Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 minutes ago, bojangles said:
  • russerne taper store mengder panser, kan endrerusserne fremtidige strategier

 

 

De benytter vel allerede WWI-strategier, med kjøttbølger støttet av artilleri i tettere områder. Men det blir enda vanskeligere for dem å avansere over åpne områder hvor kjøretøy kreves.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

https://newsukraine.rbc.ua/news/ukrainian-ministry-of-defense-announces-approach-1712957986.html

Ukrainian Ministry of Defense announces approach of Terminator war

The war in Ukraine is very close to the point where machines, not humans, will be fighting on the battlefield from both sides, states Oleksiy Bezhvetsov, the authorized representative of the Ministry of Defense of Ukraine for recruiting.

According to Bezhvetsov, by the end of 2024, effective drones will be deployed on the battlefield, replacing soldiers.

"We are already talking about drones that do not just fly, but also move, and crawl on the ground. And shortly, the line of demarcation will be saturated with such machines that perform the heaviest, most dangerous work instead of humans," said the Ministry of Defense representative.

Bezhvetsov also noted that these ground drones will completely cover the front line.

"In other words, there will be one line, another line, and between them, all these machines will crawl, shoot, kill, and not allow anything alive to cross this line, because as soon as something appears, it flies out, drives out, kills, shoots. In a way, it's like the 'Terminator' war. We are getting close to the point where there will be machines on both sides," Oleksiy Bezhvetsov explained.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

https://www.forbes.com/sites/davidhambling/2024/04/12/ukraine-teams-ancient-and-modern-weapons-to-stop-russian-trucks/

Ukraine Drops Ancient Roman Weapons From Drones To Stop Russian Trucks

The Russians are facing a new threat behind the front line: tire-popping metal obstacles called caltrops dropped by drones. It is an ingenious new use of a very old weapon, which is causing problems for Russia’s already overstretched last-mile supply chain by halting vehicles so they can be hit by bomber drones.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

USA hevder Kina hjelper Russland med militær opprustning

PUBLISERT KLOKKEN05:47 IKINA OG RUSSLAND

Kina hjelper Russland med den største militære opprustningen siden Sovjet-tiden, hevder USA. Kina avviser påstandene.

Ifølge amerikanske tjenestepersoner bistår kineserne russerne på flere områder, blant dem felles produksjon av droner, militær romfart og maskinverktøy som brukes i produksjon av ballistiske raketter.

Kina har vært utslagsgivende i å puste nytt liv i grunnlaget for Russlands forsvarsindustri, «som ellers har hatt betydelige tilbakeslag» siden invasjonen av Ukraina, sa en anonym, høytstående amerikansk tjenesteperson under et lukket pressemøte.

– Russland gjennomfører landets mest ambisiøse forsvarsopprustning siden Sovjet-tiden, og det på en raskere tidslinje enn vi trodde var mulig i starten av denne konflikten, sa han.

(NTB)

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Drogin skrev (1 time siden):

Forsvarsministeren svarte meg dette angående å finansiere artilleri utenfor Europa via det estiske og Tsjekkiske initiativet:

Mitt svar:

De konsentrerer støtten der de ønsker å konsentrere støtten, fremfor å konsentrere støtten der den faktisk trengs mest? Er de slik man skal lese svaret?

Det vil si, de prioriterer symbolpolitikk?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (2 timer siden):

Norge skal anskaffe sjøminer som en del av opprustningen. :)

Vi kvittet oss med sjøminer etter den kalde krigen, nå skal vi få dem på nytt i følge denne aftenposten-artikkelen. 
https://www.aftenposten.no/norge/i/769OdK/sjoeminene-ble-skrotet-for-20-aar-siden-naa-er-de-paa-vei-tilbake

'Morten Nakjem er forskningsleder for maritim minekrigføring ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Han sier moderne sjøminer er selvstyrende og kan tilpasses på forskjellig vis til forskjellige mål. 

-De har avanserte sensorer og prosesseringssystemer som automatisk detekterer og klassifiserer passerende mål, sier han'

Sjømineteknologien har egentlig aldri blitt oppgitt i Norge, fordi man hadde bare gått bort fra stasjonære til mobile sjøminer som har flere bruksområder - disse i praksis er mer lik torpedoer enn miner. Men den statlige investeringen på teknologien var minimalt, og var hele tiden privatdrevet, ikke minst pga. fleksibiliteten. Den inaktive sjøminen har vært utryddet i lang tid, avløst av den aktive sjøminen. Norge er i en god posisjon for å skaffe seg de meste avanserte sjøminene - som var fram til nedleggelsen av Kystforsvaret vitalt for forsvaret av Norge. Hundretusener av sjøfartøyer hadde nemlig fram til ved år 2000 seilt fram og tilbake over fortøyede sjøminer i de tre sjøveger inn til Oslo, Bergen og Trondheim helt siden 1950-tallet. Nå vil man sette dem ut på nytt. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Markiii skrev (2 timer siden):

Hva er det du snakker om nå egentlig? Jeg sliter med å skjønne poenget med flere av innleggene dine. For eksempel dette, der du påstår at vi "dreper egen befolkning på daglig basis". Når folk spør hva du snakker om, så ignorerer du det bare og legger ut noe nytt.

Og i innlegget jeg siterer nå, så ser det ikke ut til å være noen intern sammenheng. Hva har "USAs deltakelse i krigen" (USA deltar ikke i krigen, som de fleste sikkert vet) å gjøre med "hvilken side Norge egentlig er på"?

At vi har vært for native overfor Russland kan det ikke legges skjul på, men det er jo ikke det du skriver her. I det hele tatt skjønner jeg ikke hva du prøver å si, for påstandene dine henger ikke sammen med forsøkene på argumenter i samme innlegg.

 

Jadda!! Da passer det bra når egen hund biter deg ;)

Sitat

 2 Ubåtbasen Olavsvern ble solgt til privateide og benyttet av russiske båter 

https://www.aftenposten.no/norge/i/Knz1GE/ap-politikeren-var-sentral-da-russiske-spionskip-fikk-kaiplass-i-tromsoe-ville-ikke-gjort-det-samm

  • Liker 2
Lenke til kommentar

PANNIER: Caspian military drills that exclude Russia and Iran have some people in Moscow asking questions (msn.com)

Dette er svært uvanlig. En uventet koalisjon har oppstått i april 2024 hvor Aserbajdsjan, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan kunngjort felles militærøvelser i juli 2024, "Birlestik-2024", som vil finne sted på den kasakhstanske kyststripen mot Kaspihavet - uten Russland. Mye tyder på at russerne var uforberedt på den nye koalisjonen som lot til å samordne seg med kinesiske-tyrkiske interesser knyttet til den midte Silkeveien fordi det er direkte jernbaneforbindelse mellom Kina og den viktige havnebyen Aktau. I 2018-2022 hadde aserbajdsjanere og kasakhere satset meget sterkt på å bygge opp en fergeforbindelse som var i ferd med å få de samme dimensjoner som i Europa, ikke minst som et resultat av den tyrkisk-aserbajdsjanske samhandelen gjennom Georgia (Armenia kunne ta del i dette, men Alijevs armenerhatet står i vegen). 

Men siden krigsutbruddet i februar 2024 hadde det hele stått i stampe fordi det bare er russiske verft som kunne bygge fergefartøyer i Kaspihavet som er helt lukket fra resten av verden, skipsverftet i Baku kunne bare sette sammen halvferdige komponenter levert fra Russland. Samtidig oppdaget Kina at Putins vanvidd hadde gjort den mer kapable nordre Silkeveien ufremkommelig pga. den østeuropeiske fiendtligheten og i Ukraina var det besluttet å skifte om til normalspor mens Russland bruker bredspor for jernbane. Det er heller ikke mulig å bruke den søndre Silkeveien pga. Talibans overtagelse av Afghanistan og ISIS-trusselen som er høyaktuelt - et halvt dusin kinesere var nylig drept i Pakistan. 

Fergene på Kaspihavet er kraftig overlesset fordi mye mer måtte fraktes enn beregnet. Og samtidig hadde man innsett at Putin hadde gjort Russlandspolitikken farefullt uforutsigbart, det går nå knapt en uke uten en muntlig militærtrussel mot stan-landene i russiske massemedier, som er under kontroll av Putins tilhengere - som selv han ikke klarte å kontrollere til enhver tidspunkt. De liker ikke det som skjer i Ukraina og frykter at en russisk seier kunne være uheldig for dem. 

Da må de vende seg mot beskyttere - men i Beijing oppdaget de at "den vise mannen" Xi simpelt ikke bryr seg om dem, så Erdogan tre fram. Aserbajdsjan og Turkmenistan er i lomma på tyrkeren som har klarte å få innflytelse gjennom det siste statskuppet i den ustabile Kirgisistan. Kasakhstan inntok en selvstendig linje i forholdet til Kreml, og dette skal ha ergret russerne sterkt. Tadsjikistan kan ha valgt å slutte seg til den tyrkiskdominerte koalisjonen fordi de ikke deler Putins oppfatning om Taliban. Russland hadde nemlig prøvd å normalisere Taliban-styret med resten av verden, og dette liker ikke tadsjikerne, som hadde opplevd rasistiske pogromer mot egne arbeidsmigranter i det siste. 

Det aserbajdsjanske militæret "tyrkifiseres" i meget stor hastighet, flere og flere karriereoffiserer og profesjonelle fra det tyrkiske militæret har fått nøkkelroller samtidig som det føres inn et meget stort antall våpen (og smugle israelsk våpenteknologi ut - som Netanyahu ignorere tross Mossad-advarsler). Dette skjer ikke lenge i det åpne, men tegnene er der, tyrkerne militært sett er i ferd med å gjøre seg gjeldende i Sentral-Asia. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
majer skrev (6 timer siden):

Så kan man jo spørre hvilken side Norge egentlig er på. Når USA ikke lenger deltar i krigen etter Trump vinner valget er det ikke sikkert vi i Europa fortsetter så mye lenger heller

Her skal jeg nevne noen saker som skjedde under Solberg:

1 Russere på jazzfestival i Molde drev kartlegging av gass terminalen på Aukra

2 Ubåtbasen Olavsvern ble solgt til privateide og benyttet av russiske båter 

3 Fabrikken Bergen Diesel ble nesten solgt til russisk eier

4 Hyttetomter ved militæranlegg ble solgt til russiske borgere med bånd til Putin

Dette fremstår som langt verre enn noe eksamensfusk, og det er reelle muligheter for at Solberg vil vinne valget. Vi må heller ikke glemme Solberg sine bånd til Kina 

Det skal sies at før invasjonen av Ukraina i 2022 så hadde de fleste en oppfatning av at Russland ikke ville invadere land i Europa.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Svein M skrev (6 minutter siden):

Det skal sies at før invasjonen av Ukraina i 2022 så hadde de fleste en oppfatning av at Russland ikke ville invadere land i Europa.

Må si meg uenig der. De har holdt på i Ukraina siden 2014 og har flere invasjoner siden oppløsningen av Sovjet. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...