Gå til innhold

KOMMENTAR: La spillutviklerne herje med vikingtiden så mye de vil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
BakaBerg skrev (57 minutter siden):

Trist å se at mange her har rasistiske holdninger, selv om det er tydelig at man ikke mener noe vondt med det, så er det nettopp det det er. "Velmenende" og "harmløs" rasisme er fortsatt rasisme. Og syns ikke det er like svart-/hvitt angående at det går begge veier om man hadde satt inn en hvit person istedenfor en mørkhudet, fordi den ene har ikke opplevd systematisk rasisme i 200 år. Jeg mener dette er enda et godt steg mot å normalisere hudfarger til neste generasjon (slik som MCU også hjelper med), siden det tydeligvis er for sent for oss.

Tror ikke du har peiling på hva rasisme er, ordet har mistet all mening in postmodernismen og er brukt mer som et politisk våpen for å undertrykke en annen rase, det ironiske er at hele vesten har jo brutt folkemordkonvensjonen bare ved tvunget innvandring fra hele verden uten folkets bekreftelse. "opplevd systematisk rasisme i 200 år." for det første så har alle vært slaver eller undertrykke gjennom historien som gjøre dette helt urelevant, og for det andre var det kun rundt 1-6% som hadde slaver, så hva skjer med afro-amerikanere som ikke har noen avstamning fra slaver før 13th amendment (hvis vi bruker amerika som eksempel)? "Jeg mener dette er enda et godt steg mot å normalisere hudfarger til neste generasjon" det eneste det normaliserer er rasehat og potentsielt borgerkrig ettersom det blir en identitet kamp om makt og kontroll, og den "rasen" som er mest sammenhengende vinner (sjekk historien om Haiti). 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Problemet ligger ikke i at man har fargede karakterer i spill, problemet er at det skal tvinges ned i halsen på folk. Fantasi er en ting, å alltid inkludere mørkhudede fordi det er politisk korrekt i et spill basert på vikingtiden er ikke fantasi. Hadde det vært en fantasiverden uavhengig av norrøn mytologi er noe annet. Det er ikke det at man hater fargede, det passer bare ikke inn. Samme som om de hadde lagd en ny film med Mr.T spilt av Arnold Schwarzenegger eller en eller annen hvit dude. Kanskje et dårlig eksempel, for jeg ville virkelig ha ville sett Arnold som Mr.T for humorens skyld.. haha, men dere forstår poenget. Det er ikke tilfeldig at filmer og spill sliter med å virkelig slå an, og det er ikke bare fordi det er enorme mengder mer som slippes ut innenfor mindre vinduer, men det er fordi det alltid er en baktanke med å inkludere en homofil, en mørkhudet og en macho jente for å tilfredstille de som er underrepresenterte i for mange scenarioer hvor man minste venter det. Se hvor dårlig den nye Ghostbusters ble, eller Miles Morales Spiderman. Vi er i en tid hvor det tvinges ned med pappsugerør som gir dårlig ettersmak. Ikke fordi man hater dem, det lages erstatninger av allerede eksisterende karakterer for å jevne skalaen istedetfor å lage filmer og spill med nye plott, karakterer og fantasiverdener. Gi oss noe nytt, ikke drit nedover leggen på klassikere. De er klassikere av en grunn. Min absolutte favoritt skuespiller er Samuel L.Jackson. Hadde jeg sett noen av hans ikoniske karakterer bli erstattet av en hvit skuespiller hadde jeg gått totalt berserk da også!

  • Liker 4
Lenke til kommentar
CommanderKeen skrev (2 timer siden):

Det er så tragisk forutsigbart at denne tråden ender opp med å bli mest kommentert.

Jeg visste det i det sekundet jeg så en svart karakter i traileren til God of War at dette ville bli et tema. Hvorfor er folk så sjukt opptatt av å være ufine og uenige med hverandre om ting som egentlig ikke betyr noe som helst?

Like tragisk er det at kommentarene som blir mest likt er de forutsigbare trauste kommentarene som «hVa oM deT vAr anDrE vEieN…». 

Det har vel det med at spillselskaper blir påvirket at mainstream politikk og blir oppfordret til å appellere til Woke kulturen, folk bør ta avstand fra dette fordi korporasjoner prøve å normalisere en urovekkende ideologisk trend.  

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jojimbo skrev (2 minutter siden):

Fantasi er en ting, å alltid inkludere mørkhudede fordi det er politisk korrekt i et spill basert på vikingtiden er ikke fantasi.

Fint at gow ikke er basert på vikingtiden, men er fantasi, med en gresk gud som har drept Zevs i hovedrollen.

 

Jojimbo skrev (4 minutter siden):

Det er ikke det at man hater fargede, det passer bare ikke inn.

Hvorfor ikke?

 

Jojimbo skrev (5 minutter siden):

det er fordi det alltid er en baktanke med å inkludere en homofil, en mørkhudet og en macho jente for å tilfredstille de som er underrepresenterte

Kan det hende at det heller er folk som legger for mye vekt i et tilfeldig karaktervalg?

 

Jojimbo skrev (6 minutter siden):

eller Miles Morales Spiderman.

Såvidt jeg kan se så ligger spillet svært godt på metacritic:

https://www.metacritic.com/game/playstation-5/marvels-spider-man-miles-morales

Og filmen gjør det vel også bra:

https://m.imdb.com/title/tt4633694/

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ahh... nei, har ikke tid til å lse meg opp på en 6 siders diskusjon.

For meg er det litt todelt, liker generelt best spill som holder seg innenfor mest mulig realisme. Uansett hva det gjelder, liker ikke at "game balancing" går på bekostning av realisme. Men hey, vi er alle forskjellige. Men ingen grunn til at en spill utvikler ikke kan lage sin egen historie å dikte fritt, selv i spill som prøver å være litt mer jordnære. En svart person i vikingtiden, er ikke så ille at det er noe å bry seg om i mine øyne, de tok da treller fra overalt (selv om det i hovedsak var fra Europa). Synes dette er mindre problematisk enn "kvinner i battlefield 5 diskusjonen".

Men ser ingen grunn til å irritere meg så mye over noen av delene, så lenge den andre siden også klarer å akseptere at jeg heltst skulle sett at de forholdt seg mere til virkeligheten både i vikingsettingen og f.eks bf5.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Jojimbo said:

Miles Morales Spiderman

Hva snakker du om, den filmen var jo skambra? Regner du har like mye problemer med Spider-Ham i den filmen som Miles Morales? Eller føler du kanskje ikke at grisemennesker er et like stort problem? Eller så du kanskje ikke filmen og fatta ikke at det handla om et multivers der hovedpoenget er å dra frem at det finnes uendelige mange versjoner av spidermen, noe som gjøres ved at alle er forskjellige fra den tradisjonelle Peter Parker vi kjenner?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
CommanderKeen skrev (3 timer siden):

Det er så tragisk forutsigbart at denne tråden ender opp med å bli mest kommentert.

 

CommanderKeen skrev (3 timer siden):

Prøver ikke skjule noe som helst jeg. Det at det ble oppstyr av en svart liten jente er rasistisk begrunnet. 

Omtrent like tragisk som at du kommer å slenger rundt rasist ordet, sånn at det mister enda mer betydning. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jojimbo skrev (1 time siden):

Problemet ligger ikke i at man har fargede karakterer i spill, problemet er at det skal tvinges ned i halsen på folk. Fantasi er en ting, å alltid inkludere mørkhudede fordi det er politisk korrekt i et spill basert på vikingtiden er ikke fantasi. Hadde det vært en fantasiverden uavhengig av norrøn mytologi er noe annet. Det er ikke det at man hater fargede, det passer bare ikke inn.

Men grekeren Kratos passer inn i norrøn mytologi?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Petter Lønningen skrev (På 18.9.2021 den 19.10):

/2697/2697420/1.300x169.jpg Hvorfor skal man bry seg om hudfargen på en oppdiktet figur?

KOMMENTAR: La spillutviklerne herje med vikingtiden så mye de vil

Litt ironisk å se samme skribent som ikke ville akseptere at spillutviklere som ikke ønsket å gjøre egne spill mer politisk enn nødvendig avslutte akkurat denne artikkelen med "Slapp av. Det er jo tross alt bare et dataspill."

https://www.gamer.no/artikler/kommentar-politikk-i-spill-er-ikke-farlig/508794

 

Ellers snakker vi jo her om et overnaturlig univers og jeg tenker da hensynet til autentisitet i forhold til datidens samfunn kanskje faller bort gitt at en ut fra bildene allerede har bla. blå figurer? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jarde skrev (1 time siden):

Det har vel det med at spillselskaper blir påvirket at mainstream politikk og blir oppfordret til å appellere til Woke kulturen, folk bør ta avstand fra dette fordi korporasjoner prøve å normalisere en urovekkende ideologisk trend.  

Den eneste trenden jeg ser noe til er unge, hvite menn som blir radikalisert av folk som Ben Shapiro, Tucker Carlson osv. til å se en eller annen form for kulturkrig som visstnok foregår rundt dem.

Det er en urovekkende ideologisk trend når folk blir helt fra seg på grunn av en liten svart jente. Og man har nerve til å kalle andre for «snowflakes»? Ærlig talt. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Innafor fiksjonen er sjølvsagt alt lov, det problematiske er at historisk unøyaktigheiter fungerer opp til ei viss grense før det oppleves som parodi. Kvar den grensa går er heilt avhengig av korleis det fiktive universet blir bygd opp. 

Eg meinar at dette ikkje handlar om hudfarge sjølv om det er dette som får mest fokus. Å potrertere etablerte karakterar enten dei er fiktive eller historiske blir fort opplev som feil om skodespelaren er for ulik, enten det er hudfarge, kjønn, høgde eller alder. Det samme gjeld om ein tek andre kreative grep som ikkje passar inn i det etablerte universet. 

Eg forstår veldig godt at også "white-washing" er eit problem der kvite skodespelarar portreterer minoritetar, men det burde være like greit å lage cowboy film/spel der indianarane er portretert av asiatiske skodespelarar eller kungfu film satt til Kina med afrikanske skodespelarar. Ja det vil være heilt innafor, men litt rart vil det være om filmen/spelet ellers held seg innafor ei realistisk ramme. 

Lenke til kommentar
Iki skrev (2 timer siden):

Dette har jeg motbevist tidligere i tråden.

Faktisk en dronning under vikingtiden som hadde annen hudfarge, da hun var fra Mongolia.

Det er den ikke.

Trengs ikke, karakteren er allerede ren fantasi.

Vår første konge og dronning i Norge var Harald Hårfagre og Ragnhild Haraldsdatter, før det hadde man høvdinger og det du refererer til er Hjør Halvsson og Ljufvina som vi vet lite om og det meste er bare spekulasjoner. Som sagt så er det ikke hyper detaljer som avgjøre resten av historie avbildingen, det blir det samme som om man hadde tatt en hvit person som reiste til afrika 5000 år siden og dermed må alle spill selskaper ha med en hvit karakter hver gang man skal fremstille afrikanske mytologier. Det er veldig åpentbart at design valget å gjøre denne karakteren mørkhudet var politisk drevet. Det er ikke snakk om brunfarget kaukasier, men en helt annen rase av afrikansk/filippinsk avstamning som blir presentert. I GOW4 reiste Kratos fra Hellas til Midgard i Norge.. 

"Trengs ikke, karakteren er allerede ren fantasi." Er ikke så mye fantasi når du kan finne samme person rett ned i gaten? I det minste klarte Assassin Creed Valhalla å få til et mye bedre resultat av Angrboda: 

spacer.png

Når jeg mener skapninger så mener jeg at de ikke er mennesker eller at de er umennskelig, her er bare et eksempel av en annen tolkning av Odin fra serien Final Fantasy:

 spacer.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar
CommanderKeen skrev (50 minutter siden):

Den eneste trenden jeg ser noe til er unge, hvite menn som blir radikalisert av folk som Ben Shapiro, Tucker Carlson osv. til å se en eller annen form for kulturkrig som visstnok foregår rundt dem.

Det er en urovekkende ideologisk trend når folk blir helt fra seg på grunn av en liten svart jente. Og man har nerve til å kalle andre for «snowflakes»? Ærlig talt. 

Tror sannsyligheten er større at folk blir radikalisert av vestre når man ser over årene hvor forutinntatt folk var og hadde "Trump derangement syndrome". Tingen er at man aldri har sett hvor langt venstre ekstremisme kan gå og er derfor ikke på en skala, høyre siden er det definerte linjer man ikke kan tråkke over før man får konsekvenser. Grunnen til dette her er at det vanskeligere å stoppe ekstreme form for alturisme enn egotisme. Folk blir ikke helt i fra seg av en "liten svart jente" men hvordan korporasjon i vesten bruker det til å erstattet vesten med fremmed kulturer og folkeslag. Man kan ikke gå imot det uten at man får en epitet over hvor slem og ond man er, men det er mange eksemplarer i fortiden hvor folk over hele verden har vært imot erobrere, så det er bare naturlig at det vil bli motstandere mot dette her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jarde skrev (15 minutter siden):

Folk blir ikke helt i fra seg av en "liten svart jente" men hvordan korporasjon i vesten bruker det til å erstattet vesten med fremmed kulturer og folkeslag.

Det overrasker meg at du selv ikke innser hvor ekstremistisk og paranoid det er å skrive noe som dette.

Men ingenting jeg sier kan få deg til å endre mening eller innse hvor ekstremt dette er. Du er for langt ned i hullet allerede. 

  • Liker 9
Lenke til kommentar
7 hours ago, CommanderKeen said:

Et par ting. Om Mulan hadde blitt spilt inn på nytt med en hvit hovedrolle ville dette sikkert blitt sak ut av. Det kan jo ha en sammenheng med at representasjon av andre enn hvite mennesker allerede er utrolig sjeldent i underholdningsindustrien, og det hadde vært veldig rart å gjøre de få mainstream-rollene som allerede forbindes med asiatere eller svarte eller hva det måtte være, forbeholdt hvite mennesker.

Det andre. Du sier jo selv at det er ille når folk reagerer på hudfargen eller etnisiteten til noen når de blir castet til en rolle. Da kan jo ikke du selv være en av de som reagerer når «hvite» roller besettes av andre etnisiteter eller hudfarger? Hvis argumentet ditt da er «jo, for andre blir irritert andre veien» så er ikke det godt nok. 

Jeg sa det var ille at folk kritiserte en egypter for å spille en egyptisk gud. Hvordan vrir du det til at jeg syns alle etnisiteter passer i alle roller og historier, no questions asked?

Men du selv, du hadde synes det var heilt normalt og innafor om Petter Pilgård spilte afrikansk gud i et film eller spill om afrikansk mytologi? Du hadde ikke reagert noe på det? Du hadde ikke blitt satt litt ut av innlevelsen engang?

Vær ærlig nå.

Endret av likferd
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 9/19/2021 at 3:05 AM, Jarde said:

Chinesus som ikke er samme personen og har blitt oppkalt det pågrunn av internett memes?

Tja, nå mente jeg ikke bokstavelig talt at han heter "Chinesus" da, såpass trodde jeg var åpenbart. Det var en spøk basert på det asiatiske utseendet på Jesus i kunstverket.

Bare påpeker at kunstnere fra forskjellige kulturer har portrettert Jesus likt seg selv mange ganger. Europeiske kulturer har ofte sett for seg Jesus som hvit, Afrikanske kulturer har ofte sett for seg Jesus som svart, Asiatiske kulturer har ofte sett for seg Jesus som asiatisk.

Det er ikke universalt akseptert at "Jesus er hvit" som du påstår.

Dette er fra Haiti, her er Jesus ganske så mørk, og jeg tror ikke det er fordi "radikale venstre" har en finger med i spillet.

800px-PortAuPrinceMural.jpg

Endret av Randalf the Black
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...