Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest MKII skrev (1 time siden):

"Schindlers liste" er jo nå laget, og det er jo en gang lettere å lage en kopi basert på noen som eventuellt gjorde/gjør noe tilsvarende i midlertidig okkupert territorie i Ukraina hvis det finnes noen slik(e)?

Mener bestemt å huske at i tillegg til det du skriver om at Schindler reddet hundrevis ved å ansette de, så arrangerte han også togtransporter som reddet tusenvis, om ikke titusenvis. Mulig jeg overdriver antallet og blander sammen antaller med Wallenberg? Men mener i alle fall bestemt at han reddet mange i form av togtransporter ut av nazistokkuperte områder, mener også at det var fler av de enn de han reddet ved å ansette de.

Det har også vært diskusjoner om Schindler ansatte jøder for å redde de, eller om det var noe han påstod i ettertid for å redde seg selv etter krigen, mens han i realiteten ansatte jøder av rent økonomiske årsaker fordi de var billig arbeidskraft som kunne utnyttes. Mener å huske at jeg fra filmen oppfattet at han begynte med å ansette jøder for å utnytte de, men at han etter hvert ble påvirket av jødene og historiene deres og gikk mer og mer over til å har sympati med de og fikk et ønske om å ville redde flest mulig?

Det jeg husker fra filmen var at han var overraskende god i engelsk... 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Farmor sin Doro klapptelefon gikk bananas ikveld. Den fikk et sted mellom 17-25 nødvarsler og det peip i et sett med små pauser imellom. Til slutt måtte vi bare slå den av helt (prøvde først å slå av nødvarlser under innstillinger, slå av/på mobilen, ta ut batteriet og vente et minutt, mm.). De satt i et rom med 4 personer og det meste noen andre fikk var tre varsler. Skjønner ikke hvordan det er mulig. Meldingene var en blanding av engelsk og norske.

Lenke til kommentar
1 hour ago, JK22 said:

Denne brigaden har RBS 70 kortavstands SAM våpen. Et nylig offentliggjort bilde viser at de har RBS 70 NG som en videreutvikling fra BOLIDE Mk.2 missilet - og Saab har nektet å oppgi maks. skuddvidde på akkurat dette missilvåpenet, for de bruker > tegnet, som antyder "omtrent", på 9 km. Det er mulig at RBS 70 NG-våpenet har opptil 12 km rekkevidde, og selve systemet kan settes opp på rekordtid og tas ned svært raskt. RBS 70 har en normal rekkevidde på 8 til 9 km, BOLIDE er mye raskere med mer enn Mach 2. 

I felten, spesielt i Søndre Donbass-fronten, har russerne og ukrainerne kommet ut for et uventet problem, siden mars 2022 hadde det vært ukontrollert plantevekst på jordbruksområdene slik at det oppstå meget høye gress og annet helt opptil 2 meters høyde. Da et russisk angrepslag skulle snike seg mot en ukrainsk posisjon, ble de avslørt av de høye gressene som pløyes etter hvert som de tok seg fram, etterlatt seg store spor synlig fra oven. På mange steder er man gått tilbake til 1800-tallet da slike høye planter var et stort taktisk problem for de stridende partene den gang. Store formasjoner kunne skjule seg blant de høye gressene. 

Dette gjør situasjonen verre enn uoversiktlig ved Robotyne og Verbove der begge parter kan risikere å snuble over hverandre med miner spredt rundt omkring, og der er stridighetene spesielt bittert i det siste. Ikke mye bedre annetsteds som ved Kupyansk. 

Høres ut som utmerkede forhold for spesialstyrker som kan skyte ned helikoptre.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ka-52 skal liksom være så avanserte, men pilotene flyr rundt med GPS beregnet på sivile turgåere.

De nye Ka-52M som Russland skal ha sendt ut i felten nylig skal i følge britisk etterretning være svært oppgraderte, men jeg tviler på at de vil fare voldsomt mye bedre.

Av alle utgavene finnes det noe over 90 stykk og nå er 40 bekreftet skutt ned.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

President Zelenzkys rådgiver Mykhailo Podolyak intervjuet av Meduza: 

https://forsvaretsforum.no/droner-krim-halvoya-krym/ukraina-varsler-opptrapping-av-droneangrep-mot-krym-utrolig-at-folk-fortsatt-onsker-a-feriere-der/338718

Her svarer han på en del av den ukrainske strategien, hendelser rundt droneangrep på Moskva som er sett i det siste og noe om kremls antatte planer og virkemidler fremover.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
10 hours ago, Brother Ursus said:

"Commander: Russia continues to use chemical weapons in Ukraine. Russian troops fired two artillery barrages with munitions containing a chemical substance, presumably chloropicrin, on Aug. 6, according to Oleksandr Tarnavskyi, the commander for the Tavria military sector."

De er jo godt vant med at ingen setter ned foten og stopper de (Tsjetsjenia, Georgia, Annektering av Krim, Ukraina...) I mellomtiden sitter vesten på hendene og ser på at tusenvis blir lemlestet og drept. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...