Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 minute ago, shockorshot said:

Det er det opp til Ukraina og svare på, ikke vi andre. Jeg forstår at du foretrekker en imperalistisk verden hvor de høye herrer bestemmer over mindre land, men det gjør ikke jeg. Inntil Ukraina og Ukrainerne mener at det er nok med sin forsvarskrig, så skal verken du, jeg eller de høye herrer bestemme at de skal avslutte å forsvare sine egne innbyggere. 

Jeg prøver å få meningen din her, ikke at det ikke er opp til deg. Det har jeg sagt allerede at ingenting sagt her har noen effekt uansett.
Du er enig med "til den siste ukrainer" hvis Zelensky sier det?
Er du også enig med fred i morgen dersom Zelensky sier det istedenfor?
Ellers vil jeg påstå at jeg er svært langt unna imperialistisk tankegang. 
Jeg er mot alle store organisasjoner/land eller lignende som har for stor makt. Monopol eller oligopol vil alltid være negativt for menneskeheten uansett om det er på bedriftsplan eller storpolitisk.

Lenke til kommentar

Om Zelensky sier fred i morgen vil de få alt annet en fred for som jeg har argumentert tidligere i tråden så er alternativet til å få gris bank nå å få grisebank senere. Så slik jeg ser det ville det at Zelensky sier fred i morgen bare bety at Ukraina får grisebank senere. Det vil bare være en spørsmål om tid før Russland angriper restene av Ukraina igjen og sluker dem hele når når de ha fått bygget seg opp nok til å gjøre det.

Endret av perpyro
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (1 time siden):

Dette blir for mye drama for min del. Kanskje tone ned litt?

Skal man unngå å falle bak konkurransen, så må man tåle å høre konstruktive og reelle forlemper og ulemper. Det dummeste man kan gjøre er å stikke hodet i sanden bare fordi man kun vil høre det som er behagelig.

Vesten har en enorm oppbyggingsjobb å gjøre i forhold til det militære, over mange, mange år. Vi må aldri i livet stikke hodet i sanden og ta seirene på forskudd.

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
4 minutes ago, shockorshot said:

Jeg mener at hva jeg mener om det har ikke noe å si, fordi det er opp til Ukrainerne og ikke oss. Hva du har skrevet i denne tråden er absolutt et testament på imperalistisk tankegang. Du synes det kanskje er greit å belære ukrainere som mister sine sønner, døtre, fedre, og mødre, om hva som er nok. Jeg synes ikke det.

Du kan dra den imperalistiske tankegangen tilbake til Russland og Kissinger.

Hehe, så logisk da.
Bare fordi du er uenig er jeg sikkert et russisk troll også.
Du gir meg merkelige meninger jeg ikke har, og jeg tolker jeg svaret ditt til å bety: Krigen burde ikke avsluttes før 100% av okkupert land er tatt tilbake eller til den siste ukrainer.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 minutter siden):

Jeg liker å sammenligne matpriser i kr/kg. Hva betyr disse tallene i lønn per time innsats til hhv daglig leder og dugnadsarbeiderne?

...

Slik jeg oppfatter dette så er det kanskje ikke i første rekke det at bedriften har tjent penger det reageres mot, men at de etter sigende ikke har gitt ukrainerne det tilbudet som dugnadsgjengen ønsket å bidra til.

Hvis det er sant at de har tatt ut 20 millioner i utbytte samtidig som de ikke har greid å holde ukrainerne med det nødvendigste av sanitærartikler og undertøy så er vel ikke dette helt greit i mine ører. Man kan få ganske mange underbukser for 200000 kroner (1%) for å si det slik. Så dette handler ikke bare om at de har tjent penger (noe de selvfølgelig skal gjøre), men også om hva de har fått betalt for å gjøre i forhold til hva de har levert.

For rettferdighetens skyld så bør man også sette de 20 millionene opp mot hvor mange døgn de har huset hvor mange flyktninger. Fant en artikkel på nett der de skrives at mottaket hadde 118 asylsøkere. Regner vi dette over 1,5 år så blir det 64605 overnattinger og de har da tjent ca 310 kr/døgnet for å huse en flyktning. Om dette er rimelig eller ikke er jeg ikke sikker på. Det er i hvert fall tett på rimelig synes jeg. De skal tjene penger, men kanskje ikke det første døgnet om flyktningen faktisk trenger undertøy? De hadde også kommet bedre ut av det om de hadde spilt mer på lag med dugnadsgjengen vil jeg tro. Det er ikke sikkert det hadde kostet dem så mye å bidra litt i dugnaden, f.eks. ved å hjelpe til med å gi flyktningebarna bedre aktiviteter.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.reuters.com/world/europe/yandex-co-founder-volozh-slams-russias-barbaric-invasion-ukraine-2023-08-10/

Yandex co-founder Volozh slams Russia's 'barbaric' invasion of Ukraine

The co-founder of Russian internet giant Yandex (YNDX.O), Arkady Volozh, on Thursday condemned what he described as Russia's "barbaric" invasion of Ukraine, days after criticism in Russia over his apparent efforts to distance himself from the country.


Volozh er russisk-jødisk og Yandex er Russlands største teknologiselskap, men han bor nå i Israel. Som nok også er grunnen til at han tør si noe. Det er likevel med viktig med slike stemmer som russerne kjenner, nettopp fordi det er en kultur av slaver.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Brother Ursus said:

Det Norge bør gjøre her er å sette inn militærfartøy og fly for å forstyrre disse "øvelsene" så mye som mulig innenfor internasjonal lov. Vi bør også vurdere å sende jagerfly og overvåkningsfly og overflatefartøy nær russiske territorier.

Jeg tror det er rutine at at norge sender overvåkningsfly (orion?) når slikt skjer. Utover det går nok stille i dørene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Brother Ursus said:

Video av russisk hypersonisk rakett som treffer hotellet i Zaporizhzhia der FN-personell var innkvartert. Russland kjørte en "double tap", hvor én rakett kommer lenge etter den første, for å forsøke å drepe redningsarbeidere og folk som graver ut ofre av ruinene. Da sprer man så mye terror og lidelse som mulig.

Dette er Russand i 2023 folkens. Dette er ren statlig terror mot sivile. Og vi er nødt til å svare.

 

 

Jeg tviler på at du selv tror på det du sier engang.

1. De er ikke billige, så dersom de bruker de; så har i det minste russisk militærledelse en idé om at det er et viktig militært mål. 
2.Det kan også virke som om de kommer inn med ca. ett minutts mellomrom dersom man bruker røykskyen til å anslå.

Det kan selvfølgelig hende at de tar 100% feil og at det bare var FN-diplomater og hjelpearbeidere etc i den bygningen, men de peiser ikke på med terrorangrep for morroskyld med mindre de så klart sitter med hundrevis av krysserraketter de ikke får brukt og de kjeder seg. Jeg sier ikke at russere bryr seg om uskyldige ofre, for det gjør de ikke, men sløsing av krysser-raketter ville ikke vært tatt godt imot av ledelsen deres.

Akkurat samme gjelder Ukraina sine angrep i Moskva: Angrepet på fasaden til kontorbygninger virket som et lite og unødvendig mål, mens fabrikken som nylig sprengte var et langt bedre mål. Dere gikk i hvert fall likevel i harnisk for å forsvare at angrepet på kontorbygget var sååååå viktig og et stort militært mål.
Mulig dette på samme måte er fullbom fra russisk side. Mulig det er treff på et militært mål. Tiden vil vise.

Jeg håper i hvert fall at det var et ekte militært mål, for det betyr færre uskyldige truffet, men det hadde ikke overrasket meg om det ikke var det.
Dersom det ikke er et militært mål så skal det i hvert fall godt gjøres for pro-russere å spinne denne i eget favør.
Hjerteskjærende med småbarn i videoen så nærme i hvert fall. Beste hadde vært om all krigføring i verden ble isolert i åkrene og skogene.

Lenke til kommentar
7 minutes ago, Gibblay said:

Det var et hotell, verifisert av flere journalister som har bodd der den senere tiden. Samtidig har også folk som jobber i FN bodd der, som tyder på at russerne ikke bryr seg det spøtt om akkurat den organisasjonen. Journalister er nok et godkjent mål for fascistene, siden de rapporterer om alle forbrytelsene de utfører. Likevel velger du å feste lit til hårstrået om at det var et militært mål fordi forbryterne sier det. Latterlig.

 

Les det jeg skrev igjen. For det virker som om du ikke forsto det
Og ja, jeg var klar over at det var et hotell. Jeg kan til og med gi deg en bedre: dette var hotel Reikartz i Zaporizhzhia. Spørsmålet er hva som var på hotellet i dag/går, ikke hvem som var der for seks uker siden.

Endret av Trontron
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...