Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Just now, torbjornen said:

Russarane ser ut til å ha teke vare på mykje eldgammalt utstyr frå Sovjetunionen sine dagar. Får vi sjå gamle propellfly frå før 2. verdskrig på vengene før denne krigen er omme?


De hadde nok vært veldig sårbare, særlig for MANPADS, men det er strengt tatt ikke helt usansynelig. USA og mange andre land har også brukt propellfly fra mer eller mindre den æraen opptil nylig, som close air support for bakkestyrker. Men blir veldig problematisk som sagt med så mange håndholdte antiluftskyts.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Medlem skrev (2 timer siden):

DraftUkraineCOTOctober%208,2023.png

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-8-2023


Russia deploys reserves north of Bakhmut, launches over 700 strikes in Kupiansk-Lyman direction
Russia deploys "all available" forces and reserves north of Bakhmut in Donetsk Oblast, in an attempt to deter Ukraine's advancing counteroffensive there, Eastern Force Grouping spokesperson Illia Yevlash said on Oct. 7
https://kyivindependent.com/ukraine-war-latest-russia-deploys-reserves-north-of-bakhmut-launches-over-700-strikes-in-kupiansk-lyman-direction/

 

Har kampane ved Verbove stansa heilt opp?

Lenke til kommentar

 

Både ukrainerne og russerne bruker dummies, og begge sider ødelegger også dummies, men så langt ser det bare ut til å være Russland som ikke gjør god BDA (battle damage assessment) og innser at det var dummies, men i stedet rapporterer dem som ekte, og nekter å korrigere uttalelsene sine. Samtidig rapporterer russiske enheter oppover i kjeden mye bedre tall enn det som er virkeligheten på bakken.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat
 
 27 MINUTTER SIDEN | AV NTB

Medier: Palestinernes president skal møte Putin

Palestinernes president Mahmoud Abbas er ventet å besøke Moskva for å møte Vladimir Putin.

Det melder statlige russiske medier ifølge Al Arabiya.

Møtet skjer midt i Gaza-krisen etter at Hamas angrep Israel. Hamas styrer Gaza, mens Abbas og hans Fatah-bevegelse styrer den okkuperte Vestbredden. De to partene er i konflikt med hverandre.

Al Arabiya skriver at russiske statlige medier melder at den palestinske utsendingen til Moskva har avtalt et møte, og at de venter på den offisielle bekreftelsen fra Kreml om når møtet skal skje.

Kjelde: dn.no

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat
 
 30 MINUTTER SIDEN | AV NTB-REUTERS

FN-topp møtte Russland med kornbønn

FNs handelstopp Rebeca Grynspan møtte mandag russiske myndigheter i Moskva i håp om å få kornforsendelser ut på verdensmarkedet.

Etter at Russland trakk seg fra kornavtalen med FN og Ukraina i sommer, har det igjen blitt stans i eksport av korn og gjødsel, som mange bønder er helt avhengige av for å få store nok avlinger.

FN opplyser at Grynspan, som er leder for FNs organisasjon for handel og utvikling (UNCTAD), tok opp behovet for uhindret tilgang til eksport da hun møtte russiske myndigheter i Moskva.

FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths deltok også digitalt.

 

Lenke til kommentar

Mzv7CEw.jpg

 

Noe mer aktivitet siste døgnet. Røyk ennå et luftvern hos russerne. Selv på dager der det virker som ting har vært relativt rolig på fronten så er det jevnt over temmelig drøye tap for russerne. Spesielt siden russerne taper så mye panser, luftvern, mlrs og spesialutstyr nesten hvert eneste døgn, da blir det i sum store tall temmelig raskt som vi ser. Og det er kanskje også litt viktig å ha i bakhodet når det er lite gladsaker fra fronten. At uansett hva som skjer akkurat nå, så taper russerne både krigsmateriell og personell også dette døgnet. 

 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Medlem skrev (3 timer siden):

Går di inn på linken til ISW kan man se kart hvor det har vært mest aktivitet de siste 24 timene
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-8-2023

YouTube-kanalen "Reporting from Ukraine" har rapportert om at UA har lagt press vestover fra brohodet i retning Kopani for å sikre denne flanken mot angrep vestfra. Det kan ha tatt noe av fokuset vekk fra Verbove. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Drogin said:

Selv om terroren i Israel tar mye fokus nå, og jeg forstår det skaper sinne og medfølelse å se på, må vi huske at Israel stort sett er sterkt nok til å knuse Hamas alene. Ukraina trenger all hjelp de kan få for å stå imot Russland.



USA bruker også bare 0,3% av BNP på å støtte Ukraina. Det største problemet er 155mm ammunisjon. Israel derimot bruker hovedsakelig flyvåpen. Slik at hjelpen til Ukraina og hjelpen til Israel, overlapper ikke noe særlig.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

Ukraina: 27 russiske droner skutt ned i natt

Det ukrainske luftforsvaret sier de har skutt ned 27 av 36 russiske angrepsdroner sør i landet natt til tirsdag.

Luftforsvaret skriver på Telegram at det er snakk om Shahed-droner. De 27 dronene skal ha blitt skutt ned over Kherson-, Mykolajiv- og Odesa-regionene sør i landet.

Forsvaret opplyser imidlertid ikke noe om hvilke mål de siste ni dronene eventuelt har truffet.

Dronene ble sendt fra Krim-halvøya, som Russland annekterte i 2014.

Russland har intensivert angrep på sørukrainske havner etter å ha trukket seg fra en avtale som garanterte for sikker eksport av korn gjennom Svartehavet.

Kyiv har også advart om at Moskva har startet en ny runde med luftangrep mot ukrainsk energiinfrastruktur, noe som ligner angrepene som i fjor førte til at millioner mistet tilgang til lys, varme og vann i lengre perioder.

(NTB)

Sitat

Ukraina forventer kraftig økning i russiske angrep med iranske droner

Ukrainas flyvåpen forventer et rekordstort antall av russiske droneangrep mot Ukraina i vinter. Det sier talsperson Yuriy Ihnat søndag. Ihnat sa at data for september viste en kraftig økning i russisk bruk av iranske Shahed kamikaze-droner mot landet.

– Denne høsten har Russland allerede satt rekord i bruk av slike droner. Over 500 ble brukt bare i september, sier Ihnat.

Sist vinter brukte Russland 1000 slike droner på seks måneder.

(Reuters)

https://www.nrk.no/nyheter/krigen-i-ukraina-1.11480927

Det går mot vinter, og Russland skiftar fokus frå å øydeleggje kornanlegg til å øydeleggje energiinfrastruktur.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (56 minutter siden):



USA bruker også bare 0,3% av BNP på å støtte Ukraina. Det største problemet er 155mm ammunisjon. Israel derimot bruker hovedsakelig flyvåpen. Slik at hjelpen til Ukraina og hjelpen til Israel, overlapper ikke noe særlig.

Jeg er ikke bekymret for at det ikke er nok hjelp i teorien. Men jeg er bekymret for at folk og kanskje dermed også politikerne bevisst eller ubevisst lar Ukraina komme i skyggen av Israel-Palestina. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2BzVw4/dropper-russland-inviterer-zelenskyj-til-frigjoeringsmarkering

Dropper Russland – inviterer Zelenskyj til frigjørings­markering

Selv om sovjetiske tropper frigjorde Finnmark i 1944, er det Ukrainas Volodymyr Zelenskyj som inviteres til 80-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark neste år.

 

 

hahaha for en herlig gest ❤️

Eg håpar at han har høve til å stille opp. Dette må vere tungt å sjå for russarar som er hjernevaska av propaganda, og som trur at "dei" "redda" verda frå nazismen.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...