Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

D0vendyret skrev (5 minutter siden):

Denne uttalelsen jeg tenkte på.

Ja, jeg leste denne tidligere i dag. Men uttalelsen om at vesten ber Ukraina om å angripe Russland, i Russland, det vet jeg ikke om er relatert til uttalelsen du viser til. 
 

Jeg bare frykter at Russland vil mene at vesten nå er i direkte krig med Russland, og at Russland vil svare militært mot vesten. Alternativt er denne uttalelsen en atter kommentar for å samle oppslutning og provosere frem forrakt mot vesten, innad i egen befolkning. 

Endret av iblazeqt
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har det vært krig siden 2014 i Ukraina. Så mitt forslag er at man har stoppet dette, Russerne har trekt seg tilbake og så har man fått inn FN som har avholdt en avstemming om de(Luhansk og Donetsk) vil være endel av Russland eller Ukraina - samme med Krim. Ett reelt og demokratisk valg der man har hatt god kontroll på at det har blitt gjort riktig. Begge parter må respektere avstemming og garantere at de ikke vil invadere i all framtid. 

Endret av D0vendyret
()
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
21 minutes ago, D0vendyret said:

Nå har det vært krig siden 2014 i Ukraina. Så mitt forslag er at man har stoppet dette, Russerne har trekt seg tilbake og så har man fått inn FN som har avholdt en avstemming om de vil være endel av Russland eller Ukraina - samme med Krim. Ett reelt og demokratisk valg der man har hatt god kontroll på at det har blitt gjort riktig. Begge parter må respektere avstemming og garantere at de ikke vil invadere i all framtid. 

Problemet med den løsningen er vel at det har allerede foregått etnisk rensning og tilflytting i disse områdene. Så selv med en helt kontrollert avstemning, så vil det være folk som hevder at den ikke er legitim. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, D0vendyret said:

Det er nok uttalelser fra England om at Ukraina må presse Russerne helt ut, helt øst og også Krim - Russerne ser på disse som sitt territorie og dermed eskalerer det

Edit: Jeg syns andre bør holde seg for god for slike uttalelser og la Ukraina få styre sitt eget land. Det er de som skal forhandle med Russerne, ikke England, USA eller andre

Alt det der er greit nok. Men, når Vesten spesiellt i Europa føler på en ny Hitler og i framtiden en eksistensiell trussel enten snarlig via atombomber eller langsiktig, at russerne nå får være i fred med den ledelsen de har. Så er ikke dette lengre noen Ukraina vs. Russland. Det er som Zelensky sier det selv, et problem for andre naboland også, kanskje t.o.m. Europa om det ikke tas tak i nå tidlig. Akkurat nå så foregår kampene beleilig i Ukraina med ukrainske soldater. Dersom "svulsten" får spre seg så er det våre soldater kanskje neste gang.

Ergo må vi bare være svært harde mot et Russland som oppfører seg helt uanfektet av alle de tap ukrainerne har påført dem på slagmarken i selvforsvar. Annet enn hva en kan gjette eller ta feil i fra alle truslene fra russerne f.eks.

Endret av G
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er vel få ting som har gjort mer skade på menneskeheten enn blytilsetningen i bensin. Forferdelig greie. Når det kommer til Russland så var vel det lovpålagt med blyfritt i byer og større tettsteder siden 80-tallet, selv om de ikke kom med et forbud for hele landet før utpå 2000-tallet. Så vet ikke helt om ettervirkningene har en så stor innflytelse i dag på dem, men her kan jeg jo ta totalt feil.

Video fra verasitum om mannen som oppfant blytilsetning i bensin i spoiler

Spoiler

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (10 minutter siden):

Bistå ja, ikke bestemme.
Men flott info og noe Russerne bør bli mint på hver gang man diskuterer innblanding

USA og UK bestemmer ingen ting. Hvis Ukraina bestemmer seg for å legge ned våpnene så slutter også krigen. Ukraina har ingen interesse av dette, og man er nå der at en frivillig våpenhvile ikke kommer til å skje, og alle bånd til Russland vil være brutt så lenge Putin eller noen tilknyttet han sitter ved makten, og trolig i mange år, kanskje generasjoner, selv om det blir et regimeskifte.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Vet ikke om det er postet, men i natt stemte alle de folkevalgte i Canadas nasjonalforsamling enstemmig for en resolusjon som betegner Russlands uhyrligheter i Ukraina for et folkemord.

Canada lawmakers vote unanimously to label Russia's acts in Ukraine as 'genocide'
https://www.reuters.com/world/canada-lawmakers-vote-unanimously-label-russias-acts-ukraine-genocide-2022-04-27/

Trudeau har brukt ordet tidligere, og får nå full politisk støtte for dette i parlamentet. Da er det en etterhvert ganske lang rekke nasjoner som bruker ordet folkemord om Russlands handlinger i Ukraina. Spania, Polen, Storbritannia, USA, Canada er blant dem.

Alle nasjoner som har signert folkemordkonvensjonen plikter etter artikkel 1 å forhindre dette, og straffe de skyldige.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Interessant det der med Budapest-memorandumet, men sier avtalen noe om hva som skal skje når en part bryter den?

For meg synes det ganske opplagt at avtalen ikke lenger gjelder, og at de andre partene overholder den handler mer om moral, etikk og prinsipper enn om faktiske forpliktelser. Det står jo også at man ikke får lov til å angripe en atom-makt på noen måte, men når den makten er en av de som skulle forsvare Ukraina, så kan man jo ikke bli låst av den delen av avtalen. Avtalen er allerede brutt.

Putin & co har klart å lage og utnytte et vakuum før Ukraine var innlemmet i NATO og/eller EU, men de har gjort det ved å bryte minst én avtale først. Russland har dermed ingen legitimitet i denne krigen. Det eneste som forhindrer en større konfrontasjon er vestens tilbakeholdenhet. Tilbakeholdenheten er basert på moral, etikk og prinsipper - vestens styrke - og svakhet. Men altså, Russland har ingen legitimitet lenger, og det har de selv sørget for. Det er fritt fram for vesten å delta, forutsatt Ukrainas samtykke så klart.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
bruker-540634 skrev (1 minutt siden):

Nå er russiske rubler sterkere mot nok enn før krigen

Drevet av kunstige og oppblåste faktorer ja. Det er en veldig dårlig indikator på hvordan det reelt står til, russisk økonomi går ganske til helvete. Folk har 17% rente og skyhøye konsumpriser, og vi er fremdeles bare et par måneder inn i sanksjonene.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
bruker-540634 skrev (3 minutter siden):

Nå er russiske rubler sterkere mot nok enn før krigen

Ja, men det store spørsmålet er hvor lenge. Man har satt inn en del tiltak som flere økonomieksperter peker på at ikke er bærekraftige over tid, bla. strenge reguleringer for transaksjoner og uttak i valuta, og at rubelen på mange måter holdes kunstig i live. Synes denne artikkelen ga mening i hvert fall: https://www.politico.eu/article/how-russias-vigorous-ruble-defense-could-backfire/

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, bruker-540634 said:

Nå er russiske rubler sterkere mot nok enn før krigen



Det som styrer vekslingsraten er kjøp mot salg. Russland tvinger folk til å kjøpe, og nekter dem å selge. De kjøper også rubler og aksjer selv for de pengene de fremdeles har i utlandet, men det kommer en dag hvor det løpet er kjørt. Det er derfor Russland vil ha betalt i rubler for olje og gass. Det er også derfor de kun åpnet begrenset aksjehandel, og i all hovedsak kun for russere, slik at de skulle få ut pengene sine først. Problemet til Russland er at forsyningskjeden for alle industriene deres stopper opp fordi det er så globalisert, og at inflasjon kommer til å skyte i taket. En rapport fra FN regner med rundt 50% i første omgang. Selv Kina tør nå ikke drive business med Russland pga. frykt for sanksjoner. Og da står Russland alene.
 

 

Endret av Outlier616
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...