Gå til innhold

Hets av Lan Marie Berg


Anbefalte innlegg

...ja, politikere får unødvendig mye kritikk i saker som denne, hvor de ikke er ledere så mye som mennesker som blir satt inn for å løse problemer i etatene -- problemer som de selv i de fleste tilfeller ikke er verken ansvarlige for, skyldige i, eller årsaken til, med mindre de har hatt regjeringsmakt i 8+ år og den gitte politikeren har vært leder for etaten og faktisk har signert papirer eller gjort avtaler som førte til lovbruddene.

Toppledere ville aldri fått personlig ansvar for hendelser som de selv ikke var ansvarlige for -- selv om bedriften de leder ville kunne måtte betale erstatning, da ville man gått etter forrige leder som faktisk var ansvarlig for lovbruddene, eller tatt mellomlederene som ikke fulgte loven.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
knutinh skrev (På 7.6.2021 den 17.18):

Jeg står korrigert. Modellen kom for 1 år siden og senest i januar i år var det et nyhetsoppslag når de leverte 3 biler til en kunde.

Finnes tilsvarende for brannbiler, brøytebiler, mobilkraner, kranbiler, veivalser, gravemaskiner, etc?

-k

Caterpillar unveils an all-electric 26-ton excavator with a giant 300 kWh battery pack - Electrek

Check Out This Sleek, All-Electric Fire Truck of the Future | Washingtonian (DC)

Liebherr mobile construction crane in electric operation - Liebherr

Vi er i begynnelsen av en utvikling som sannsynligvis vil gå hurtigere enn vi aner. Batterikapasitet, pris på disse, og vekt i forhold ytelse, er fortsatt lav for at elektrisk drift kan ta fullstendig over. På denne annen side er der "tusenvis" av mer eller mindre lovende batteriprosjekter, om bare et par av disse lykkes med et teknisk gjennombrudd er dieselmotoren i tungtransport historie om kort tid. Se hva som skjedde mellom 1945 og 1965, i 1945 var propellflyene nesten enerådende og 20 år senere var designet til Boeing 747 og Apolloprogrammet mer eller mindre på plass. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (11 timer siden):

Sliter du med mobiliteten pleier NAV å være behjelpelig med ulike hjelpemidler.

Når det er sagt er det svært vanlig å flytte flere ganger i livet når man er i ulike faser av livet. Man flytter til en annet sted for å studere eller få jobb. Man flytter ut av byen for å få et større sted mer egnet til å ha barn. Og ikke minst er det vanlig å flytte når man blir dårligere til beins, og det gjør man uansett hvor man måtte bo i landet.

Ironien i ditt innlegg målt opp mot det jeg snakker om er overveldende (humrer for meg selv).

Min oldefar drev med hestedrosjer i Kristiania, senere Oslo. Mine besteforeldre omgjorde stallene til drosjegarasje for bil og drev dette til langt inn i 50-åra. At det kommer noen yngre som hopper av sin el-sparkesykkel og mener at folk som blir eldre eller syke kan flytte ut ut av byen fordi den ikke er beregnet på ulike livsfaser, er litt spesielt. Er du sikker på at det er slik byer bør være for mennesker? Kun for studenter og yngre friske? Kan det være at man med enkle midler kan tilrettelegge for flere løsninger enn sykler og å presse biler ut av byen med økonomisk kostnad som kun noen kan håndtere? 

Forøvrig vil jeg si at din kommentar om NAV, mobiltelefon og ulike hjelpemidler er nedlatende og direkte dum. Denne diskusjonen handler om noe som ligger litt utenfor det å la hensikten hellige middelet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (6 timer siden):

Vi er i begynnelsen av en utvikling som sannsynligvis vil gå hurtigere enn vi aner. Batterikapasitet, pris på disse, og vekt i forhold ytelse, er fortsatt lav for at elektrisk drift kan ta fullstendig over. 

Det var også grunnen til at jeg reagerte når Feynmann bastant sa at _ingen_ trenger å kjøre stor dieselbil inn i Oslo ifbm jobb.

Det er flott at gode, økonomiske elektriske spesialkjøretøyer nå kommer.

-k

Lenke til kommentar
XRHOR38K skrev (25 minutter siden):

At det kommer noen yngre som hopper av sin el-sparkesykkel og mener at folk som blir eldre eller syke kan flytte ut ut av byen fordi den ikke er beregnet på ulike livsfaser, er litt spesielt. Er du sikker på at det er slik byer bør være for mennesker? Kun for studenter og yngre friske? Kan det være at man med enkle midler kan tilrettelegge for flere løsninger enn sykler og å presse biler ut av byen med økonomisk kostnad som kun noen kan håndtere? 

Kan ikke eldre og funksjonshemmede bruke sånne elektriske ensetere der hvor andre sykler?

-k

Lenke til kommentar

Elektriske rullestoler er begrenset til 10/13/15 km/t og man regnes som gående. Gående hører ikke til i sykkelfelt, siden sykler holder langt høyere hastighet. Det kan også være vanskelig å bevege seg blant gående med disse hjelpemidlene, siden man ikke har samme mulighet til å bevege seg venstre/høyre og smette forbi andre gående. 

Heller får man ikke slike bare fordi man blir dårligere tilbens, akkurat som man ikke får parkeringsbevis bare fordi man ikke kan gå langt. Det er faktisk et fast antall parkeringsbevis, så når befolkningen blir eldre og større, blir kravet til hvor vanskelig det skal være å gå høyere.

Lenke til kommentar
Kajac skrev (På 25.5.2021 den 0.20):

Jeg støtter ikke hets og trusler, men kan ikke si jeg er overrasket. Lan Marie Berg er kanskje Norges mest splittende politiker, og det virker ofte som om hun (og partiet hennes) går direkte inn for å skape konflikter og splittelse. Hun er også MDGs mest kjente ansikt utad, og da blir det fort hun som får kjeften for alt MDG gjør.

På mange måter må hun kunne sies å være venstresidens svar på Sylvi Listhaug og Donald Trump. Ikke mtp. politisk ideologi, men oppførsel. Vi trenger politikere som forener og bygger broer, og det gjør ikke Berg. I tillegg til dette er folk flest uenig i politikken hun fører, så det hjelper jo heller ikke. 

Til slutt vil jeg si at jeg støtter politiets avgjørelse om å etterforske truslene 100 %. Berg har ikke noen høy status hos meg, men alle, inkl. politiske motstandere, skal få slippe hets og trusler. Å true og hetse politikere er et direkte angrep på demokratiet.

Det er forskjell på mobbing og trusler..

Hvis du er politikker og har en del av ansvaret over hva og hvordan man bruker skattepengene til,men kaster bort milliarder uten hemninger så bør man tåle litt hets og mobbing.

Politikerne har selv ordnet seg enn rekke fordeler i form av lønnsordninger,pensjonsordninger,ferie etc som de fleste andre bare kan drømme om.

Hvis man har gjort tilsvarende tabber i det private så har man blitt sparket eller man har gått på dagen frivillig.

Vet ikke hvor mange milliarder Norge bruker i inn og utland som de fleste av oss ikke vet eller de fleste er i mot..

Mener alle politikkerne må skjerpe seg. Skal Jeg være helt ærlig så mener Jeg at vi har klart oss bedre uten med ett annet system som har vært mere demokratisk og langt billigere.

Dagens politikere er mest opptatt av seg selv og anerkjennelse i utlandet.

Har det vært mulig så tror jeg Norge har vært mest tjent med og sparke alle sammen.Makan til detaljstyring og byråkrati skal man lete lenge etter.

De fleste av dem har heller ikke vært i arbeidslivet ,men kommer rett ifra skolebenken uten erfaring og skal belære andre som betaler lønna Deres.

Hets og Mobbing har de bare godt av..Kanskje noen slutter hvis man er heldig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Vaniman skrev (På 25.5.2021 den 1.08):

Det skal ikke være slik at politikere begår lovbrudd, ødelegger bedrifter eller forringer folks liv, uten at det får konsekvenser. Berg er ansvarlig for tusenvis av lovbrudd, og det må komme en reaksjon, i en eller annen form. Det var det jeg siktet til i første post. Men jeg er selvfølgelig enig i at det er uakseptabelt med trusler og grov hets. 

Viste ikke at hets var ulovelig.Vet bare at trusler kan være ulovlig.Uansett må man tåle litt hets hvis man kaster bort milliarder og ikke har ære til og gå av frivillig.Politikkerne har vel ordnet seg så lukruative ordninger at det er vel nesten umulig at noen av dem vil gå av frivillig uansett årsak..Å tjene folket er vel bare ett skalkeskjul,noe de har lært og fortrenge..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (På 11.6.2021 den 7.34):

Det var også grunnen til at jeg reagerte når Feynmann bastant sa at _ingen_ trenger å kjøre stor dieselbil inn i Oslo ifbm jobb.

Det er flott at gode, økonomiske elektriske spesialkjøretøyer nå kommer.

-k

Kast syklene og el syklene ut av byene.Gi veiene tilbake til bilene og fortauene tilbake til gående..

De som vil redde miljøet kan reise til Kina eller jobbe 1 mnd gratis for miljøet der i sommerferien.

Eller alle kan slutte jobben,selge bilen ,sykle og plante blomster.

 

Lenke til kommentar
On 6/11/2021 at 7:02 PM, Theo343 said:

Vel de jeg har sett med parkeringsbevis i beste vestkant i Oslo smetter rundt som superfriske toppledere.

Systemet belønner de som vet om ordningene, er gode på å skaffe dokumentasjon og har tid til å skrive velformulerte søknader.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

E3mOyX6WUAIOtXo?format=jpg&name=large

Nettavisen slår til igjen. Merkelig vinkling i overskriften, saken handler jo om at MDG kan komme over sperregrensa. Stortingspolitikere tjener som kjent nesten en million kroner i året, uavhengig av parti de tilhører. Her er dog den tabloide vinklingen på... "millionlønn".

De har endret overskriften nå. https://www.nettavisen.no/nyheter/mdg-kan-ta-storeslem-her-er-ti-av-dem/s/12-95-3424139082

😅

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Snikpellik said:

Nettavisen slår til igjen. Merkelig vinkling i overskriften, saken handler jo om at MDG kan komme over sperregrensa. Stortingspolitikere tjener som kjent nesten en million kroner i året, uavhengig av parti de tilhører. Her er dog den tabloide vinklingen på... "millionlønn".

De har endret overskriften nå. https://www.nettavisen.no/nyheter/mdg-kan-ta-storeslem-her-er-ti-av-dem/s/12-95-3424139082

Var faktisk ikke klar over at en stortingspolitikers lønnsnivå var allmennkunnskap. Ganske mange oppegående mennesker jeg kjenner som tenkte at Norges Statsministeren ligger rundt millionen og andre statsråd og ministerposter osv. lå noe lavere.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Vel kanskje velgerne bør høre litt mer på de som jobber med dette?
 

Quote

Mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg ble fremmet onsdag ettermiddag. Rødt kan avgjøre om MDG-byråden må gå eller ikke etter tidenes budsjettsprekk i Oslo.

Bakgrunnen er sprekken på fem milliarder kroner for ny vannforsyning og at Berg ikke informerte bystyret om dette før i mai.

Byråden har tilbakeholdt informasjon av høy alvorlighetsgrad fra bystyret

Det er helt sikkert mye politikk i dette men 2 mistillitsforslag, budsjettsprekker på 5 milliarder, tilbakeholding av informasjon med høy alvorlighetsgrad er ikke noe småtteri. 

https://www.nrk.no/osloogviken/derfor-kan-det-bli-mistillit-mot-lan-marie-berg-1.15527485

Quote

 

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Feynman skrev (9 timer siden):

Jepp, dette er fremtiden. Arbeid utføres av roboter som går på grønn energi, og folk kan bruke dagene på ting som gir glede :)

Mange av oss har glede av jobben. Det å gjøre noe som du ikke hadde fått til i fjor, og/eller som ikke så mange andre hadde fått til og/eller noe som andre har bruk for gir en egen slags mening med livet som kanskje ikke kan erstattes av å pusle med en rose-hekk for alle.

-k

Lenke til kommentar

Det vil alltid finnes idioter over hele det politiske spekteret som ikke greier å styre seg, og som i tillegg gjerne har begrenset med kognitiv kapasitet til å kunne uttrykke seg med noe annet enn eder og galle fullt av skrivefeil. Men det ser også ut til at det går politisk strategi i å stadig trekke disse eksemplene fram, og gjøre seg til offer for å score noen billige, politiske sympatipoeng. Begge deler er like kvalmt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

FrP, H, V, Sp og KrF har nå mistillit til Lan Marie Berg. Hun feiler når det gjelder oppfølging av samfunnskritisk infrastruktur, som vannforsyning og avfallshåndtering. 

Jeg er enig med disse partiene. Hun er ikke kompetent til å være politiker, og bør fjernes. Oslo som by er faktisk viktigere enn karrieren til Lan Marie Berg. 

Endret av Vaniman
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...