Jump to content

CommanderKeen

Medlemmer
 • Content Count

  3725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

CommanderKeen last won the day on July 25

CommanderKeen had the most liked content!

Community Reputation

2344 :)

About CommanderKeen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. «Jeg er ganske sikker på at diskriminering ikke finnes» Haaallo i luken. Hvordan kan du begrunne dette? Presentert med fakta sier du «nei, sånn tror jeg ikke det er». Bare for moro skyld, hva er dine tanker om klimaendringene?
 2. «Det er ulovlig, så da gjør ikke selskaper det» Wow. I samme sleng kaster du rundt deg med begreper som naiv. Kom til ro.
 3. Hvis dette er det du har klart å få ut av de gjentatte postene mine, konkluderer jeg at det utelukkende har med mottaker å gjøre. Herregud for noe sprøyt. 1. Spill kan og bør absolutt tas seriøst. Spesielt når de prøver å fortelle seriøse historier, som er en uttalt ambisjon fra Kojima selv. 2. Jeg har aldri sagt at MGS skal være en krigssimulator heller. Jeg vil si groteske voldtekter brukt som våpen i krig hører mer hjemme i en krigssimulator enn det gjør i det som praktisk talt er en anime for 14-åringer. 3. Jeg insinuerer ingenting. Jeg sier det rett ut. Du kan ikke få i pose og sekk. Du kan ikke prøve å si noe vettugt om krigens brutalitet, samtidig som du behandler det som en stor lekegrind. Den eksterne dualiteten undergraver begge tingene Kojima prøver på. 4. Jeg har fortsatt ikke sagt at lettkledde kvinner ikke kan kombineres med seriøse spill. Dette er noe du hører, og må utelukkende stå for din regning. Som et minimum forventer jeg at du forholder deg til virkeligheten når vi diskuterer. Det er absolutte minimum altså. Det får du til.
 4. Det er den første. Den får de ut. Men så viser det seg å være en til.
 5. Nå er det rimelig stor forskjell på presentasjonen i de to tilfellene du nevner. Men jeg noterer meg at du synes voldtekt og seksuell tortur er morsomt.
 6. Jeg er enig i at dette er et mindre problem tidligere i serien, men at det blir verre og verre for hver oppfølger. MGS4 var ille, og når det var kommet til Ground Zeroes og Phantom Pain var det helt ødelagt. Personlig ser jeg ikke det komiske i grov seksuell kriminalitet. Og forøvrig, dersom MGS ikke prøver å si noe vettugt om krig burde det i alle fall ikke prøve å si noe om voldtekt som våpen i krig. Det er liksom det som er poenget mitt.
 7. Ryktene skal ha det til at det ikke er Rocksteady, men WB Montreal som står for utviklingen. Altså de som lagde det kriminelt undervurderte Arkham Origins.
 8. Kritikken min handler om sammenhengen mellom delene. Jeg synes det er helt innafor å portrettere både kvinner og menn på seksualiserte måter, så lenger det passer med historien og tonen du prøver å sette. Når de går helt på tvers av hverandre, mener jeg det undergraver helheten. Tusen takk for det. Det settes pris på.
 9. Jøss, her var det mye søppel i ett og samme innlegg. 1. Det eneste Kojima har bevist med Death Stranding er at han har laget nok et dårlig spill med dårlig dialog. «Let’s run like Mario and Princess Beach»... Jaggu. 2. Som i alle andre poster du skriver på dette forumet får du dette til å handle om politisk korrekthet. Ganske utrolig ettersom det ikke har noe med saken å gjøre. Det handler om en narrativ rød tråd, som er noe Kojima ikke kunne klart om noen satte en pistol til hodet hans. Eller trenger vi å minnes armen som den russiske cowboyen sydde på seg som hadde personligheten til Liquid men som egentlig ikke hadde det likevel fordi Kojima ombestemte seg og retconnet det til å handle om nano machines i stedet for? Ja, gode greier det her. 3. Scenen i seg selv er det ikke nødvendigvis noe galt med, men sett i kontekst med resten av spillet er den helt hårreisende malplassert. Det gjør det heller ikke bedre at Kojima selv på Twitter legger ut en video av seg selv med en latterlig seksualisert figur av Quiet, som for anledningen har ekstra myke bryster. Dette gir igjen ikke mening med Kojimas ønske om å lage en «moden og voksen» historie. Det er utelukkende barnslig. 4. Igjen viser du at du ikke klarer å forstå grunnleggende sammenhenger. Isolert sett er det morsomt med pornobladene, ja. Men det passer ikke i den bekmørke fortellingen Kojima tidvis prøver å skape. Kontrasten blir for stor, og det hele fremstår som et uferdig verk. 5. Klager ikke på bombescenarioet. Igjen handler det om sammenhenger. Jeg belyser at det ikke henger på greip for en karakter å bli gruppevoldtatt og stukket en bombe opp i vaginaen på, i et spill som ellers tidvis er så latterlig barnslig at det kunne gått på Cartoon Network. Det blir som et Pokemon-spill skulle inkludert av brutal overgrepsscene av en karakter, for så å bare gå tilbake til å være et vanlig Pokemon-spill. 6. Fint. Det gjør jeg også. Og poenget ditt er? 7. Her viser du jo igjen bare at du er et sort hull av et menneske.
 10. Som jeg nevner over har jeg vært i konfliktsoner som en del av den norske hæren. Hvis du tror kvinnelige soldater i Afghanistan løper rundt i opprevnede strømpebukser og BH må jeg si at du tar sørgelig feil. Og som flere før meg nevner, den eneste grunnen til at hun ser ut som hun gjør er fordi Kojima ville ha det sånn. Jeg har ikke noe problem med kvinner som er lettkledde i spill. Det jeg sier er at Kojima ikke kan få i pose og sekk. Han kan ikke lage et spill han tror er modent og voksent, samtidig som han oppfyller fantasiene fra gutterommet sitt. Det gir ikke en narrativ rød tråd. Det fremstår bare latterlig. Og seriøst, argumentasjon av typen «hater du kvinnekroppen» kan du spare meg for. Det er diskusjonsteknikk på høyde med Fox News. Flaut.
 11. I motsetning til de fleste her har jeg jo faktisk vært i konfliktsoner som en del av den norske hæren, så det er jo en del av perspektivet mitt. Uten å krone meg selv til noen ekspert mener jeg selv at jeg forstår konteksten bedre enn de fleste. Igjen dukker argumentet om sensur opp, og som de fjorten gangene før er det fortsatt elendig. Det er ingen som har snakket om sensur. Det er fult lov å være kritisk til et stykke utført arbeid, uten at man mener arbeidet ikke burde fått lov å bli skapt.
 12. Jeg har dratt frem flere eksempler enn Paz. Quiet, Eva og alle bossene fra MGS4 er andre eksempler. Jeg mener disse tingene blir stikker seg så ut på en negativ måte at det påvirker min helhetsoppfattelse av spillserien. Helheten er jo summen av delene sine, og det er jo nettopp det som er poenget. MGSV er jo generelt sett en ganske fornøyelig og tullete opplevelse, på lik linje med de øvrige spillene i serien. Men det ultramørke og sadistiske aspektet man finner enkelte steder, som for eksempel med karakteren Paz, henger ikke på greip med resten av spillet. Det virker som man har tatt sølvteip og tjoret sammen to ting som ikke hører sammen. Det hadde vært som om det var et lite sidespor i Gudfaren-trilogien hvor Marlin Brandt hadde jaktet King Kong i femten minutter, før alt hadde fortsatt som før. Det påvirker helheten.
 13. Med all respekt, for noe fjas du lirer av deg. For det første forekommer det VELDIG tydelig. Dersom man ønsker å tyde det som noe annet må man eksplisitt gå inn for det. Selv Kojima har jo sagt at det er dette som foregår. Man kan absolutt fremstille vold og hva det måtte være som moro eller hva det måtte være Det er helt vanlig det. Hvorvidt dette er sunt er jo en annen diskusjon. Det jeg kritiserer er den helt hårreisende elendige røde tråden i spillet. Man kan ikke si noe om vettugt om voldtekt som våpen i krig, samtidig som man hyperseksualiserer karakterene og ikke gjør de til noe mer enn bare et sett pupper og lår. Dette gir ingen interessante historier eller refleksjoner Det er kun laget for shock value, som igjen Kojima også innrømmer. Han tror selv MGSV er en «voksen og moden» historie som skal vise at spill kan konkurrere på lik linje med film og bøker som seriøst medium for historieformidling. Hvor flaut er ikke det? Og spar meg for argumentet om kunstnerisk frihet. Det er ingen som sier noe på det. Men like mye som det er Kojimas rett å lage så dårlige historier med så lite nyanserte karakterer og tåpelige plot points han bare vil, er det min fulle rett til å kommentere på det og si at det er elendig utført arbeid.
 14. Dersom du mener dette bør du jo være enig i at Kojima burde holdt seg unna sex og voldtekt som torturverktøy? Forøvrig er det ganske interessant hvordan mange i denne tråden tror det er «fantasielementene» i MGS jeg utsetter noe på. Har jo aldri sagt noe lignende.
 15. Hei forum. Nå som PSN dundrer til med flere gode tilbud i forbindelse med Black Friday klør det litt i fingrene etter et nytt spill. Jeg har kokt det ned til tre potensielle spill, og jeg vil gjerne høre tanker og innspill. 1. Monster Hunter World: Iceborne* 2. Sekiro. 3. The Outer Worlds *Har totalt lagt ned ca. 120 i MWH, og har begynt på en ny karakter for å «perfeksjonere» en gjennomspilling. Liker det enda bedre nå enn første gang jeg spilte det, så jeg er veldig interessert i Iceborne. Så, hva ville dere valgt? Innspill settes stor pris på.
×
×
 • Create New...