Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

SilverShaded skrev (1 time siden):

Du verden for en konspirasjonsteori...nå er det brått en planlagt uttalelse som Stoltenberg (NATO ?) ville få ut ?  Stiller meg sterkt tvilende til dette. At Russland ville være kravstore hvis Ukraina kom og ba om fred, trengte han neppe å lage "støy" for å gjette. At Putin forlanger alt, og dessuten bryter alle internasjonale avtaler, er ikke akkurat noen hemmelighet. At norske politikere/ledere uttaler seg en smule ubetenksomt er heller ikke ukjent.

Ein fekk i det minste fram ein reaksjon frå Moskva som burde kunne vise dei som framleis måtte tru på fredsforhandlingar med Russland at Russland ikkje er interesserte i fred, og at den einaste løysinga er at ein støttar Ukraina nok til at dei kan vinne krigen og ta tilbake landområda sine.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 hours ago, bojangles said:

Nei det er ikke spekulativt. Se på olje og gass prisene fra vinteren 2022 til det ble max pris på 60 $ for russisk olje. Den tiden det tok vesten å få igang tiltak brukte russland til å selge olje og gass til langt høyere priser enn de hadde budsjettert med. Det kom inn rasende mye penger rasende fort. 

Spesielt i starten av krigen stod kjøperne i kø og betalte markedspris, både Tyskland og Ungarn handlet veldig stort og bidro til prispresset. Som vi ser nedenfor bidro dette at prisene økte kraftig etter at krigen startet.

Du ser på grafen hva som skjedde når vesten satt max pris på russisk olje. Her må vi faktisk anta at den reelle prisen russland oppnår er lavere, kanskje også vesentlig lavere enn grafen viser. Fordi de to største oppkjøperne av russisk olje og gass betaler lavere pris nå som russland ikke har noe valg og må selge til de få som vil kjøpe. India og Kina sikrer seg dermed billig russisk olje. Og det rammer russerne. 

t5Oqga4.jpg

Og det rammer USA og EU. Det var ein artikkel på E24 om deflasjon i Kina. Som om det var eit stort problem for Kina, i alle fall når deflasjonen var så liten at i praksis var prisane stabile. Ingenting om at ein grunn til stabile prisar i Kina kan være billigare ennergi enn i USA og EU. Og at for Kina som stor eksportnasjon er det ikkje noko ulempe med stabile prisar innanlands når det er høg prisstigning på eksportmarkandane. Det betyr at Kina sin produksjonskost er stabil medan konkurentane sine kostnader er på veg oppover.

Dagens oljepris er rund 85 dollar, betaler Kina og andre 60 dollar har dei ein stor fordel framfor USA og EU. Spesielt dei landa som rafinerer russisk olje til bensin og diesel og selger til "vesten".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Mannen med ljåen said:

Det er knapt en begynnelse. Vi har lagt ned mange militærbaser, sagt opp/unnlatt å utdanne mange kompetente mennesker, og starter i praksis med blanke ark.

Vi har mye mindre enn vi ville hatt om vi hadde brukt 2% hele tiden. Det tar tid å skaffe.

Forsvaret i Norge vart lagt på 1990 talet lagt om frå å være eit forsvar til å være eit ekspidisjonskorps for USA sitt militære rundt i verda. Det skal meir enn penger til for å endre det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Brother Ursus said:

Kongsberg skal øke 155mm produksjonen sin til noe stakkarslig som 30.000 i året. Det bruker Ukraina på fire dager. Må dog sies at det antagelig blir mer avanserte granater, men likevel.

Det er helt utrolig, men etter snart 1,5 år med krig, så virker det ikke som om Vesten har lært stort. Det er tydelig at man ØNSKER å støtte Ukraina, men å sitte og ønske ting får dem ikke til å skje. Det må skje fler konkrete investeringer.

Dersom NATO slipper opp for våpnene vi har gitt Ukraina hittils, så må vi også gi dem andre våpen. Vesten og NATO har nok luftfartøy til å dominere russerne. Vi har også atomvåpen. Vi burde ha sendt ukrainerne mye mer. Ikke minst burde vi sendt langtrekkende missiler tidlig i krigen slik at de kunne ha slått til mot jernbaner, broer, baser, forsyningsdepot og oppstillinger så tidlig som mulig.

Ukraina burde for lengst ha fått langtrekkende missiler å nå Moskva og andre deler av Russland med også. Det har siden mars/april vært tydelig at russerne allerede har satt inn alt de har. Det er vi i Vesten som har levd med illusjonen (igjen, såkalt failure of imagination), om at russerne ville bli krigstrette å stå opp imot Putin. Russland er ikke det europeiske landet vi trodde. Det er et østlig autokrati.

Vi kan aldri være 100% trygge for at russerne vil "eskalere". Men det er 100% i deres kontroll og 0% i vår. Svakhet egger Putin mer enn styrke gjør. De ønsker ikke atomkrig noe mer enn vi gjør.

Vi kan ikke fortsette å la ukrainerne kjempe med én hånd bundet bak ryggen.

Kor mykje støtte fekk afganarane mot Sovjetunionen? Afganarane kasta med lite støtte ut sovjethæren. Og kor mykje militær støtte fekk afghanarane mot USA? Dei kasta ut USA også.

Kva med alle panserkøyretøya og stridsvognen Ukraina fekk? Etter å ha tapt ein femdel så stoppa dei opp. Ukraina har våpen dei kan bruke til å gjenerobre land. 

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (18 timer siden):

Dette sammen med en lånerente på 12%, mangel på arbeidskraft og sanksjoner som vil gjøre flytransport og andre teknologiavhengige sektorer kaputt kommer til å gjøre livene til russerne sure ganske snart.

Hvor stor andel av russere med normal inntekt eier sin egen bolig? Jeg vil anta en ganske lav andel. Mange leier bolig fra staten. Så det med lånerente vil i første omgang bare smelle skikkelig for de som har boliglån.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Synes folk har gravd seg litt vel ned i skyttergravene her, og enhver ting som ikke er 100% seier for Ukraina blir sablet ned og budbringeren blir lynsjet. ( ja så kan dere komme og si ja men, ja men... men det er slik det blir oppfattet ).

Robert Mood mener det kan være et drypp fra D.C. det som skjedde på Arendalsuka:

https://www.nettavisen.no/nyheter/tidligere-forsvarstopp-usa-kan-ha-sluppet-en-proveballong-i-arendal/s/5-95-1267994

Ikke langt unna Torbjornens spekulasjon. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Samms skrev (1 time siden):

Kor mykje støtte fekk afganarane mot Sovjetunionen? Afganarane kasta med lite støtte ut sovjethæren. Og kor mykje militær støtte fekk afghanarane mot USA? Dei kasta ut USA også.

Kva med alle panserkøyretøya og stridsvognen Ukraina fekk? Etter å ha tapt ein femdel så stoppa dei opp. Ukraina har våpen dei kan bruke til å gjenerobre land. 

Er det en ting som er 100% sikkert så er det at den Sovjet-Afghanske og NATO-Afghanske krigen ikke kan sammenlignes med hverandre eller med Ukraina.

Tidene har endret seg, teknologien har endret seg, og omfanget av krigene er helt forskjellig, og ikke minst var de respektive ROE (Regler for stridshandlinger) veldig forskjellige.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
40 minutes ago, Simen1 said:

Hvor stor andel av russere med normal inntekt eier sin egen bolig? Jeg vil anta en ganske lav andel. Mange leier bolig fra staten. Så det med lånerente vil i første omgang bare smelle skikkelig for de som har boliglån.

Det er ikke så uvanlig å ha egen bolig, men så og si alle russere har (ifølge russerne på gamle Teamliquid forumet) fast rente i huslånet sitt, som er veldig mye lavere enn den flytende. Type 3-5%. Flytende rente for vanlige huslån er ikke en greie i Russland. Den høye flytende renten slår mer ut for samhandlingen mellom banker, finansielle tjenester, og store firmaer.

Dette er sånt som gjør at banker kollapser, skikkelig. Type silicon valley bank kollaps (hvis du gir 10% rente på innskudd og får bare 3% tilbake på lån, lover det dårlig for egenkapitalen). Likevel tror jeg ikke diktatorstaten Russland vil tillate bankruns. Denne rentedifferansen kan veldig fort by på store alvorlige problemer for den russiske økonomien.

Endret av shockorshot
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (5 timer siden):



Hmm, jeg vet ikke nok om situasjonen, men Nagorno-Karabakh er i hvert fall full av armenske kirker. Noen av dem fra tidlig middelalder. Armenia ble kristnet på 400-tallet. Azerbaijan eksisterte ikke før 1918 og var før det en del av Russland. Armenia som nasjon og kultur går derimot tilbake rundt 3000 år.

Azerbaijans intensjoner mot Armenia er også riktig så skumle. Ottomanerne (Tyrkia) begikk folkemord mot armenerne på begynnelsen av 1900-tallet og drepte over 1,5 millioner armenere i et holocaust og tvangsmarsjering. Tror vi skal være forsiktige med å velge dem som venn. For min del blir det litt som å støtte Taliban eller shaen av Iran, eller kongedømmet i Saudi Arabia. Min fiendens fiende passer seg kanskje akkurat nå, men blir veldig fort komplisert.

Situasjonen ligner litt på Kosovo, men her er det muslimene som forsøker å folkemyrde de kristne. Det er helt sikkert to sider til denne historien også, men det tyrkerne og azeriene har gjort og forsøker å gjøre er ikke innafor på noen måte.

Jeg gjør. Har fulgt med den armensk-aserbajdsjanske konflikten helt siden 1988, i fakta dette var den første konflikten jeg begynte å interessere seg for, og dermed er i besittelse av meget mye kunnskap, mer enn nærmeste alle andre i tråden. Disse aserbajdsjanske LØGNENE om fortsatte okkupering av aserbajdsjanske territorium strandert på tre punkter; for det første at all armenskokkuperte territorier har blitt frigjort/overført etter det armenske nederlaget under den andre Nagorno-Karabakh krigen - for det andre, det er aserbajdsjanerne som nå er okkupanter, ettersom de okkuperte armensk jord i minst tre til fire brohoder inn i nabostaten Armenia - og sist, og mest fordømte, hvordan kan en befolkning som har 3,000 års historie være okkupanter i sitt egne hjemland, som aldri noensinne har vært underlagt aserbajdsjansk herredømme? Aserbajdsjan er nemlig av meget ny dato.

Da Stalin skulle tegne opp grensen mellom sovjetrepublikkene, valgt han å skille ut Nagorno-Karabakh og gi den spesiell autonome status med utvidede selvstyre. Dette bli en kilde for videre strid. For i 1988 brøt de fryktelige pogromer ut i Baku og andre byer. Ifølge armenske flyktninger og aserbajdsjanske sivilister som var disses naboer, hadde de et avslappet og fredelig sameksistens i sovjettiden med få eller ingen problemer, og da urolighetene i Nagorno-Karabakh brøt ut, var det ansett som et lokalt problem.

Hva disse ikke var forberedt på, var at skjulte militante krefter hadde ventet på en anledning for å gå til angrep og tvinge folk med dem i disses ugjerninger. Disse tok fordel av misunnelse, arbeidsledighet og sosial uro for å gjøre armenere til et hatobjekt, og det var ingen tilfelle at grusomhetene startet i Sumgait hvor de bedre utdannede og sosiale vellykkede arbeidere av armensk opprinnelse angripes av fattige og dårligstilte arbeidere som var blitt manipulert og forledet av ekstremister. Dette var det første tegn på sann nazistisk atferd. Dusinvis ble slaktet, for å stanse dette var de regulære sovjetiske soldater tvunget til å bruke stridsvogner og mitraljøser på de morderiske hordene. Men det var for sent, fanatikerne - som Alijev er en av - hadde fått det de vil, de vant seg folkets sinne mot sovjeterne og sympati samtidig som skapt fram en grufull hatkonflikt, ettersom armenerne i Nagorno-Karabakh ikke hadde nølt med å hevne seg. 

Dette er i sannheten en hatkonflikt ledet av nazistiske krefter som tok makten. 350,000 armenerne måtte flyktet for livet fra Aserbajdsjan i det første året. 

Og mange vet IKKE at aserbajdsjanerne helt fra begynnelsen ønsket å annullere den autonome regionens status uten å ha den nødvendige juridiske dekning, og forlagt at hele befolkningen skulle deporteres fra Nagorno-Karabakh. Helt fra begynnelsen finnes det en folkemordhensikt mot den armenske minoriteten i Aserbajdsjan. Den autonome regionen hadde siden 1960-tallet opplevd voksende diskriminering fordi sovjetmyndighetene ignorerte den etniske dimensjonen og tillatt tilflytning av aserbajdsjanere og ekstra landoverføring til regionen, og dette fulgt til at det var spent der i lang tid. Det var meget stor fattigdom der og det var sterk frykt hos armenerne om at de risikere å bli utvannet - de nasjonaletiske kriteriene skapt i 1915-1920 var aldri utslettet hos begge folk - og dermed vil la seg overføres til Armenia. 

Det er et jødehatelement i dette, fordi armenerne var mer sosialøkonomisk velstående enn flesteparten av aserbajdsjanerne som egentlig hadde svak nasjonalidentitet, og de var en del av den aserbajdsjanske intelligentsia fra gammelt av, disses status som kristne hindret dem ikke fra å besitte viktige posisjoner, og disses urbane kultur som tradisjonell satsing på utdanning hadde fulgt til at de vant meget på moderniseringen som skjøt fart i midten av 1800-tallet. Aktuelt er armenerhatet i Tyrkia og Aserbajdsjan ikke engangs religiøst begrunnet, dette skyldes sosialøkonomiske motsetninger. Armeneren hadde jødens plass i Kaukasus. 

Det finnes dokumenter om at pogromene og de anti-armenske demonstrasjonene i Aserbajdsjan var framprovosert og planlagt av suspekte krefter innenfor den aserbajdsjanske makteliten var i stand til å ta fordel av at myndighetene var helt uforberedt på volden og mobilisering av folk inn i nasjonalistiske bevegelser. Selv om Gorbatsjov satt inn en ny regjering i januar 1990, han reagert altfor sent med å stanse folkemordet på armenerne i Baku, var den moderate regjeringsmakten maktløst og uvillig til å stanse disse ekstreme kreftene som klarte å overta mer og mer av samfunnet, spesielt i forbindelse med en tafattløs krigsinnsats og armenske overgrep som var et resultat av hatkonflikten. Da den første Nagorno-Karabakh krigen sluttet i nederlag i 1993, fulgt dette til en kortvarig borgerkrig som endt med innføring av et nazipreget diktatur hvor ekstremistene en gang for alle tok all makt. 

Heydər Alijev fra begynnelsen var en ektefødt diktator som ikke brydd seg om lov eller stell, - og han var en KGB-offiser akkurat som Putin. Da han kom til makten i 1993, var han raskt med å utrenske de moderate som siden opphørte med å eksistere og deretter startet et brutalt diktaturstyre basert på nasjonalistiske prinsipper, som hans sønn Ilham Alijev videreførte. De to mennene hadde systematisk arbeidet med å reise det brutale hatet mot armenerne som gjøres til syndebukk for alt som hendt, de gjorde nederlaget til et nasjonalt traume, rensket ut all intern kritikk og skape fram farlige overlegenhetskomplekser. 

Intet folk i verden har hatet et annet folk så intenst i dag som aserbajdsjanerne, og mye av dette hatet har vært kunstig skapt, bevart og oppdratt til nye høyder - i de siste tjue årene har det blitt så ille, at dette hatet ble en del av nasjonalbevisstheten i Aserbajdsjan, og dette har folkemordeksperter og FN-observatører som menneskerettighetsorganisasjoner oppdaget. Det er rett og slett en dødsdom å være en armener i Aserbajdsjan. Hatet i Aserbajdsjan er 100 % NAZISTISK

Og dette må folk flest forstå. Alijev er en folkemordist. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

En viktig årsak bak rubelens fall ligger kanskje i Iran. Det har kommet ut at amerikanerne og iranerne hadde i hemmeligheten forhandlet med hverandre, og det virker som at Blinken endelig har sett skriften på veggen, ingenting av hva han hadde prøvd seg på, har nådd fram, araberstatene er blitt lunkestemt mens Israel er handlingslammet fordi Netanyahu har blitt avslørt å være en hykler som aldri ønsket å angripe Iran, som han hadde brukt som brekkjern for å få mer og mer makt i hele hans karriere siden 1993. USA vil oppheve flere sanksjoner mot at Iran stoppet våpenhandelen med Russland, og kan ha åpnet opp for oljeeksport til Kina. Der har iranerne tatt fordel av OPECs høye oljeprisnivå og det russiske rabattsalget for å forhandle fram avtaler med kineserne ved å selge olje til noe lavere pris. I slutten på juli har det kommet tegn på at oljeprisen kan bli fallende i senere tid fordi oljekjøpet skjer mer strategisk og langsiktig enn tidlig når kjøperne må kjøpe mindre om gang - etterspørselen blir mindre mens disse som kjøpe til seg olje, valgt å spare og bygge opp reserver. 

Fra felten er det interessant å finne ut at ukrainerne nå rotere sine styrkene i Søndre Donbass-fronten, de har sendt inn reservestyrker i form av 82nd luftangrepsbrigade med Challenger stridsvogner og Stryker AFV, dette er den ene av bare to NATO-utstyrte reservebrigader som var holdt vekk gjennom de siste tre månedene. Det betyr at brigaden ansvarlig for frontavsnittet mot Robotyne er utmattet og utkjørt som stridsenhet, og måtte trekkes ut. Ukraina har fremdeles store reservestyrker, men bare to oppstilte brigader med NATO-utstyr blant disse. Dessverre er to Stryker allerede slått ut, den ene satt i brann.

Fra Robotyne er det kommet meldinger om at ukrainerne har tvunget seg inn i sentrale del fra nord som var tidlig inntatt og omstridt i flere dager. 

Et bilde av en ødelagt Strela-10 er interessant, dette er det andre Strela-10 mobile SAM som er tatt ut, og det meldes at det var Switchblade 600 som gjort dette. Disse to Strela-10 SAM var armert med 9M340 missiler med en rekkevidde på 10 km - det kan sees på rørformede utskytningsrør - istedenfor den vanlige 9M37 (Strela-1) i firkantede utskytningsramper med en rekkevidde på 5 km, disse er -10ML populært kalt "Sosna". Det er to opptak som vist to SP ødelagt av meget raske og uidentifiserte gjenstander, det ene var hvitmalt, men disse var ikke SB 600. 

Dronebåtene som hadde terroriserte russerne i Svartehavet, er nå identifisert - disse kalles "SeaBaby", og er designert for å klare seg på åpen hav i røft sjø. 

Sidesprang til Afrika:

Mye tyder på at en militærsintervensjon blir mindre og mindre sannsynlig mot juntaen i Niger, og det var etter USA begynte å skygge unna. ECOWAS virker rådvilt, forberedelsene er ikke avbrutt - men amerikanerne og franskmennene er ikke på samme side, og mange begynner å tro det er bedre å gi opp landet. AU ser ut til å ha gitt opp, og det er mulig fordi de ikke ser USA på sin side. Samtidig er situasjonen i Niger i ferd med å bli kritisk, islamistene har iverksatt en offensiv ute på ørkenen og begynte å angripe de nigerske styrkene som er etterlatt til seg selv. Et helikopter krasjet med tap av opptil 30 soldater, det skal angivelig ha blitt skutt ned. Og de nigerianske styrkene har funnet seg utsatt for angrep av islamister som var kommet fra Niger. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 timer siden):

Kongsberg skal øke 155mm produksjonen sin til noe stakkarslig som 30.000 i året. Det bruker Ukraina på fire dager. Må dog sies at det antagelig blir mer avanserte granater, men likevel.

 

Du mener nok Nammo som holder til på Raufoss.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

..............

Intet folk i verden har hatet et annet folk så intenst i dag som aserbajdsjanerne, og mye av dette hatet har vært kunstig skapt, bevart og oppdratt til nye høyder - i de siste tjue årene har det blitt så ille, at dette hatet ble en del av nasjonalbevisstheten i Aserbajdsjan, og dette har folkemordeksperter og FN-observatører som menneskerettighetsorganisasjoner oppdaget. Det er rett og slett en dødsdom å være en armener i Aserbajdsjan. Hatet i Aserbajdsjan er 100 % NAZISTISK

Og dette må folk flest forstå. Alijev er en folkemordist. 

Og denne konflikten er også en av grunnene til at Tyrkia ikke er særlig glade i Sverige.

Sverige har nemlig anerkjent folkemordet på armenerne, noe som har falt Tyrkia tungt for brystet.
Dette kan fort bli brukt som nok en unnskyldning for ikke å godkjenne Sverige sitt NATO-medlemsskap.

https://no.wikipedia.org/wiki/Folkemordet_på_armenerne

Denne konflikten er i det hele tatt nok en grunn til å være skeptisk til Tyrkia, og være forsiktig med å gi dem innrømmelser.

De støtter Aserbajdsjan i blokkaden av Nagorno-Karabak:
https://www.fn.no/konflikter/Asia/nagorno-karabakh-armenia-og-aserbajdsjan

Den er snart på bristepunktet:
https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/O825X1/fortsettelsen-av-et-folkemord
 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
JK22 skrev (14 minutter siden):

Fra Robotyne er det kommet meldinger om at ukrainerne har tvunget seg inn i sentrale del fra nord som var tidlig inntatt og omstridt i flere dager. 

Apropos Robotyne, det meldes på russisk hold at det ikke lenge er store minefelter i vegen for ukrainske styrker som oppdaget dette da de gikk inn i nordre Robotyne og avansert til vest. Et sist ukrainsk angrep som gikk galt for flere dager siden, nådd midtpunktet mellom Robotyne i nordvest, Novoprokopivka i sørvest og Verbove i øst, det vist det seg at det ikke finnes minefelter så langt inn i russernes forsvarsverkene. Russisk mineutlegging skjer mindre enn tidlig, det kan skyldes ukrainsk artilleribruk og droneangrep, eller at de simpelt ikke har mer, de hadde strødd ut millioner av miner uten stans, og man vet at enorme mengder er for lengst ødelagt. Dessuten er ukrainerne veldig opptatt med å rydde bort minefeltene med alle midler.

Hvis ukrainerne skal videre, er Kopani og Verbove nødvendig å erobre/nøytralisere. 

I øst meldes det at ukrainerne er i full gang med å rydde opp de russiske skyttergravene øst for Urozhaine og skal være i ferd med å nærmere seg Kermenchyk, der virker det også at det ikke er så mye miner som tidlig. Dette ledet til hissige motangrep av russerne fra sørøst og øst for å hindre det ukrainske avansementet. 

Men situasjonen i Nordøstfronten er blitt veldig ille for ukrainerne som meldt de utsettes for samme taktikk som under Bakhmutslaget. Ennå er det svært lite om territoriale vinninger for russerne som fremdeles har ikke kommet videre fra nordøst for Synkivka, der har de valgt å stoppe angrepene til vest og deretter prøver å ta seg ut på åpen lend for å omgå det ukrainske forsvaret. Men russisk ildkraft er mye større og bedre organisert enn tidlig, så meget at ukrainerne er i seriøse problemer. Ukrainerne kan ikke lenge utelukke et angrep på byen Kupyansk. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 15.8.2023 den 14.03):

Hvis det er symptomatisk på hva NATO faktisk sitter og tenker, så forklarer det jo hvorfor ting går som de gjør, og at Zelenskyj har helt rett når han sier at NATO er for trege.

Nei, jeg blir oppgitt. Dette er hårreisende. Hadde jeg vært Ukraina hadde jeg nå bygd atomvåpen og gitt beng i NATO, og sendt styrkene mine mot Moskva.

Gary Kasparov mener det nettopp er slike tanker som ligger under blant annet Bidens treghet når det gjelder å gi Ukraina hva de trenger:

https://www.kasparov.com/a-history-of-betrayal-biden-keeps-negotiating-about-ukraine-without-ukraine-august-13-2023/

  

The Very End skrev (På 15.8.2023 den 14.07):

Hadde det vært for slike holdninger hadde vi vært i 3. verdenskrig med atombomber flyvende i alle retninger, så at man løfter blikket litt ut av krigståken skader ikke.

Altså, hvis man faktisk får NATO garantier og medlemskap samt slutt på blodbadet i kombinasjon med svært små områder - ja da bør man hvertfall vurdere det. Uendelig død og jævelslap  er det ingen som vinner på. 

Og nei, vil jeg at vi skal gi Russland noe - nei. Men, til syvende og sist må man faktisk vurdere hva som gir mindre menneskelige kostnader (tragedier).

Så fint at du er villig til å ofre ukrainere da. For det er ikke bare snakk om områder her, men om menneskene som bor der og brutaliteten de vil fortsette å bli utsatt for tross "fred".

Endret av Markiii
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Martin54 skrev (På 15.8.2023 den 14.50):

Den triste sannhet er vel at Ukraina ikke kan "vinne" noen krig. Hva så hvis de klarer og gjennerobre det de er fratatt?
Putin kan bare fortsette med sine missilangrep i uoverstigelig fremtid og langsomt kvele Ukraina's infrastruktur og økonomi .  Ingen verdens ting og gjöre med det. Vesten og FN kan innføre sanksjoner og vedta resolusjoner til krampa tar dem. Det er kun Russlands folk og et alternativt lederskap som kan stoppe dette.  

Nei, Putin kan ikke fortsette når han går konkurs og ikke har soldater igjen. Ukraina vil kunne bygge ut luftvern og gradvis stoppe alt Russland har å komme med. Det blir heller Ukraina som fortsetter med missilangrep mot Russland, mens russiske missiler rett og slett blir skutt ned.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...