant og ikke sant. Målet er at folk ikke stoler på noe lenger. Svake idioter faller for dette.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Situasjonen i Donetskfronten har blitt katastrofalt for ukrainerne. De klarte ikke å holde stand omkring Ocheretyne som var erobret i et overraskelsesangrep av russerne som tok Novobakhmutivka i det samme slaget, rett og slett fordi de kommer ut for kamikaze-innstilte russiske soldater med nærmeste immune transport uten nok artilleristøtte. FPV-opptak var sjokkerende i seg selv; disse jammes meget voldsomt på mindre enn 100 m fra nærmest panserkjøretøy, så voldsomt at det har EMP-virkninger på all elektronikk, (våger ikke å tenke på mennesker i slike ekstreme elektromagnetiske felter) og disse blayatmobile stridsvogner hadde kunne ta enorme EW-utstyr med seg, at de er blitt gigantiske jammingsmaskiner bokstavelig talt. Dessuten fant ukrainerne ut at de ikke kunne foreta respons på russiske bevegelse pga. ekstrem tung artilleribeskytning og dårlige trente soldater på egne side som sliter med å orientere seg i "jomfruelig" jord, mot bedre trente og utstyrte russere, som alltid er flere. 

Soloviove skal ha falt; da betyr det at forsvarslinjen nå rulles opp slik at russerne kunne fortsette vestover - de er mindre enn 30 km fra en av de tre K-byene som er bokstavelig talt demningslinjen mellom et åpent forsvarsløst land og russiske horder; Krasnoarmijsk. I sør har russerne rykket fram til Kostyantynivka og kan bryte seg gjennom for å komme forbi det sterke forsvaret i Vuhledar som må oppgis som et resultat, og er bare 33 km fra Kostyantynopil. I nord (Bakhmutfronten) er russerne i full gang med å rykke i bredde mot Tsjaiv Jar, ukrainerne var tvunget til å gi opp land man hadde ofret så meget i året 2023 for, og de er bare 12 km fra Kostjantynivka, den siste av de tre K-byene. 

Som før sliter ukrainerne med den ufattelige likegyldigheten i den enkelte russiske soldaten som er så ekstraordinært vanskelig å kjempe mot når han forskanset seg, at intet mindre enn ekstrem dødelig giftgass, gammeldaglige flammekastervåpen og napalm kunne tvinge ham ut. Det er hvordan de avansert fram; angrep-forsvar-angrep; de rykke fram stykke for stykke, forsvart seg til døden uten skrupler mens ildstøtten konsentreres på ukrainerne som lider tap, og deretter rykke fram. Bradley-stormpanservogner kan ikke stoppe dem pga. russiske FPV og artilleri, da det vil ta tid for å røyke russerne ut. Selv verdens beste soldat vil ha meget seriøse problemer mot en soldat som er så fatalistisk at de vil dø og atter dø - og atter dø enda en gang - før disse rygget et skritt bakover. Disse er ekstremister som tror det ikke finnes lykke i livet og egentlig frykter selve livet! 

Det er jo presist hvorfor jeg hadde i mindre enn to år bedt om moralødeleggende våpen - som vestlige politikerne med Vietnam-traumer som Stoltenberg personlig (han var i tenårsalderen da Vietnamkrigen sluttet i 1973) nektet å vurdere i den første plassen. Det er ikke mulig å tvinge ut en fatalist fra stedet der han vil dø, med konvensjonelle midler uten å lide enorme tap. Til og med den verste morderen i historien vil bli utmattet av å drepe og drepe, og nå er flesteparten av de ukrainske soldatene på felten ført på randen av utmattelse. 

Den amerikanske våpenleveransen må skyndes fram så raskt som mulig; dagens situasjonen skulle aldri ha hendt. 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Det vil ikke komme flere GLSDB til Ukraina. Det vist seg at den russiske jammingseffekten er mye kraftigere og mer effektivere enn ventet. I sammenligning hadde relative moderne stand-off våpen som AASM Hammer fra Frankrike vært i stand til å forsere slike jamming med suksess selv der JDAM feilet. 

Nå er det nok; det burde ikke være vanskelig å finne disse EW-plattformer og ta dem ut gjennom bruk av våpen som kan spore ned disses elektromagnetiske utstrålinger! Det ser ut at både amerikanerne og ukrainerne hadde meget seriøst overvurdert egne evne for å takle den russiske jammingsevnen som nå er så total, at FPV ikke virker, at dronefly sliter, at egne våpen bli ikke treffsikkert - mens man har generelt langt dårligere evne for tilsvarende svar, som demonstrert med det mystiske speiderdroneflyet og Lancet-dronene. 

Vi trenger SEAD/DEAD våpen av den tradisjonelle typen med fokus på AR, eldre HARM er simpelt ikke nok. Vi trenger AR-teknologi av sist nytt. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (3 timer siden):

FPV-opptak var sjokkerende i seg selv; disse jammes meget voldsomt på mindre enn 100 m fra nærmest panserkjøretøy, så voldsomt at det har EMP-virkninger på all elektronikk, (våger ikke å tenke på mennesker i slike ekstreme elektromagnetiske felter) og disse blayatmobile stridsvogner hadde kunne ta enorme EW-utstyr med seg, at de er blitt gigantiske jammingsmaskiner bokstavelig talt.

Dronekrigen har blitt ført i en runddans av tiltak og mottiltak. Når den ene siden finner på noe lurt, tar det et par måneder før naboen har klart et motmiddel. 

Akkurat her trenger ukraina smartere droner som kan styre seg selv siste metrene, men det krever nok mer CPU enn dagens FPV-droner. Alternativt kan man bytte ut RPG-granaten med noe* som kan avfyres utenfor jammingens rekkevidde og forhåpentligvis sette EW-utstyret ut av spill.. Så kan 'vanlige' FPV-droner sendes inn etterpå.

 

*tenkte at denne kanskje kan tilpasses for dronebruk? https://en.wikipedia.org/wiki/M79_grenade_launcher

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (3 timer siden):

Det vil ikke komme flere GLSDB til Ukraina. Det vist seg at den russiske jammingseffekten er mye kraftigere og mer effektivere enn ventet. I sammenligning hadde relative moderne stand-off våpen som AASM Hammer fra Frankrike vært i stand til å forsere slike jamming med suksess selv der JDAM feilet. 

GLSDB har en oppgitt CEP på 1m med GPS/INS, og med dagens nøyaktighet på INS høres det rart ut at den skal være "ubrukbar" selv om det jammes.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det har vore to år med utmattande krig og terror, og dei mest erfarne soldatane og patriotane som melde seg som frivillige i starten av krigen er kanskje for det meste døde. Ukrainarane som er vant med friheit og demokrati er kanskje ikkje like villige til å kjempe til døden som zombie-soldatane frå Russland. Det er forståeleg. Ein vil jo helst leve og ha helsa i behald. Ukrainarane står ovanfor umogelege val, og mangel på ammunisjon og sviktande hjelp frå Vesten gjer ikkje situasjonen betre. Ein får håpe at støttepakken frå USA og auka støtte frå europeiske land kan virke motiverande, og at krigslukka kan snu.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...